Paistellaan kinkkua- vol.2009

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Olis tehny mieli hakea paikallisesta lihapuodista 'lähituottajan tuoresuolattu' kinkku, mutta sain ilmaseks 4,5kg pakastetun HK:n kinkun. Siihen on siis tyytyminen. No nysse on sulamassa jääkaapissa. Homma alkaa tänään leivinuunin lämmityksellä, lämmitän uunin 350 asteiseks. Huomenna sitten pieni lämmitys ja odotellaan et uunissa lämmöt tippuu sinne 150 asteen tienoille. Sen jälkeen odotellaan ja haistellaan mahtavia tuoksuja :ahem:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Mulla helpompi pieti. Ostin n.4 kilon rullan. Isken siihen uunin oman paistomittarin kiinni, joka katkaisee lämmöt kun haluttu lämpö on mötikässä. Meillä suositaan ylikypsää-versiota.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Täällä taas kinkku pilataan paistamalla se vuorokautta liian aikaisin.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Täällä taas kinkku pilataan paistamalla se vuorokautta liian aikaisin.
Höpsis, aattona aamulla menee joulupuuro uuniin ja mennään porukoille syömään iltapäivällä niin siellä sit saa taas 'tuoretta' kinkkua.
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Viikonlopulla hankittu City-marketista HK:n kinkku, paino jotain 9-10 kg muistaakseni.

Sulaa jääkaapissa. Jos uuniinmenoaikataulu pitää kutinsa, niin taitaa pitää ottaa loppuvaiheessa vielä huoneenlämpöön sulamaan jotta sulaisi riittävän paljon.

Mieluusti tietysti sulattelisi jääkaapissa kunnolla mutta tosiaan ei taida ehtiä..
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13711
Meille riittää parin kilon kinkkurulla :)
Eipähän mene lopussa väkisinsyömiseksi.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
3,5kg kinkku nostetaan tänään jääkaappiin sulamaan. Huomenillalla paistellaan. Eiköhän tuossa riitä kahdelle hengelle syötävää :rolleyes:
 

Ode

Maailmanlupaus
Liittynyt
7.6.2008
Viestit
4178
Sijainti
Oulu
Siellä se sulaa. Huomenillalla laitetaan possu uuniin.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
7:eitsemän kilon kiNkkua on sulateltu +10 aseteessa pari vuorokautta.
Toivottavasti on huomenna illalla riittävän sula uuniin pantavaksi, ettei jää keskeltä raa'aksi.
Paistomittareita ei edelleenkään ole, kelloon luotetaan tässä sian hanurin kypsytysasiassa vastakin.
 
Viimeksi muokattu:

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Paistatte siis kohmeisena
Onko se niin että jäisestä kun lähtee liikenteeseen, niin sulatuksessa tarvittava aika on nyrkkisääntönä silleensä notta vuorokausi per kilo, siis jääkaappilämpötilassa kun sulattelu tapahtuu?
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Avauksessa kirjoitin jotta aion paistaa kinkun apaut 150 asteisessa leivinuunissa, niin vain mieli muuttui ja uunin lämpöä aion tiputtaa sellaset 40 astetta. Tossa leivinuunissa on vaan se pirullinen homma kun sinne laittaa 'kylmän' kinkun niin se tahtoo laskea sellaset 15 astetta heti lämpöö sieltä. No leivinuunin alapuolla on takka jos näyttää siltä et lämpö tippuu alle 100 asteen. Ja kun lämmittää parinapäivänä 350 asteiseks sen uunin ennen kinkun paistoa niin vuolukiven ei pitäs jäähtyä kauhean nopeasti.
 

Micael

Micael
Liittynyt
24.5.2004
Viestit
17743
Sijainti
East of Eden
7,8 kg:n tuoresuolattu Atrian kinkku paikallisesta S-marketista eikä mitään pakastekinkkuja. Aatonaattoiltana uuniin niin on sitten valmis aattoaamuna ja voi ryhtyä joulun viettoon.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Ratio Suomessa menossa joululahjanvalvojaiset ja nyt menossa ohjelmaosio jossa käsitellään ruokaa. Siellä joku asiantuntija sano jotta laittakaa ne kinkkunne kylmään veteen huoneenlämpöön yöksi ja päiväksi, sitten ovat valmiita paistoon.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Paistomittareita ei edelleenkään ole, kelloon luotetaan tässä sian hanurin kypsytysasiassa vastakin.
Mulla on paistomittari, mutta jotenkin ei se auta mua yhtään, EVO. Se piippaakin, kun sisälämpötila on oikea, mutta en siltikään ole koskaan onnistunut tekemään täydellistä paistia sen avulla. Tuurilla sentään joskus onnistuu. Kai mä silti tökkään sen mittarin kinkkuun (samallahan siitä selviää, onko se sisältä sula). Onko kellään varmaa tietoa, missä sisälämpötilassa kannattaa katkaista uunista virrat ja missä lämpötilassa ottaa muutaman kilon kinkku uunista pois?
 
Ylös