Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2017

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16060
Tänne syyskauden 2017 lööpitystä, uutisia, ym. sälää.
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16060
Varautumista:

Poliisi aikoo varustaa liikkuvat poliisipartiot MP5-konepistooleilla.

Konepistoolien rinnalla käytössä olisivat yhä perinteiset virka-aseet, Glock- ja Walther-merkkiset pistoolit.

Poliisihallituksen poliisitarkastajan Ari Alasen mukaan poliisi voisi käyttää konepistoolia tilanteissa, joissa aseen käyttö nytkin on sallittu, mutta esimerkiksi etäisyys kohteeseen on pitkähkö. Hänen mukaansa näyttävämmällä aseistuksella ei tavoitella kovempaa imagoa.

- Poliisi ei halua antaa militaristista vaikutelmaa ulospäin, vaan haluaa olla kansalaisten helposti lähestyttävä, luotettava viranomainen.

MP5-konepistooleja on ollut tähänkin asti käytössä muun muassa valmiusyksikkö Karhu-ryhmällä, jonka aseistus on muutenkin raskaampaa kuin peruspartioilla ja käytössä on muun muassa kiväärikaliiberin aseita.

Alasen mukaan terrorismin uhka lisää varautumispaineita.

Pitää entistä tarkkaavaisemmin seurata, mitä ympäristössä tapahtuu. Entistä enemmän harkitaan sitä, millaisia voimankäyttö- ja suojautumisvälineitä on oltava mukana.

STT
 

Örfil

Guest
Toistaako nuo silti vanhoja mp3:kolmosia? Luulis ainakin.
 

Örfil

Guest
Sam varmaan ajatteli että sarjatulella on kivampi päästellä menemään?
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Pitäkööt vaikka kranaatinheitintä mukana jos tuntuu sen olevan tarpeellista.
 

Örfil

Guest
Liekö kokeillut uimista tuon parran kanssa? Siinä saattaakin hukka periä ukkelin itse tällä kertaa, kun jouhisto vetäisee kuution vettä sisuksiinsa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26630
Ideaparkiin syntyy Pohjoismaiden suurin käytettyjen autojen kauppa

1,5 hehtaarin alueella aiotaan myydä jopa 15 000 autoa vuodessa. Mukana ovat Kamux, Veho ja Wetteri.

Lempäälän Ideaparkiin aletaan rakentaa Suomen suurinta sisäautokaupan keskittymää. Hankkeen suunnittelussa vahvasti mukana ollut Laakkonen-konsernin entinen toimitusjohtaja Timo Yli-Salomäki kertoo Kauppalehdelle, että alueen rakennustöiden on tarkoitus alkaa lokakuussa. Alueelle asettuvat autokaupat avaavat ovensa kesäkuussa 2018.

1,5 hehtaarin alueelle tulevat Vehon vaihtoautoliike Vaihto+, Kamux ja Pohjois-Suomessa toimivan Wetterin vaihtoautoliike Mobila. Alueella odotetaan myytävän 10 000–15 000 autoa vuosittain.

"Tietääksemme ainakaan muualla Pohjoismaissa ei ole yhtä suurta vaihtoautojen sisäautokauppaa", sanoo Yli-Salomäki.

Hanketta on suunniteltu Yli-Salomäen mukaan vuoden ajan. Hänen mukaansa käytettyjen autojen kauppakeskittymän perustaminen kannattaa, vaikka kauppaa käydään yhä enemmän verkossa.

"Haaste on, että autoliikkeissä käy vähän väkeä. Ostokäytös on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana."

Yli-Salomäen mukaan uuden keskittymän etu on sen sijainti juuri Ideaparkin yhteydessä.

"Moni muistaa Sunny Car Centerin, mutta siinä autokauppakeskittymää alettiin rakentaa ilman kauppakeskusta. Uskomme, että 7,5 miljoonan kävijän Ideaparkissa toiminta kannattaa", sanoo Yli-Salomäki.

Vaihtoautokaupan perustaminen Ideaparkin yhteyteen oli hänen mukaansa luontevaa myös sen takia, että liikekeskuksella oli edelleen runsaasti käyttämätöntä rakennusoikeutta.

Yli-Salomäen mukaan uuden autokauppakeskittymän näkymiä parantaa myös autokaupan pieni piristyminen. Uusien autojen kysyntä on ollut tänä vuonna hennossa kasvussa ja kasvua odotetaan myös ensi vuodelle.

Uusissa tiloissa aloittava Kamux avaa alueelle 3 000 neliön liikkeen. Maajohtaja Jussi Mäkinen kertoo tiedotteessa, että autokaupan avaaminen Ideaparkin yhteyteen oli helppo päätös.

"Tuleva vaihtoautokeskus sopii erinomaisesti Kamuxin kasvusuunnitelmiin ja Suomen myymäläverkoston laajentamiseen", Mäkinen sanoo.

Uudesta liikkeestä tulee Kamuxin Suomen toiseksi suurin liike, joka työllistää 7–10 myyjää.

Vaihtoautokauppaan keskittynyt Vehon Vaihto+ tuo Ideaparkiin noutopisteen ja kaiken merkkisten autojen huoltopalvelut.

"Valtakunnallinen noutopiste parantaa asiakaspalveluamme entisestään ja tarjoaa vaihtoehdon auton kotiintoimitukselle", sanoo Vaihtoplus-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pertti Nieminen.

Wetterille Ideaparkiin perustettava piste on Etelä-Suomen ensimmäinen. Yritys toimii Mobila-nimellä nyt Rovaniemellä ja Oulussa. Lisäksi Wetterillä on liikkeitä Oulussa, Rovaniemellä, Kajaanissa, Kemissä, Kuusamossa ja Ylivieskassa.

"Olemme jo pitkään etsineet riittävän valovoimaista paikkaa uudelle pisteelle", sanoo Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula tiedotteessa.

Autokaupan keskittymän odotetaan tuovan alueelle sata uutta työpaikkaa. Rakentamisen arvioidaan maksavan 20 miljoonaa euroa.


Kyllä nyt Ritaluoma polkee maata kiukuissaan. Noille herroille ne Afrikan miljuunat menikin.
 
Ylös