Paras suomalainen sadekelin kuljettaja?

Irwin

Well-known member
Liittynyt
13.7.1999
Viestit
3886
Niin, ei ainakaan viime viikonloppuna nähty mitään häikäiseviä suorituksia suomalaisilta aika-ajoissa. Milloin on viimeksi nähty häikäisevä sadekelin suoritus suomalaiselta? Vaikka hyvä tovi on formuloita tullut seurattua, en äkkiseltään saisi tuohon varmaa vastausta.

Häkkisestä on jäänyt muistikuva että liukkaalla tuppasi spinnailemaan. En kyllä Kimiltäkään saa päähäni oikein hyviä suorituksia... Fuji 2007? Silloin Kovalainen ajoi myös hyvän kisan. Bottas ei ole oikein jäänyt mieleen hyvässä eikä pahassa. Salo ja Monaco 1997?
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
8644
Bottaksen kohdalla erinomaisena suorituksena pitää nostaa esiin Kanadan GP:n aika-ajot 2013, kun hän ajoi kolmosruutuun Williamsilla, joka oli melko surkea sillä kaudella.

Mutta jos parasta suomalaista sadekuskia mietitään, niin oma ääni menee kyllä JJ:lle. Valitettavasti kuivalla ei ihan samanlaisia suorituksia ykkösissä nähty.
 

Freak

Well-known member
Liittynyt
13.4.2012
Viestit
598
Sijainti
EP
Leo kinnunen? Vai olisiko sittenkin Henri Toivonen? Mites Keke luovi sateessa?
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
2259
Kimillä nuorena ihan suht hyviä suorituksia sateella. 2008 oli aika surkea, Silverstonessa spinnailua (okei väärät renkaat Ferrarin nerot valitsi), Spassa ja Monacossa kolarit. Monzassa oli vaan suhteellisen hidas. Paluun jälkeen ei ole useinkaan kulkenut sateella ollenkaan.

Bottas myös suhteellisen keskiverrot näytöt saanut sateella.

Häkä ei oikein pärjännyt sateella. Salo?? En muista ja JJ:n uran aikaan ollut aivan liian nuori.
 

ikuinen kakkonen

Well-known member
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
483
Sijainti
Vyborg
JJ lienee kaikkien aikojen suomalainen sadekelin kuski kun ajoi uransa parhaimmat suorituksensa sateella esim kolmossija imolassa 1991 ja mielestäni Salo,Keke olivat mitä olen lukennut ihan hyviä sateella kanssa.
Voittihan Keke Monacon 1983 jossa lähdettiin märällä radalla ja Salo, ajoi huikean kisan 97 läpimärällä Monacon radalla. Kovalainen ajoi myös hyviä sadekisoja kuten Fuji 2007,kiinassa 2009 myöskin.

Häkkisellä,Räikkösellä,Bottaksella on ollut vaikeuksia sateella ja on tullut etenkin Räikkösellä ja Bottaksella paljon kohelluksia vuosien ajan tosin, Räikkönen oli uransa alussa ok sateella ja voitti muutamia kisoja vaihtelevissa olosuhteissa kuten Spassa 2005,2007 Kiinassa.
Häkkisen heikkous oli sadekisat, jossa oli vaikeuksia mutta 99 Ranskan sateella teki huikean nousun kakkoseksi, ja Bottaksen paras esitys on ollut 2013 Montrealin aika-ajoissa kolmos lähtöruutu.
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
8644
Mun mielestä Häkkinen oli ihan hyvä silloin kun satoi kunnolla, mutta sitten taas vaihtelevat olosuhteet eivät taas niinkään hänelle sopineet.
 
Ylös