Korsikan ralli ja auto numero 4

Ayrton-Ana

Well-known member
Liittynyt
5.2.2005
Viestit
721
Korsikan MM-rallia on ajettu MM-sarjan alusta lähtien. Vuonna 1996 se oli pelkästään kaksivetoisten MM-kilpailu. Vuoteen 1986 mennessä jokainen kuljettaja joka oli osallistunut ralliin numerolla 4, on keskeyttänyt rallin, lukuunottamatta Raffaelle Pintoa, joka oli toinen 1977. Hannu Mikkola keskeytti vuonna 1983 ulosajoon. Seuraavana vuonna Ari Vatanen ajoi vielä pahemmin ulos. Sitten tuli vielä astetta kovempi ja kohtalokas Attilio Bettegan onnettomuus, joka vaati Bettegan henken. Henri Toivonen lähti seuraavana vuonna niin ikään numerolla 4 ja Lancialla. Tuloksena oli järkyttävä onnettomuus johtopaikalta. Lancia vieri jyrkännettä alas pysähtyi katolleen ja räjähti tuleen. Onnettomuus vaati Toivosen ja kartturi Sergio Creston hengen.

Tämän johdosta Korsikalla ei ajettu lähes kymmeneen vuoteen numerolla 4. Colin McRaen autossa oli vuonna 1995 numero 4 ja olisi luullut, että nytkin olisi käynyt jotain kun skotilla oli mainetta ulosajoherkkänä kuskina. Mitään ei kuitenkaan sattunut ja McRae oli viides. Tästä alkoi numeron hyvä onni, koska tähän päivään asti vain Markko Märtin on onnistunut keskeyttämään numerolla 4 vuonna 2003. Taas tämän vuoden Korsikassa kannattaa seurata autoa numero 4.
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Näyttää turvallisuusasiat olevan Korsikalla hanskassa. Vai että auton lähtönumerolla olisi joku yhteys sen joutumiseen onnettomuuteen. Pitäisikö kokeilla tämän jälkeen vielä, että vaikuttaisiko se onnettomuuksiin, jos kuskeilla olisi toisessa jalasssa erivärinen sukka? Tai jos jollekkin annetaan kyytiin jäniksenkäpälä?
 

-ha-

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
1319
Sijainti
tornio -> jyväskylä
Heh, turvallisuusasiat hanskassa nimenomaan. Sinänsä aika jänniä yhteensattumia nuo Ayrton-Anan mainitsemat.
 
Ylös