2008/09 GP2 Aasia

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Hamad Al Fardan ajaa iSportilla Aasian GP2-sarjan toisella kaudella ja tuo mukanaa reilusti rahaa:

The deal sees GFH, one of the most successful Islamic investment banks in the Middle East, enter into a partnership with current European GP2 Series champion’s iSport International after signing what is thought to be the biggest ever sponsorship deal in the history of the Formula One feeder series.
Aasian kausi alkaa Shanghaissa testeillä 8.-9.10. ja ensimmäiset kisat ajetaan F1 GP:n yhteydessä 18.-19.10. Tämän jälkeen kisataan ilmeisesti Speedcarin kanssa Dubaissa, Bahrainissa ja uudestaan Dubaissa. Kauden kaksi viimeistä kisaa Malesiassa ja Bahrainissa ajetaan jälleen F1-viikonloppuina.
 

Astraali

Well-known member
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
1874
Sijainti
Elefanttien hautausmaa
GP2 Asia 2008-2009

18-19.10 Shanghai, Kiina (F1)
5-6.12 Dubai, Arabiemiraatit
23-24.1 Sakhir, Bahrain
27-28.2 Dubai, Arabiemiraatit
4-5.4 Sepang, Malesia (F1)
18-19.4 Sakhir, Bahrain (F1)

ART: Romain Grosjean & Kamui Kobayashi
Arden: Mika Mäki & ???
Campos: Natacha Gachnang & Vitaly Petrov
DAMS: Jerome d’Ambrosio & ???
iSport: Karun Chandhok & Hamad Al-Fardan
Super Nova: Luca Filippi & Fairuz Fauzy
FMS: Davide Valsecchi & ???
Durango: Alberto Valerio & ???
Qi-Meritus: Hiroki Yoshimoto/Ho-Pin Tung/Sakon Yamamoto/Armaan Ebrahim/Fairuz Fauzy
Piquet Sports: Pastor Maldonado & Andreas Zuber
DPR: Michael Herck & Armaan Ebrahim
BCN: Hiroki Yoshimoto/Ho-Pin Tung/Sakon Yamamoto/Armaan Ebrahim/Fairuz Fauzy
Trident: Oliver Turvey & Mike Conway

Boldatut vahvistettuja, kursivoidut vahvoja huhuja, loput arvauksia. Pakka on vielä aika levällään, mutta eiköhän kohta aleta kuulla uutisia, ehkä jo Monzassa.
 

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
Köhöm

Ja tämä viestin voi muuten poistaa, koska se on varsin turha, mutta miten Natacha Gachnang oikein aina jostain ponnahtaa esiin? Kovan täytyy hänen itseluottamuksensa olla, jos moinen urapolku ei sveitsittären haaveita ole vielä vesittänyt. Viime vuonna Star Mazda-kausi kun tuntui uran viimeisiltä hengenvedoilta. Menestystä kun ei muutamaa valopilkkua lukuunottamatta tullut sieltäkään...

Yhteydet Camposiin kyllä ymmärrän, sillä hänhän ajaa tänä vuonna Espanjassa F3:sia samassa tallissa ihan hyvällä menestyksellä, mutta toisaalta eipä ole sen sarjan taso kyllä kovinkaan korkea...
 

Astraali

Well-known member
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
1874
Sijainti
Elefanttien hautausmaa
Väärin. Espanjan F3-sarja on aliarvostettu ja erittäin kovatasoinen sarja. Camposin tallipäällikkö taas haluaa Natachan kuljettajakseen, joten kaipa hänen täytyy olla jonkinsortin kuljettaja kun tallin kuljettajiin ovat lukeutuneet mm. Di Grassi, Petrov ja Hanley?!

Moderaattorit tehköön omat ratkaisunsa esim. viestien siirroista jne, pitäkää tämä tai siirtäkää toiseen.
 

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
Camposin tallipäällikkö taas haluaa Natachan kuljettajakseen, joten kaipa hänen täytyy olla jonkinsortin kuljettaja kun tallin kuljettajiin ovat lukeutuneet mm. Di Grassi, Petrov ja Hanley?!
Hanleyhän osoittautui valmiiksi rattimieheksi GP2-sarjaan ;)

Kolmannella Formula BMW ADAC-kaudellaankin Gachnang oli tallinsa hitain Hülkenbergin vietyä mestaruuden samalla kalustolla ensimmäisenä vuonaan. Toki hän jätti taakseen molemmat suomalaiset Niemelän ja Mäen, jotka Hylkin tavoin ajoivat vasta ensimmäistä kauttaan. Suonet siis anteeksi sen, etten Natachassa seuraavaa Schumacheria näe.
Espanjan F3-sarja on aliarvostettu ja erittäin kovatasoinen sarja.
Sarjan arvostus, joka minusta kyllä on ihan oikealla tasolla on suoraan verrannollinen sarjassa menestyvien kuljettajien muihin saavutuksiin. Sarja jossa Jimmy Aby on viidentenä ei voi mitenkään olla kovatasoinen. Toki sieltä voi muutama hassun hauska ja oikeasti taitava kuljettaja joskus ylöskin nousta (Soucek, Garcia), mutta niin voi kyllä omasta kotimaisesta F3-sarjastammekin.

Tässä nyt vaan on niin kova rahastuksen maku, ettei paremmasta väliä. Haluaisin vain tietää, kuka sitä rahaa oikein hänen taakseen hakee. Ja miksei sitä löydy kavereille kuten Jonathan Summerton ja Dane Cameron?

Itse aiheestakin voisi kommentoida, että Aasian sarjan organisaattori teki ainoan oikean ratkaisun ja heivasi Indonesian osakilpailun kalenterista hiivattiin. Surkuhupaista muistella, että siitä kilpailusta taisteltiin oikein tosissaan vielä viime vuonna A1GP:n kanssa.
 

Astraali

Well-known member
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
1874
Sijainti
Elefanttien hautausmaa
Sarjan taso on kova ja kovenee ensi kaudella sillä kukapa ei ottaisi vastaan mahdollisuutta ajaa Kolmosta mm. Jerezissä, Barcelonassa ja Valencian katuradalla. Ihan tiedoksesi CARTer, Britannian ja Eurosarjan kuljettajia on ensi kaudeksi siirtymässä Espanjaan halvemman budjetin (silti uudet autot suurimmalla osalla) ja hinta-laatu-suhteen vuoksi ja sekös koventaa kilpailua. Sarjataulukkoa voi tietysti selailla valikoivasti, mutta mielestäni Renaultin ex-juniori Nelson Panciatici, Red Bullin Jaime Alguersuari (joka ajaa samalla Britannian Kolmosta), Roberto Merhi (FR 2.0 Eurocupissa kärkimiehiä tällä kaudella) ja Jonathan Legris (tällä kaudella myös Britannian F3-sarjaa) ovat rattimiehiä. Ja ei, Jimmy Auby ei ole viidentenä vaan viidentenätoista. Ja pisteitä viisi.

Ihanko oikeasti on rahastuksen makua? :eek!: Entäs iSportin tuore hankinta Hamad Al-Fardan? Jason Tahinchi? Sakon Yamamoto Renaultilla? Totuus on se, että nykyään autourheilussa ei edetä ilman rahaa ja siihen vaaditaan perhekontakteja, junnuohjelmia tai hitosti tuuria. Natachaa varmasti auttaa myös se, että sattuu olemaan nainen (ellei ole pahasti nimellä raiskattu poika). Camposin nimisponsori Barwa International saattaa avittaa paljonkin, sillä naiskuljettaja tuolla tasolla on kovaa pr:ää tai sitten Natacha on jotenkin onnistunut itse keräämään helkkaristi rahaa.

Summerton taas on sinänsä mielenkiintoinen tapaus, että jannulla oli männävuosina Bemareissa Mad Croc takanaan, mutta ilmeisesti homma kusi jossain eikä etenemistä tapahtunut. Ja muutenkin, Atlantic on aika heikko luokka, Simona de Silvestro joka suorastaan "loisti" sijoittuessaan kaudella 2005 Italian FR 2.0-luokassa sijalle 20. on tässä sarjassa kahdeksantena ja entinen Malcolm In The Middle-tähti Frankie Muniz kahdestoista. Olisiko syynä Clarken, Summertonin & co. rahoitusvaikeuksille jopa se, että maailmassa on aika monta tasokkaampaa kuljettajaa?

Näin ajatusvirran päätteeksi mielipiteeni: Espanjan F3 on kovatasoisempi kuin Formula Atlantic. Loppu. :alppu:
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Qi-Meritus: Hiroki Yoshimoto/Ho-Pin Tung/Sakon Yamamoto/Armaan Ebrahim/Fairuz Fauzy
Miten olisi Merituksen kuljettajat muista sarjoista? FV6A-kuskit James Grumwell ja Earl Bamber olisivat varmaan ensimmäisinä listalla tästä porukasta...
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Italiaracingin näkemys osanottajista:

iSport: Van der Garde - Al Fardan
ART: Yamamoto - Philippe
Campos: Perez - Petrov
Super Nova: Jakes - Villa
Dams: Kobayashi - D'Ambrosio
Arden: Razia - Maki
Durango: Valsecchi - TBA
FMSI: Chia Chen - Zuber
Trident: Van der Drift - TBA
Piquet/GP: Rodriguez - Nunes
DPR: Herck - Sekiguchi
BCN: Filippi - TBA
Meritus: Bamber - Yoong
 

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
Earl Bamber oli erittäin vakuuttava Hollannin A1GP:ssä. Tämä nuori uusiseelantilainen todella ansaitsee näytönpaikan Euroopassa ja kuten Otto ja nyt Italiaracing ehdottavat, askel oikeaan suuntaan on tapahtumassa. Colin Giltrap ja muut uusseelantilaiset moottoriurheilutukijat veivät Jonny Reidin Amerikkaan ja nyt samat voimat latovat Astraalin vaatimat eurot pöytään siloittaessaan Bamberin uraa huipulle. Hyvä näin.
 

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Ensimmäinen GP2 Aasian kisaviikonloppu starttaa käyntiin siis tänä viikonloppuna, aikataulut (Kiinan aikaa):
FRI Practice Session 11:55 - 12:25
FRI Qualifying Session 16:00 - 16:30
SAT First Race (Laps TBC or 75 Mins) 16:00 - 17:20
SUN Second Race (23 Laps or 45 Mins) 11:30 - 12:20

Saa nähdä miten Kobayashi pärjää, hyvin vetänyt testeissä.
 
Viimeksi muokattu:

Pahkasika

Well-known member
Liittynyt
12.1.2008
Viestit
2319
Sijainti
Oulu
Niin ja Eurosporttihan näyttää kisat.

Lauantai 11.00-12.15 GP2: Asia Series, Kiina. Suora
Sunnuntai 12.30-13.00 GP2: Asia Series, Kiina (MotoGP:n takia ei suorana)
 

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Eurosport ei (yllätys yllätys) täällä näy, joten pitänee sitten etsiä noita streameja kun sessiot lähestyvät.
 

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
Eipä päätynyt Natacha Gachnang Camposille. Syynä tuskin lienee se, että Adrian Campos lähti nimeään kantavasta tiimistä menneellä viikolla. Alejandro Agag – sama mies, joka oli vähällä ostaa Super Agurin F1-talli – osti Camposin omistaman osan tallista ja omistaa nyt 100 prosenttia tiimin osakepohjasta. Campos jatkaa Espanjan F3-tallin puikoissa.

Campos-tallin riveissä jatkaa jo kolmatta peräkkäistä vuotta venäläinen Vitaly Petrov. Hänen tallitoverinaan ajaa Brittien F3-sarjassa neljä voittoa ajanut Carlos Slimin suojatti Sergio Perez. Hän ehti hieman yllättäen kiilaamaan Salvador Duranin ohitse ensimmäiseksi meksikolaiseksi GP2-tasolla. Perez onkin nyt todennäköisin ehdokas ensimmäiseksi meksikolaiseksi F1-kuljettajaksi, sillä hän on vasta 18-vuotias. Duran on puolestaan haaskannut pari vuotta World Series by Renault’ssa ja on nyt 23-vuotias.

Durania tuskin lohduttaa se, että meksikolaisen telealayrityksen johtaja ja maailman toiseksi rikkain mies haaveilee mukaantulosta F1-sarjaan. Perezin ajattaminen GP2-tasolla on vain jalkojen kastamista. Jos aiemmin Champ Car – ja NASCAR Mexico-sarjojen tukijana tutuksi tullut Slim päättää hypätä altaaseen, niin se olisi tosi kova juttu ykkösille.

Kilpailu Meksikossa ei sen jälkeen olisi enää kaukana.

Ja tietenkin, täytyyhän tähän viestiin myös mahduttaa uusi suosikkikuvani



Kaikkia Fabion faneja ympäri maailmaa lämmittää tieto, että Nelson ajaa kuin ajaakin ARTilla tulevana viikonloppuna Kiinassa. Hän ei lähde viikonloppuun voittaja-asenteella, mutta myöntää että tilanne on helpompi, koska rata on hänen lisäkseen uusi kaikille muillekin.

Champ Car Atlantic - sarjassa viime vuonna ajanut Giacomo Ricci on myös löytänyt paikan GP2 Asia - sarjasta. Italialainen ajaa Tridentillä Chris Van der Driftin tallitoverina. Ricci vieraili näkymättömästi kahdessa ensimmäisessä GP2-kisassa. Tuolloin hän korvasi loukkaantunutta Michael Herckiä DPR:llä.
 

mazeur

Well-known member
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
156
Onko joku löytänyt streamia jostain? Pistäkääs tänne linkkiä jos löydätte.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Hänen tallitoverinaan ajaa Brittien F3-sarjassa neljä voittoa ajanut Carlos Slimin suojatti Sergio Perez. Hän ehti hieman yllättäen kiilaamaan Salvador Duranin ohitse ensimmäiseksi meksikolaiseksi GP2-tasolla. Perez onkin nyt todennäköisin ehdokas ensimmäiseksi meksikolaiseksi F1-kuljettajaksi, sillä hän on vasta 18-vuotias.
Ei kai nyt sentään? :doubtful:

Rodriguezin veljeksiä ei tuolla tavoin pitäisi unohtaa.
 
Ylös