Sekalaisia uutisia maailmalta

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11196
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Ettet nyt sekoittaisi driftingiin.
Eiku Figure Eightiin: https://www.youtube.com/watch?v=p8h7SwEsqzI
Jos mercuryblues jaksaisi palata tälle forumille takaisin niin voisi kommentoida tuota jenkkitouhua...;)
Ja tuossa gymkhanassa kartturin merkitys on iso, muistuttaa kuskille mikä on oikea paras ajolinja. Päivän nopeimman ensikertalaiskuskin vaimon kanssa juttelimme enempikin lajin ykstyiskohdista.
 

Skenejeesus

Viihdekäyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestit
4207
Sijainti
Maranello

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18387
Raphael Matos on saanut kahden vuoden kilpailukiellon hänen kärähdettyä doping-testissä Brasilian Stock Car -kilpailun yhteydessä.
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4483
Sijainti
Salo
Sarjassamme "obskuureja pikkukisoja maailmalta"

Hollannin-matkan ohessa viime lauantaina vierailin Zandvoortissa ihmettelemässä Nieuwjaarsrace -nimellä ("uudenvuodenkisa") kulkevaa tapahtumaa. Kisa kuului paikalliseen kestävyysajojen talvisarjaan. Kolmisenkymmentä autokuntaa oli lähtenyt kosteassa tammikuun kelissä tavoittelemaan voittoa. Luokkia oli kuutiotilavuuden mukaan muistaakseni neljä, mistä yksi dieselautoille. Arvokkaimmat pelit GT4/GT3 Cup-tasoa, edullisimmat pelit muistuttivat kotimaan Bemu Xtremen ajokkeja. Välissä jokunen merkkiluokka-auto ja muutama prototyyppimäinen mäkikiipijä.

Lämppäriluokkana oli Mazda MX5 Cup, joka ajoi kaksi lähtöä. Varsinainen kilpailu kesti neljä tuntia ruutulipun heilahtaessa puoli kahdeksan aikaan illalla varsin runsaan ilotulituksen kera. Radalla ei ole kovinkaan paljoa iltavalaistusta, joten viimeiset pari tuntia ajettiin käytännössä säkkipimeässä.

Meri-ilmaston ansiosta lämpötila ei koskaan laskenut liian alas, pysytellen illalla jossain +5 asteen tuntumassa. Sadetta ei varsinaisesti ollut, mutta ilmankosteus pysytteli koko ajan 90%:n tuntumassa. Desibelien suhteen tiimit olivat ilmeisesti pelanneet varman päälle, iltakisalla oli tiukempi meluraja. Paikkahan on todella lähellä asutusta, mäen päällä on "perushollantilaisten" traileriparkki ja lähimmät hotellit ovat radan lippukassasta katsoen tien toisella puolella. Parhaat äänet oli kuitenkin BMW M3 GTR:ssä.

Hinta-laatusuhteeltaan varsin mukiinmenevä tapahtuma, pääsy oli nimittäin ilmainen varikkoa myöten. Kisaa olisi myös halutessaan päässyt seuraamaan varikkomuurille :eek!: Paikkana Zandvoort Circuit oli melkoisen miellyttävä: rinteillä on paljon hyviä katselupaikkoja ja rata on helposti lähestyttävä. Junamatka on Amsterdamista puolisen tuntia ja rautatieasemalta radalle huitaisee polkupyörällä kymmenessä minuutissa rantakatua pitkin.

Tuolla muutama kuva, osa vähän suttuisia kun ei ollut pitempää objektiivia matkassa.

Zandvoort Nieuwjaarsrace foto's
 
Viimeksi muokattu:

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26865
On varmasti ollut katsomisen arvoinen tapahtuma etenkin pimeään aikaan. Ratakisan bongaamiselle Euroopasta tähän vuodenaikaan myös yläpeukku. Tuuliko siellä kovaa?
Mä myös tykkäsin Zandvoortin radasta, kun siellä 2013 kävin ja se on yksi parhaimmin julkisilla kulkuneuvoilla saavutettava rata. Ympäröivä maisema on eurooppalaisittain melko eksoottista, vähän kuin savannilla olisi.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11196
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Taitaa Zandvoortissa tuulla aina ja ikuisesti. On kyllä mielenkiintoinen ratakisan ajankohta, vuodenvaihteen jäljiltä ei vielä ollut edes montaa rallia Euroopassa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18387
Kahden Brasilian autourheiluliiton johtohahmon välisestä WhatsApp-keskustelusta on syntynyt valtava kohu Brasiliassa. Viestittelyssä on kyse kahden jäsenen ”vitsailusta”, jossa he miettivät sopivia rangaistuksia joillekin Stock Car Brasilian-sarjan kilpailijoille. Suurin meteli on syntynyt sarjan viisinkertaisen mestarin Caca Buenon viime vuotisen rangaistuksen ympärille, mutta he haluavat myös Ipiranga-RCM kuljettaja Thiago Camiloa rangaista.

– Diskataan hänet jostain syystä seuraavassa kisassa. Haluan nähdä hänet vittuuntuneena *naurua*. Tämä paskiainen on puhunut paskaa jo pidemmän aikaa. Meidän täytyy panna häntä ja Thiago Camiloa (toinen kuljettaja) halvalla. He ovat sarjan tylsimmät kuskit, lehti paljastaa Paulo Ygor Diasin, toisen virkailijan kirjjoittaneen.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11196
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Pahus kun ei Forumilla ole enää kilpavenepalstaa...
17.4 Hiroshima Boat Race. Laji luotu selkeästi vedonlyönnin tarpeisiin. Puhtaan kilpailullisia aspekteja oli hankala keksiä, mutta näyttävää touhua tuo oli. Eikä pääsymaksua. Jotkut näyttivät lyövän vetoa oikein Isoilla Rahoilla. http://boatrace.jp/en.html
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26865
Veneravit! Oon joskus pohtinu kuinka hienoo ois jos moottoriurheilu olis kansallisella tasolla hevosurheilun kaltaista bisnestä. Joka ilta jossain päin Suomea kisat. Lyhyitä lähtöjä yleisön edessä ja joka lähdön voittajasta lyötäis vetoa. Kurjalla kelillä kisaa vois seurata lasiseinäisessä sisäkatsomossa vaikka illallispöydän äärellä. SM-sarjassakin kuskit olis ammattiurheilijoita. Rallicross, motocross, supermoto ym. olisi sopivia lajeja. Tv-lähetykset tietty joka kisasta.

Mutta ei. Jakkara kädessä kuraiselle soramontulle on moottoriurheilufanin vaellettava. Kiitollinen saa olla jos saa mustan kyrsänpätkän ruokatorvea lämmittämään.
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4483
Sijainti
Salo
Kiitollinen saa olla jos saa mustan kyrsänpätkän ruokatorvea lämmittämään.
Ralli/matsimakkarahan on ehdottomasti se suomalaisen urheilutapahtuman kohokohta. Päältä vähän palanut, sisältä sopivan haalea b-luokan makkara. Syödään voipaperista, jonka sisään on pruitattu halpaa sinappia litran pullosta.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11196
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Luin vasta äsken eilisen Hesarin ja sen kuolinilmoituksista huomasin että 12.4, ollessani suomalaisen median ulkopuolella Chirihamassa (Japanin Daytona Beach) on keskuudestamme lähtenyt Heikki Salmenautio. Nyt SM-Keski Uusimaa-ralli -lippis pois päästä, tuo mies jätti lähtemättömät muistikuvat jo Sali-Escortillaan Ahvenistolla 80-luvun alussa ja vauhti sekä taito riitti myös A-ryhmän 240 Turbolla ja M3 E30:llä.:(
 
Ylös