Säilyykö Kimin motivaatio?

Hurmurisija

Well-known member
Liittynyt
3.3.2002
Viestit
3307
Kimi ajaa voitoista ja vain voitosta. Himmeämmät sijat eivät juuri kiinnosta, eikä niin ollen myöskään sellaisella autolla ajaminen, jolla ei ole mahdollisuutta yltää kärkeen. Räikkösen tekemästä loistavasta työstä huolimatta takkiin on tullut auton epäluotettavuuden vuoksi nyt jo monta kertaa. Milloin se alkaa vaikuttaa motivaatioon?

Kimi ei ole ehkä samalla tavalla laskelmoiva kuin Alonso, enkä usko hänen olevan myöskään yhtä pitkäjänteinen. Kimin valtti on nopeus, mutta jaksaako hän odottaa vielä ehkä vuosiakin (mahdollista) mestaruutta? Jos ensin kauden auto ei pysty voittotaisteluun, niin mitä tapahtuu?

Eilisessä kisassa Kimiä ei näyttänyt valmistajien mestaruuden häviäminen mitenkään hirvittävästi harmittavan.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Eikös toi nyt nimenomaan ole pitkäjänteisyyttä kun on McLarenin töppäilyjä katsonut jo monta vuotta. Montako vuotta Alonso on kärsinyt kun tiimi töppäilee? Niinpä niin.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Mihinkäs se motivaatio katoaisi kun ei mestaruutta vielä ole.
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Miten se tiimi eilen töppäili? Täydellinen Kimi jäi ajamalla toiseksi...
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
No varmasti Kimi ja Robertsson pitävät sopimustilanteen sopivasti auki vielä ensi kauden alkupuoliskolle asti. Kun nähdään miten V8-koneet toimivat itse kullakkin, ruvetaan tekemään päätöksiä. Kimi pitää kaikkia valtteja käsissään sopimusneuvotteluissa. Vain Alonsolla ja Schumacherilla on samat mahdollisuudet.

Motivaatio ajamiseen tuntuu Kimillä säilyvän harvinaisen hyvin, ottaen senkin huomioon että kaveri on vahvasti mestaruus-orientoitunut. En usko että motivaatio katoaa mihinkään ennen mestaruutta. Siitä eteenpäin on toki mielenkiintoista nähdä miten homma kehittyy. Kukin kuski reagoi siihen omalla tavallaan.
 

Puupää

Señor Member
Liittynyt
25.2.2002
Viestit
27306
Sijainti
Skekkoslovakia
Mihinkäs se motivaatio yhtäkkiä katoaisi kun on vihdoin päästy kunnolla voittojen makuun? Ihmetellä täytyisi.
Moottorikoon vaihtuminen ja se että sitä seuraavalla kaudella ajettaisiin vain B-renkailla voi vaikuttaa vaikka mihin, mutta motivaatio lienee monen muunkin asian summa...
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Jos jonkun niin Kimin motivaatiosta ei kannata olla huolissaan.Miehen voitontahto, määrätietoisuus ja itseluottamus on vertaansa vailla koko kuljettajajoukossa.Fokus on koko uran ajan ollut mestaruudessa eikä yksittäisiä voittoja aleta liikaa juhlimaan (esim, Monaco)

Tähtäin on kirkkaimman kruunun saavuttamisessa.

Ainoa kysymysmerkki mestaruustiellä onkin kalusto.Mclaren on pilannut KR:n urasta jo 3 kautta, vuodet 2002 ja 2004 täysin, sekä tänä vuonna kun lähes kaikki muu natsasi täydellisesti kohdalleen ja auto oli sarjan nopein, luotettavuus pilasi mestaruusjahdin sarjan nopeimmalta mieheltä.

No, kausi 2006 odottaa jo kulman takana.Todellinen näytön paikka Mclaren-Mercedekselle :rolleyes:
 

Vilperi

Välimallin jätkä
Liittynyt
20.7.2001
Viestit
4593
Sijainti
Tampere
Enpä usko että Räikkösellä tulee ihan hetkeen motivaatio-ongelmia. Olen Black Leopardin kanssa samaa mieltä tosta Räikkösen voitontahdosta. Väittäisin jopa, että ei olla tossa sarjassa sitten Ayton Sennan nähty samanlaista voitontahtoa ja päämäärätietoisuutta kuin mitä Räikkösellä on. Kaikki nuo Räikköstä ei kiinnosta-jutut kielii mun mielestä vain siitä, että Kimiä ei tosiaan kiinnosta mikään asia mikä ei suoraan vaikuta mestaruuden voittamiseen. Ja se, että Kimi ei juhli sen ihmeemmin yksittäisiä voittoja johtunee siitä, että se on vain yksi pieni etappi kohti sitä tärkeämpää päämäärää.

Peter Sauberkin tästä antoi oman näkemyksensä hiljattain:
Ex-pomo: Räikkönen päämäärähakuinen
11.10.2005 22:34

F1-kuljettaja Kimi Räikkösen entinen tallipäällikkö Peter Sauber korostaa Räikkösen pyrkivän muita kuljettajia sisukkaammin asettamiaan tavoitteita kohti.

- Kimi on todellinen poikkeustapaus. Hän on uskomattoman päämäärähakuinen. Se ehdottomasti auttaa häntä, totesi Sauber, jonka tallissa suomalainen ajoi kaudella 2001.

Sauberin mukaan tallinsa entisistä kuljettajista Heinz-Harald Frentzen oli lahjakkuudeltaan lähellä Räikköstä, mutta tavoitesuuntautuneisuuden osalta kuljettajien persoonalliset erosivat voimakkaasti toisistaan.

(MTV3)
 

Ma

Arrogant Opportunist
Liittynyt
7.5.1999
Viestit
3606
Sijainti
UP, Michigan
Tuskinpa Kimiä kiinnostaa säilyykö motivaatio, kunhan pääsee lomille. :ahem:
 

Hurmurisija

Well-known member
Liittynyt
3.3.2002
Viestit
3307
Vilperi sanoi:
Enpä usko että Räikkösellä tulee ihan hetkeen motivaatio-ongelmia. Olen Black Leopardin kanssa samaa mieltä tosta Räikkösen voitontahdosta.
En minäkään Räikkösen voitontahtoa epäile, mutta ajaminen, saati sitten voittaminen, on vain pieni osa kuskin työtä. Jos Kimi ei saa alleen autoa, jolla voi taistella maailmanmestaruudesta, muu oheissähläys saattaa alkaa tuntua epämielekkäältä. Kimi kun ei vaikuta kuskilta, joka erityisesti nauttisi julkisuudesta tai edustamisesta.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Markus Sytelä sanoi:
Mersulla Kimi silti pysynee. Se on sentään talli, joka on viimeisten 15 vuoden aikana näyttänyt, että suohon ei ikinä juututa, vaan aina palataan voittajaksi. On vaikea nähdä, miten Williams taistelee tiensä nykytilanteestaan kärkeen enää. Moni muukin 5 vuotta sitten loistanut talli on sammunut kokonaan. McLarenille tuskin niin ikinä käy, vaikka motit silloin tällöin paukkuisikin. Renaultin ja Williamsin kaltaisissa talleissa voisi voittaa yhdellä kaudella paljon, mutta pitkässä juoksussa vähemmän kuin Kimin nykyisessä tallissa.
Kyllähän tuo Rellu aika suvereeniksi nousi 10vuotta sitten ennen vetäytymistään. En usko, että he ihan heti mitään mahalaskua tekevät, ja jos tekevät niin vain väliaikaisesti.

Mistä tuota tietää mikä on tilanne esim 5vuoden päästä? Ehkä Williams löytää uuden moottori-yhteistyö kumppanin ja nousee takaisin kärkeen? Toyotallakin resursseja paljon ja jos nousu jatkuu, niin hekin voivat hallita... Eikä sekään liene kirkossa kuulutettua, että Mersukaan jatkaisi ikuisuuksia Mäkin kanssa.

Ennustaminen on vain oikein arvaamista loppupelissä.
 
Ylös