Sarjan paras moottori?

Ladies and Gentlemen, choose your engine!


  • Äänestäjiä yhteensä
    55

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Ainakin suoranopeutta tuntuu löytyvän Mersua käyttäviltä, joten äänestin siksi sen.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
En tajua miksi kukaan vastaisi Renault(, Ferrari tai Cosworth). Ehkä sen vuoksi että Red Bull on kärjessä. Tosin Red Bull haluaisi vaihtaa Mersun koneisiin, koska ne ovat parempia.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18174
Rankkaa mutuilua:
Renoo parhaiten ajettava, Mersussa eniten huipputehoja. Vastasin Mersu. Erot ovat kuitenkin melkein olemattomia.
 

Pahkasika

Well-known member
Liittynyt
12.1.2008
Viestit
2319
Sijainti
Oulu
Cosworth tietenkin. Ei ehkä nyt, mutta koko historia huomioon ottaen :p
 

Iso8

Viisuhullu
Liittynyt
23.7.2011
Viestit
5836
Sijainti
Tampere
Renault, Reb Bullin tallissa. Koska jos nyt oikein muistan niin Reb Bull on ainoa talli, josta ei kumpikaan ole koko kaudella keskeyttänyt.
 

Alien Eel

Well-known member
Liittynyt
7.2.2011
Viestit
401
Mersu mersu mersu. Jotenkin vaan tuntuu että niillä moottoreilla pärjää ehkä hieman paremmin kuin muilla...
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Perustin sekunnin verran harkitun vastaukseni siihen, että muistelin V8:n siirtymisen jälkeen mestaruuden menneen useimmiten Rellua käyttäneelle kuljettajalle. Vaan näemmähän se olikin tasoissa Mersun kanssa tietty. Kai se Mese olis ollut oikeampi vastaus kun ainakin huhujen mukaan RB tahtois / olis ne tahtonut jossain kohtaa.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Moottorijäädytyksen jälkeen tästä kysymyksestä on tullut jokseenkin epäolennainen. Mitään suuria eroja moottoreiden välillä ei voi olla ja jos on, asiaa FIA:n luvalla saa korjata.

Legendahan väittää, että Renault olisi tulkinnut jäädytyssääntöä muita tiukemmin ja siksi ollut muita jäljessä. Sittemmin Renaulteja on ainakin kahdesti saanut luvan kanssa jatkokehittää ja toisen legendan mukaan se sen vuoksi olisi mennyt jopa kilpailijoidensa ohi.

Samat legendat kertoivat Mercedeksen olleen se numero uno. Cosworthia pidetään vähäisempien resurssien vuoksi heikoimpana ja Ferrarista ei kukaan osaa sanoa mitään (paitsi että se onnistui jatkojäädyttämään moottoristaan epäluotettavan ja sai siksi korjata sitä).

Tehomittauksissa mottoreista tuskin löytyy suuria vaihteluita, mutta muiden ominaisuuksien suhteen niissä lienee jonkinlaisia eroja. Se mikä on parhain riippuu sitten siitä mitä ominaisuutta painottaa. Tallit (ainakin kärkipään tallit) kun epäilemättä hyödyntävät juuri niitä vahvoja ominaisuuksia.

Ylläolevan perusteella: En osaa sanoa.
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Mun mielestä puheet Renaultin alitehoisuudesta on pelkkää Red Bullin propagandaa. Kyllä se ero suoranopeudessa tulee ilmanvastuksesta. Katselkaa vaikkapa Renaultin (se talli) suoranopeuksia, ihmetelkää niitä Red Bulliin nähden.

Äänestin silti Mersua. :confused:
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Tehoissa tuskin on kovin merkityksellistä eroa suuntaan tai toiseen ja jos Renault siinä jotain menettääkin, kuuluu se vastaavasti olevan vääntöalueeltaan laajempi. Itse katsoisin asiaa pikemminkin apulaitteiden kautta, ja Mersun paketti on sekä saatavilla kaikille asiakkaille että toimivuudeltaan paras.
 
Ylös