"Dakar" 2009

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Miksiköhän kutsuvat rallia yhä Dakarin nimellä? No markkina-arvon takia tietty, mutta vähän huvittavaa kyllä.

Todella sääli että Saharan aavikoista ja Dakarista jouduttiin luopumaan, saa nähdä onko Etelä-Amerikan maastosta lainkaan vastusta.
 

Nordschleife

Well-known member
Liittynyt
9.3.2004
Viestit
535
Katson juuri Eurosportin ennakkolähetystä. Atacamassa ei ole satanut 300 vuoteen. Kuivaa on. Kaksi kertaa vedetään Andien yli. Reitti on mielestäni todella vaativa. Toivottavasti tänä vuonna ei tapahdu ikäviä onnettomuuksia.
 

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
”Se oikea Dakar” alkoi jo ennen vuodenvaihdetta Ranskasta Marseillesta ja päättyy 11. päivä Dakariin. ASO yritti loppuun asti estää rallin ajamisen ja mm. pakotti alun perin kilpailun järjestäjänä toimineen Hubert Auriolin organisaation vetäytymään järjestelytoiminnasta. ASO ei antanut entisen kilpailunjohtajansa perustaa "Dakar Rallin" kanssa kilpailevaa kilpailua, vaikka se kuinka moraalisesti olisikin oikein. Auriol on kuitenkin paikalla ja ajaa erikoiskokeilla järjestäjän autolla, joten viimeistä sanaa tuskin tästä saagasta on kuultu.

Africa Racea johtaa pitkäaikainen Dakarin kävijä Jean Louis Schlesser, joka kuulemma rakastaa Pohjois-Afrikkaa niin paljon, ettei edes harkinnut lähtemistä ison veden taakse. Autonvalmistajat kuten VW ja Mitsubishi tietenkin ovat ASO:n kelkassa, mutta hyvä, että mukaan lähti sentään muitakin kuin vain elämysmatkailijoita. Vaikka tosin heitä ja afrikkalaisia vartenhan Auriol tämän rallin päätti järjestää...
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11146
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Varsin vaatimaton osanottajalista tuossa 'Afrikassa ajettavassa Dakarissa'. Millaisia sopimuksia ovat tehneet että kisa voidaan järjestää vai vetävätkö läpi riskillä? Ehkei näin pieni kisa houkuttele siinä määrin edes terroristeja tai tavallisia ryöväreitä?

Erittäin ärsyttävät nuo africarace-live.com -nettisivut. Herjaa koko ajan jotain nettiselaimesta ja vaatii lataamaan jotain uutta, hah - ei paljon työkoneelle latailla omin luvin...
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8161
Carlos vissiin heitti pientä kuperkeikkaa jäljistä päätellen:


 
Viimeksi muokattu:

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Tiettävästi aika retuperällä ovat järjestelyt osaltaan olleet kun on alettu valittaa maastosta viime päivinä. Tai sitten vain ei kantti kestä :alppu:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/72813

Mutta mutta, tosiasiahan on että mahdollisimman monta "amatöörikuskiakin" olisi kiva nähdä loppusuoralla.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11146
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
"Dakarissakin" tultiin maaliin ja tapahtuma meni multa ihan ohi ku oltiin ryskäämässä Saksanmaalla:alppu:

De Villiers nappas autokategorian, Volkkarin tuplan varmisti Miller ja USAhan meni kolmossijakin.

Suomen teillä esiintyneistä kuskeista oli Holowczyc viides ja Chicherit yhdeksäs.

Nimen voisivat vaihtaa mutta kyllä tällaisellekin kisalle sijansa on.
 
Ylös