Suomessa on kaikki päin helvettiä ja muutenkin huonosti

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Noiden ex-kansanedustajien toiminta on eettisesti ja moraalisesti hyvinkin tuomittavaa, mutta inhimillisesesti katsoen helposti ymmärrettävää. Mikäli on mahdollisuus saada varsin paljon rahaa syyllistymättä rikokseen, niin aika harva mahdollisuuden todellisuudessa jättää käyttämättä.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Olisko noin?

Itsestä tuntuu moraalin kannalta oudolta moinen.
Niinhän se tuntuu, ennen kuin omalle kohdalle osuu. Jos vaihtoehtona on saada laillisesti nelisen tonnia kuussa ylimääräistä tai jättää se ottamatta, niin veikkaisin lähes kaikkien ottavan.

Jos kysellään poppoolta, että jos voittaisit lotossa 10 miljoonaa, niin aika iso osa kertoo laittavansa siitä muutaman miljoonan hyväntekeväisyyteen, tuskinpa todellisista voittajista ainutkaan, ehkä muutaman tonnin.
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Tässä Väätäisen tapauksessahan homma periaatteessa menee kuitenkin niin kuin tuo sopeutumiseläke käsittääkseni on alunperin ajateltukin. Eli kun syystä tai toisesta ei voi kansanedustajan uran jälkeen jatkaa entisessä ammatissaan/työssään niin voi sitten alkaa nostamaan sopeutumiseläkettä. Ainakaan tuossa jutussa ei ole mitenkään mainittu että Väätäinen olisi tehnyt jonkin firman kautta töitä ilman palkkaa tai pienellä palkkiolla kuten mm. nämä kokkarilääkärit. Toki työvuosia olisi vielä muutama ollut jäljellä joten sikäli tietysti voisi paheksua että on jäänyt nostamaan sopeutumiseläkettä eikä ole aktiivisesti pyrkinyt työllistymään kuten nykyisin ihmisiä niin kovasti "kannustetaan", mutta en lähtisi tätä tapausta ihan vertaamaan siihen että työskentelee päivittäin hyvin menestyvässä yrityksessä mutta ei nosta siitä itselleen palkkaa että se ei vaikuttaisi sopeutumiseläkkeeseen.

Ja tosiaan, kyllähän tuo on ihan helposti ymmärrettävissä että kansanedustajat nostavat tuota eläkettä kun heillä on siihen mahdollisuus, ihminen kun on perusluonteeltaan vähän ahne ja itsekäs. Vaikka aika moni tuota paheksuu ja kiroaa että "minä en kyllä varmasti nostaisi" niin jos tuollainen mahdollisuus olisi niin todennäköisesti aika moni nuo sanansa tulisi syömään. Enemmän pitääkin kritisoida koko tuota järjestelmää joka mahdollistaa tällaisen kikkailun, vaikka toisaalta nuo samat ihmisethän sitä on tainneet olla itselleen rakentamassa.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
https://yle.fi/uutiset/3-10115710
Ei ehkä ihan huonosti kuitenkaan:
YK:n raportti: Suomi on maailman onnellisin maa

Tänään julkaistu YK:n raportti listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan, perustuen muun muassa elinajanodotteeseen.

Suomi on maailman onnellisin maa YK:n tuoreen onnellisuusraportin mukaan, kertoo uutistoimisto AP. Tänään keskiviikkona julkaistu kansainvälinen The World Happiness Report -tutkimus listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan, perustuen muun muassa elinajanodotteeseen, sosiaaliseen tukeen ja korruptioon.

Tänä vuonna onnellisuusraporttiin on ensimmäistä kertaa sisällytetty myös maahanmuuttajat. Maahanmuuttajien onnellisuutta arvioitiin 117 maassa.

Suomalaisten jälkeen onnellisuusraportissa sijoittuivat muun muassa norjalaiset, tanskalaiset, islantilaiset ja sveitsiläiset.

Pohjoismaat ovat sijoittuneet onnellisuusraportissa kärkisijoille siitä lähtien, kun se julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012.

Viime vuonna Suomi sijoittui YK:n vertailussa viidennelle sijalle, Norjan ollessa ensimmäinen.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Sam tavoitti ketjun alkuperäisen missioni. Eihän tässä välissä ollutkaan kuin vajaa 500 viestiä miten kaikki on päin helvettiä:eek:

Paras ei kuitenkaan tarkoita täydellistä, minkä kyllä huomaa purnausten määrästä. Helpompi osoitella epäkohtia kuin kehua niitä hyviä...tai jotain. *häipyy*
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Reilulta puolelta leikataan työttömyysturvaa. Byrokratia kasvaa, kun tämäkin ilmoittelu ja seuranta vaatii resursseja. Ja tietenkin sitten vielä toimeentulotukea haettaessa sekin imee resursseja.

AL: Aktiivimalli sakottaa yli puolta työttömistä - aktivoitumisehtojen täyttymisessä suuria alueellisia eroja

Työttömyysetuuksia leikataan 54 prosentilta peruspäivärahan tai työmarkkinatuen saajista.

Vajaa puolet eli 46 prosenttia työttömyysturvan saajista on alkuvuoden aikana täyttänyt aktiivimallin aktiivisuusehdon, uutisoi Aamulehti. Tiedot perustuvat Kelan ennakkotietoihin. Ensimmäinen kolmen kuukauden tarkastelujakso päättyy maaliskuun lopussa.

Aktiivisuusehtoa eivät siis ole täyttäneet 54 prosenttia niistä, jotka saavat työmarkkinatukea tai Kelan peruspäivärahaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että heidän etuuksiaan leikataan huhtikuun alussa. Leikkaus on 4,65 prosenttia.

Koska kyse on Kelan 25. maaliskuuta mennessä kirjaamista aktiivisuustiedoista, pieniä muutoksia lukuihin saattaa tulla.

Aktivoitumisehtojen täyttymisessä on suuria alueellisia eroja. Pohjanmaalla aktivoitumisaste on paras, 57 prosenttia, kun Pohjois-Savossa vastaava lukema on 40.

Suurissa kaupungeissa jäädään alle valtakunnallisen keskiarvon. Helsingissä aktiiviehdon on täyttänyt 41,5, Tampereella 41,9 ja Turussa 43,1 prosenttia.

Kela lähettää päätöksen niille, joiden aktiivisuusehto ei ole täyttynyt. Ensimmäiset kirjeet saapuvat heti pääsiäisen jälkeen. Kelassa on varauduttu myös siihen, että toimeentulotuen tarve kasvaa, kun työttömyysetuuksia leikataan

Työttömyysturvalain valmistelun aikana arvioitiin, että peruspäivärahan ja ansiopäivärahan saajista noin puolet aktivoituisi. Työmarkkinatuen saajista osuudeksi arvioitiin viidesosa.

Työttömyysturvan aktiivimalli astui voimaan vuoden alussa.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kokoomuksen pulaillut herättävät huomiota jo ulkomaillakin asti.

EN: Sotessa piilee korruptioriski


Sote- ja maakuntauudistuksessa piilee
Euroopan neuvoston mukaan
korruptioriski.

Euroopan neuvoston korruptionvastainen
toimielin Greco on käynyt läpi Suomen
valmiudet torjua ja estää korruptiota.

Grecon viimeisimmän tarkastuskierroksen
tuloksena elin toteaa erikseen
raportissaan, että meneillään olevassa
sote-uudistuksessa piilee korruption
taustalla usein olevia eturistiriitoja
yksityisen ja julkisen toiminnan
välillä
.

Greco pitää Suomea edelleen Euroopan
vähiten korruptoituneena maana.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Pitäisiköhän perustaa oma työpajakurssi aktivoimaan kansalaisia? Kymmenen kaivaisi monttua neljä tuntia ja toiset kymmenen täyttäisi sen.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
No tämä vain todistaa hallitukselle, että puolet työttömistä on vain laiskoja. Veto pystyyn, kuka heittää kyseisen lauseen ekana Vartiainen vai Lindström?
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
No tämä vain todistaa hallitukselle, että puolet työttömistä on vain laiskoja. Veto pystyyn, kuka heittää kyseisen lauseen ekana Vartiainen vai Lindström?
Pipilä taasen kehuu miten melkein puolet on yrittänyt saada töitä tai tehnyt 18 tunnin pätkän heidän hienon aktivoinnin ansiosta.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Aktiivimalli taitaa kurittaa omaakin taloutta.

Ei oikein nappaa taas..
 
Ylös