Formula Ford

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8523
Sijainti
Tampere
Eipä kestänyt montaa vuotta Duratecin aika Formula Fordissa. Frankfurtin autonäyttelyssä on esillä uusi, vuoden 2012 Formula Ford – moottorina 1,6-litrainen EcoBoost-turbo.

Vaihteisto muuttuu sekventiaaliseksi, keulaan ja perään tulee hiilikuituiset "crash boxit" ja kylkiin komposiittipaneelit "tunkeutumissuojiksi", osittain Fordin speksaama ulkonäkö (=ruma) jne.

FIA:n sääntöjen mukainen auto on ollut suunnitteilla siitä asti, kun Duratec-koneet otettiin käyttöön, mutta säännöt ovat eläneet moneen kertaan ja lukuisten lykkäysten jälkeen päädyttiinkin sitten kokonaan uuteen autoon.

Lähes monopoliasemaan päässyt Mygale jatkanee luokassa, mutta nähtäväksi jää mitä Van Diemen, Ray, Juno, Aquila ynnä muut tekevät. Australialainen Spectrum on ilmeisesti jo ilmoittaunut, ettei uusi FF kiinnosta, vaan he keskittyvät jatkossa sikäläiseen sarjaan. Kotimainen Mtec sen sijaan on käsittääkseni ollut aktiivisena mukana uusia sääntöjä päätettäessä... uuden auton muuttuminen suunnitelmasta valmiiksi tuotteeksi vaatii tietysti paljon rahaa.

Kuvia Frankfurtin esittelyautosta löytyy vaikkapa FormulaPostista.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8523
Sijainti
Tampere
Pistetääs vaikka tänne, kun otsikko täsmää.

Antti Buri voitti äsken ensimmäisenä suomalaisena Formula Ford Festivalin. Festarien "pääluokka" oli tänä vuonna Duratec, kun flopannut EcoBoost jätettiin kokonaan ohjelmasta.

EcoBoost-FF muuten muuttuu ensi kaudella siivelliseksi. Uuden laitteen nimi on Formula Ford 200 lisää puhtia saaneen koneen hevosvoimien mukaan.
 
Ylös