Rallipäiväkirja

arskar1970

Well-known member
Liittynyt
14.10.2012
Viestit
152
Rengas Turku -ralli 2022

Vähän komppaan samaa kuin yllä. Sää on pukeutumiskysymys. Toki sen verran voi puolustautua että kotoolta lähdettäessä oli 15 astetta ja pilvetön taivas. Ja idässä piti illalla sataa. Ei mennyt se ennustus kohdilleen. Ts. ei sateenvarjoa mukana vaan ainoastaan paskat kerttissadetakit ja sitä vettä tuli sitten koko kisan ajan.

Ajeltiin muutama pätkä läpi ja päädyttiin kakkosen loppupään pelto-oikeaan. Paikka oli hieno, mutta sitten sateen takia koko sisämutka meni aivan ruvelle ja paikka otettiin liian nätisti, ilman vauhtia. Tästä 0,5km, edeltävässä putoavassa oikeassa Subaru nurin. Ääni kuultiin, mutta paikassa ei tainnut olla ketään katsomassa. Tässäkin tie oli sellaista plöröä että kuskilla ei ollut oikein mitään tehtävissä.

Rallifiilistä harvoin mikään päihittää mut nyt kyllä kun jokaikinen vaate päällä oli märkä niin oli fiilikset kyllä aika kateissa.
Sama paikka ja tuli siirryttyä Subarun paikkaan, josta hetkeksi edelliseen vasuriin ja kohti nelosta. Neloselle tarkoitus siirtyä pitkin pientä mustaa karvaa, josta ei uskallettu ajaa läpi, kun oli lunta vielä turhan paljon henkilöautolla läpikuljettavaksi. No neloselle päästiin kuitenkin ja haluttuun paikkaan hiukan pidemmällä kävelyllä.
Kisa oli kuiva tarjonnan suhteen, kuten etukäteen olikin odotettavissa reitin perusteella.
 

Mahlainen jarruton

Well-known member
Liittynyt
23.3.2008
Viestit
49
Sijainti
Tampere
Penkkakausi käyntiin Kankaanpäästä. Olipahan kertakaikkisen komea reitti – Kankaanpäässä on todella veikeät ja haastavat tiet. Katselupaikkojen valinnan osalta kisa meni silti harmillisen mollivoittoisesti. Arvoin ensimmäistä siirtoa kakkosen kahden ladon väliltä ja päädyin laiskuuttani ennen asfalttiristeystä olleeseen tiukkaan oikeaan, joka ei kuitenkaan tarjonnut minkäänlaisia tapahtumia. On hämärä muistikuva, että jollakin ammoisella GTV-koosteella olisi ollut materiaalia tästäkin paikasta. Suurin osa kansasta taisi olla ykkösellä, erikoiskokeen alkupäässä tai siellä tunnetummalla ladolla, joten ruuhkat eivät päässeet häiritsemään. Päätin jättää nelosen väliin ja siirtyä suosiolla kutosen maaliin, joka ajettiin tällä kertaa ilman huomiota. Väkeä oli aivan julmetusti vaan tapahtumia ei ollenkaan. Seuraavassa peltomutkassa oli jonkin verran ohjelmaa, mutta tällöin olin jo tyytyväisesti mökkisaunassa. Kehnoista paikkavalinnoista huolimatta mukava kuitenkin päästä katsomaan taas kesäkisojakin.
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2670
Sijainti
Muualla
Raision äfkupissa ei kauheasti tapahtumia ollut. Kahden hengen kuvaustiimimme käväisi(no, kutosen lanssitauon ja pitkien sulkuaikojen vuoksi tuli aika pitkä reissu) kahdessa kohtaa kakkosta ja kutosta. Pikkasen moottorinpärinää kisasta ->
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
970
Sijainti
Porvoo
Ouninpohja Ralli 5.6.2022

Sunnuntain ratoksi piti ilman muuta suunnistaa Ouniin. Paikaksi valikoitui Mutasen risteystä edeltävä putoava hyppy ja sit seurannut oikea. Jotenkin odotin että tuo olisi ollut ihmisryntäys mutta ihan omas porukassa oltiin sisäpenkalla. Viitalan Incaria kattoessa oli sitten porukka ihan muualla kuin me. 😊

Muutama iso lento, mm. Väisänen ja pari liki tilannetta. Mukava päivä, odotukset tilanteista oli kuitenkin aika pienet.
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4418
Sijainti
Parc Fermé
Ouninpohja Ralli 5.6.2022
Sama ralli, mutta Sokolovitsin paikka. Ei tapahtumia.

Rupesi kieltämättä huvittamaan kun suunnilleen jokaisesta muusta vähänkin tunnetummasta paikasta alkoi satelemaan informaatiota ja kuvamateriaalia miten autoa mennyt pihalle ja tuolla ainoastaan tippui vettä niskaan.

Ouninpohjassa oltiin DC:n kanssa kilsa Hämepohjasta eteenpäin samoissa paikoissa kuin tämä kuvaaja. Muutama mehukas sladi ja hyppy, ei tilanteita.

Mietinkin et miksi purkuauton tulemisessa kesti yllättävän pitkään, videon loppu selventi.
 

Pynski

Well-known member
Liittynyt
25.9.2021
Viestit
78
Penkalle itsekin lopulta päädyin, vaikka lauantain Huuhkajat reissulta kotiuduttiin vasta 2.30...

Koninvuorentiestä 1,5km lähtöön päin nyppyvasen sumppuun, paria semilikiä lukuunottamatta ei mitään kerrottavaa.

Mutta Vatanen säväytti! Vielä isompi säväytys tuli kun tuli tiedon jyväsiä hänen vauhdista - EK2lla ~20.nopein ja auto ei todellakaan ollut mikään tykki. Ja ilman nuottia ja vain neljästi reitin ajettuaan. Vanha mestari se vaan osaa 💪
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4418
Sijainti
Parc Fermé
Mutta Vatanen säväytti! Vielä isompi säväytys tuli kun tuli tiedon jyväsiä hänen vauhdista - EK2lla ~20.nopein ja auto ei todellakaan ollut mikään tykki. Ja ilman nuottia ja vain neljästi reitin ajettuaan. Vanha mestari se vaan osaa 💪
Asiasta viidenteen, olenko käsi vai miksei seurantapalvelun (tässä tapauksessa ajaksi) kautta löydy Vatasen aikaa?
 

Googol

Well-known member
Liittynyt
29.3.2009
Viestit
788
Vatanen politikoinut ajat piiloon, antaa nuorempien kisata? :)
 

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
296
Hiukan teki tiukkaa aamulla herätä noin väsynyttä rallikonseptia katsomaan kun Stadikalta pääsi vasta yöllä kotiin, mutta paikan päälle lähdettiin ja päädyttiin 2km Hämepohjasta myötäiseen, parin talven takaiseen cup-vasuriin. Ekan kierroksen jonopyörän jälkeen katseltiin muutamat autot meekessä ja solbergissa, josta kotia kohti.

Päivän ykköshetki oli aamupäivällä, kun kilpailun päätähti soi minulle ajastaan viitisen minuuttia. Oli ensimmäinen kerta, kun tapasin Arin, ja yksi isoimpia syitä miksi tuli aamulla lähdettyä. Kehuvat Vatasta huomaavaiseksi ja hyväkäytöksiseksi herrasmieheksi, eivätkä kyllä kuseta. True gentleman 🎩
 

Onzah

Well-known member
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
657
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
Ouninpohja Rally 2022

Penkalla myös itsekin Pynskin hoodeilla, ensimmäinen kierros 500 metriä aiemmin olleessa tiukassa oikeassa, jossa ei yhtään mitään (yksi porrasperäinen Volkkari sai siipeensä rytkystä), ja toinen kierros nyppyvasensumpussa, yksi liki ja pari loikkaa.

Konivuorentietä oli mielenkiintoista ajella, oli jopa paremmassa kunnossa kuin Hassintie.

Ensi viikolla kotikisa, Itäralli 😎

Videota tästä:
 
Viimeksi muokattu:

Sun_0)))

Well-known member
Liittynyt
22.7.2020
Viestit
101
Sijainti
Etelä-Pohjanmaa
Ounin talon läheisyydessä tuli kummatkin vedot oltua, joissa ei kummassakaan mitään kummenpaa tapahtunut. Pois lähtiessä jouduttiin yksi fiesta nostamaan tielle Ounin talon vasurista.

Seuraavaksi Pohjanmaalle :cool:
 

RTP

Keskimääräistä mulkumpi runkkari
Liittynyt
2.9.2012
Viestit
289
Sijainti
Tallissa
Eikä Hirvoselle siltä ekalta vedolta minkä Foordi kesti.
Pynski sanoi:
Mutta Vatanen säväytti! Vielä isompi säväytys tuli kun tuli tiedon jyväsiä hänen vauhdista - EK2lla ~20.nopein ja auto ei todellakaan ollut mikään tykki. Ja ilman nuottia ja vain neljästi reitin ajettuaan. Vanha mestari se vaan osaa
Sanotaan näin että molempien herrojen ajat kestää kyllä komeasti vertailua, mutta käsittääkseni oli heidän oma toiveensa etteivät ajat ole julkisia. Videoista pistää silmään erityisesti Vatasen ajolinjat, aivan järkyttävän hyvin uskalletaan käyttää koko tietä hyväksi.
 

Vepe

Well-known member
Liittynyt
17.6.2011
Viestit
302
Sijainti
Vantaa
JSH-kuljetus/Pieni Soramonttu Aurora Sprint 2022

Melkoinen nimihirviö, mutta siis Aurora asfalttirallisprint -sarjan kolmas osakilpailu Nokialla. Nyt meikäläinenkin onnistui saamaan edes hieman tapahtumaa videolle saakka. Lopun ässämutkassa meinasi pari kuskia jopa kaataa autonsa, mutta pysyivät lopulta pyörillään. Keli oli hieno ja sadekuurot ohittivat rata-alueen. Suht kompakti paketti, klo 12 alkoi ja klo 15:30 loppui. Toki vain 80 osallistujaa, mutta välillä tälläinen lyhykäisempi pakettikin on ihan kiva.

Rataa saisivat kyllä välillä muokata, alkaa ainakin itseäni hieman kyllästyttää tuo millä nykyään ajetaan. Jotain variaatiota olisi kiva nähdä, siis muutakin kuin päinvastaiseen suuntaan ajaminen.

Ja videota tässä
 

Onzah

Well-known member
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
657
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
Itäralli 2022

Kotikisa, kauden yksi tärkeimmistä kisoista itselle, ja Ouninpohjan "pettymyksen" jälkeen oli tärkeää saada tilanteitakin verkkokalvoille.

Perjantaina reitti läpi, oli muuten tosi makeat tiet ihan vaan kruisailla läpi, monta hienoa katselupaikkaa löytyi!

Lauantaina melko myöhäinen herätys, ja aika monesta muusta poiketen suunnaksi EK2, 2,4 kilometriä lähdöstä tiukkeneva oikea. Paikassa lisäkseni Gardemeisterin Tonin porukka, oliko meitä yhteensä 6 henkeä siellä. Nuottikuskeilta parit kivat liipit, ja ensimmäisenä pimeään ajanut Kristian Kärpänen tuli sitten aivan ylikovaa (Miikkulaisen sanoin vauhtia oli noin kolme miljoonaa liikaa) ja Honda tien sivuun mielenkiintoisten kuvioiden jälkeen. Puoli tuntia sitä siinä nostettiin, sen jälkeen tie saatiin tyhjäksi. Parit makeat liipit sen jälkeenkin, ja numerolla 128 ajanut Ville Vatanen ajoi vielä penkoille ja joutui keskeyttämään. Eli 0+2 saldona siitä paikasta.

Sieltä ei sitten ehtinytkään enää Oskolaan, vaan menin EK5, lähtöpäässä olleeseen pudottavaan oikeaan. Parit ihan kivat liipit, autoja tuli harvakseltaan mutta mikäs siinä auringonpaisteessa oli seistessä. Itikoita ja muita hyönteisiä kyllä oli yli tarpeen.

Mahtava reissu, etenkin pienen porukan paikkaan osuminen lämmittää mieltä!

Videota:
 

eetu97

Member
Liittynyt
23.2.2020
Viestit
10
Sijainti
Joensuu
Itäralli kun kyseessä, voi omalta osalta myös kotikisasta puhua. Jopa näin paikallisena lämmitti suuresti reitille mukaan kaivetut uusvanhat pätkät jotka ei kuitenkaan tässä kisassa osoittautuneet ylivoimaisen vaikeiksi kuljettajille. Itse aloitin EK1:ltä suuren yleisön suosimasta hakkuuvasurista, jossa ei Latvasen likitilannetta Micralla lukuunottamatta nähty mitään erityisiä sykettä nostattavia tilanteita. Siitä suurinpiirtein kaikkien autojen katselun jälkeen nokka kohti EK4:n puolenvälin tuntumaa, johon paikalle saapuessa oli jo kerennyt n.30 autoa paikan sivuuttaa. Vanhassa nypyn yli vasurissa nähtiinkin sitten ehkä kisan ainut kaato ja näyttäviä leveitä linjoja, tien leveys nypyn jälkeen pelasti muutamat tällä kertaa peltitöiltä. Hieno aurinkoinen sää ja Itä-Suomen hienot tiestöt, mikäs sen parempi rallipäivän resepti.
 
Ylös