Suomessa on kaikki päin helvettiä ja muutenkin huonosti

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Taloussanomat sanoi:
Puheet aktiivimallin toimimisesta ovat kuitenkin täysin ennenaikaisia, sillä Kelan tietojen perusteella käytännössä yhtä suuri osa tuensaajista teki osa-aikatöitä tai osallistui palveluihin jo ennen aktiivimallin voimaantuloa.

Lindströmin mainitsemaa ”hyvää suuntaa” tai mitään muutakaan suuntaa ei tilastoista löydä mikroskoopillakaan.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005621731.html
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Kokkaremedioille on ihan kauhea uutinen, että A-Studiossa oli AY-aktiivi työtön! Ajatelkaa nyt!
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Hjalmari on kyllä raikas kaveri, kun ei turhia hyssyttele Hyvä veli-järjestöä.

Kokoomuksen kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo ihmettelee suomalaisten päättäjien piirien pienuutta blogissaan Savon Sanomissa.

Miten kukaan oikein edes kehtaa puhua demokratiasta Suomessa? Sitä olen alkanut miettiä yhä enemmän näinä vuosina, kun olen itse ollut mukana politiikassa. Olen oivaltanut, että järjestelmämme on kaukana demokratiasta – ainakin jos mittapuuna pidetään sitä kuinka suuri osuus kansalaisista on mukana päätöksenteossa. On nimittäin niin, että Suomen päätöksentekijät mahtuvat tilataksiin, hän kirjoittaa.

Harkimon mukaan Suomen poliittista järjestelmää pyörittää todellisuudessa noin prosentti ihmisistä ja 99 prosenttia istuu katsomossa.

–Kun tällä ”promillella” on lisäksi oma (epäselvä) kieli, omat säännöt (vain johto saa päättää asioista) ja melkein voisi sanoa oma uskonto (nykymalli on paras ja ainoa), niin ei ole ihme, että demokratia ei toimi eivätkä ihmiset luota poliitikkoihin tai systeemiin, hän kuittaa.

Harkimo mainitsee yhtenä esimerkkinä kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon viikontakaisen esityksen sosiaaliturvan uudistamisesta.

–Aloin miettiä, että onko meillä edes keskusteltu asiasta. Selvitin asiaa ja kävi ilmi, että tätä kantaa ei ole pohdittu sen paremmin eduskuntaryhmässä kuin puoluehallituksessa. Eli Orpo oli avustajansa kanssa päättänyt, että tämä on kokoomuksen malli
. Siis vain nämä kaksi pääsevät siihen päättäjien tilataksiin.

Lue lisää: Petteri Orpo esittää isoa uudistusta sosiaaliturvaan: ”Kannustinloukut selätetään ja ihmiset pääsevät kiinni työelämään”

Toinen kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen vastaa Harkimolle Twitterissä ja toteaa, että Universal Credit -sosiaaliturvaa on vuoden ajan kehitelty eduskuntaryhmän kannustinloukkutyöryhmässä.

–Tämän ja muiden vastaavien ryhmien kokouksiin on kaikilla ryhmän edustajilla vapaa pääsy.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
"Hurjasti saanut ihmiset töitä" Lukuja pöytään sitten. Kelan mukaan ei mitään muutosta aktiivimallia ennen oleviin lukuihin. Mistä noille toimittajille maksetaan?
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
"Hurjasti saanut ihmiset töitä" Lukuja pöytään sitten. Kelan mukaan ei mitään muutosta aktiivimallia ennen oleviin lukuihin. Mistä noille toimittajille maksetaan?
Tässä tapauksessa toimittajalle maksetaan Sipilän kommentin siteraamisesta. Toimittaja ei ole vastuussa Sipilän paskan puhumisesta. Ennakkotietojen mm. Kela, aktiivimallista ei ole ollut työllistymisen kannalta mitään hyötyä, se taas oli mielestäni aivan selvä asia jo etukäteen. Pikemmiten uskon, aktiivimallin hieman pidemmällä aikavälillä passivoivan työttömiä ja lisäävän toimeentulotukia ja sitä kautta kannustinloukkuja.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Jos tuo aktiivipöljäily 2 tulee, niin pöljäilen takaisin ja pistän paikallislehteen ilmoituksen: "Laita vapaamuotoinen työhakemus, niin pistän takaisin työkkärille kelpaavan todistuksen työnhaustasi."
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Osui eilen silmiin tälläinen tervehdys.

https://www.aamuposti.fi/blogi/625913-uudenmaan-te-toimiston-johtaja-jarmo-ukkosen-tervehdys
Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkosen tervehdys
Aktiivimallin vaikutukset konkretisoituvat nyt ensimmäistä kertaa työnhakijoille, kun ensimmäinen kolmen kuukauden tarkastelujakso on päättynyt. Aktiivimallin toteutumista ja siihen liittyvää seurantaa toteuttavat Kela ja työttömyyskassat. TE-toimiston tehtävä on tarjota työtä, koulutusta ja palveluja entiseen tapaan työnhakijoiden työllistymisen edistämiseksi. Palvelujamme käyttämällä asiakas voi myös välttää työttömyysetuuden leikkaantumisen aktiivimallin vuoksi.

Aktiivimalli on todella ollut alkuvuoden kuumin puheenaihe. Lähes päivittäin eri medioista on voinut lukea aktiivimallista, sen soveltamisesta tai sen epäselvyyksistä. Toimistomme puhelinpalvelu ja sähköposti ovat aika ajoin ruuhkautuneet aktiivimalliin liittyvistä kyselyistä.

TE-palveluissa katsomme asiakkaan tilannetta kuitenkin ensisijaisesti työllistymisen, emme aktiivimalliin kytköksissä olevan työttömyysetuuden näkökulmasta. Tämä on tuonut uudenlaisia haasteita asiakaspalveluumme. Siinä missä asiantuntijamme on saattanut yrittää johdattaa keskustelua tarkoituksenmukaisiin pidempiin työllistymistä tukeviin ratkaisuihin, on asiakas voinut sitkeästi pohtia, miten voisi välttyä ainoastaan aktiivimallin leikkurilta. Haemme aina pidemmälle menevää ratkaisua, koska pitkässä juoksussa se kuitenkin tuo sen parhaimman hyödyn.

Työnhakijat näyttäisivät nyt ottavan innokkaammin vastaan myös osa-aikatyötä. Pienikin työ on aina jalka oven väliin työmarkkinoille ja voi poikia uusia mahdollisuuksia. Suomen virallisen tilaston (SVT) Työvoimatutkimuksen mukaan helmikuussa osa-aikatyötä tekeviä oli 24000 henkilöä (5,9 %) enemmän kuin vuotta aiemmin. Jonkinlaista vaikutusta aktiivimallilla lienee tähänkin lukuun ollut. Tosin tässä vaiheessa tiedot ovat kovin alustavia ja vaativat tarkempaa tutkimusta.

Lain valmistelussa on kiireestä johtuen ollut puutteita. Sovellusohjeet ovat olleet epätarkkoja ja tulleet myöhässä, mikä on ollut erittäin hankalaa meille viranomaisille sekä työttömyysturvan maksajille. Kunnollista asiakasneuvontaa ei ole pystytty antamaan, ja vieläkin ohjeita täydennetään. Tästä näkökulmasta en ihmettele lainkaan työnhakijoiden hätää ja barrikadeille nousua. Lain valmistelijoille on tullut myös yllätyksenä TE-palveluiden laaja tarjonta. Toivottavasti jatkossa muistetaan paremmin kentän asiantuntemuksen hyödyntäminen tämän tyyppisissä valmistelutilanteissa. Aktiivisuusehtoa täyttämään pitäisikin ottaa mukaan ESR-hankkeet, työvoimapoliittisella avustuksella tuetut järjestö- ja yhdistyshankkeet sekä myös ammattijärjestöjen ja liittojen hankkeet. Kaikki nämä puuttuvat nykyisestä lakiversiosta.

Työ asiakkaiden työllistymisen eteen jatkuu TE-palveluissa sitkeästi. Toivottavasti aktiivimallissa havaittuja puutteita korjataan mahdollisimman nopeasti ja siihen luetaan laajemmin erilaisia aktiivimuotoja. Sitä kautta myös edistetään entistä paremmin työn ja työntekijän kohtaantoa.
Ohjeistuksen lisäksi Lindströmin poppoo on siis epäonnistunut tyystin valmisteluissa. No tämä on tietenkin jo tiedettykin ajat sitten...mutta miksi ihmeessä pääministeri ja monet muut viitsivät yrittää yhä kusettaa ihmisiä päättömillä lausunnoillaan...:rolleyes:
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Suomesta halutaan pätkätöiden maa. Firmat voi hyvin, kansa huonosti.

Joku Nokia saa valtiolta (veroina kerättyä) yritystukia pari miljardia josta sitten maksaa kultahammaskerholle anteliaasti osinkoja.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Soitin just liittoon ja kysyin mistä minä teille maksan? Kokoajan heikennetään työntekijän asemaa ja pitäisi vain hymyillä. Vakuuttivat ettei SAK suostu tuohon alle kolmekymppisten kyykyttämiseen, mutta luottamus on nolla noiden tekemisiin viimeisten vuosien "neuvottelujen" perusteella.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Milloinkohan tulee hihamerkit työttömille? Pitäähän nettomaksajien tietää kenen päälle voi sylkeä.
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Ainakin toimittajalla loistava otsikkovalinta, jos ei muuta.
Minun puolestani tuon aktiivimallin nykymuodossaan voisi kyllä laittaakin Sipilän ja Orpon kakkoseen.

Ja kyllä minä ihmettelen taas tätäkin uusinta työläisen kyykytystä, että alle 20 hengen pienyrityksissä heikennetään työntekijän irtisanomissuojaa. Minä ymmärtäisin tuollaisen oikeassa pienyrityksessä (eli jossakin yhden-kahden ihmisen firmoissa) koska se saattaisi kannustaa näitä ihan pieniä yrityksiä palkkaamaan väkeä töihin kun riski olisi pienempi, varsinkin jos vielä palkkaamisen kustannuksiakin saataisiin hieman pienennettyä, mutta kun se raja vedetään tuohon 20 henkilöön niin tuo alkaa koskea jo melko isoa joukkoa työläisistä. Ja seuraava vaihe on sitten varmaankin että isompia firmoja aletaan pilkkoa vähän pienempiin osiin erillisiksi yhtiöiksi niin päästään taas vähän helpommin kyykyttämään työntekijöitä. Ja tuosta iän mukaan eriarvoistamisesta ei viitsi enää edes sanoa mitään...
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4468
Sijainti
Salo
Alaikäinen poika kaahasi sähköpotkulaudalla lähes 70 kilometrin tuntivauhtia pyörätiellä kaveri kyydissään Lohjalla

Tämä on suorastaan pöyristyttävää, kun vielä miettii miten nuo sähköpotkulaudat tuntuvat olevan lainsäädännön suojeluksessa. Samoja nopeuksia kulkeva laite polttomoottorilla, jossa kuitenkin kunnolliset jarrut, peilit ja vilkut, vaatii A1-ajokortin, kypärän ja liikennevakuutuksen. Noiden kanssa tulee kyllä pitemmän päälle vahinkoa, koska nuo eivät ole ääritilanteissa mitenkään kuljettajansa näpeissä.
 

Gurney48

Well-known member
Liittynyt
5.2.2020
Viestit
1556
Alaikäinen poika kaahasi sähköpotkulaudalla lähes 70 kilometrin tuntivauhtia pyörätiellä kaveri kyydissään Lohjalla

Tämä on suorastaan pöyristyttävää, kun vielä miettii miten nuo sähköpotkulaudat tuntuvat olevan lainsäädännön suojeluksessa. Samoja nopeuksia kulkeva laite polttomoottorilla, jossa kuitenkin kunnolliset jarrut, peilit ja vilkut, vaatii A1-ajokortin, kypärän ja liikennevakuutuksen. Noiden kanssa tulee kyllä pitemmän päälle vahinkoa, koska nuo eivät ole ääritilanteissa mitenkään kuljettajansa näpeissä.
Jo "normaalissa" 25 kilsan tuntivauhdissa jälki on rumaa jos kaatuaa. Kuullut ihan että hitaimmillakin nopeuksilla onnistuu vetämään kallon auki jos kaatuu, vanha inttikaveri onnistui murtamaan leukansa runkiessa sähköpotkulaudalla aika hitaasta vauhdista (oli kyllä rankka näky kun tapasin kyseisen henkilön ekaa kertaan pitkästä aikaa päivystävällä). Se on varmaan 70 kilsan vauhdissa jo pää auki tai vihannestasolle jos selviää kaatuamisesta.

On naurettavaa kuinka alkolukkoa ei ole kyseisissä vempaimissa.
 
Ylös