Mikä palvelimen käyttöjärjestelmäksi?

Jarto

Senior Member, VIP
Liittynyt
10.9.1999
Viestit
858
Sijainti
Vaasa
Tässä lomien yhteydessä pitäisi korvata vanha palvelin uudella. Vanhassa on Mandrake Linux, joka on kyllä toiminut niin kuin pitääkin. Saisivat vain tukea tietoturvapäivityksillä myös vanhempia versioita eikä vain viimeisimpiä. Viimeisimpiin versioihin päivittäminen taas ei välttämättä mene "heittämällä" läpi kun esim. PHP ja Apache ovat vaihtuneet aika kovasti.

Joten, mihin kannattaisi päivittää kun tarkoitus olisi rakentaa palvelin, joka:

- toimii luotettavasti
- on turvallinen
- on tietoturvapäivitysten osalta tuettu pitkään
- mahdollistaa tarvittaessa toimivan ja helpon päivityksen seuraaviin versioihin
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mä laittasin Debianin tollaseen. Suse vois olla kans, mutta en tunne tapausta tarkemmin.

Tommosta sanotaan Debianin sivuilla.

Q: How long will security updates be provided?

A: The security team tries to support a stable distribution for about one year after the next stable distribution has been released, except when another stable distribution is released within this year. It is not possible to support three distributions; supporting two simultaneously is already difficult enough.
http://www.debian.org/security/faq#lifespan

Noita stableja distroja ei Debianilta kovin tiuhaan tuu. Ei ainakaan siihen malliin ku Mandrakelta tai RedHat/Fedoralta. Neljä näyttäs tulleen tähän mennessä.

Oma tuntuma noista distroista on se, että Debian on ehkä luotettavin mitä tulee jatkuvuuteen ja turvallisuuteenkin, kun se ei kovin uutta kamaa stableen ota. Distropäivityksestä mulla ei oo kokemusta, mutta ainakin Fedoran tapauksessa se oli sangen kivuliasta. Mitä vähemmän paketteja sitä paremmin se kait onnistuu.
 

Jarto

Senior Member, VIP
Liittynyt
10.9.1999
Viestit
858
Sijainti
Vaasa
Asentelin kokeeksi Debianin mutta luovuin siitä kuitenkin kun olin jonkin aikaa sitä puukottanut. Se oli turhan käyttäjäepäystävällinen minun makuuni. Varsinkin asennus oli aivan eri vuosituhannelta kuin Mandrakessa.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Juu, sitähän se on. Ei kait noissa muissa distroissa mitään järisyttäviä eroja oo turvallisuudessa sun muussa. Ratkasevaa lienee asennetut ohjelmat. Susea en oikein osaa suositella, kun en ole sitä edes kokeillut kun joskus sen alkuaikoina. Isoja distroja jäis sitte jäljelle Fedora ja Mandrake ja jos Mandrake on tuttu niin sitte se. Asenna vain ja ainoastaan tarvitsemas paketit ja poista kaikki turha. Tuolla on yleistä asiaa noista turvahommeleista.

http://www.linuxsecurity.com/docs/

Apachen omissa manuskoissa on sen säätämisestä.
 

Jarto

Senior Member, VIP
Liittynyt
10.9.1999
Viestit
858
Sijainti
Vaasa
Tänään tuli viriteltyä valmiiksi samba-levyjaot, webbiserveri, printterit ja sähköpostijärjestelmä. Mailit käsittelee postfix+amavis+spamassassin+clanav -yhdistelmä, jonka avulla pitäisi pysyä nätisti virukset ja spammit kurissa.

Sähköpostien skannaus tehdään jo vastaanottovaiheessa, jolloin räikeimmät spammit ja virukset voi hylätä jo ennen kuin lähettäjä saa sen työnnettyä palvelimelle asti. Periaatteessa spammerin pitäisi saada koneelleen asti siitä reject, jolloin on jonkinlainen mahdollisuus että osoitteeni poistuisi edes jonkun spammerin listoilta.
 
Ylös