Suunnittele Yleisöpyöritys V

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10480
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
Nyt otetaan sitten oikein jouluspesiaali ja järjestetään talvinen yleisöerikoiskoe Suomeen haluamaansa kilpailuun. Talvellahan ei kannata piikkipyörillä repiä asvalttia, mutta toisaalta järvien jäät on käytössä, ja ylipäänsä mitkä tahansa kärrypolut tai jäätyneet suot ja pellot mihin voidaan reitti aurata.

Tehkää reitti mapfabilla, reitin väriksi punainen, alkuun vihreä lippu, maaliin ruutulippu. Mapfab-linkki, pätkän nimi ja pituus sekä kuvausteksti minulle yksityisviestinä.

Äänestys alkaa 21.12 klo 10
Äänestys päättyy 23.12. klo 20
 

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3532
Onko mapfabissa mahdollisuutta ladata tiedostoa ja sitä kautta lisätä vihreän lipun ja ruutulipun?
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10480
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
3 Oulujärvi 29,97 km

Huippunopea ja erittäin pitkä erikoiskoe kulkee kokokaan Oulujärven ja Kajaaninjoen jäällä lukuunottamatta maalia ja lähtöä. Erikoiskoe lähtee Paltamon venesataman veneluiskasta kiertäen aallonmurtajan. Erikoiskoe myötäilee Oulujärven itäisiä rantoja, jotta ihmiset vovat katsoa erikoiskoetta maalta. Erikoiskoe ajetaan pitkiä matkoja kaasu pohjassa erittäin kovalla vauhdilla, kunnes erikoiskoe mutkittelee Kajaanijoella turvallisuussyistä. Erikoiskokeen maali on kiinteällä lähellä Kajaanin linnaa.

 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
10480
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
4 Tuusulanjärvi 7,94 km

Erikoiskoe starttaa matonpesupaikan vierestä - hyvin läheltä paikkaa jossa perimätiedon mukaan oli vuoden 1985 Hankirallin EK3:n lähtö. Siitä suunnataan nyttemmin viihtyisäksi uimarannaksi kunnostetun Tervanokan kautta järven jäälle. Jää pyritään käyttämään mahdollismman tehokkaasti, tietenkin poikkeamatta Tuusulan puolelle jossa saavat pitää ihan omat rallinsa jos niin meinaavat. Kun jäästä on saatu ensimaistiaiset, palataan vielä hetkeksi maalle pyöräyttämään kuviot Rantapuiston ulkoilualueella. Pätkän kenties kuvauksellisin paikka sijoittuu juuri tälle osuudelle, kun ralliautot ajavat kuuluisan Kolmisoinnun ali sekä ohi. Järven pohjoiskärjessä iso skriini on asetettu Ravintola Huilin asiakkaita ajatellen mahdollisimman houkuttelevasti ja tunnelmaa on kuin MM-keväänä 2011 konsanaan. Tästä suunnataankin sitten kohti etelää. Jossain näillä main Erkki Pitkänen suistui Hankiksessa reilut 36 vuotta sitten B-ryhmän Nissanilla minuuteiksi hankeen pudoten koko kilpailun viimeiseksi. Käytyään melkin Juhani Ahon kotipaikan Aholan rannassa reitti suuntautuu Vanhankylänniemeen, jossa käydään ensin ajamassa hitaat mutkat kahvilan rannassa (lasten harmiksi jääkelkka joudutaan sulkemaan EK:n suorittamisen ajaksi) ja pian tämän jälkeen noustaan taas takaisin maalle. Yleisöä saa ottaa paikalle tarvittaessa vähintään yhtä paljon kuin silloin, kun Lynyrd Skynyrd tai Santana olivat Puistobluesin pääesiintyjinä. Tilaa kyllä riittää. Tietyissä piireissä kuuluisalla - luojan kiitos nyt kokolailla alasajetulla - caravan-alueella ajetaan vielä lyhyt puistopätkämainen osuus ennen maalilipun heilahdusta. Alueelle myydään myös VIP-paketteja, johon sisältyy opastettu kierros maalialueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Villa Kokkosessa, mutta monen rallikatsojan onneksi tämä ilo on mahdollista 100 euron lisämaksusta myös jättää väliin.

 
Ylös