Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

mjk

...
Liittynyt
6.10.2007
Viestit
2677
Eiköhän pojat siirrytä uutis-topicista jo tänne..

Valde sanoi:
Hehheh :thumbup: :eek: :idea: Jos Kimi kerran on luontaisesti niin supernaturaalin lahjakas, niin miksi se ei selvästi voittanut Massaa aika-ajoissa? Schumi olisi lähes varmasti päihittänyt Massan kaikilla osa-alueilla vielä 38 vuotiaana.
formulastara sanoi:
Kuten moneen kertaan todettua, alkukaudesta Kimillä oli vaikeuksia tottua täysin erilaiseen autoon, renkaisiin ja tiimiin. Loppukaudesta aika-ajot menivätkin jo Kimille 6-3.

Tuo sinun "lähes varmasti Sumi olisi joka osa-alueella" ei välttämättä kestä kriittistä tarkastelua. 2006 loppukaudesta Sumi-Massa olivat huomattavasti tasaisempia, kuin 2007 loppukaudesta Kimi-Massa. Huomattavaa tässä on, että Massa nosti suoritustasoaan selvästi kaudella 2006 loppukautta kohden, ja jatkoi hyvässä formissa 2007. Kun Kimi tottui tarpeeksi autoon, renkaisiin ja tiimiin -lopputuloksen tiedämmekin, meni hän Massasta ohi. Näyttää vahvasti siltä, että Massan etsikkoaika tuli ja meni.
 
Viimeksi muokattu:

Vilkku

Not member anymore
Liittynyt
26.1.2005
Viestit
1293
J.Hunt sanoi:
Eiköhän pojat siirrytä uutis-topicista jo tänne..

Joo, on paras. Voitti viime vuoden MM:n ! Ja on suurin mestarisuosikki myös tälle kaudelle.
 

Vilkku

Not member anymore
Liittynyt
26.1.2005
Viestit
1293
Vilkku sanoi:
Joo, on paras. Voitti viime vuoden MM:n ! Ja on suurin mestarisuosikki myös tälle kaudelle.
Ja millä tavalla voitti. Kovassa loppukirissä ratkesi voitto.
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Näinpä. Kyllä se Schummeli testaisi vaikka sillä olisi ketkä kisakuskina. Tilanne vain on se että testipäivän peruseeksi riittää yksinkertaisesti se että Schumi haluaa ajaa. Talli tietää ettei siitä auton kehityksen kannalta ainakaan mitään haittaa ole, niin mikä ettei. Julkisuusarvokin on aikalailla kohdallaan varsinkin kun vielä tahallaan ajatetaan kimiä ja schumia samana päivänä.
Näin minäkin asian näen. Vaikka Alonso olisi Kimin paikalla Ferrarilla, Schumi luultavasti olisi testaamassa. Jos kerran eläkeläisellä on suuret työhalut, niin miksi ei käytettäisi 7-kertaisen mestarin tietoa hyväksi. Ja PR-arvo on ollut valtava + lisännyt koko lajin kiinnostusta.:wink:

Ja totta kai Kimiä saa arvostella, mutta keskustelupalstalla ne argumentit totta kai yritetään aina kumota , koska perusteita kumpaankin suuntaan löytyy.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8227
Sijainti
Helsinki
Tämä on vähän sellainen juttu, ettei voi vielä tietää.

Toki Kimi on tähän mennessä tehnyt hyvää jälkeä. Noussut pikkuluokasta ainoana suoraan ykkösiin. On ollut nuorimpana mukana mestaruustaistelussa. Taistellut mestaruudesta "ei niin hyvällä" kalustolla itseään suurta Schumia vastaan. (Meinasi tehdä Keket :D) Noussut kahden ehkä nykyaikana menestyneimmän kuskin tilalle sarjan parhaisiin talleihin korvaamaan heidät.

Onhan noita meriittejä mutta Kimin aika jatkuu vielä, joten tämän kyselyn voisi tehdä sitten kun on ensin seurannut Kimin uran alusta loppuun :ahem:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24381
"Thank god Kimi is lazy because otherwise there would be no point for McLaren to go racing". :eek:
 

Wesselius

Well-known member
Liittynyt
15.2.2008
Viestit
276
Zaikom sanoi:
"Thank god Kimi is lazy because otherwise there would be no point for McLaren to go racing". :eek:
aivan! miettikääs sitä päivää kun kimi ottaa asiakseen tehdä töitä tosissaan :eek!: ei mut ihan oikeesti, mistäs tämmöinen sitaatti oli peräisin?! toivotaan että auto kestää, sitä lukuunottamatta tää pelihän on jo pelattu.
 

mjk

...
Liittynyt
6.10.2007
Viestit
2677
Niin, itsehän pidän Kimiä aikansa kovimpana kuskina ehdottomasti. En tiedä olisiko Frankin ja monen muun kommentit samanlaisia, jos muutaman kerran McLaren vuosina pelit ois kestäneet ja meriitit olisivat verrattavissa vaikka Sennan kolmeen mestaruuteen?

Semmonen kutina on, että Kimi näyttää tänä vuonna viimeisille epäilijöille ylivoimaisen nopeutensa.
 
Viimeksi muokattu:

Oberfeldwebel

Ylivääpeli
Liittynyt
6.9.2003
Viestit
4275
Kimi ei ole ehkä paras, mutta nopein kyllä.

Kimi on uran alusta alkaen ollut nopea kuljettaja, Sauber ajat voi mun mielestä jättää F1:siin totutteluksi ja alku McLarenillakin taisi mennä vielä mukaillen ja oppien.

Ajan saatossa Kimi on näyttänyt (lähinnä McLarenilla), että hän kykenee piiskaamaan (nimenomaan piiskaamaan) autosta enempi irti kuin mitä tallikaveri. Ja on tullut käsitys, että Kimi ajaa sillä autolla nopeempaa kuin muut pystyisivät. Tietysti sillä erolla, että mm Schumacher ei "joutuisi" ajamaan kyseistä surkeaa autoa, eli Schumin vahvuudet on muualla.

Jos kuitenkin puhutaan pelkästään nopeudesta, raa'asta nopeudesta.

Ajattelisin lähtökohdaksi sitä, että Kimi on nopein kuski ykkösissä. Voimme siis valita kuljettajat, jotka otetaan haastamaan hänet: itse ottaisin koriin mukaan Hamiltonin, Alonson, Massan, Kovalaisen ja Rosbergin.

Ensimmäisenä kai pitää sanoa, ettei tulokaskautta sovi vertailla keskenään. Tai jos näin tehdään, niin Alonso ja Rosberg ovat kaukana Buttonin takana. Eli taytynee siirtyä autosta tallikaveriin ja oletuksiin.

Rosberg on kehittynyt debyyttikaudestaan, kuten olettaa saattaa. Nico on epäilemättä nopea, mutta itselleni on tullut sellainen käsitys, että kaverilla on kova ymmärrys tekniikasta. Laskisin jollai tavalla Nicot lähemmäksi parasta kuskia, en nopeinta. Tallikaveri sai Nicon ehkä näyttämään huikealta ajajalta, joten vertailujen tekeminen siltä osin on vaikeaa. Tyydyn siis vain omiin näkemyksiini, enkä pysty paremmin perustelemaan. En siis usko Nicon olevan Kimiä nopeampi.

Kovalainen on myös Nicon tapaan uuden sukupolven tähtiä. Heikistä on kuitenkin tullut minulle käsitys erittäin kovasta työntekijästä, joka todella tekee hommia ja käsittääkseni ihan oikein. Heikki on nopea, mutta vielä on vaikea sanoa kykeneekö hän loppukaudesta Hamiltonin edelle, rinnalle pitäs päästä. Rehdin nopeuden puolesta Heikki jäänee hiukan Kimille kuten Nicokin.

Alonso on 2x MM, mutta ei minusta ole niin nopea kuin nykykuskien meriiteillä rankatessa voisi ajatella. Alonso lienee järkevä ja viisas ajaja, ja olisi epäilemättä kyennyt mestaruuteen tällä kaudella jos lähtökohdat kahteen viimeiseen kisaan olisivat olleet Lewisin tasoa, mutta kun ei ollut. Nyt lienee tulee asia, jota moni epäilee: Onko Hamilton ylivoimainen, vai onko Alonso huonompi kuin luullaan, vai miksi Lewis oli mm-sarjassa debyyttikaudellaan 2x MM miestä edellä? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että Alonso ei ole niin nopea kuin mitä luullaan kaksinkertaisen mestarin olevan. Tämä ajatustapa ei tullut McLaren aikoina, vaan Alonson Relluaikoina. Mitä kaveri esitti Renaultin autolla ennen mestaruusvuosiaan, Trulli, Fisi? Alonso toki päihitti Fisin, mutta samalla aikaerolla kuin Kovalainen, ja Alonsolla oli ns ykkökuskin status. Eli ei todellakaan mikään huiskean nopea kaveri kyseessä. Alonso voisi olla jopa tämän kuskikaartin hännillä yhdessä Massan kanssa.

Massa on yllättävänkin hyvä kuski, ainakin aika-ajoissa. Felipe kyllä kykeni rehellisestikin sanoen Kimiä parempiin tuloksiin kauden alkupuoliskolla, mutta lienee selvää, että loppukausi oli Kimin. Itseasiassa näin osattiin (ainakin minä) odottaa, eli loppukausi pitäisi olla Kimin, ja olihan se. Massan aiemmat kauden muissa talleissa ei ole antanut odottaa brassista maailmanmestaria, eikä ehkä nytkään. Mutta on minulle kuitenkin selvää, että tämä kaveri on kehittynyt Schumin palveluksissa (2006) erittäin paljon, ja sai jopa selvää itseluottamusta kauden lopusta ja kaveri lähtikin kovalla sykkeellä kauteen 2007. Ei mielestäni aivan Kimin tasoinen kuski. Itse asiassa Massa on kohtalaisen lähellä Kimiä, mutta silti kuski, joka jää lähes joka osa-alueella Kimille, mutta vain vähän.

Hamilton ei kestä paineita? Asia mahtaa olla korjattavissa, tai jos ei, niin se ei välttämättä hidasta meriittien keräämistä. Oli Schumikin paskimmillaan kauden viimeisessä kisassa. Jokatapauksessa tämä nuori britti on erittäin kova kuljettaja, nopea myös. Omasta mielestäni hän on epäilemättä Kimin kovin haastaja nopeudessakin. Alonson päihittämin olisi voinut sujua paremmin kauden lopun kisojen takia, mutta itse annan hänelle anteeksi kauden lopussa tehdyt "paineitten" kasaamat virheet, etenkin kun Kimi oli se hyötyjä. Lewis ei kuitenkaan ole debyyttikauden jälkeen saanut minut sille ajatukselle, että hän olisi tällähetkellä nopein kuski. Ensikaudella oikeasti näemme, mikä on tilanne kun sekä Lewis että Kimi ajaa tutussa tallissa kohtalaisen tutulla paketilla, ja ilman luistonestoa.
En tiedä, tuleeko Hamiltonista uusi Button tai jopa Villeneuve. Toivottavasti ei kuitenkaan, sillä britit odottavat häneltä enemmän. Uudeksi Massaksi hänestä voisi olla, ja parhaimmassa tapauksessa (varmuuden puolesta) jopa uudeksi Kimiksi.

Oikiasti tästä asiasta voi ehtiä mustaa valkosella vain tilastoista, mutta itse en koe että tilastot näyttävät nopeuden. Osviittaa se antaa, mutta ei aukotonta faktaa. Tämän takia en ole ottanut vertailuun aika-ajojen keskiarvoja tms, josta voisi vetää jotain päätelmiä. Nekään kun ei kerro oikein mitään, bensakuorman tms takia.


Uskon Kimin olevan tällä hetkellä ykkösten nopein kuljettaja. Kimi ei varmaankaan ole paras, mutta nopeimmaksi minä hänet sanoisin.

PS: Toivottavasti en loukkaa ketään, eikä kutaan hermostu ajatuksistani. Erimieltä voi olla vapaasti ja sen voi sanoakin, kuhan ei suutu.
 

mjk

...
Liittynyt
6.10.2007
Viestit
2677
Hyvä paketti. Melko samoilla linjoilla olen.

Alonso kärsi mielestäni Kimin tapaan tallin vaihdosta, ei vain pystynyt loppukaudellakaan oikein nousemaan Lewiksen ohi.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8227
Sijainti
Helsinki
Kuhan ei suutu :D

No noista ja useista muista on yhtälailla hankala sanoa, kun oikeestaan Kimiä voi verrata vain tallikavereihinsa. Siltä osin ainakin yksi aina silloin tällöin jaksaa muistuttaa olleensa nopeampi tai parempi tai yksinkertaisesti olevansa nopeampi tai parempi kuin Kimi. Quick-Nick ei luovuta :D

No siinä vaiheessa kun Kimistä kasvoi F1-kuski, niin tallikaveri toisensa jälkeen on jäänyt hänelle. Viimeisintä vuotta voisi pitää jopa sellaisena mistä voisi päätellä, ettei Kimi ehkä ole nopein vaan paras kaikilla osa-alueilla. Sopivasti voittoja, sopivan tasaisia tuloksia ja riittävästi pisteitä.

Mikä taas puhuu nopeuden puolesta ja luotosta kalustoon, niin ne todisteet löytyvät jo alkuaikojen pikku-renu kisoista. Sadekelillä slickseillä muista ohi ja ylivoimaisia voittoja samantasoisella kalustolla. Sen pisti merkille riittävän merkittävät henkilöt ja siksi Kimi nousi ykkösiin ainoana kuljettaja yli vaadittavien formulaluokkien.

Muut kuskit on enemmän tai vähemmän laitettu kasvamaan joko testikuskiksi tai muihin luokkiin. Massa, Kovis, Nico, Hamilton, Alonso. Kaikki ovat toimineet joissakin talleissa testikuskeina tai sitten ovat ajaneet muita luokkia oppiakseen tavoille useampia vuosia.

Noista ehkä eniten Kovis. Heikki on laitettu kaiken maailman luokkiin oppimaan asioita, ja siellä on aina vaadittu se yksi kausi ennenkuin on tulosta tullut. Lisäksi Heikki on laitettu yhdeksi kaudeksi pelkäksi testikuskiksi. Kertoo siitä, että kova työ tuo tulosta mutta Heikki ei samantasoinen luontainen lahjakkuus ole kuin Kimi.

Mitä tulee muihin, niin sekä Alonso, että Massa on laitettu yhden kauden jälkeen kasvamaan testikuskiksi, että heistä tulisi jotain. Sekin kertoo kyseisitä herroista aika paljon noin niinku lahjakkuuden osalta. Sitä ei vain luontaisesti ole. Heistä saa sen parhaan irti kun riittävästi koulutetaan.

Ihan samaan tapaan kuin jotkut voivat käydä koulut läpi lukematta juuri mitään ja silti tulee kymppejä. Toiset joutuu pänttäämään hulluna, eikä silti meinaa tulla ku ysejä. Ihmiset on vaan niin erilaisia, toiset soveltuu korkeushyppääjiksi ja toiset matemaatikoiksi.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24381
Misa1 sanoi:
Mitä tulee muihin, niin sekä Alonso, että Massa on laitettu yhden kauden jälkeen kasvamaan testikuskiksi, että heistä tulisi jotain. Sekin kertoo kyseisitä herroista aika paljon noin niinku lahjakkuuden osalta. Sitä ei vain luontaisesti ole. Heistä saa sen parhaan irti kun riittävästi koulutetaan.
Massan kohdallahan tuo oli oikein nöyryytystä, joutui vuodeksi kasvamaan. Idioottimaista toimintaa Sauberilta kuljettajan kehitystä ajatellen. Ja kerrankin kun hankki itselleen penaltin, niin Sauber paikkasi hänet jo siihen kisaan Frentzenillä... :alppu:

Massasta tuli ikuinen koulupoika... :alppu:
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13446
Misa1 sanoi:
Mitä tulee muihin, niin sekä Alonso, että Massa on laitettu yhden kauden jälkeen kasvamaan testikuskiksi, että heistä tulisi jotain. Sekin kertoo kyseisitä herroista aika paljon noin niinku lahjakkuuden osalta. Sitä ei vain luontaisesti ole. Heistä saa sen parhaan irti kun riittävästi koulutetaan
Alonson kai piti odottaa yksi vuosi Buttonin voimassa olevan sopimuksen takia. Kyllä kaveri Minardilla lahjakkuutta näytti. Massasta sensijaan Peter Sauberkin myönsi ettei tämä ollutkaan heille "Uusi Kimi".
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8227
Sijainti
Helsinki
Tulipahan vilkaistua Wikipediasta Kimin kohdalta tietoja. Tiedä sitten pitääkö nämä paikkaansa:

His first race outside his home country was in Monaco when he was 15 years old. His steering wheel broke during the race and he informed his mechanic about the problem by waving the steering wheel in the air on the home straight.

Räikkönen's next Monaco race was also memorable as he was thrown on the wrong side of the safety fence in a first lap collision, but continued driving there until running out of road and lifting his kart back on the race track. His mechanic thought Räikkönen had retired, but he eventually caught up with the other competitors and finished third.
:D :D
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Zaikom sanoi:
Massan kohdallahan tuo oli oikein nöyryytystä, joutui vuodeksi kasvamaan. Idioottimaista toimintaa Sauberilta kuljettajan kehitystä ajatellen. Ja kerrankin kun hankki itselleen penaltin, niin Sauber paikkasi hänet jo siihen kisaan Frentzenillä... :alppu:

Massasta tuli ikuinen koulupoika... :alppu:
Pöh, silmät auki. Vuosi testikuskina oli Massalle ainoa oikea paikka uran siinä vaiheessa niillä esityksillä. Mitä tulee Sauberin idioottimaisuuteen, niin taisi Felipe olla jo tuolloin Ferrarin käskyvallassa.
Oberfeldwebel sanoi:
Alonso toki päihitti Fisin, mutta samalla aikaerolla kuin Kovalainen, ja Alonsolla oli ns ykkökuskin status.
Ei pidä alkuunkaan paikkaansa.
Misa1 sanoi:
Mitä tulee muihin, niin sekä Alonso, että Massa on laitettu yhden kauden jälkeen kasvamaan testikuskiksi, että heistä tulisi jotain. Sekin kertoo kyseisitä herroista aika paljon noin niinku lahjakkuuden osalta. Sitä ei vain luontaisesti ole. Heistä saa sen parhaan irti kun riittävästi koulutetaan.
Ihan kiva ajatus, että F1:iin nousun nopeus riippuisi pelkästään lahjakkuudesta, mutta totuus taitaa olla hieman toinen. Räikkösellä on käynyt myös tuuri saamiensa tilaisuuksien suhteen. Massan kohdalla siirto oli paikallaan, mutta Alonson testivuoden tarpeellisuudesta Kimiin verrattuna voi olla montaa mieltä. Kimillä 2002 meni vielä osin totutellessa samalla, kun Alonso teki vastaavaa työtä testiradalla. Sikäli olen tosin samaa mieltä, että uskoisin Kimin olleen tässä otsikossa mainituista kuskeista ainoana kykenevä F1:n rattiin suoraan FRenaultista.
 

Coni

Well-known member
Liittynyt
8.10.2007
Viestit
790
J.Hunt sanoi:
Niin, itsehän pidän Kimiä aikansa kovimpana kuskina ehdottomasti. En tiedä olisiko Frankin ja monen muun kommentit samanlaisia, jos muutaman kerran McLaren vuosina pelit ois kestäneet ja meriitit olisivat verrattavissa vaikka Sennan kolmeen mestaruuteen?

Semmonen kutina on, että Kimi näyttää tänä vuonna viimeisille epäilijöille ylivoimaisen nopeutensa.
Innolla odotan seuraavaa kautta, nimittäin samanlainen kutina löytyy täältäkin. Innolla myös seuraan Kimin uraa ja uskon hänen saavuttavan vielä usean mestaruuden ja lopettavan kun siltä tuntuu. Hänestä ei tule kehäraakkia, enkä tällä mollaa ollenkaan Schumia, sillä onhan olemassa henkilöitä kuten R. Helminen jolle pelaaminen on elämäntapa.

Vaikka Kimillä on ollut tuuri kohdillaan tallipaikkojen suhteen, ei ehkä epäonnisempaa kuljettajaa ole sarjassa nähty kuin Kimi McLaren aikoinaan. Viimekaudella tämä tuli kyllä korkojen kanssa takas!

Kimi ei ole leija kaveri, uskon hänen tekevän töitä ihan siinä missä muutkin. Tälläi olen ymmärtänyt etenkin Ferrarilla toimivien henkilöiden puheista. Ja muistaako joku että Kimiä olisi kritisoitu McLarenilla ollessaan laiskuudesta?
 

Wesselius

Well-known member
Liittynyt
15.2.2008
Viestit
276
Bobakki sanoi:
Ihan kiva ajatus, että F1:iin nousun nopeus riippuisi pelkästään lahjakkuudesta, mutta totuus taitaa olla hieman toinen. Räikkösellä on käynyt myös tuuri saamiensa tilaisuuksien suhteen.
kyllä se kimi on uistinkaupoilla mestaruutensa tienannu, sano mun sanoneen! :ahem:

..eikun..

siis kimillä on käynyt iha hitonmoinen tsäkä etenkin alkupuolella uraansa. rahoitus tuli kuin manulle luonas toisin kuin monille muille, esim. heikille, vaikka heikki oli vähintään yhtä nopea juniorina + monet muut lahjakkuudet jotka on joutunut etenemään hitaammin just resurssien puutteen vuoksi, et kyllä kimi on syntynyt onnellisten tähtien alla ja päässyt erittäin nopeasti lehittymään urallansa.

ja sitten on nämä mystiset britannian kuviot, eikös se kimin talli vetäytynyt kesken kauden (kilpailullisiin syihin vedoten) ja yhtäkkiä kaveri ajaakin formuloissa, huhhuh.. ei mikään tavallinen menestystarina, mut oli miten oli, jäätävän kova kaveri ajamaan.

Coni sanoi:
Innolla odotan seuraavaa kautta, nimittäin samanlainen kutina löytyy täältäkin. Innolla myös seuraan Kimin uraa ja uskon hänen saavuttavan vielä usean mestaruuden ja lopettavan kun siltä tuntuu.
komppaan, ja tuskin tulee lastentekokaan ajankohtaiseksi vrt. häkkinen vielä ihan vähään aikaan. päinvastoin, sellanen kutina että kimi vaan toteaa jennille "ei mua lastenteko kiinnosta, ei se vaikuta mun ajamiseen mitenkään" haha!!!
 
Viimeksi muokattu:

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Wesselius sanoi:
siis kimillä on käynyt iha hitonmoinen tsäkä etenkin alkupuolella uraansa. rahoitus tuli kuin manulle luonas toisin kuin monille muille, esim. heikille, vaikka heikki oli vähintään yhtä nopea juniorina + monet muut lahjakkuudet jotka on joutunut etenemään hitaammin just resurssien puutteen vuoksi, et kyllä kimi on syntynyt onnellisten tähtien alla ja päässyt erittäin nopeasti lehittymään urallansa.
Heikin ja Kimin tiet ovat eräällä tavalla poikkeukselliset, sillä Kimi pääsi suoraan Relluista ykkösiin, kun taas Heikistä vasta tehtiin jäsen Renaultin kuljettajaohjelmaan. Mitään rahoitusta ei Kimille tullut kuin tarjottimella, vaan sehän oli vanhemmilta pois se. Tuuria oli kun FIA suostui myöntämään sen superlisenssin Kimille Sauber-sopimuksen jälkeen.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös