Inho/viha tallia kohtaan

RK-62

Porno-Erkki-wannabe
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
14922
Sijainti
Kni
Näyttää taas uuden kauden alkaessa tämä iänikuinen kädenvääntö alkavan siitä mikä talli on paras ja mikä on aivan perseestä. Näyttää joissakin tapauksissa jopa siltä että suomalaista kuskia ei missään nimessä haluttaisi johonkin nimeltämainitsemattomaan talliin vaikka tämä talli onkin yksi ykkösten parhaista.

Voisiko nyt joku kertoa, mistä tämä inho kumpuaa ? Onko joidenkin tallien toimintatavat semmoisia vai mikä ? Omasta puolestani voin sanoa etten erityisesti tunne inhoa mitään tallia kohtaan. Kannastan vain tasapuolisesti kaikkia suomalaisia ajavatpa he missä ikinä tahansa.
 

Lotus 72

Paras auto maailmassa
Liittynyt
10.9.2000
Viestit
1324
Sijainti
Ojakkala
RK-62:
Voisiko nyt joku kertoa, mistä tämä inho kumpuaa ? Onko joidenkin tallien toimintatavat semmoisia vai mikä ? Omasta puolestani voin sanoa etten erityisesti tunne inhoa mitään tallia kohtaan. Kannastan vain tasapuolisesti kaikkia suomalaisia ajavatpa he missä ikinä tahansa.
Jos puhutaan Ferrarista, niin johtuu varmaankin siitä että se on ollut Suomalaisten pahin vastustaja, on ollut huhuja Ferrarin vilpeistä, ja siellä ajaa Michael Schumacher.. Eiköhän se viha Ferraria kohtaan noista asioista johdu.
Itse en vielä muutama vuosi sitten Ferrarista pitänyt, mutta kun alkoi tuntemaan Ferrarin historiaa enemmän, niin en sitä enään vihaakkaan.. Nykyisin mulla on seinällä jopa iso Ferrari pyyhe jossa on Ferrarin tunnus.. Komeasti näkyy ikkunasta ulos.
 

sarla

Wanha HURU
Liittynyt
1.1.1999
Viestit
700
Sijainti
'pihalla'
Kun kävin ensikerran fyykköskisoissa, oli voittaja-autossa kuusi pyörää ja musta tuli Tyrrell-fani... Seuraavan kerran kun olin fyykkösiä katsomassa, oli voittaja-autossa imuri, Brabham oli siis kova juttu... JPS-lotari oli hyvän näköinen, siitäkin pidin ja Ferrari oli Ferrari, siitäkin pidin, näistä on jäljellä vain Ferrari.

MäkLarenista en ole pitänyt lainkaan, Marlboro projekt four jutun jälkeen, malluaski-formulat oli ällöjä ja Mursun mukaantulo ei parantanut tilannetta. West väritys teki niistä hyvän näköisiä, mutta kuitenkin kyseessä on tiimi, jonka metodit on olleet kyseenalaisia ja kohden on syvä inho.

Minulle sinällään on kuskien kansalaisuus ja jopa henkilöllisyys ihan sivuseikka... toisten imago-persoonasta tosin pitää, toisten ei. Häkästä en pitänyt, Kimistä en oikein tiedä, kummastakaan Schumacherista en pidä, kuten en Kuutiostakaan... sensijaan joku moottoriturpainen Eddie I on ihan hilpeä tapaus ja Salo ihan jees, tosin en oikein tiedä miten suhtaudun Corollaan vormulana.

Mistä inho kumpuaa... jaa'a, se vaan on, ollut jo kauan... tosin en inhoa kuin MäkMursua.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Viha on omasta mielestäni hiukka liian voimakas tunne, kun puhutaan "pelkästä" urheilusta.

Minun on ollut vaikea ymmärtää, sitä kuinka joku voi vihata jotain tallia tai kuljettajaa. Forumilla luettuani lukuisia kommentteja olen tehnyt useita havaintoja siitä, että jotkut kommentoijat näyttävät tosiaan vihaavan.

Pahinta on, jos se viha tai mikä tahansa muu tuntemus eli esim. "rakkaus" johonkin talliin tai jopa kuljettajaan doubtful johtaa siihen, että tyrmätään kaikki oman näkökulman vastakkaiset ajatukset, joillakin typerillä iskulauseilla tai nimittelyillä tms. asiaankuulumattomilla tavoilla.

Kieltämättä osa niistä, jotka esittävät kommenttejaan ikään kuin vihaisivat Häkää tai jotakuta muuta kuljettajaa tai talleja saattavat olla ennemminkin formulavihaajia...trolleja tai muuten vain häiriköitä.

Ilmeisesti tilanteeseen on vain pakko sopeutua. Enpä oikein usko, että kovinkaan moni forumin ääriryhmiin (vihaajat/rakastajat) kuuluvista kommentoijista ryhtyisi napin painalluksella avarakatseisimmiksi. Objektiivisuus taitaa olla kokonaan väärä termi tässä yhteydessä. wink
 

Godspeed

Well-known member
Liittynyt
8.2.2002
Viestit
103
McLareniin ja erityisesti Ron Dennisin persoonaan kohdistetut suoranaiset hyökkäykset ovat allekirjoittaneelle jota kuinkin käsittämättömiä. Sikäli kuin tiedotusvälineisiin on luottamista, on kyseinen tallipäällikkö muutamaan kertaan kenties tappion karvas kalkki kielellään tullut sanoneeksi jotakin sellaista, joka median suurentelemana on saattanut tuntua huonon häviäjän selittelyltä, mutta en voi sanoa huomanneeni, että Dennis olisi tällä alalla jotenkin erityisen ansioitunut. Ei tarvinne olla erityisen vainoharhainen voidakseen tuntea myötätuntoa Dennisiä kohtaan hänen käydessään ajoittain donquijotemaista kamppailuaan FIA:a vastaan. Epäilemättä minua opastetaan asian tiimoilta.

Henkilökohtaisesti ihailen talleista eniten juuri McLarenia sekä kenties hieman yllättävästi Minardia, joskin aivan eri syistä. McLarenin puolisotilaallinen ote tehtäväänsä viehättää minua. Siinä voi halutessaan olla huomaavinaan jopa bushidomaisia piirteitä. :)

Minardia taas on pakko kunnioittaa sinnikkyytensä takia. Useimmiten lähdetään takarivistä, mutta sieltäkin posotetaan kuin huomista ei koskaan tulisi. Se on komeaa! Siinä on munaa!

Sillä missä tallissa maanmieheni ajavat, ei sinänsä ole merkitystä. Toki soisin, ettei suomalainen koskaan joutuisi Jaguarin tai BAR:n kaltaiseen talliin. Syyn arvannettekin.

Ajatusleikkinä voisikin arvuutella itsekseen mitä tekisi, jos esim. Dennis saisi F1:stä tarpeekseen ja talli siirtyisi jonkin toisen johdettavaksi. Todennäköisesti lojaliteettini ei siitä muuttuisi edellyttäen, että tallin perusluonne (mitä sillä sitten kukin haluaakin ymmärtää) pysyisi entisellään.

Vastaava kehityshän tapahtui jo Minardin kohdalla signor Minardin itsensä jäädessä syrjemmälle. Silti tuntuu vahvasti siltä, että mukana roikutaan samasta syystä kuin aiemminkin eli siksi, että F1:ssä on pirun hienoa olla mukana, vaikka sitten käytännöllisesti katsoen kilpailukyvyttömänäkin. Kilvanajolla on tiettyä itseisarvoa. Eikö teistäkin? :D
 

tyhmä eläin

Well-known member
Liittynyt
7.8.2000
Viestit
1911
Sijainti
Pullamäki
Jees tallit= Mclaren-Mercedes Williams Minardi Jordan Toyota

ei erikoisempaa mielipidettä = Arrows,jaguar

Puol-Roistoja = Renault. ei Rellussa mitään vikaa mutta mafiooso Briatoressa kylläkin, Sauber vaikka siellä on Suomalaisia ajanutkin niin kuitenki vähäs sellänen "yök" varotus

Perseestä

Bar,Ferrari
 

Eliel

Detonaattori
Liittynyt
10.10.2000
Viestit
2795
Mulle on aivan sama mitä kotteroita ja kuskeja siä raralla pyärii. Ei aiheuta kekään mitään sen kummempia vihanpurkauksia (paitti ehkä se yks aatun näkönen vähä). wink

Pääasia meikäläiselle on että MATTI KYLLÖNEN SELOSTAA!! doubtful :p eek! :rolleyes:
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Kalevi:
Pääasia meikäläiselle on että MATTI KYLLÖNEN SELOSTAA!! doubtful :p eek! :rolleyes:
Jaahas, jaahas doubtful

Minua taas ei vois vähempää kiinnostaa kuka selostaa, en nimittäin seuraa tätä rata-autoilusarjaa minkään selostajan takia idea

MaranelloRed:
McLaren on syvältä ja se ei siitä miksikään muutu.
Juuh, kun oikein syvällisesti ajattelee, niin McLaren taitaa olla hienoin asia F1-sarjassa idea

<small>[ 10-02-2002, 11:02: Message edited by: Seppi ]</small>
 

sarla

Wanha HURU
Liittynyt
1.1.1999
Viestit
700
Sijainti
'pihalla'
Formulanomi:
Viha on omasta mielestäni hiukka liian voimakas tunne, kun puhutaan "pelkästä" urheilusta.
- Viha on turhan vaffa termi kyllä, mutta inho, ällö, etc käy hyvin...

Formulanomi:
Objektiivisuus taitaa olla kokonaan väärä termi tässä yhteydessä.
- Objektiivisuus? Ihan outo sana... ai joo... on mulla kameroissa objektiivit.
 

holvius

Well-known member
Liittynyt
14.3.2001
Viestit
2338
Sijainti
Tampere
McLaren ja erityisesti Dennis on todelta syvältä. Viime Monacon kisa vahvisti käsitykseni kyseisestä herrasta. Käsittääkseni Setä- Ron meni uhkailemaan Bernoldia uran loppumisella, kun ei päästänyt iso ja kaunista McLaren autoa sovinnolla ohi.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Godspeed:
Entäs jos joku kirjoittaa perusteltua kritiikkiä McLarenia tai Ron Dennisiä kohtaan ? Tulkitsetko senkin "suoranaiseksi hyökkäykseksi" ? Jos joku kirjoittaa myönteistä kannustamasi tallin pahimmasta kilpailijasta, koetko tämänkin hyökkäykseksi omaa "vakaumustasi" vastaan ?

Olen aivan varma, että kaikki tallit ja tallipäälliköt arvioivat omaa toimintaansa kriittisesti. Jos kaikki ei mene putkeen, pitää miettiä mikä on pielessä ja miten tilanne voitaisiin korjata. Miksi siis me kommentoijat emme voisi tarkastella asioita kriittisesti ? Tietenkään meidän kritiikillä ja mahdollisilla johtopäätöksillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä talleissa tai f1-maailmassa oikeasti tapahtuu. Spekulointi vain on yksinkertaisesti joskus varsin hauskaa puuhaa.

Minusta kaikki tallit ja tallipäälliköt käyttävät tavoitteisiinsa pyrkiessään kaikkia mahdollisia keinoja. Voi olla, että joskus lipsahdetaan moraalisesti väärille raiteille. Jotkut osaavat tehdä sen myös niin, että kaikkia asioita ei edes tule julkisuuteen. Kaikki erehtyvät joskus. Mikään talli tai kukaan tallipäälliköistä ei ole täydellinen.

Erilaiset ihmiset kokevat muut ihmiset erilailla.
Joistakin pitää, joistain toisista ei. Sama pätee mielestäni myös talleihin, tallipäälliköihin, kuljettajiin ja jopa f1-selostajiin. Tämä asia on pakko hyväksyä. Eikä pidä unohtaa, että on mielenkiintoisempaa keskustella aidosti eri mieltä olevien kanssa. Siinä voi itsekin oppia jotakin.

Yksi meikäläisen urheiluseuraamisen johtolangoista on se, että vastustajia on kunnioitettava. Silloin ne voitotkin maistuvat paremmilta.

abo:
Inho taitaa olla sopiva ilmaisu. Ei silti taitavat jotkut aidosti vihatakin. :)

<small>[ 10-02-2002, 12:43: Message edited by: Formulanomi ]</small>
 

Terho

Alain
Liittynyt
29.8.2001
Viestit
1317
Sijainti
Hämeenlinna
Olen suuri MäkMursu-fani. Tovottavasti MäkMursut ottavat kaikissa alkavan kauden 17 kisassa kaksoisvoiton. Tämähän ei tietysti toteudu, joten 17 voittoa / 17 kisasta riittää... wink

Ferraria kohtaan taas en pahemmin tunne sympatiaa. Johtuu vuosien aikana esiintyneistä "epämääräisistä toiminnasta", esim. Malesia 1999. Toisaalta heille toivoin pitkän menestymättömyyden jälkeen vähän myös menestystä, ja kun sitä nyt on saavutettu, voisivat he vajota taas 1990-luvun alkupuolen tasolle...
Myös M.Schumacher ei ole sellainen persoona, jota kohtaan tuntisi pahemmin sympatioita.
 

Sapporo

Well-known member
Liittynyt
23.1.2002
Viestit
312
Sijainti
Oulu
Ferrarilla on hieno historia, mutta nykyään toiminta pyörii liikaa "tiedätte-kyllä-kenen" ympärillä.

McLaren on tehokas, mutta tappavan tylsä ja yhdestä muotista tehty.

Williams on urheilullinen, mutta sortuu joskus outoihin ratkaisuihin asiassa kun asiassa. Joskus ne toimii, joskus ei.

Jordan on tyylikäs, mutta ailahteleva.

Sauber on "taloudellisesti tehokas", mutta konservatiivinen.

BAR ja Jaguar ovat mukana vähän vääristä lähtökohdista ja väärällä asenteella.

Arrows on ailahteleva ja yllättävän tehoton ottaen huomioon sikariportaan kyvyt.

Renaultista en tiedä miten toiminta muuttuu, mutta Benetton keskittyi vähän vääriin asioihin.

Minardin mukana olo on sinällänsä hieno asia, mutta joskus tuntuu ettei ne edes yritä tosissaan.

Toyotasta en tiedä, mutta turha lähteä nöyristelemään.

Eli kaikki tallit on perseestä.
 

mìkæl2

Member
Liittynyt
22.11.2000
Viestit
10
Williams ja BMW yhdistelmä on sellainen josta odotan/odotin paljon. Kieltämättä Frankillä kumppaneineen joskus voisi olla hieman empaattisempi ote kuskeihinsa. Ehkä vanhusten johtaman tallin tulisi antaa suurempi arvo myös suunnittelijoilleen. Ja nyt vielä bemarin ja schummelin nuoremman avioliitto uhkaa hapattaa tallia ykköskuski - sun muilla Webberin viruksilla. Pidin todella tallista ennenkin. Mm Villeneuve vuosina jolloin rento jaskakin oli mielyttävä ilmestys. Hillin lapsellinen luonne meni sekin kun vaihtoehtona oli Benettonin vilunkimiehet. Frank ja Ron on mielestäni hyvä esimerkki vihollisista - ystävinä. Ei mitään teatteria eikä periaatteiden huutokauppaa. Perheyhtiö ja teknisesti kykenevä BMW olisi nyt oiva kumppani tallille, mutta pelkään Bergerin, Webberin ja Schummelien mädättävän tämän suhteen.

Ronin määrätietoinen työ, Neweyn innovaatiot ja McLaren tallin muutenkin tasapuolinen ja suoraselkäinen toiminta on saanut kannatukseni. Jopa hieman valju ja harmaa julkisivukin on käynyt läpinäkyväksi ja tallin yhteinen työn teko näkyy sen läpi. Tuo raakkumaton ja terveen itsetunnon värittämä lähestyminen muutenkin sopii näin suomalaisen pirtaan.

Jordanilla oli aikanaan mukavan nuorekas ja siten terveen poikkeava suhtautuminen businekseen. Nyt kuitenkin itse tallille nimensä antaneen päällikön ote tuntuu kuin harmaantuneen. Rokki-imago ei enää pue vanhenevaa miestä - eikä tallissa ole välitön meininki. Esimerkkinä HH:n potkut.

En myöskään pysty arvottamaan Ferraria sen historian perusteella. Maailma on nyt toinen ja Ferrari etenkin väriään myöden. Schumacherin asema on kaukana urheilullisuudesta. Lukuisat vilpit tai pitäisikö sanoa toleranssit myöskin tahraavat saavutuksia, eikä sen rikkaan pikkusammakon tai FIAn suosikkiasema voi sekään olla vaikuttamatta antapatioihin. Samaten ikuinen kakkoskuskin oman tunnon arvon musertaminen ja kuskiparan huoraaminen ei jotenkin ole miesmäistä kohtelua tai seurattavaa. Minkäs voit jos väkisin otetaan, mutta että takapuoli noin leväällään...

Olisin valmis pitämään rellusta. Mutta hovissa on Benettonin jälki ja etenkin sen Briatoren - hyhhyh. Enkä en ole valmis antamaan Benettonin vilppiepäilyjä ( viime vuotiset viimeisinä ) enkä ehkä JJ kohtelua anteeksi. Kekkuli on kuin Ronin peilikuva malliprinsessa morsiamineen.

Andersson on hyvä mies, mutta Toyotaan ei oikein liity mitään muuta kuin tavanomaisuutta. Mahtaako tuohon imagoon tulla näin muutoksia F1-radalla.

Jaguar kuullostaa hienolta - mutta on Ford. Ja heidän suhteensa eurooppalaiseen formulointiin askarruttaa heitä itseäänkin. Laudan lausunnot ovat kertoneen miehestä paljon - hän syö niitä.

Peugeotilla olisi taitoa ja moraalia. Ehkä on hyvä, että he laittavat panoksensa ralliin - ainakin näin suomalaisten kannalta.

Arrowsille soisin menestystä.

Mutta kaiken kaikkiaan. Kyse on televisioviihteestä. Ei vihasta tai ihailusta vaan samaistumisesta ja puolensa valitsemisesta kilpailujännityksen vuoksi. Suomalaisuuskin siis vaikuttaa.
 

Kaktus

Well-known member
Liittynyt
20.7.2001
Viestit
4980
En inhoa mitään tallia, ei vaan kiinnosta muut kuin McLaren. En osaisi ikinä kannustaa jotain muuta tallia, en edes vaikka sinne menisikin kaksi suomalaista ajamaan.. siinä tapauksessa kannustaisin sitten vain niitä kuskeja.
 

Tutkailija

Well-known member
Liittynyt
9.7.2001
Viestit
909
Sijainti
singularity
mikæl:
Mutta kaiken kaikkiaan. Kyse on televisioviihteestä. Ei vihasta tai ihailusta vaan samaistumisesta ja puolensa valitsemisesta kilpailujännityksen vuoksi. Suomalaisuuskin siis vaikuttaa.
Kyllä mielestäni on niin,että jos jotain F-1 tallia kohtaan pystyy tuntemaan aitoa vihaa tai rakkautta,kannattaisi ehkä koittaa hankkia elämä jostakin.
 

RK-62

Porno-Erkki-wannabe
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
14922
Sijainti
Kni
holvius:
McLaren ja erityisesti Dennis on todelta syvältä. Viime Monacon kisa vahvisti käsitykseni kyseisestä herrasta. Käsittääkseni Setä- Ron meni uhkailemaan Bernoldia uran loppumisella, kun ei päästänyt iso ja kaunista McLaren autoa sovinnolla ohi.
Tuo oli kieltämättä aika erikoinen tapaus ja ei oikein kuulu ykkösiin tuommoinen käytös, mutta vaikea sanoa mitä loppujenlopuksi tapahtui. Aika paljon huhuja liikkui tuostakin.
 
Ylös