KIA Sportage: uusi tyyli, vanhat perinteet

Varaosat

Registered User
Liittynyt
29.8.2014
Viestit
2
Tänään meillä on koeajossa rakastettu monille Korealaisille crossover KIA Sportage, ulkonäkö joka toi autoon ilmiömäisen suosion.

Oikeastaan tämän mallin historia alkoi jo vuonna 1993 – nimeen omaan kun KIA julkaisi historiassaan ensimmäisen crossoverin. Vaikka olemme tyytymättömiä ulkonäköön, auto poikkeaa korkealaatuisesta maastokelpoisuudestaan. Suosion ansiosta ensimmäisen sukupolven Sportage oli suuri suosio, että se mahdollisti pitkän linjan jopa yli 11 vuotta vuoteen 2004, jolloin toisen sukupolven Sportage julkaistiin. Ja kuten tiedämme, tuolloin oli olemassa ”kaksoisveli” Hyundai Tucson. Toisen sukopolven crossoveri sai myös laajaa suosiota ja sitä tuotettiin aina vuoteen 2010 asti. Vuonna 2010 alkoi KIA Spotagen elinkaari, eli kolmannen sukupolven auton, jonka ulkonäkö on täysin erilainen menneiden sukupolviin verrattuna. Ja tämä auto on meillä tänään testissä. Otimme koeajoon nelivedolla varustetun KIA Sportagen Prestige varusteilla hintaan 24 900 euroa. Autossa on 2,0 litrainen bensa moottori joka tuottaa 150 hevosvoimaa, ja vääntöä moottorissa on 191Nm ja varustettu myös kuusiportaisella automaattivaihteistolla.

Aloitamme tarkastuksen ulkopuolelta. Auto kun odottaa parkkipaikalla meitä, se näyttää tyylikkäältä ja on melko moderni. Sumuvalot on integroitu puskuriin, muotoillut sivulasit, sekä mustat muoviset elementit alhaalla renkaankoteloista puskureihin, luovat vakaasta kuvan ”kootusta” autosta. Silmäyksellä koko kuvaa autosta ei mitään mullistavia muutoksia, mutta omaperäistä jälkeä. Esimerkiksi emme aluksi huomanneet yhtäläisyyttä kuten esimerkiksi jäähdyttimen säleikkö ja tuulilasi. Mutta enemmän syventäviä ilmaantui mielenkiintoisia yksityiskohtia. Molemmat kappaleet ovat muotoiltu identtisesti – ylä- ja alaosa jäähdyttimen ritilästä ja yläosa tuulilasista. Ei vähemmän kiinnostavan näköinen takaosa korista. Takaosan valot on erikoisesti muotoiltu ja on kaksiosainen, yksi osa joka on takakontin luukussa ja toinen menee perän pintaa pitkin.

Tiedot: autonvaraosastore.fi
 
Ylös