Formula 1 - 2016 - Itävallan GP - Kilpailun liveseuranta

  • Viestiketjun aloittaja uuci
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3562
Kisaan pari tuntia, eikä toikkia vielä perustettu. :eek!: Tehköön joku kunnon alustuksen, mutta:

Jännä lähtö tulossa, kun Hamilton, Hülkenberg, Button ja Räikkönen kärkinelikko. Ja varsinkin kun Mersujen lähdöt eivät ole olleet hyviä. Räikkönen lähtee superpehmeillä matkaan, joten voi tulla huonompi lähtö.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

ferrarkimir

Well-known member
Liittynyt
5.3.2009
Viestit
1519
Kimin kannalta olisi äärimmäisen tärkeää päästä vähintään Buttonista ohi samantien, mielellään myös Hulkista. Sitten on mahdollisuuksia KUIVASSA kelissä tällä rengastaktiikalla taistella vaikka mistä. Uhkana on heikko lähtö, jossa jää jumiin Buttonin taakse ja letkaa syntyy taakse Vettelin ja Rosbergin muodossa samalla kun Hamilton ajaa karkuun. Ajaa luultavasti muutenkin maisemaan, mutta ylimääräistä aikaa ei saisi hukata Force Indian tai McLarenin takana.

Toivottavasti Ferrarin rengasetu on oikea, niin ehkä jopa voitosta ajetaan. Vaikka Mersut pysähtyisivät kerran enemmän, niin tiukkaa tekee silti sillä joko Hamilton ajaa ison eron heti aluksi tai sitten lopussa kuroo lentämällä sitä kiinni.
Veikkaan, että molemmat Mersut löytyy tänään podiumilta ja toinen Ferrareista myös, luultavasti Kimi tällä kertaa.
Kimi tuskin kärkeen kerkeää lähdössä, joten toivottavasti vaikka Hulk kiilaisi hidastelemaan Hamiltonia.
 

DuckAvenger

Katollaan
Liittynyt
30.10.2008
Viestit
780
Uskaltaisko ennustaa Kimiä toiselle sijalle ellei peräti voittoon
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Itävallan GP:n lähtöjärjestys:
1. Lewis Hamilton, Mercedes

2. Nico Hülkenberg, Force India

3. Jenson Button, McLaren

4. Kimi Räikkönen, Ferrari

5. Daniel Ricciardo, Red Bull

6. Nico Rosberg, Mercedes *

7. Valtteri Bottas, Williams

8. Max Verstappen, Red Bull

9. Sebastian Vettel, Ferrari *

10. Felipe Massa, Williams

11. Esteban Gutierrez, Haas

12. Pascal Wehrlein, Manor

13. Romain Grosjean, Haas

14. Fernando Alonso, McLaren

15. Carlos Sainz, Toro Rosso

16. Sergio Perez, Force India

17. Kevin Magnussen, Renault

18. Marcus Ericsson, Sauber

19. Jolyon Palmer, Renault **

20. Rio Haryanto, Manor **

21. Felipe Nasr, Sauber **

Daniil Kvjat, Toro Rosso ***

* = viiden lähtöruudun rangaistus ennenaikaisesta vaihdelaatikon vaihtamisesta.
**= kolmen lähtöruudun rangaistus, koska kuljettaja ei hidastanut tarpeeksi keltaisten lippujen aikana.
***= starttaa varikolta auton rungon ja vaihdelaatikon uusimisen takia
.
Sitten siivoa kielenkäyttöä ja voi sen vitun korvata vaikka kukalla taas. Ja samaan postaukseen ei tarvitse kolmea kertaa pistää myöskään paskaa, kuten eilen. Heittelen turhuudet surutta roskiin.
 

odetus

Well-known member
Liittynyt
18.10.2006
Viestit
1924
Vaikuttaisi rengasedut menevän puihin koska lähtö tapahtunee ainakin intermediate-renkaalla.
 

DuckAvenger

Katollaan
Liittynyt
30.10.2008
Viestit
780
Kyllä tiedän. Jotenkin vain tunne, että tänään kääntyy Kimin onni hyväksi.
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Minulla taas on hyvin pessimistinen fiilis. Hamilton voittaa näytöstyyliin, Rosberg keskeyttää tekniseen vikaan ja Hamilton nousee pistekärkeen. Vettel on kakkonen ja Ricciardo kolmas, Räikkösellä taas jotain ylimääräisiä ongelmia/kämmejä ja sijoitus 7. Bottas on vaikeuksissa märällä/kostealla radalla ja on lopulta 10.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Vähän siellä on ripeksinyt vettä. Kunhan nyt startti olisi edes kuivalta (paikaltaan lähtöruudukosta) eikä turviksen takaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14184
Aika sama tunne mitä nyt odotan Kimin parhaimmillaan olevan jopa kolmaskin. Ja mikäli Mersut keskeyttävät tai toinen niistä keskeyttää niin kaikki on auki.

Märällä kelillä kaikki on mahdollista ja alempien luokkien kisoissa on kyllä tänä viikonloppuna ollut sellaista viihdettä, että oksat pois.

Laitetaan seuraavaksi tähän vähän otsikoita:

Kommentaattoreiden uusi tähti Aaro Vainio?

Aaro Vainiokin on kommentoinut todella loistavasti kaikki olosuhteet huomioiden mitä nyt vähän liikaa miehellä tulee noita nuorison mututuntumasanontoja ja täytesanoja ja joskus paistaa vähän turhan kova malttamattomuus esimerkiksi kisan jatkamisesta liian nopeasti silloin kun se ei ole mahdollista tai on ja sitten onkin taas turva-auto radalla sen takia kun romua tulee aivan liian nopeasti liian vaikeissa oloissa.

Toki Vainio on erinomainen havainnoitsija ja kommentaattori muutoin ollut ja jotenkin vaikka vielä Toni Vilanderinkin aivan koko kuva kommentaattorina on vielä vähän auki miehen omien ajojenkin takia niin jotenkin tuntuu, että Vainio ainakin hyvin haastaa siinä kommentaattorin paremmuusasemassa hänet tällä menolla.

Vilanderilla kun joskus on ollut hieman turhan pinttyneet tai vähintään ainakin turhan kärkevät mielipiteet, ajoittain huonontuva asiantuntemus vähänkin keskikastia alempien kuljettajien asemaa arvioitaessa ja sitten joskus erittäin harvoin meneminen liikaa Oskari Saaren sekoiluihin mukaan. Toki parhaimmillaan Vilander on aivan paras koska sanoo mielipiteensä ainakin sellaisenaan kuin näkee ja ei liikaa käytä mitään mututuntumasanontoja.

Saarella taas tuntuu olevan liikaa sitä oheisohjelmaa mitä pitäisi poissa pitää kun muuten menee siihen liikaa aikaa ja ajoittain menee ihan pelleilyksi touhu muutenkin. Tosin kun jaksaa keskittyä niin tällä kaudella on ollut jälki parempaa kuin viime vuonna tai sitä edellisenä vuonna Saarella.

Red Bull Ring= Hyvä huonojen rinnalla vai yhtä huono kuin mikä tahansa nykypäivänkin rata?

Selostukset unohtaen tämän päivän kilpailu tulee olemaan kyllä jännittävä myös radan muidenkin osien puolesta mikäli kanttarit vaativat jälleen veronsa. Tämän kauden kilpailu mikäli ajetaan sateella niin oma lopullinen arvio kisan mielenkiinnosta tulee siirtymään ensi vuoteen.

Pari vuotta sitten Red Bull Ringin ensikilpailu jätti pitkän ajan jälkeen ristiriitaisen ja hieman mielenkiinnottoman kuvan huolimatta toki erinomaisesta Valtteri Bottaksen tuomasta suomalaismenestyksestä kun taas viime vuoden kilpailu Red Bull Ringin radalla oli loppupelissä lukemattomia muita viime vuoden kilpailuja katsoen mielenkiintoinen omanlaisenaan usean tylsän kilpailun rinnalla ja mikäli kilpailua arvioi nimenomaan muusta näkökulmasta kuin vain Mersujen näkökulmasta.

Siinäkin Nico Rosberg aloitti näennäisen kilpajuoksun kohti edes jotenkin Lewis Hamiltonia ja maailmanmestaruutta, mutta siihen se ote sitten jäikin. Muuten kilpailussa riitti toki mielenkiintoa vaikka muille jaettavaksi ja Gerhard Berger saapui haastattelemaan ja iloinen oli mies kuten aina mitä nyt oli kiloja kertynyt.:D

Nykyhetken arviot kisaan

Tämän vuoden kilpailussa mahdollisesti kuivassa kelissä taitaa tulla 1-2, ehkä korkeintaan äärimmillään kolmen stopin kilpailu koska viime vuoden lopulla renkaiden äkillinen pidon loppuminen eli drop-off oli yllättävänkin lähellä hyvin monella eri kuljettajalla varsinkin keskikastissa, mutta myös kärkipäässä.

Toki sadekeli voi tehdä kisasta sinänsä tylsemmän kun ei voi edes arvuutella taktisia kuvioita vapaammin. Force Indian miesten ohella toivon myös Esteban Gutierrezille menestystä.

Mikä tahansa sijoitus tänään toisin kuin vuonna 2014 samalla radalla teknisesti hauraalla Sauberin autolla olisi hieno asia, mutta mielellään alkaisi pian toivoa sitä pistetilin avautumistakin nyt kun vihdoin ja viimein oli edes kerrankin vauhtia jopa aika-ajossakin.

Kolmas osio jäi harmittavan 6 tuhannesosan päähän.:frown: Tosin tiedä sitten, että miten olisi käynyt siellä vai olisiko vain kerrankin päästyään sinne vain joutunut säästämään renkaitaan.

Puolen tunnin päästä sitten lähtövalot tuttuun tapaan syttyvät ja sammuvat vaikka joskus toivoisikin vaikka sen vihreänkin palavan pelkästään!:alppu:
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14184
Melko varmasti siitä johtuu. Tosin oli puuskuttavan tuskaisen oloinen jo tiimiradiossakin kolarin jälkeen jotenkin. Lieneekö Tohtori Ian Roberts tehnyt jo kisaan päästävän vai hylkäävän päätöksen?
 

ferrarkimir

Well-known member
Liittynyt
5.3.2009
Viestit
1519
Olipas antoisa haastattelu.
Se on aina mukavaa kun juostaan näiden Hollywood-starojen perässä kyselemässä kommentteja kisasta, kun nämä tuskin ovat ikinä edes nähneet formuloita ennen tai sitten juuri tietävät tallin kuskit, jolta ovat kutsun saaneet paikalle :D Toki poikkeuksiakin on, mutta juuri tuollaista "This is amazing"-jargonia se aina on.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös