ARF 2021 Liveseuranta

sasha

Well-known member
Liittynyt
17.5.2019
Viestit
221
Mahtava poweri, mahtava ralli!
...tahtoo lisää...
 

carl

Well-known member
Liittynyt
28.1.2009
Viestit
1387
Hieno ralliviikonloppu. Mitäpä muuta voi sanoa.

kai muutkin tietää sen tunteen ja pienoisen haikeuden kun ralliradio kääntyy off air?
Tuttu tunne. Itse kutsun tätä olotilaa nimellä rallinjälkeinen masennus. Jyskälän jälkeen tuo olo tulee aina, mutta näköjään tämänkin ralln jälkeen.
Mutta mahtava kisa kertakaikkiaan. Kalle on kyllä siitä harvinainen suomalaisurheilija, että tiukassa paikassa ei ala hermoilemaan paskat housussa "älä aja ulos, älä aja ulos". Ei mitään kieli keskellä suuta varmistelua, vaan hyökkää rohkeasti.
Nyt sitten toivotaan, että FIAn päättäjät ymmärtävät seurata tarkalla korvalla ja silmällä, mikä ralli on ollut kuskien ja yleisön mieleen, mistä rallista näkyy paljon edustavaa kuvaa ja minkälaisissa kuvissa mainostajat haluaa eniten olla esillä. Tämä kisa on nimittäin sillä listalla erittäin korkealla, jos aiheesta kauden lopussa tehtäis joku tutkimus. Eli vihjeenä FIAlle, tämä kisa olisi erittäin hyvää mainosta koko lajille. Joka pätkän maalissa aika tyypillinen kommentti kuskien suusta oli; Very enjoyable.
Pakkohan tällaiselle kisalle jotain jatkumoa on olla. Jos ei WRC-tasolla, niin luulen kyllä että vähintäänkin SM-tunturiralli kerää jatkossa entistä enemmän nimimiehiä mukaan. Paras ratkaisu olisi se, että ensi vuonna Ruotsi saisi pitää kisansa, mutta siitä kahden viikon päästä ajettaisiin myös Rovaniemen MM-ralli kauden kolmantena osakilpailuna.
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4969
Sijainti
Parc Fermé
Joka pätkän maalissa aika tyypillinen kommentti kuskien suusta oli; Very enjoyable.
Jos olisi ralliradiotallenteet hyppysissä niin tekisin kokopitkän listauksen tästä. Mutta menkööt pikaversiona - EK1 - Sarriojärvi - kaikki positiivissävytteiset kommentit mitä ewrc:n sivuilta löytyy:


#29
Prokop Martin - Ernst Michal
“It was difficult because the feeling on the first part was nice but in the second part there was a lot of gravel. But a very nice stage.”

#22
Brynildsen Eyvind - Gulbæk Engan V.
“It feels so great to be here and I’m really happy for my time. It’s the best thing you can do with the clothing on.’’

#21
Fourmaux Adrien - Jamoul Renaud
“It was really nice stage. It was very good and enjoyable. We need to improve the time.’’

#20
Mikkelsen Andreas - Fløene Ola
“It was okay, my tyres were going off towards the end. But it was a clean stage with no other issues.”


#7
Loubet Pierre-Louis - Landais Vincent
"It's not so bad - we will see! I was very careful in some parts with the the tyres. It's better than the ice in Monte!"

#2

Solberg Oliver - Marshall Sebastian
"It's very tricky and my front tyres are finished! Not so good, but very enjoyable anyway"

#3

Suninen Teemu - Markkula Mikko
"Quite nice conditions - I haven't seen better conditions than we are having now."

#8

Tänak Ott - Järveoja Martin
"It's hard to say it's perfect, there is still quite a lot of understeer. It's a very demanding stage and the conditions were nice. For sure it's enjoyable, but it's only the first stage and there's a long way to go."

#44
Greensmith Gus - Edmondson Elliott
"It was really enjoyable. Some places I had a good rhythm but then in others I wouldn't. I was hoping for a bit better than that, we'll try and do better."

Mainittakoot et pikavilkaisulla esim la-päivältä kritiikki mitä satelee pätkän kuntoon liittyen, johtuu lähinnä tielle nousseesta sorasta/irtolumesta what makes road a messy.

Tai Pirellin renkaiden kestävyydestä.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4725
Sijainti
Event horizon
Pakkohan tällaiselle kisalle jotain jatkumoa on olla. Jos ei WRC-tasolla, niin luulen kyllä että vähintäänkin SM-tunturiralli kerää jatkossa entistä enemmän nimimiehiä mukaan. Paras ratkaisu olisi se, että ensi vuonna Ruotsi saisi pitää kisansa, mutta siitä kahden viikon päästä ajettaisiin myös Rovaniemen MM-ralli kauden kolmantena osakilpailuna.
Niihän se olis, mutta Suomi on niin pieni ja mitätön markkina-alue ettei tänne vaan yksinkertaisesti mahdu kahta MM-rallia. Enintään voisi vuorovuosin järkätä Arctic Lappland WRC:n ja "Suurajot". Mutta tuskin siihenkään järjestelyyn tulisi lupia vaan se on joko-tai. Ensi vuonna ajettanee Ruotsissa jos vaan saavat ottaa yleisöä (ja se lieneen pitkälti Ruotsin sisäpoliittinen asia). 2023 on sitten lumirallin osalta pakka auki. Jos 22 Ruotsissa ei taaskaan ole lunta vaikka ovatkin kisaa siirtäneet pohjoisemmaksi (ei kuitenkaan mihinkään Kiirunaan), niin se on sitten ankaran lobbauksen paikka.
Kroatia tulee nyt mukaan uutena ja jonkinlaista tynkä-Safariakin haihatellaan. Jossain vaiheessa Kiinakin haluaa omansa etenkin jos se tuleva uusi automerkki on siltä suunnalta.

Mutta eniveis jos tuo "Tunturiralli" vielä joskus ajetaan MM-osakilpailuna, niin reittiä saisi kyllä a) pidentää ja b) tehdä teknisemmäksi. Nyt esim. Powerstagella oli vähän turhan nopeaa ja helppoa baanaa kun TOP-5 mahtui 2 sekunnin sisään.
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4406
Sijainti
Salo
Niihän se olis, mutta Suomi on niin pieni ja mitätön markkina-alue ettei tänne vaan yksinkertaisesti mahdu kahta MM-rallia.
Eikä se markkina-alueen pienuus pelkästään, vaan uusien autojen suunnaton kalleus suurimpaan osaan muuta Eurooppaa nähden.
 
Ylös