Suunnittele yleisöpyöritys II

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
Mietin tässä että yksikään ekassa osassa suunniteltu erikoiskoe ei osunut pääkaupunkiseudulle, joten nyt otetaan rajoitukseksi pääkaupunkiseutu, eli Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen. Jos MM-ralli lähtisi pääkaupungista, mitä haluttaisiin näyttää televisiossa, miten palveltaisiin yleisöä ja VIP-vieraita? Huonoa esimerkkiä voi ottaa tämän vuoden Akropolis-rallista...
1. Laitan tähän ketjuun yhden pätkän per viesti, siinä järjestyksessä kun ne on postilaatikkooni tullut (joukossa on myös itse piirtämäni pätkä). Jokaisesta on karttalinkki, kuvaus ja muuta pätkän tekijän materiaalia
2. Äänestää saa heti painamalla viestissä olevaa Like-nappia. Useampaakin saa äänestää. Myös ne jotka eivät piirtäneet pätkää itse, saavat äänestää. Omaa pätkäänsä saa äänestää.
3. Nimimerkkejä ei näytetä paitsi voittajasta, paitsi jos voittaja on pyytänyt pysyä anonyyminä
4. Äänestys alkaa tiistaina 16.11. klo 10
5. Äänestys päättyy torstaina 18.11. klo 20

EDIT: Säädin vielä äänestysaikoja ettei mene päällekkäin Monzan rallin seuraamisen kanssa
 
Viimeksi muokattu:

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
1 Malminkartano 2,45 km

Erikoiskokeen lähtö on Malminkartanontien vieressä olevalla kevyenliikenteenväylällä. Erikoskoe lähtee kiemurtelemaan kohti Malminkartanonhuippua. Malminkartanonhuipulle vievä osuus on erittäin vauhdikas. Malminkartanon huipulta tulee erittäin vauhdikas lasku, kunnes Malminkartanon kuntoportaiden juurelta käännytän kohti Naapuripellontietä. Naapuripellontiellä mennään pitkän matkaa vauhdikkaasti kohti maalia, joka sijaitsee melkein Malminkartontien risteyksessä.

 
  • Like
Reaktiot: DC

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
2 Suomenlinna 2,7 km

Suomen MM-ralli on päätetty aloittaa näyttävästi yleisöerikoiskokeella Helsingissä, Suomenlinnan historiallisissa linnoitusmaisemissa meren äärellä. Kilpailun uusi virallinen nimi on Rally Finland powered by Kymppimämmi, kansan suussa ihan vain Kymppimämmi-ralli.

Ralliautot on ajettu Suomenlinnaan jo etukäteen pelastuslaitoksen käyttämää huoltotunnelia pitkin Suomenlinnan urheilukentälle parkkiin, joka on aivan erikoiskokeen lähtöpaikan vieressä. Pätkän ajettuaan kilpailijat poistuvat alueelta samaista huoltotunnelia pitkin, Länsi-mustan saaren kautta. Yleisö pääsee paikalle aivan erikoiskokeen varteen Kauppatorilta lähtevällä lautalla.

Vaikka erikoiskokeella on rajallisesti sopivia katselualueita, saadaan maailmalle välitettyä upeata tv-kuvaa mukulakivikaduilta ja hiekkateiltä, jotka mutkittelevat historiallisten rakennusten ja muurien välissä, kauniit merimaisemat taustalla. Ainutlaatuinen erikoiskoe MM-sarjan historiassa, joka on pituudeltaan 2,7 km. Reitin pystyy melkein kokonaan katsomaan myös Google mapsin street viewin avulla.

 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
3 Kaivopuisto 2,3 km

Suomen MM-rallin lähtö on tänä vuonna Helsingissä. Kaunista kaupunkia halutaan esitellä kansainväliselle TV-yleisölle, joten startti on Senaatintorilla. Lähtölippua heilauttaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hän seisoo autojen oikealla puolella, jotta voi kommentoida karttureille ikkunasta “oon muuten ittekin joskus istunu”.

Torstain yleisöerikoiskoe Kaivopuisto kurvaillaan Ullanlinnan maisemissa. Yleisölle on erinomaiset mahdollisuudet lähestyä erikoiskoetta ja katsella turvallisesti pitkällä näkemällä. Esimerkiksi tähtitornin läheltä rinteessä on paljon tilaa levittää piknikviltti, avata skumppa ja nähdä autot pitkällä näkymällä. Erikoiskoetta voi seurata erinomaisesti myös veneestä tai Uunisaaren saunalta.

Erikoiskokeen startti on asvaltoidulta Isolta Puistotieltä kohti ravintola Kaivohuonetta. Kaivohuoneen sorapintainen parkkipaikka kierretään ja aivan ravintolan terassin nurkalta loikataan sorapintaisille puistoteille. Paria risteystä myöhemmin palataan kestopäällysteelle Yhdysvaltain ja Ranskan suurlähetystöjen välissä Itäisellä puistotiellä, josta oikaistaan merenrantaan kapean kävelytien kautta. Rantaa pitkin kulkevalta Ehrenströmintieltä poiketaan kiertämään parkkipaikka ja sitten ajetaan vauhdikkaat kurvit. Pikaisesti poiketaan vielä Kaivopuiston puolelle, jossa pitkän kaarteen keskellä pinta vaihtuu sorasta asvaltiksi. Sitten ehditään kiihdyttää kunnon vauhdit näyttävään pyöreään risteykseen Kompassitorin edessä. Kävelyteitä pitkin päästään Merisatamanrannasta Merikadun mukulakiville. Sitten vielä kurvataan bussin kääntöpaikan reunaa pitkin ennen viimeisiä risteyksiä maaliin Eiranrantaan.

Kaivohuoneella VIP-tilaisuutta isännöi Renny Harlin, joka aikookin tehdä seuraavan elokuvansa rallista. Jukka Jalonen ajaa 000-autoa Toyota Hiluxilla, joka on replika hänen Dakar-autostaan, eli sen pellit on hiiltyneen mustia. Ajaessaan hän lausuu itse kirjoittamiaan runoja autoon kiinnitetyn kaiuttimen kautta. 00-autoa ajaa Kimi Räikkönen Formulalla, tosin hän todennäköisesti keskeyttää heti kun pinta vaihtuu asvaltista soraksi, sopivasti Kaivohuoneen kohdalla. 0-auton ratissa on Teemu Selänne, joka ajaa erikoiskokeen lähdöstä maaliin ja maalista lähtöön. Tämän jälkeen hän voikin tehdä näyttävän sisääntulon Kaivohuoneelle. Kalervo Kummola muuten kuulemma päätti isännöidä oman VIP-tilaisuutensa etäyhteyden kautta tamperelaisessa kebabravintolassa.

 
Viimeksi muokattu:

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
5 Finavia 11,75km

Kappale kauneinta Suomea… ja sitten jotain muuta.

Pääkaupunkiseudun yleisö-ek:lle on saatu mahtumaan uskomaton määrä erilaista maisemaa ja tiestöä. Pätkän aluksi ylitetään Vantaanjoki ja siitä matka jatkuu Silvolan tekojärven maisemiin, josta ralliautot ajavat vantaalaisen pientaloalueen läpi Kehä III:n suuntaisesti kulkevalle kevyenliikenteenväylälle. Kehätien alituksen jälkeen on vuorossa muinaisista pääkaupunkiseudun sprinteistä tuttuja elementtejä, kun reitille on haettu pituutta teollisuushallien kierroilla ja vauhtia pyritään ek:n tällä osuudella suitsimaan parkkialueen sisäänajoporttia hyödyntävällä shikaanilla. Jos Final Rallyn yleisöoppaassa hehkutettiin aikanaan Malmin lentokentän erikoiskokeen osalta, että ”nyt katsotaan kenen autot kulkee”, niin pitäähän MM-rallissa pistää paremmaksi: reitti suuntautuukin Helsinki-Vantaan lentokentälle, ensin huoltoteitä pitkin, huipentuen lopulta mielipuoliseen tykitykseen itse kiitoradalla. Ja eihän näin helppoon osuuteen viitsi pätkää myöskään päättää, joten todellinen Grande Finale nähdään Vantaan Vauhtikeskuksen alueella, jossa karting-radan kierron jälkeen kuljettajat joutuvat vielä maaliviivan ylittääkseen kiertämään Martinlaaksosta eräänlaisena poliittisena pakolaisena Vauhtikeskukseen siirretyn Mika Häkkisen aukio-maamerkin.

Valitettavasti MM-sarjan tv-produktio on rahdannut kaiken käytössä olevan kuvauskaluston lentokentän maisemiin, ja pätkän hieno alku suomalaiskansallisine maisemineen jää tyystin taltioimatta – kansainvälinen kuvayhteys tarjoileekin vain ankeaa teollisuusaluetta, vaatimattoman näköistä lentokenttäkaahailua ja kaiken tämän päälle vielä hidasvauhtista pyörimistä karting-radalla, jossa R5-autot ottavat Rally1-autoja kiinni sekuntitolkulla.

https://www.mapfab.com/map/AYw8/SS-Finavia
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
6 Leppävaara 2,59 KM

MM-rallin avauserikoiskoe on viety Espoon Leppävaaran urheilupyhättöön, jossa yhdistyy suomalaisten asvalttisprinttien perinteet ja hieman vapaamuotoisempi pyörittely. Reitti aloitetaan perinteisillä parkkipaikkapyörittelyillä ja suorien päässä odottavilla 90 asteen käännöksillä. Reitin puolivälissä ahtaimman paikan jälkeen tullaan reitin katsojaystävällisimmälle osuudelle, josta yhdeltä istumalta on mahdollista nähdä ralliautoja hyvinkin pitkällä näkymällä, kun autot kurvailevat Leppävaaran pururataa pitkin. All Livestä ei täällä veisata, vaan puolen minuutin lähtövälit takaavat sen että koko ajan on nähtävää. Pururataosion jälkeen suunnataan Kilonojanpolulle, josta löytyy kyydikäs ja pitkä vasen. Yleisöalueen keskittyessä pururataosuudelle, täällä saa katsella rallia rauhassa. Maaliin tullaan parkkipaikan kautta ja tästä on helppoa suunnata kohti Keski-Suomea ja rallin originellia lähtöpistettä.

https://www.mapfab.com/map/AYw9/SSS-Leppävaara
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10483
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
Voitto meni nyt seitsemällä äänellä Kaivopuiston pätkälle. Täällä on tekijänä joku AnttiL...

Tälläkin kertaa tuli kaksoisvoitto samalle seudulle kun carlin tekemä Suomenlinnan pätkä sai vain yhden äänen vähemmän. Kolmanneksi tuli DC:n Finavia.

Kiitos taas kaikille! Tällä kertaa vähän vähäisempi määrä osallistujia ja äänestäjiä. Otetaan vielä Monzan jälkeen kolmas uudella rajauksella.
 

JuuZa

Kulttuurispesialisti
Liittynyt
22.4.2006
Viestit
1651
Ollut hektistä tää elämä forumin ulkopuolella niin en ehtinyt osallistumaan episode II:een! Seuraavaan on pakko löytää kyllä aikaa, en malta odottaa teemaa.

Kyl ehdokas nro 2 oli suosikki. Ajatella niitä helikopterikuvia Suokin ek:lta 🤩 toki kaikki muutkin varteenotettavia!
 
Ylös