Talvikauden lööpit 2018-2019

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Mitenhän sodan kävisi, jos Venäjän nykyjohto vaihtuisi?:eek:

Putin: Ukrainan kriisi maan johdon syy


Venäjän presidentti Vladimir Putin
uskoo, että Ukrainan sota jatkuu niin
kauan kuin maan nykyinen hallitus on
vallassa
.

Buenos Airesissa G20-kokouksen
yhteydessä puhunut Putin totesi, ettei
Ukrainan nykyjohdolla ole kiinnostusta
maiden välisen kriisin ratkaisemiseen.

Putin kertoi, ettei hän ole puhunut
Ukrainan johdon kanssa Venäjän vangit-
semien Ukrainan laivaston merimiesten
mahdollisesta vapauttamisesta.

Venäjä syyttää heitä Venäjän rajan
laittomasta ylittämisestä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kovasti on puhuttu kaikista korotuksista Pipilän hallituksen aikana. Nyt voidaan kuitenkin todeta että jotain on laskenutkin koko hallituksen vallassaoloajan. Nimittäin maanpuolustustahto. Ja siitä keskustelu.

Heikentynyt maanpuolustustahto ei kiinnostanut kansanedustajia - istuntosali tyhjeni

Eduskunnassa heräsi viime viikolla huoli, kun Maanpuolustiedotuksen suunnittelukunta (MTS) julkisti tutkimuksensa, jonka mukaan kaksi kolmasosaa eli 66 prosenttia on nyt sitä mieltä, että jos Suomeen hyökätään, suomalaisten on puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta. Viime vuonna tätä mieltä oli 72 prosenttia vastaajista.

Eduskunnassa heräsi heti huoli heikentyneestä maanpuolustustahdosta, ja keskiviikkona eduskunnassa käytiin puhemies Paula Risikon (kok) idean pohjalta päätetty ajankohtaiskeskustelu aiheesta.

Kävi kuitenkin niin, että aihe juuri kansanedustajia kiinnostanut. Istuntosali tyhjeni hetkessä, kun tuli ajankohtaiskeskustelun aika. Erityisen hiljaista oli istuntosalin vasemmalla puolelle. Vasemmistoliiton edustajista paikalle jäi 3 edustajaa, vihreistä kaksi, sinisistä neljä ja demareista yhdeksän edustajaa.

Vielä keskustelun aikanakin edustajia lampsi salista pois, kuka kuppilaan, kuka minnekin,

Parhaimmillaan keskustelua seurasi reilu neljännes 200 kansanedustajasta, kun tätä ennen täysi-istunnossa oli paikalla 180 edustajaa.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Pipilän ja Bernerin sekoilut. Osa 107.

MT: Autoveroveivauksesta koitui miljoonalasku valtiolle - uusien kauppa sakkasi ja käytettyjen tuonti räjähti

Autoveropyörittelyt aiheuttivat valtion kassaan miljoonalaskun kaupan hyytymisen ja käytettyjen autojen tuonnin lisääntymisen takia, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio kertoo Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä, että valtio menetti kymmeniä miljoonia autoverotuottoja, kun automyynti sakkasi syyskuun alussa tehtyjen veromuutosten takia.

Kallion mukaan automyynnin vaje kasvoi 4 415 autoon marraskuun loppuun mennessä ja autoveron tuotosta hävisi noin 30 miljoonaa euroa.

Arvonlisäveron menetykset olivat samaa luokkaa.

Kallion mukaan veromuutos lisäsi myös käytettyjen isopäästöisten autojen tuontia, mistä aiheutuu 150 - 200 miljoonan euron arvonlisäverojen menetykset tänä vuonna.:D

Suomi ensimmäisenä
Syksyn autoveromuutokset liittyivät siihen, että Euroopassa otettiin syyskuun alussa käyttöön uudet WLTP-normin mukaiset kulutuksen ja päästöjen mittaustavat. Todellista elämä lähempänä oleva testimenetelmä nosti ns. virallisia päästölukemia noin 20 prosentilla.

Suomi otti ensimmäisenä Euroopan maana uudet päästölukemat heti alusta lähtien verotusperusteiksi aiemmin käytetyn NEDC-normin sijasta, vaikka siirtymäaikana olisi voitu käyttää vielä käyttää vanhojakin lukemia verotusperusteina.

Uusien aiempaa korkeampien päästölukemien takia autoverotaulukkoa piti keventää, jotta uudet päästölukemat eivät nostaisi verotusta.

Taulukko pyrittiin saamaan veroneutraaliksi, mutta todellisuudessa se rankaisi keski- ja isopäästöisiä autoja rankalla kädellä.

Joidenkin autojen autovero nousi jopa 20 000 eurolla, Iltalehti uutisoi.

Autoalan vaikuttajat arvioivat etukäteen Kauppalehdelle, että uusi verotuskäytäntö ei aiheuttaisi suuria markkinahäiriöitä. Tässä arviot menivät pieleen.

Autokauppa käytännössä sakkasi. kun uusi autoverotaulukko tuli käyttöön.
Verottaja menetti kolmen kuukauden pätkäverotuksella kymmenien miljoonien autoverot ja taulukkoa jouduttiin rukkaamaan tasapuolisemmaksi.

Nyt julkistettu joulukuun verotaulukkokin on voimassa vain joulukuun ajan, koska vuoden alusta voimaan tulee uusi taulukko, jossa on otettu huomion hallitusohjelman kuuluva vuotuinen autoveron alennus.

Uusi taulukko ei kuitenkaan lohduta niitä, jotka menivät ostamaan keski- tai isopäästöisen auton syys-marraskuun aikana. Verotusta ei heidän kohdallaan oikaista, heille jäi niin sanotusti luu käteen.
Sehän meni yhtä hyvin kuin viimeksi autoveron mulkkaus ja sähköfillareiden tuki.:ahem:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Totaalikieltäytyjiä on jätetty tuomitsematta vankeuteen. Sovellettu sitä pykälää, jota jehovantodistajiinkin, eli vakaumuksen puolesta kieltäytyjää ei voi vankeuteen tuomita.

Näin toteutuu tasavertaisuus oikeuden edessä. Taisin kuulla että noin 20 henkilöstä kyse.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Voi hitto, ja vieläpä toiseksi viimeinen perjantai ennen joulua. Moista gatasdrooffia ei ole ikinä ennen tapahtunut ja taas tapahtui.

Palkkapäiväpainajainen! Osuuspankin palveluissa laajoja häiriöitä, syytä selvitetään - jouluostoksilla pettymys: ”Ruokakärryt jäi kauppaan useammalta”

Pankin asiakkaita kummastuttaa, miksi huoltotöitä tehdään perjantaina. Monella suomalaisella on kaiken lisäksi tilipäivä.

Iltalehteen on ottanut yhteyttä useita närkästyneitä lukijoita, jotka eivät ole päässeet perjantaina kirjautumaan esimerkiksi verkkopankkiin OP:n tekemien huoltotöiden takia.

– Osuuspankin verkkopalveluissa pahoja ongelmia. Taas, kertoo Iltalehteen yhteyttä ottanut lukija.

Pankin asiakkaita ihmetyttää se, miksi huoltotöitä tehdään nyt, kun monella on tilipäivä. Lisäksi kyseessä on toiseksi viimeinen perjantai ennen jouluaattoa.:frown:

Huoltotöiden aiheuttamien ongelmien takia asiakkaat eivät ole pystyneet käyttämään esimerkiksi maksukorttejaan.

– Osuuspankin kortit, verkkopankki ja sivut pois käytöstä. Sivuilla vain tieto huoltotöistä, kertoo Iltalehden lukija.

– Osuuspankissa on tällä hetkellä laajoja häiriöitä ja mikään ei toimi, toinen lukija kommentoi.

OP:n häiriötiedusteluun yhteyttä ottanut Iltalehden lukija kertoo, että OP:n mukaan heidän tiedossaan on laaja häiriö, joka vaikuttaa verkkopankkiin ja kortteihin.

Harmistuneet asiakkaat kertovat Osuuspankin verkkosivuilla ongelmista, joita he ovat häiriön takia kohdanneet.

–Jouluostoksilla eikä voi mitään ostaa. Autokin vielä parkkihallissa niin ei täältä pääse poiskaan, kun ei voi parkkimaksua maksaa. Loistavuutta, kirjoittaa eräs asiakas.

– Hyvin ikävä ajoitus. Monen tilipäivä, jota odotettu. Ja katsoin että ruokakärryt jäi kauppaan useammalta! Näin Naantalissa, kertoo toinen.

Pankkipalveluiden häiriöiden takia OP:n asiakkaan eivät ole päässeet kirjautumaan myöskään Omakanta- tai Omavero-palveluihin.

OP:n verkkosivuille ei perjantaina kello 15.30 päässyt lainkaan. Sivuilla ilmoitettiin, että palvelun käytössä on katko.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Olipa Iso-Syötteen päälliköllä silmähikeä kun kertasi tulipaloa ja sen seuraamuksia.:frown:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Noinkohan koko Brexit kaatuu, jos parlamentti ei hyväksy erosopimusta? Toukokuu/saattaa/orapihlaja* tosin vielä kovasti sopparin puolesta vetoaa parlamenttarismin uskottavuuden kannalta.

May* vetoaa parlamenttiin brexitistä


Britannian pääministeri Theresa Mayn
mukaan Britannian parlamentti
todennäköisesti torppaa brexitin
ennemmin kuin antaa Britannian lähteä
EU:sta ilman erosopimusta.

BBC:n mukaan pääministeri on vetoamassa
vielä kerran parlamentin jäseniin
erosopimuksen hyväksymisen puolesta.

Britannian parlamentin on määrä äänes-
tää brexit-erosopimuksesta tiistaina.

BBC:n mukaan May pitää tänään puheen,
jossa hän varoittaa, että luottamus
poliittiseen järjestelmään kärsii
valtavat vahingot, jos brexit-kansan-
äänestyksen tulosta ei kunnioiteta.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ei mennyt soppari läpi parlamentissa.

Sitten mietitään mitä seuraavaksi tehdään.
 
Ylös