Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIKAUSI 2016-2017

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16060
Mukavaa talvea, on aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku, ja myös lööpittää tänne
seuraavat 3 kuukautta. :)
 

Dallaran urkuri

Well-known member
Liittynyt
7.4.2016
Viestit
1460
korvaviili sanoi:
Pari kyssäriä DU:lle:

- muuttuuko ihmisen älykkyys ateistiksi ryhtyessään?
- onko kaikki jotain uskontoa elämänkatsomuksensa perustana pitävät keskimääräistä alemmalla äo:lla varustettuja?
Kunhan printtasin älyllistä tai hengellistä ylemmyyttä korostelevan perusargumentin.
 

Örfil

Guest
Päivän mielenkiintoisin uutinen lienee Venäjän presidentin perinteinen puhe tänään klo 11:00 alkaen.

Hieman alustusta:
http://yle.fi/uutiset/3-9326698

Jossain lipsahti uutinen, joka vedettiin nopeasti pois, mutta siinä mainittiin ettei asettuisi enää ehdokkaaksi. Se selvinnee tänään ja veikkaan 1 euron panoksella että asettuu ehdokkaaksi (jos tänään sen ilmoittaa).
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Virkaintoinen natsimode katkaisi keskustelun, mutta jatketaan

Örffelö sanoi:
Ei sillä olisi oikeastaan mitään väliä (jos näin olisi), koska lopputulos on sama: ihminen tuntee olonsa hyväksi. Ja ilman kemikaalis-pössyttelysaineksia.
Aika moni uskis jonka tunnen, miettii syvästikin oman maailmankatsomuksensa perusteita. Ei ne ole mitään silmät päässä seisoen kulkevia zombeja tai viisastu äkilisesti alkaessaan ateisteiksi.

Voinpa rehellisesti sanoa että osa näistä tuntemistani on paljon älykkäämpia ja menestyneempiä ihmisiä kuin minä tai sinä. Tämä ihan vaan asian faktisesti todeten. Mutta sillä ei ole taas mitään tekemistä uskisjuttujen kanssa - suoranaisesti. Lahjakas ihminen on lahjakas, oli elämänkatsomus mikä tahansa. Kommentoin tätä vain siksi, ettei kyse ole yksioikoisesti "huijattavista" ja "ei-huijattavista" ihmisistä. Ihan niin yksinkertainen paikka tämä maailma ei ole.
Älykkyydestähän en olekaan puhunut mitn. Älykästäkin yksilöä voi huijata, johtaa harhaan, varsinkin jos sen koulutuksen aloittaa varhaislapsuudessa ja on siinä järjestelmällinen. Niinhän poliittistenkin totalitarismien nuorisojärjestöt toimivat (niistäkin noussut erittäin menestyneitä yksilöitä). Siitä sisäänajetusta elämänkatsomuksesta tai aatteesta tulee dogmi, aihe jonka käsittelyssä logiikka lentää ikkunasta ulos vaikka muutoin olisikin erinomaisen kykenevä loogiseen ajatteluun.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Sipilä Sai korkeimman mahdollisen mitalin mitä itsenäisyyspäivänä voi saada. :D :D

Häpeen mitalin antajan puolesta.
 

Örfil

Guest
Virkaintoinen natsimode katkaisi keskustelun, mutta jatketaanÄlykkyydestähän en olekaan puhunut mitn. Älykästäkin yksilöä voi huijata, johtaa harhaan, varsinkin jos sen koulutuksen aloittaa varhaislapsuudessa ja on siinä järjestelmällinen. Niinhän poliittistenkin totalitarismien nuorisojärjestöt toimivat (niistäkin noussut erittäin menestyneitä yksilöitä). Siitä sisäänajetusta elämänkatsomuksesta tai aatteesta tulee dogmi, aihe jonka käsittelyssä logiikka lentää ikkunasta ulos vaikka muutoin olisikin erinomaisen kykenevä loogiseen ajatteluun.
Joo, keskustelu katkaistiin kesken lystin :nope:

Tästä saa nyt kuvan että kaikki uskikset on lapsesta saakka aivopesty johonkin. Tai että "aukoton logiikka" voisi olla elämänkatsomusta vastaava tapa elää. Aivan kuten tiede, johon yleensä vedotaan tässä yhteydessä. Ne ovat eri asioita. Tuntemani ihmiset (joka ei tietenkään kata kaikkia uskiksia) ovat kyllä ihan itse oman valintansa asiassa tehneet. Etenkin kun osa ihmisistä kokee ne asiat jo syntyjään, geneettisen perimänsä puolesta hyvin voimakkaasti ja oikeiksi asioiksi elämässään. Voisi jopa väittää, että synnyt uskovaiseksi aivan kuten ihminen syntyy vaikkapa homoseksuaaliksi.

Se mitä minä yritän nyt alle puolen sivun selittää on se, että antaa ihmisten uskoa mihin haluaa, niin kauan kuin se tapahtuu lakien ja säädösten puitteissa. Ihmisten keinoja kokea jotain mielihyvää tai löytää jotain merkitystä tähän ihmispölhön lyhyeen elämään - ja nimenomaan omaan elämäänsä - ei saa rajoittaa. Ei etenkään kieltämällä tai solvaamalla.

Mm. AA-kerhojen seinällä lukee (yks kaveri kertoi) että "Elä ja anna elää", se on kyllä ihan hyvä sääntö ja pitäisi muistaa itsekin se vähän useammin.
 

Örfil

Guest
Mitäs meidän Pikku-Vladi tuumas?

Presidentti Vladimir Putinin mukaan yhteistyön kehittäminen EU:n kanssa kuuluu Venäjän ulkopolitiikan prioriteetteihin.
Tämä on jo toinen uutinen, jossa Venäjän presidentti tai edustajansa puhuu yhteistyön kehittämisen tärkeydestä EU:n ja Venäjän välillä.

Jos tuo pitää paikkaansa, on kyllä hyvin, hyvin, hyvin tervetullut asennemuutos.

Ja lisää samaa:

Putin sanoo protektionismin lisääntyneen. Hän kehottaa taistelemaan kansainvälisten markkinoiden puolesta.
OHHOH! Eli Venäjä on globalisaation puolesta.

Eikä tässä vielä kaikki:

Putin: ensi vuosi on ympäristövuosi Venäjällä. On hoidettava mm kurjat kaatopaikat kuntoon ja muutenkin suojeltava luontoa.
http://yle.fi/uutiset/3-9327203

Ei lainkaan hassummat agendat tällä kertaa. Nuo ovat ihan hyviä ensiaskeleita asioiden saattamiseksi parempaan suuntaan koko pallon kannalta.

Näiltä osin olen positiivisesti yllättynyt.
 

Örfil

Guest
Ei ole tulossa lähiaikoina. Siis vanhin poikani.

Pikkuveljensä kutsui isoveljeään nassikkana nimellä "Ampu". Oikea etunimensä kun on vähän tuonne päin.

*alkaa takomaan miekkoja Marimekon tuikkutelineiksi, 64 euroa + postikulut, forumisteille 60 e*
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tämä on jo toinen uutinen, jossa Venäjän presidentti tai edustajansa puhuu yhteistyön kehittämisen tärkeydestä EU:n ja Venäjän välillä.

Jos tuo pitää paikkaansa, on kyllä hyvin, hyvin, hyvin tervetullut asennemuutos.
Eihän tuossa ole mitään millään tavalla uutta. Ei Venäjä missään vaiheessa ole halunnut välien heikkenevän EUn tai USAn kanssa. Sille ei kuitenkaan sovi, että EU tai USa suhtautuvat närkästyneesti sen toimenpiteisiin Ukrainassa ja muualla.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Outo haju leijui Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa – ainakin 16 sai oireita

Paikalla on ollut poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.
Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 11.15. Finavialta kerrotaan, että terminaali 2:en lähtöaulassa on ollut viranomaistehtävä, mutta tilanne on palautumassa normaaliksi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ainakin 16 ihmistä on saanut hengitystieoireita turvatarkastuspisteellä havaitusta hajusta, kertoo pelastuslaitos. Altistuneista neljä lähti tarkastettavaksi sairaalaan. Pelastuslaitoksen mukaan altistuneet ovat henkilökuntaan kuuluvia. Heidän saamansa oireet olivat muun muassa kurkun karheutta, yskää ja silmien kirvelyä.

Pelastuslaitoksen mittauksissa ei kuitenkaan löytynyt selitystä hajulle, joka oli jo haihtunut. Myös ihmisten oireet olivat jo loppuneet. Oireilua oli ilmennyt noin 15–20 minuutin ajan, mutta koska oireet eivät olleet vakavia, oli työntekoa jatkettu.

Tapaus sattui kakkosterminaalin lähtöaulassa, joka Finavian mukaan ruuhkautui tehtävän vuoksi. Pelastuslaitoksen mukaan lähtöaula on jo avattu normaalikäyttöön.
Vastaava tapaus Tallinnan satamassa jokunen viikko sitten.

Siellä on taas hybridituholaiset testaamassa valmiuksia.
 

Örfil

Guest
Eihän tuossa ole mitään millään tavalla uutta. Ei Venäjä missään vaiheessa ole halunnut välien heikkenevän EUn tai USAn kanssa. Sille ei kuitenkaan sovi, että EU tai USa suhtautuvat närkästyneesti sen toimenpiteisiin Ukrainassa ja muualla.
Mutta mutta, kun lueskelee esim. näiden "nettibulvaanien" tekstejä sivuillaan, niin niissä luvataan EU:n tuhoa, alasajoa, loppua eli mitä milloinkin. Ja huonot välit Yhdysvaltojen kanssa ovat perua Naton uusista jäsenistä.
Ja nämä dogmit valuvat sieltä Kremlistä liki yksi yhteen propsukäyttöön.

Se että Putin sanoi tänään "ettei Venäjä tarvitse muilta neuvoja sisäisiin asioihinsa" osoittaa että se pitää Ukrainaa sisäisenä asianaan. Tästä acenteesta kun löytävät ulospääsytien, niin tunnelissa voipi näkyä valon kajastusta.
 
Ylös