Autosimulaatiopelit

Vonsaku

Juoppokuski
Liittynyt
18.4.2009
Viestit
159
Tämmöisen pienen tilityksen tein, asiat käsitelty melkoisen yleisellä tasolla niille jotka eivät joihinkin sarjojen osiin ole tutustuneet.
Toivon ettei mene juupas/eipäs keskusteluksi mutta mielipiteensä saa tuoda esille, vaikka sitten vahvasti puoltaen omaa "suosikkiaan" ;)


Live For Speed S2

-Vaikeus 6/10 (F1-ilman estoja 9,5/10)
-20 Autoa
-26 Rataa/ratavariaatiota jotka voi ajaa molempiin suuntiin, kaikki radat kuvitteellisia. Jokunen testialue-rata.

Kiva helpohko peli, parasta viihdettä jos ei ota liian tosissaan ja löytää saman nopeuksisia kilpakumppaneita.

Paras tarjonta servereitä ja kilpailijoita tyyliin jokaiselle jotakin.

Huonot modaus mahdollisuudet, radat ja autot pääsääntöisesti kuvitteellisia. Fysiikat ovat kohtuullisesti mallinnettu, vauriomallinos ei ole realistinen vaan autot vaurioituvat samaan tyyliin kuin C64 peleissä.

Välillä fysiikat rupeavat revittelemään turhankin kanssa, pieni lipsahdus pienellä formulalla ja auto sinkoaa kymmenien metrien korkeuteen tehden piruetteja. Totaalista auton hajoamista esiintyy harvoin ja pienet kahdensadan vauhdista tapahtuvat törmäykset seinään korkeintaan muuttaa pyöränkulmia hieman.

Tarjoaa hyviä kilpailuita ja paljon pelaajia online, hotlappaus on hauskaa ja yhteisöt ovat suuret.


rFactor
-Vaikeus 8/10 (Legends & F1 10/10)
-12 Autoa (modeina +300)
-12 Rataa (modeina +600 sisältäen mm. Suomen moottoriurheiluradat)

Uskomaton määrä modeja, niin hyvässä kuin pahassa. Harrastaja porukalta irtoaa lähes kaikki kuviteltavissa olevat autot ja radat, lähtien eri kausien formuloista ja vanhoista radoista päätyen mikroautojen ja B-ryhmän ralliautojen kautta suomen ratoihin ja siviiliautoihin. Osa modeista on hyvin sinnepäin hutaistu ja niiden ajettavuus ja tunnelma on täysin kadoksissa, toisaalta hyvin tehty modi (Legends, Corvette Historic rallycars, B-Group etc. etc.) ja Suomen ajantasaiset radat tuovat todella hyvän tunnelman.

Pelissä on kovasti säätämistä ja tekemistä autojen vaihdon välillä, myös ohjausasetuksiin joutuu puuttumaan ja silti tuntuma tiehen saattaa välillä olla vajaa, tämä ei ole lainkaan hyvä asia koska rFactorin fysiikkamallissa pidon menetys on hyvin pienestä kiinni. Fysiikkamallissa on myös jotain pielessä, autot jotka eivät ikipäivänä lähtisi käsistä lähtevät täysin omille teilleen jo 50km/h vauhdeissa. Autolla hitaasti ajaminen on välillä melkein mahdotonta. Kun ajaa "isoa kovaa" auto on hyvin aidon tuntuinen mutta tässä välissä olisi paljon parannettavaa.

Kaikki tämä negatiivinen tosin unohtuu kun ottaa alleen uuden Corvetten ja suuntaa nenänsä Nurburingin mäkiin H-Kaavion vaihteilla ja ilman apuja...

Servereitä on mutta tuntuu hieman kärsivän pelaajapulasta, serverille pääsy edellyttää yleensä latailua, päivitystä, kiroilua ja lisää kiroilua, aina tuntuu joku olevan vinksallaan tai puuttuvan (viimeistään serverin oma skinipack uupuu).


iRacing
-Vaikeus 8/10 (Alemmat sarjat)
-Aloitus sisältää 3 autoa ja jokusen radan, jokainen lisä-auto/ rata maksaa noin 15$-25$ kappale.
-13 Autoa (+2 tulossa)
-30 Oikeaa ovaalirataa
-24 Oikeaa rataa
-6 Karting rataa


Kallis. Kuukausipohjainen maksaminen tuntuu hieman järjettömältä mutta iRacing tarjoaa sille vastinetta. Autot ovat osittain mielikuvitteellisia vaikkakin tähän on luvattu parannusta, peli on selvästi suunnattu Amerikkoihin joka näkyy auto- ja ratavalikoimassa. Pelin grafiikat jäävät selvästi jälkeen kahdesta edellisestä mutta sehän ei autosimulaattoreissa ole "se" juttu. Autojen ohjattavuus ja aitouden tunne ovat yksinkertaisesti paremmat kuin kahdessa edellisessä vaikka kuinka niitä asettaisi, radat ovat osittain laserilla skannattuja joten jokainen tuttu töyssy ja kallistuma löytyy pelistä, tässä suurin ero rFactoriin. Rengas- ja autofysiikat ovat loistavasti mallinnettuja, pidon ja painon tuntee, oman rajansa ja sen ylittämisen tuntee hyvin "takapuolessa" vaikka käytössä on vain hyvä Forcefeedback ratti. Autojen säädöt tuntuvat kummallisen rajoittuneilta, joskin kuka oikeasti kokeilee miljoonaa eri säätöä radalla oikeassa elämässä...

Pelissä on selkeästi vakavampi henki kuin kahdessa edellisessä, virheistä kisoissa tulee "miinuspisteitä" omaan turvallisuusluokitukseen ja se rajaa kilpailuita pois. Kilpailuissa ei tapaa tahalleen törmäileviä tai huonosti käyttäytyviä pelaajia.

Hyvätasoisia kilpailijoita tuntuisi olevan erittäin reippaasti liikenteessä ja pärjätäkseen joutuu antamaan kaikkensa.


Richard Burns Rally
-Vaikeus 9/10
-8 Autoa
-36 Erikoiskoetta
-Modilla noin 100 autoa ja kaikki radat eri päällysteillä.

Paras rallipeli, enempää tuskin tarvitsee sanoa, tähän kun lisää RSRBR modin niin ajonautinto on taattu. Toki peli on hieman vanhahtava grafiikoiltaan mutta sitä hädin tuskin huomaa kun suikkaa 242-Volvolla seuraavaan ojaan tarkastamaan mahdollisia kiviä. Ajettavuus on täysin kohdillaan jarrun ja kaasun kanssa saa olla tarkkana, siltikin on mahdollisuus vetää "urku auki" ja luottaa tuurin lennättävän auton oikealle ajolinjalle. Radat on hieman lyhyitä ja rajoittuneita, oikeastaan Brittien ralli on ainut joka on loistavasti mallinnettu vastamaan ralli-olosuhteita. Suomessa penkat ovat mitään sanomattomia, Japanin ympäristö huonosti mallinnettu päin-p*tä, mutta kun pysyttelee tietyissä erikoiskokeissa ja modatuissa versioissa niin elämä hymyilee. Suosittelen!

Vauriomallinnus kun on asetettu maksimiin tulee ajolinjoista väkisinkin rauhalliset, pienikin tölväisy kiveen tai kantoon aiheuttaa väistämättä keskeytyksen, ihanan tylyä ja aitoa...

GTR2-FIA GT Racing Game
-Vaikeus 7/10
-25Autoa 12 luokkaa
-15 Rataa joista 34 variaatiota. Radat oikean maailman ratoja.

Taattua Simbin tavaraa, pelimoottori taitaa olla hieman vanha mutta silti ihan kelvollinen pelattavaksi, mukana on erittäin nopeita kilpailijoita jotka ovat olleet pitkään sarjan vannoutuneita kannattajia, autot käyttäytyvät mallikkaan suoraviivaisesti, ovat laajalti säädettävissä omaan makuun ja näyttävät hyviltä. Tässä varmaan parhaat grafiikat jos mukaan luetaan ainoastaan täysin simulaattoreiksi pyrkivät pelit. Mukana Euroopan pääradat, myös Suomen radat löytyvät modeina, joskin tuntuivat olevan skaalattu väärin.

Racedriver (Toca) sarja Vaikeus mukautuu pelaajan suhteen 6/10


Toca 2 oli se joka sai minut lopullisesti ihastumaan autosimulaattoreihin, loppua kohden ollaan hieman annettu anteeksi Toca kahden niin loistavasta tuntumasta ja raakuudesta, uudemmat menneet pehmeämmäksi, anteeksi antavammaksi ja samalla hieman pois Simulaattoriluokituksesta. Toki RD2 antaa ajoittain hienojakin elämyksiä, mutta jos juuri ennen tai jälkeen pelaa yhtäkään edellä mainituista peleistä huomaa nopeasti kuinka kaukana ollaan realistisuudesta.

Hauskana lisänä Racedriverit omaavat urakehitysmoodin jossa ajellaan peräkkäisiä kilpailuita erinäköisillä ja tuntuisilla autoilla, Kuorma-autoista rallivehkeisiin ja GT-Autoihin, hyvää ajanvietettä ja helppo omaksua.


Gran Turismo Series (PS1-2-3) Vaikeus 5/10


Autot ja radat hienoja, ajomallinnus mukava ja paikoitellen aitoa matkiva. Pienellä harjoittelulla melkein jokaisella autolla voi kiertää rataa 45asteen kulmassa tai vaihtoehtoisesti ajella ennätyksiä seiniä nuollen.

Älytön tarjonta mutta jää vielä hieman "simulaattoreista" mutta tarjoaa kevyempää autopeliharrastamista täydeltä laidalta.

Oi jospa joskus laittaisivat mukaan "hc" moodin jossa kaikki turhat avut ja helpotukset olisi karsittu pois ja korvattu anteeksiantamattomammalla fysiikkamallinoksella...

Joka tapauksessa GT5:n julkaisu aiheuttaa kotona PS3:n hankinnan.


Rally Trophy Vaikeus 8/10


Tätä ei sovi missään nimessä jättää väliin jos pitää vanhoista autoista ja rallista, fysiikkamoottori on hyvin samantyyppinen kuin GTR-Sarjassa ainoastaan alustana on sora jää ja asfaltti, vauhdintunto on käsittämättömän hyvä ja syöksysämpylän ohjastaminen oikeassa kulmassa nyppyihin vaatii suurta tarkkuutta. Ratoihin on upotettu hyviä hämäyksiä ja ilkeitä kohtia joista päätyy pyörimään katollaan pitkin pientareita. Autojen nitinät ja natinat on kivasti mukana. Peli taitaa toimia harmillisen huonosti uusimmilla käyttöjärjestelmillä.

Forca Motorsport (Xbox & Xbox360) Vaikeus 6/10


GT:n kilpailija eri alustalla, paljon autoja ja ratoja, virittämistä, ja sen semmoista, erot GT-Sarjaan ovat marginaaliset, ajettavuus hieman aidomman tuntuista ja enemmän oikeita ratoja maailmalta.


Mukaan mahtuisi ainakin nämä, mutta niistä ei tarpeeksi kokemusta;

GT-Legends (rFactorin kanssa sama pelimoottori, en ole kerennyt asentamaan)Vaikeus 8/10
Grand Prix Legends (joidenkin mielestä GPL on "se" simulaattori) Vaikeus 10/10
F355-Challenge (pelihalli-peli tuntui varsin hyvältä ajettavalta)Vaikeus 8/10


Tehkää ihmeessä arvostelu jos löydätte kategoriaan sopivan pelin josta piditte/jota vihasitte. Itse jätin kaikista vanhimmat pelit (Indy 500, Grammondin F1 & tukku muita) sekä selkeät arcadet kuten Colin Mcrae, Segarallyt ja NFS:t pois toki niissäkin on omat realistiset pätkänsä mutta ovat pääasiassa "aivot narikkaan ja tateilla kahvaa" mallia olevia pelejä. Tarkoitus ei ole näitäkään haukkua, kunhan ilmaisen oman mielipiteeni :).
 
Viimeksi muokattu:

OaK

Well-known member
Liittynyt
5.4.2009
Viestit
139
Ite tykkään GTR2 pelistä kaikkein eniten ja sitä on kyllä tullut tahkottua..myöskin GTR1:stä on tullut "jonkin" verran pelattua. :D Nyt kun on netistä ladannut ratoja ja modeja niin peliä jaksaa myöskin pelata kauemman aikaa. Noista modeista, että GTR2 ja rFactoriin on aikalailla täsmälleen samat modit ja tämän takia en ole rF:ää hankkinut.
Ylivoimasesti paras rata on Nordschleife(tourist)..suosittelen. :thumbup:

Konsolilla sitten taas pelaan Gran Turismoa, toki nyt on jo ps3, joten ei ole jaksanut gt4:sta enää pelailla. Olen pelannut sitä gt5 prologueta ihan kyllästymiseen asti..kunpa vaan se kokonainen peli julkastais. :rolleyes: Toivon myös, että siinä olisi se kunnollinen vaurionmallinnus niinku on luvattu ja myös sadekeli, ettei nyt ihan liian helpoksi jää..
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9040
Sijainti
hki
Kiitos vain topikin luonnista.

Kiinnostaisi mielipiteet näistä uudemmista peleistä erityisesti niiltä, jotka ovat aikanaan (tai ehkä edelleenkin) tahkonneet Grand prix legendsia.

RBR on tullut jo hankittua jokunen vuosi sitten, en tosin ole saanut vielä asennettua koneelle. Tulihan sitä tosin tuossa Dompparin luona kokeiltua ja erittäin hyvä fiilis jäi. Varmasti mukava peli erityisesti kokonaisempia ralleja ajellessa. Yhtä EK:ta tahkotessa luonnollisesti pukkasi viilailuefektiä (eka tai toka mutka pieleen -> restart), mutta varmaankin tosiaankin kokonaisempaa rallia ajellessa (tai kenties netissä?) mukava.


Edit:
Jahas: Vonsaku lisäsikin vaikeusastearvioitaan, oliko nuo jo alusta lähtien vai lisäsitkö tuon editin yhteydessä?

rFactorko se nyt sitten olisi vahvin ehdokas jos haastavuutta hakee.
 

henrizio

väärinkäyttäjä
Liittynyt
21.4.2007
Viestit
2200
Komea avaus simuista. Pakko lisätä yksi.


netKar PRO

-4 Autoa (formulaa), fiat 500 abarth tulossa
-4 Rataa joista eri variaatioita. Lisää tulossa ja netistä voi ladata lisää. Tällä hetkellä löytyy ainakin Laguna Seca, Spa, Montreal, Silverstone, Snetterton, Monaco

Kyseessä siis LFS ja iRacing tyyliin täysiverinen simu ilman mitään ohjaus/jarruavustimia.
Ennen kisaa pitää mm. muistaa tankata ja vaihtaa renkaat.(Tai ekassa nettikisassa on renkaat flatspoteilla ja bensa loppuu ekalla kierroksella) :eek:
Demossa on käytössä kaikka radat ja ajoneuvona on FF1600, eli Formula Ford. Koko pelistä löytyy sitten FF1800, Formula Renault ja F3. Huonona puolena voi mainita LFS:n tapaan hitaan kehitystahdin.
 

Murre

Well-known member
Liittynyt
28.3.2008
Viestit
880
Hieno ketju, hyvät arviot on. Kokemusta simuista näyttää olevan. Itse ajelen pääasiassa rFactoria ja LFS:ää (MNK:ssa ja vain S1-lisenssillä, S2:n hankin jos sitä joskus MNK-kilpailuissa hyödynnetään). GPL ja RBR löytyvät myöskin, RBR:n harjoittelemiseen ei vain oikein ole ollut aikaa enkä sitä ole tälle koneelle vielä asentanutkaan. GTR Evolution myöskin löytyy hyllystä, mutta siitä kokemusta on alle tunnin verran niin en siitä viitsi mitään tarinoida.
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
Mainitaan sen verran täälläkin että iRacing tarjoaa lähipäivinä 3kk halpaan hintaan (olikohan 25usd/3kk) kokeilujakson uusille jäsenille...
Eli jos on harkinnut sitä niin kannattaa nyt varmaan kokeilla...

edit. niin ja hyviä arvosteluja simuista :thumbup:
 

JRantajoki

Well-known member
Liittynyt
30.1.2008
Viestit
640
Wilpurille: (itse olen geplittäjä myös)

rCraptor on varmasti ihan hyvä hankinta, ilmaista sisältöä on aivan tolkuttomasti.. joskin ärsyttävän vaihtelevan laatuista. Teknistä säätämistä siinä kyllä aluksi on. Demoa kokeilemalla ei saa lähellekkään täyttää kuvaa pelin potentiaalista. Peli on parhaimmillaan aivan mahtava, huonoimmillaan todella kamala, yleensä jotain siltä väliltä.

GT Legends on kannattava hankinta kenelle tahansa historiallisista koppiautoista pitäville, ja haastettakin on kyllä. Tuntuma eroaa aika selkeästi rCraptorista vaikka samaa pelimoottoria käyttää, on selkeästi hiottu moottoria eteenpäin lisenssoinnin jälkeen. (Tämä on Simbinin toinen peli tällä mottorilla) Niin halvalla irtoaa, että ei kannata edes miettiä.. ostoon vaan. Lisäratoja löytyy netistä mielin määrin, esim http://www.nogripracing.com/ on hyvä paikka käydä tonkimassa aika ajoin.

GTR Evolution on aika arcademaisen tuntuinen, hauskaa ajamista.. mutta haastetta kyllä siihen itse ajamiseen peli kaipaa. Nannagrafiikkaa ja viihdyttäviä autoja. Tuskin innostaa jos ajohaaste on sulle ykkösjuttu.

Live For Speedin unohtaisin tyystin, liian iso pelaajakunnasta on lapsia ja on todella rasittavan sisäsiittoista touhua, "Mikään muu ei ole mitään" asenne. Pelistä itsestään löytyy mainio FFB, läjä fantasia autoja ja liian vähän ratoja. Tuntumaltaan ihan kelpo peli, mutta kaikki muu onkin sitten enempi tai vähempi pielessä.

iRacing on kilpailuhenkiselle, simuharrastuksen vakavasti ottavalle pelaajalle aika hyvä vaihtoehto. Älyttömän hieno tuntuma, kokoajan kasvava ja kehittyvä niin sisällöltään kuin muutenkin, takuuvarmaa hyvää kisaseuraa jne. Hinta tosiaan on kallis, ja jos tuolla meinaa pärjätä niin aikaahan se syö.
Tämän hetken paras simukokemus, mutta ei sovi kaikille. Jokaisen simuilusta pitävän kannattanee koittaa ainakin kuukauden, tosin se alun rajoittunut kulkupelivalikoima on ollut hieman shokki monille, mutta aika nopiaan se lisenssi ja valikoimakin sitten kasvaa.

GTR2 Kuten GTL, mutta moderneilla GT autoilla. Modeja ja ratoja löytyy runstaasti. Power and glory modi jo melkeinpä tämän pelin hinnan arvoinen, tosin PnG vaatii myos GTL pelilevyn asennusta varten. Kokeile ensin GTL:ää, jos maistuu niin hommaa myös tämä.

Simumaailmaan mahtuu tällä hetkellä hirvittävän paljon hyvää pelattavaa, ja mukavasti myös jokaiselle pelille ihan kohtuullisesti aktiivista porukkaa.
Ihan randomilla public servereiltä ei aina hyvää seuraa löydy (en ole itse enää tainnut ajella publalla pariin kolmeen vuoteen lainkaan), mutta hiukan ajotuntumaa yksinpelissä haltuun ja ei muuta kuin sopivaa liigaa etsimään.
Monentasoisia ja asenteeltaan erilaatuisia liigoja piisaa aivan tolkuttomat määrät. Tossa nyt jotain mun ajatuksia tällaisessa sekavassa aamuneljän unettomuushouruissa, eli varmaan paljon jäi sanomatta ja jotain olisi voinut sanoa paremmin. lyhesti...

Hommaa GT Legends ja rCraptor. Molemmat on pelikokemuksia jotka olis sääli jättää kokematta.
 
Viimeksi muokattu:

Vonsaku

Juoppokuski
Liittynyt
18.4.2009
Viestit
159
Edit:
Jahas: Vonsaku lisäsikin vaikeusastearvioitaan, oliko nuo jo alusta lähtien vai lisäsitkö tuon editin yhteydessä?

rFactorko se nyt sitten olisi vahvin ehdokas jos haastavuutta hakee.
Muuttelen tuota aloituspostausta sitä mukaa kun tänne tulee arvioita, tai keksin lisää sanottavaa, autosimulaattoriharrastusta aloittelevan on siten helpompi arvioida mikä sopisi itselle parhaiten.

Jos on perhe ja omaa elämää niin rFactor, jos olohuoneen keskustan on päässyt valtaamaan "ohjaamo" ja kaapista löytyy kasa loppuun saakka väännettyjä ratteja niin valinta on ehdottomasti iRacing.

iRacing kun astuu kuvioihin niin puhelinlaskun ja tv-kortin hinnan voi suoraan siirtää kuukausimaksuihin/uusiin autoihin ja ratoihin, sen verran tuo peli tarvitsee uhrautumista.

Jos sitä ensi viikon uhraisi GTL-ja netkar PRO:n tutustumiseen, voisi tehdä niistä kattavemmat arviot.

GTR2- GTR-Evolutionin voisi kai eroitella, itse olen pelannut kohtuu paljon tuota GTR2:ta.
 

Mike Milk

Well-known member
Liittynyt
9.3.2001
Viestit
280
Sijainti
Milkyland
Täytyypä mainostaa, eli suomalainen GTR:Evolution yhteisö löytyypi osoitteesta http://www.simracingsuomi.com Tervetuloa mukaan!

Noista edellä mainituista peleistä GTR-sarjan pelit (GTR:Evo, GTR2, GTL) ovat varmaan sikäli helpoiten lähestyttäviä, että jokaisessa on mielekästä sisältöä valmiina, eikä peleihin sen kummemmin tarvitse ladata modeja että pelistä saa pelattavan. Toki GTR-peleihinkin modeja ja lisäsisältöä löytyy vaikka kuinka paljon.
 
Viimeksi muokattu:

Ensio itkonen

Member
Liittynyt
9.6.2006
Viestit
7
GTR2- GTR-Evolutionin voisi kai eroitella, itse olen pelannut kohtuu paljon tuota GTR2:ta.
Samaa mieltä.Itse olin pelannut Gtr2:sta vajaan vuoden kun kokeilin Evoa.Jaksoin testata sitä kolme päivää.Haastavuutta siitä ei löydy.Wttc Extreme oli ainoa luokka jossa sitä jonkin verran löytyi,formuloista taas en perusta. Online peleissä sitä ehkä jaksaisin,autot on kai tasaväkisempiä vauhdillisesti.
 

McIce HTPC

New member
Liittynyt
2.2.2010
Viestit
4
Sijainti
Salo
Simulaattoripelipenkki & realistiset pelit

Terve,

Tuli tuossa asennettua RBR pitkästä aikaa ja heräsi kysymys joko sitä olisi olemassa muita uudempia yhtä "fysiikkarealistisia" rallipelejä? Myös TOCA-tyyppisetkin kiinnostaisi. Näkyy olevan listassa muutama itselleni uusi nimi ja pitääkin käydä ne läpi.

Toinen kysymys koskee rallisimulaattoripenkkiä? Taannoin esim verkkokauppa myi simulaattoripenkkiä hintaan noin 20 000 €. Onko kenelläkään tietoa löytyykö jostain järkevämpään hintaan kotikäyttöön suunnattuja "4D"-penkkejä?
 

-Japé-

Well-known member
Liittynyt
18.11.2005
Viestit
1288
Richard Burns Rally

Japanin ympäristö huonosti mallinnettu päin-p*tä
Jokaisella on mielipiteensä. RBR itse käytti Japania nimenomaan mallinnus esimerkkinä mediaesittelyissä.

http://www.richardburnsrally.com/images/media01.jpg

http://www.richardburnsrally.com/images/media02.jpg

Itse olen pelannut RBR (lähinnä online, czech plugin ja rbrnet), nkPRO, iR, rF ja GTR2. Mielestäni esim. GTR2 ja GTR Evo laittaminen saman otsikon alle on täysin järjetöntä, koska GTR2 voidaan sanoa olevan simu, missä taas GTR Evo fyssat ovat arcadea.
 

Vonsaku

Juoppokuski
Liittynyt
18.4.2009
Viestit
159
Jokaisella on mielipiteensä. RBR itse käytti Japania nimenomaan mallinnus esimerkkinä mediaesittelyissä.

http://www.richardburnsrally.com/images/media01.jpg

http://www.richardburnsrally.com/images/media02.jpg

Itse olen pelannut RBR (lähinnä online, czech plugin ja rbrnet), nkPRO, iR, rF ja GTR2. Mielestäni esim. GTR2 ja GTR Evo laittaminen saman otsikon alle on täysin järjetöntä, koska GTR2 voidaan sanoa olevan simu, missä taas GTR Evo fyssat ovat arcadea.
Mielipide kysymyksiähän nämä, en myöskään ole ajanut rallia Japanissa niin mistä sen aitouden voisi sanoa...
Joka tapauksessa Suomen rallin toimivuus on saanut RSRBR:n myötä hieman hyväksyntääni, penkat eivät edelleenkään toimi niin kuin oikeassa maailmassa mutta parempaakaan ei ole tarjolla.

Otin evon pois tuosta ja muutin aiheen GTR2 alle, GTR Evolutionia en ole vieläkään henkilökohtaisesti kokeillut, oletin mielipiteiden mukaan että evolutioni on kermakuorrutettu GTR2, tämmöisissä arvioissa ei tulisi tukeutua oletuksiin.

Pistäkääs arvioita Colin Mcrae-dirt sarjasta, mitä olen itse forumeilta lukenut niin eivät oikein simuharrastajan mieleen ole mutta arvosteluita olisi silti mukava lukea.
 

-Japé-

Well-known member
Liittynyt
18.11.2005
Viestit
1288
Pistäkääs arvioita Colin Mcrae-dirt sarjasta, mitä olen itse forumeilta lukenut niin eivät oikein simuharrastajan mieleen ole mutta arvosteluita olisi silti mukava lukea.
Signaturessani olevasta linkistä pääset autosimujen maailmaan keskittyneeseen AutoSimSport verkkolehteen, jonka uusimman numeron (Vol.5 Iss. 3) Special Edition osassa (se alempi niistä punaisella olevista) sivulla 27 alkaen on DIRT2sesta 10 sivuinen arvostelu.

Hienothan siinä on graffat, mutta muutoin täyttä arcadea. Eikä siinä mitään pahaa, monet pitävät arcadepeleistä. Vertaisin pelikokemuksena esim. GRIDiin, tms.
 

McIce HTPC

New member
Liittynyt
2.2.2010
Viestit
4
Sijainti
Salo
Viimeksi muokattu:

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
GTR Evolutionia tulee pelailtua netissä. Suomenkielisessä porukassa kisailu on kovaa mutta reilua. Fysiikat on mielestäni ihan jees, varmaankin tottumiskysymys. Kokeilin kaverilla GTR2:ta enkä huomannut sen suurempaa eroa. GTR2:ssa tosin on tietääkseni tuki noille yökisoille ja endurancelle. Näitä ei Evosta löydy. Myös GT Legends löytyy, mutta sitä ei ole tullut moneen vuoteen pelattua. Silloinkaan ei tuntunut nettikisoihin riittävän väkeä, niin mahtaako nytkään.

Sinänsä vähän ärsyttää tuo Simbinin nykysuuntaus. Samasta pelistä väännetään lisäosaa toisensa perään, mutta mitään varsinaisesti uutta ei ole tullut moneen vuoteen. Race07, GTR Evo, STCC, Race On...kaikki samaa paskaa eri paketissa. Radat ja autot vähän vaihtelee, vaikka yhtä hyvin kaikki tuo sisältö voisi olla netistä ladattavaa päivitystä. Mutta mutta...tuo nettipeli vaan koukuttaa sen verran rankasti että olen valmis jättämään pienet epäkohdat huomiotta. Jos ja kun ehkä joskus ens vuoskymmenellä ruåtsalaiset tarjoaa jotain oikeasti uutta ja ihmeellistä, niin eiköhän tämä poika silloin hipsi kipin kapin kauppaan.

LFS:n demoa ja RBR:ää on tullut myös ajeltua joskus. LFS:ää kehuttiin kovin, kun se on muka niin realistinen. Mä ihmettelin sitä että onko se realismia kun auto liukuu joka suuntaan ihan kuin renkaiden tilalla olis saippuapalat. RBR onkin sitten rallipelien kunkku, mikä sinänsä kertoo omaa surullista kieltään kyseisen pelityypin tarjonnasta. Richard Burns ei ole ollut hengissä moneen vuoteen, mutta siltikään ei ole haastajia ilmaantunut. Rally Trophy oli aikanaan kova juttu, ja olishan se kiva jos sille tehtäisiin jatkoa. Colin McRaehen en ole koskenut 90-luvulla julkaistun ekan pelin jälkeen. Mielestäni koko sarja on mennyt melkoista alamäkeä, vaikka konsolivääntäjät vissiin tykkääkin.

On ihan mahdollista että iRacing tai rFactor akselilta voisi löytyä meikäläiselle uusi autosimujen taivas, mutta suoraan sanoen en vaan jaksa kokeilla. iRacing on luotaantyöntävä jo pelkästään järjettömien kuukausimaksujen takia. Jos ostan pelin, niin ostan sen levyn kerran hyllyyn ja ajan just niin kauan kuin haluan. Myöskään loputon modien kanssa touhuaminen (mitä tosin myös Evossa joutuu harrastamaan) ei kovasti kiinnosta. Sen takia tuo rFactor ei niin kauheasti kuumottele.

Ja kun kerran formulafoorumilla ollaan, niin on sitä tullut pelattua Grammondin Grand Prix 2, 3 ja 4. Mitä mahtaa äijä nykyään touhuta? Formulapuolelle ei ole vissiin kovin kummosia pelejä putkahtanut sen jälkeen kun Sony rohmusi lisenssit itselleen.
 

Zaipper1

Well-known member
Liittynyt
28.1.2010
Viestit
83
Ja kun kerran formulafoorumilla ollaan, niin on sitä tullut pelattua Grammondin Grand Prix 2, 3 ja 4. Mitä mahtaa äijä nykyään touhuta? Formulapuolelle ei ole vissiin kovin kummosia pelejä putkahtanut sen jälkeen kun Sony rohmusi lisenssit itselleen.
Wiille ja psp:lle ilmestyi viime jouluksi f1 2009 Codemastersilta. Näitä en silti tituleeraisi simuiksi, vaan kyse on enemmän arcadesta. Pc:lle, xbox 360:lle ja ps3:lle tulee f1-peli tämän vuoden aikana. Siinä voi olla hieman enemmän simumaisuutta, tuskin saamme silti mitään hardcore simua tyyliin rFactor tai Iracing. Ja Iracingiinhän on myös tulossa Williamsin f1-auto.
 

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
LFS:n demoa on tullut myös ajeltua joskus. LFS:ää kehuttiin kovin, kun se on muka niin realistinen. Mä ihmettelin sitä että onko se realismia kun auto liukuu joka suuntaan ihan kuin renkaiden tilalla olis saippuapalat.
Kyllä LFS melko realistinen on. Jos auto käyttäytyy kuten sanoit niin vika taitaa olla muualla kuin pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Zire

`.´
Liittynyt
5.2.2009
Viestit
536
Sijainti
Lahti
Tuli pieni ongelma ku asentelin tuossa rFactorin. Peli toimii mainiosti ja vaikutti muutenki hyvältä peliltä, mutta ratilla ajaessa forcet on miten sattuu. Ei oo oikeen mitään tuntumaa tiehen, jos vertaa vaikka LFS:ään. Oisko teillä mitää vinkkejä minkälaiset asetukset pitäis olla ajurissa ja itse pelissä, kun rattina on Driving force pro?
 
Ylös