Maan tapoja

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Pääministerimme nousi ryysyistä rikkauksiin tehtyään kädet rakoilla töitä ja omaamalla huikean bisnesvainun.
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/
Juha Sipilästä tuli rikas vuonna 1996.

Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Lainaisikohan vaikka Finnair minulle kymmenen miljoonaa ja myisi niillä 40 miljoonan edestä osakkeitaan?
 

Örfil

Guest
Tuskin. Liikemieskykysi ovat sen verran vielä piilossa.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Maan tapoihin kuuluu myös perinteinen Kepun siltarumpupolitiikka.

Keskustan siltarumpusuhmurointi kävi kalliiksi: Kymmeniä miljoonia veroeuroja hassattiin junarataan, jota ei enää koskaan käytetä

Yli 40 miljoonan euron ratainvestointi Etelä-Savossa on valunut täysin hukkaan. Kiskoja on jo purettu ja rata katkaistu. Lasku keskustahallituksen ratafarssista osoitetaan veronmaksajille.
Keskustalaisten Matti Vanhasen pääministeri- ja Anu Vehviläisen liikenneministerikaudella päätettiin sijoittaa 42 miljoonaa euroa Etelä-Savossa sijaitsevan junaradan korjaukseen.
Vaaralliseksi lahonnut rata saatiin entistä ehommaksi, mutta junaliikenne sillä on lakannut.
Jättimäinen siltahanke on katkaissut kalliilla kunnostetun radan, jota on nyt ryhdytty purkamaan.


Ratafarssin käynnistänyt ex-liikenneministeri Vehviläinen myöntää: "Harmittaa ihan vietävästi"

Keskustan johtama hallitus sijoitti 42 miljoonaa euroa Pieksämäki-Savonlinna-radan korjaukseen vajaat kymmenen vuotta sitten. Investoinnin perusteisiin laskettua junaliikennettä ei radalla kuitenkaan koskaan saatu kulkemaan.

Nyt Savonlinnan eteläpuolella sijaitseva Laitaatsaaren syväväylän jättisiltatyömaa on haudannut alleen uusitut ratakiskot sekä romuttamassa entisen rautatiesillan.

Siitä eivät junat enää kulje. Eivätkä ole kulkeneet yli vuoteen, kun rataa alettiin purkaa ja betonilaattoja panna pinoon.


Kovaa arvostelua

Aikanaan kannattava Pieksämäki-Savonlinna-junarata oli pakko sulkea henkilöliikenteeltä vuonna 1998. Pahasti lahonnutta vaarallista rataa jyskyttivät sen jälkeen enää harvakseen kulkeneet puutavarajunat, kunnes rata kymmenen vuotta myöhemmin korjattiin perusteellisesti.

74 kilometriä pitkän Huutokoski-Savonlinna-osuuden lahonneet ratapölkyt vaihdettiin betonisiin, penkereet vahvistettiin ja turvalaitteet uusittiin. Osuudelle asennettiin automaattinen kulunvalvontajärjestelmä.

Keskustan Matti Vanhasen johtamaa hallitusta arvosteltiin kovin sanoin kymmenien miljoonien satsaamisesta syrjäiseen ja hiipuneeseen savolaisrataan samaan aikaan, kun pääkaupunkiseudun tiehankkeet ja pääteiden korjaukset olisivat kipeästi kaivanneet noita rahoja.

Vanhasen puoluetoveri Anu Vehviläinen kantoi samassa hallituksessa liikenneministerin salkkua. Savonlinnan taidelukiosta aikanaan valmistunut Vehviläinen kuitenkin puolusti vahvasti radan kunnostamista. Modernin radan laskettiin virkistävän alueen teollisuutta, matkailua sekä erityisesti viiden tuhannen opiskelijan liikkumista kotiseudulleen.

Isot kustannukset

Radan kunnostuksesta huolimatta henkilöliikennettä ei saatu enää koskaan käyntiin. Ja koska rata oli jätetty sähköistämättä, puutavaraliikennekin alkoi karttaa sitä. Sähkötöntä rataa pystyi ajamaan vain diesel-vetureilla. Niiden kalliit ratamaksut siirsivät kuljetukset maanteille ja kumipyörille.

Yksi kuolinisku modernille joutoradalle oli Itä-Suomen yliopiston ilmoitus siirtää opettajakoulutus Savonlinnasta Joensuuhun. Sen myötä häipyvät kaupungista ne viitisen tuhatta opiskelijaa eli yli viisi prosenttia kaupungin väestöstä, jonka liikkumista radan uskottiin helpottavan.

Kovin isku oli kuitenkin parhaillaan rakennettava Laitaatsaaren kapeikon yli 24 metrin korkeudessa ylittävä jättisilta. Siihen ei ratakiskoille enää löytynyt tarvittavaa 12 miljoonaa euroa. Syynä oli radan vähäinen liikenne.

Liikenneviraston mukaan sillan suunnittelussa on otettu huomioon se, että rata voitaisiin joskus siihen liittää. Enää sitä ei kuitenkaan saisi 12 miljoonalla.

- Uuden sillan rakentaminen erillisurakkana tulisi tämän hetken arvioiden mukaan maksamaan 15 miljoonaa euroa, sanoo projektipäällikkö Hannu Nurmi Liikennevirastosta.

Osa uskoo yhä

Paikalliset päättäjät eivät kuitenkaan luovuta, vaikka investoinnin perusteena olleet laskelmat pettivät. Eivät siitäkään huolimatta, että kiskoja ja ratarakenteita on purettu ja siltayhteys Savonlinnaan katkaistu. Paikallinen rataneuvottelukunta on ilmoittanut selvittävänsä torsoksi jääneen radan mahdollisen sähköistämisen.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine elättelee yhä toiveita radan elvyttämisestä. Hän huomauttaa, että paljon vähäväkisemmilläkin rataosuuksilla on henkilö- ja tavaraliikennettä.

- Kyse on siitä, ettei tuo 42 miljoonan euron investointi menisi hukkaan, Laine sanoo.

Alustavien arvioiden mukaan sähköistyksen kustannukset nousisivat lähelle 40 miljoonaa euroa.

Ja Jotta kaupunginjohtaja saisi sähköratansa junat kulkemaan, alkuperäiseen investointiin täytyisi lisätä tuo 40 miljoonan sähkölasku sekä 15 miljoonan erillissiltahanke. Kokonaissumma nousisi näin lähelle sataa miljoonaa euroa.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk) vaikuttaa kaupunginjohtajaansa pessimistisemmältä:

- Siinähän on ollut tosi vähän liikennettä sen (radan kunnostuksen) jälkeen. Ei tästä mitään positiivia viestejä ole kuulunut, Kosonen toteaa Iltalehdelle.
 

Örfil

Guest
Kas, just luin Vehviksestä jutun täällä jostain naistenlehdestä. Miehensä paukautti itsensä päiviltä poliisien pikkujouluissa.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
En tiedä onko epärehellisempää pääministeriä ollut kuin Sipilä?
Poliittiset virkanimitykset vaalipuheissaan kieltänyt pääministeri Juha Sipilä (kesk) on päättänyt nostaa pitkäaikaisen ystävänsä ja poliittisen tukimiehensä, keskustan europarlamentaarikon Hannu Takkulan eurooppalaiseen huippuvirkaan.
Ja lessujahan ne on molemmat.
Takkulalla on takanaan avioero, joka herätti tyytymättömyyttä hänen lestadiolaisissa äänestäjissään. Hän tuskin tulisi valituksi enää uudelleen poliittisiin luottamustehtäviin ainakaan vaalien kautta.

Uusi virka helpottaa myös hänen taloudellista asemaansa. Tuomioistuimessa on hyvät edut ja iso, pitkälti veroton palkka.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kepu. Taas.

Donald Trump oikoi eilisessä Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa mutkia oikein huolella ilmoittamalla, että Suomi tilaa Yhdysvalloista suuret määrät F-18 -hävittäjiä ja muuta sotilaskalustoa.

Presidentti Niinistö korjasi asian Twitterissä tilaisuuden jälkeen kutsumalla uutista ankaksi.

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kritisoi silti Niinistöä sanoen blogissaan, että virhe olisi pitänyt korjata välittömästi ja asiasta tulisi saada selvitys.

Niinistön mielestä kyse oli vain kauppamiehen puheenvuorosta, jossa myyjäpuolella on mennyt menneet ja tulevat tavarat sekaisin.

- Trumpille ei ole epäselvää, ettei asia ole valmisteluvaihetta pidemmällä. Siitä ei ole epäselvyyttä, Niinistö sanoi tänään tiedotustilaisuudessa Suomen Washingtonin suurlähetystössä.

- Suomessakin muutama poliitikko on ottanut vähän ennakkoa ja sanonut, että ne tilataan Ruotsista.

Vanhasen kritiikkiin Niinistö vastasi suoraan.

- Vanhanen on yksi harvoista, jotka haluavat ymmärtää tämän väärin. Ei siitä asiasta jäänyt epäselvyyttä kenellekään.

Selvityksen hankkimisen Niinistö jättää Vanhasen harteille.

- Hänen pitää varmaan itse myyjäpuolelta pyytää sellainen lausunto.
Pitäis Masankin vaan keskittyä etsimään naisia parkkipaikoilta ja tekemään uunipottuja.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kas kun ei istu vankilassa, kun semmoinen rosmo on.
Missä on puhuttu rosmosta? Näytäppä mulle!

Epärehellinen kirjoitin. Valehteleminen on epärehellisyyttä. Kieroilu ja oman/omien etujen ajaminen on epärehellisyyttä.

Näyttää toi kepun kieroilu keskittyä uskovaisjäseniin, mikä taas ei yllätä.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Aarnio-casesta.

Aarnio-vyyhti poiki lisää epäilyjä


Entistä poliisijohtoa epäillään
virkarikoksista tietolähdetoiminnan
rekisteröinnin puutteellisuuksien
vuoksi vuosina 2008-2013
.

Asia liittyy Helsingin huumepoliisin
entisen päällikön Jari Aarnion toimiin.

Epäiltyinä ovat entinen poliisiyli-
johtaja Mikko Paatero, entinen
Helsingin poliisikomentaja Jukka
Riikonen ja Helsingin poliisilaitoksen
nykyinen poliisipäällikkö Lasse Aapio
.

Epäilty rikos on virkavelvollisuuden
rikkominen.
Ja nepotismiä.

Valtakunnansyyttäjä hyllytetty


Oikeusministeriö on pidättänyt
valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen
virastaan toistaiseksi.

Oikeusministeriön mukaan syynä toimelle
on se, että Nissistä epäillään
virkavelvollisuuden rikkomisesta
.

Rikosepäily liittyy Nissisen
syyttäjille tilaamaan koulutukseen.
Koulutuksen järjesti yritys, jonka
hallituksen puheenjohtaja on Nissisen
veli.

Nissinen on kiistänyt rikosepäilyn.

Nissisen sijaisena toimii nyt apulais-
valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Suurin syntihän tässä taitaa olla se, että on eri mieltä asioista. Ei passais toista syytellä valehtelijaksi.
Keskustele asiasta äläkä laita toisen suuhun sanoja joita toinen ei ole sanonut. En ole väittänyt Sipilää rosmoksi, mutta niin väitit.

Jos ei onnistu asiasta keskustelu, vaan lähdet epäilemään toisen kompetenssia ja koulutusta, niin kannattaa olla hiljaa. Sä teet saman Toxillekin ja kaikille jotka ovat eri mieltä. Lähdet heti toisen persoonaan. Se on heikkoa keskustelua ja kertoo enämpi sosialisesta kyvyttömyydestä.

Toisen suuhun sanojen laittaminen on pahimmaista valehtelua.
 

Örfil

Guest
Voi pyhä Sylvi - holy Kekkone 's wife. Siinä vaiheessa kun aletaan vanhoja kaivelemaan, jotka on ko. henkilön kanssa jlpa sovittu, on parasta poistua aiheesta.
 
Ylös