Moottoriurheilun suurin kisa?

Moottoriurheilun suurin kisa?


  • Äänestäjiä yhteensä
    27
  • Äänestys suljettu. .

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Tein hiljattain Twitterissä pollin moottoriurheilun suurimmasta kisasta. Eräällä IndyCar-forumilla kyseinen polli oli bongattu ja joku luuli sen perusteella Indy 500:n olevan suomalaisten ylivoimaisesti eniten arvostama kisa, vaikkakin Twitter-seuraajissani onkin paljon ulkomaalaisia, ja kokonaisuudessaan IndyCar on todennäköisesti heidän parissaan seuratuin sarja. Joten pollataanpa täällä suomalaisten moottoriurheilun ystävien parissa.

Aloita poissulkemalla vaihtoehtoja. Formula 1 ansaitsee vaihtoehdon pollissa, koska on maailman seuratuin moottoriurheilusarja; tuskin minkään muun moottoriurheilusarjan maailmanlaajuiset katsojaluvut pääsevät missään kisassa F1:n tasolle. Monaco on todennäköisestikin sarjan tunnetuin kisa. Se ei kuitenkaan ole samalla tavalla ylivoimaisesti sarjan kohokohta kuin esim. Le Mans, Indy tai Daytona.

Le Mans on oma suosikkini kaikista kisoista. Kun jopa IndyCarin tapauksessa henkilökohtaisesti pidän sarjan mestaruutta Indy 500:n voittoa kovempana saavutuksena, niin WEC:ssä on yhden kisan, Le Mansin, voitto kaiken yläpuolella. Vaikka IndyCar onkin suosikkisarjani, niin mieluummin missaan Indy 500:n kuin Le Mansin. Eräs Le Mansin hienouksista on, että melkeinpä sarjan kuin sarjan kuski haluaa ajaa siellä jos vain on vapaa ajamaan. Valitettavasti F1-kuskit sinne harvoin pääsevät, mutta Le Mansissa on silti kuskeja urheiluautosarjojen ulkopuoleltakin.

Silti, toisin kuin Indy, Daytona ja Monaco, Le Mans ei ole juuri missään valtavirtatapahtuma. Siinä missä F1:tä, NASCARia ja Indy 500:aa katsoo myös paljon softcore-faneja, 24h-kisan katsojat ovat suurelta osin autourheilun hardcore-faneja. Sen vuoksi en pysty Le Mansia kaikkein suurimmaksi nostamaan.

Valintani on siis Indyn ja Daytonan väliltä. Indyssä on kaikista urheilutapahtumista suurin maksava yleisö päivän aikana, viime vuoden 100:s juhlakisa keräsi 350 tuhatta katsojaa. USA:ssa TV-katsojaluvuissa Daytona kuitenkin kerää kaksinkertaisen yleisön. Indy on kuitenkin kansainvälisesti tunnetumpi kisa, tosin IndyCarin suosio koki jakautumisen seurauksena maailmanlaajuisestikin suuren kolauksen.

Historiallisesti ajateltuna Indy on noista se tärkeämpi, ja tulevaisuuden kannalta ennusmerkit viittaavat, että Indy voi vielä hyvinkin ohittaa Daytonan TV-katsojaluvuissa. Mutta teen valintani nykyhetken perusteella ja se on Daytona, vaikka se sattuukin IndyCar-faniin.

Korostan vielä, että nyt puhun suurimmasta kisasta kyseisen kisan oman arvostuksensa takia. Muuten ilmeinen valinta olisi mestaruuden ratkaiseva F1-kisa, mutta siinä kisan merkitys johtuu koko kaudesta.

Laitoin polliin vielä Suomen MM-rallin näin paikallisena vaihtoehtona.
 

Jv

Well-known member
Liittynyt
14.1.2017
Viestit
180
Hankala kysymys.Mutta Monaco se ei ainakaa ole. Kyseinen kisa on niin helvetin tylsä, jossa tuntuu muutenkin että kilpa-ajo on täysin sivuseikka kaiken sen "glamourin" keskellä.
Oma ääni menee ainakin Le mansin 24h kisalle. Kisa on klassikko, oman sarjansa kohokohta, lähes tulkoon kaikki kuskit haluaa ajaa sen ja on omanlainen haasteensa.(ainakin näin eurooppalaisin silmin. Joku indy saattaa olla amerikkalsille se suurin)
 
Viimeksi muokattu:

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
6278
Sijainti
Helsinki
Vaikka Monaco ja Indy 500 ovat suosikkejani, arvostan Le Mansia korkealle sen erikoisuutensa takia. Paljon autokuntia ja tapahtumia ainutlaatuisella radalla, jossa kisa voitetaan ja hävitään tiiminä.
 

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Assenin MotoGP.
MotoGP-kisoja en ottanut vaihtoehtoihin, kun sieltä puuttuu F1:täkin enemmän sellainen selvästi erottuva yksittäinen kisa.

Yksi moottoripyöräkisa kuitenkin erottuu selvästi, mutta se on MotoGP:n ulkopuolella. Mansaaren TT. Tai siinä toki kyse tapahtumasta, jossa useita voittajia.
 
Ylös