The Flying Finns - Missä tulevaisuus?

spessu

Well-known member
Liittynyt
15.2.2009
Viestit
379
Olen tässä nyt jo jokusen vuoden miettinyt, että on pienoisessa laskusuhdanteessa meidän suomalaisten maine Lentävinä suomalaisina. Muistan vielä, kun oli mediassa paljon ihmettelyä, miten suomalaiset pärjäävät aina.

- Rallissa tilanne on ollut toivoton Loebbia vastaan.
- Formuloissa peli on äitynyt niin kovaksi, että jopa Kimin kaltainen superlahjakkuus on jäänyt vain yhteen mestaruuteen, mikä sekin on jo kova saavutus kieltämättä.
- Mäkihypyssä itävaltalaiset ovat ottaneet täyden komennon ja rikkovat suomalaisten vanhoja ennätyksiä kausi kerrallaan.

Rallissa on sentään kuitenkin nähtävissä muutoksia viimeistään Loebin lopettaessa. Formuloissa puolestaan kaikki kortit on Kimin käsissä. Vastus on kuitenkin kovempaa kuin koskaan aikaisemmin. Uudelleenonnistumisen aika on viimeistään nyt. Muuten Euroopan suurvallat ottavat ohjakset käsiinsä vuosiksi eteenpäin. Mäkihypyssä ei tilanne kauhean hyvältä näytä, koska itävaltalaiset ovat kuin Loeb, lähes mahdoton voitettava.

Kyllä se taitaa olla niin, että nykyään saavuttaakseen samanlaisen aseman mitä se vielä hetki sitten oli, tarvitaan todellisia supertähtiä, eikä esim. formuloissa sekään riitä. Nykysukupolvi on kasvanut tietokoneitten ja konsolien ääressä mikä sekin kaventaa supertähtien esiintuloa näin pienessä maassa.

Onneksi kuitenkin olin todistamassa kulta-aikaa, jolloin huoletta pystyi sanomaan suomalaisten olevan maailman parasta rallikansaa ja mäkihypyn kuninkaita. Vielä kun formuloissa tuli menestystä, niin olihan se hienoa aikaa.


Vielä tähän loppuun uskaltaisin veikata ja etenkin toivoa seuraavien tulevaisuudenlupausten ottavan ohjat takaisin haltuun:

- Rallissa Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala (Jos epäonnistuvat, niin ihmetys ja menetys on suuri.)
- F1:ssä Valtteri Bottas (Heikki joutuu ansaitsemaan luottamuksen takaisin. Mikä Mäen tulevaisuus taas on hämärä, ties mihin rantautuu. Aaro Vainio ehkä sitten kaukaisessa tulevaisuudessa.)
- Mäkihypyssä en edes uskalla nimetä pelastajaa, koska Itävallalla tuntuisi olevan niin hyvin valta hallussa, ettei siitä hevillä luovutta.

Mutta onneksi meillä on vielä meidän omat superstarat Kimi Räikkönen ja Janne Ahonen, jotka ovat jo todistaneet olevansa eliittien eliittiä.


PS. Varmasti moni asia tekstissäni ontuu, mutta halusin vain herättää keskustelua ja ajattelua asiasta. :) Otin tuon mäkihypyn mukaan, koska he ovat todellisia lentäviä suomalaisia. Mukaan voi ottaa muitakin lajeja, jotka liittyvä läheisesti Lentäviin suomalaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Jonathan Royal

Well-known member
Liittynyt
28.5.2000
Viestit
397
Sijainti
pyhäranta
Itse seuraan moottoriurheilua ja urheilua riippumatta siitä onko siellä joukossa suomalaisia vai ei. Olisi hauska jos urheilussa osallistujat toimisivat vain nimimerkeillä (kuten internetpeleissä) ja jäisivät muuten tuntemattomiksi.

Ehkä tulevaisuudessa Formula ykkösten kaukoaasiasarjan voittaa joku "UltimuEo456"
 

Antti82

Well-known member
Liittynyt
27.5.2005
Viestit
1326
Rallihan olisi ollut täydellistä suomalaisten hallintaa jos Loebiä ei olisi ollut. Eli siinä mielessä viimeiset kymmenen vuotta eivät ole olleet lainkaan kehnoja.
 

spessu

Well-known member
Liittynyt
15.2.2009
Viestit
379
Rallihan olisi ollut täydellistä suomalaisten hallintaa jos Loebiä ei olisi ollut. Eli siinä mielessä viimeiset kymmenen vuotta eivät ole olleet lainkaan kehnoja.
No kyllähän, jos hopeasta tykkää. Silloinhan Suomen kiekkotiimikin olisi paljon parempi ja suositumpi maailmalla kuin nykyään. Se nyt vaan on, että hopea on häpeä siinä mielessä, että vain voittajat todella muistetaan.

Tiedän kyllä, että tasollisesti Suomi on vielä pelissä täysillä mukana kaikissa kolmessa lajissa. Mutta ihan jäävuoren huippu on kuitenkin ollut hakusessa viime aikoina.
 
Viimeksi muokattu:

Murre

Well-known member
Liittynyt
28.3.2008
Viestit
880
En tiedä, kuuluisiko tämä juttu nyt tänne, vaiko johonkin F3-ketjuun, mutta päätinpä nyt kuitenkin laittaa tänne. Nimittäin, uusimmassa Vauhdin Maailmassa on (varsinkin Vauhdin Maailman standardeilla) varsin mainio juttu Valtteri Bottaksesta ja hänen suhteestaan manageri Mika Häkkiseen. Jutussa on myöskin Valtterin (lyhyet) kommentit kaikista menneen kauden Eurosarjan kisoista. Artikkeli perustuu hyvin pitkälti juuri Valtterin ja Mikan haastatteluihin ja lienee siksi varsin luotettava. En tiedä, onko kyseessä toimittajan omaa spekulointia, mutta tuon jutun mukaan Valtterin ensi kauden mahdollisuudet olisivat joko jatko F3 Eurosarjassa ARTilla, tai sitten siirtyminen GP3-sarjaan.

Valtteri Bottaksen lisäksi samaisessa lehdessä on myös lyhyempi, mutta varsin lukemisen arvoinen juttu Mika Mäestä. Tuossa haastattelussa Mika myöntää F1:n olevan melko kaukainen haave ja kertoo, että suunnitelmissa voi olla DTM tai jokin muu koppiautosarja. Joka tapauksessa, jos kiinnostaa lukea näistä suomalaisista tulevaisuuden lupauksista, niin suosittelen, että etsitte tuon aviisin käsiinne.
 

-Japé-

Well-known member
Liittynyt
18.11.2005
Viestit
1290
^^ Luin kyseiset jutut. Jäi niistä hiukan outo maku. Toimittaja mielestäni hehkutti Valea hiukan liian painokkaasti. Mäestä leivottiin taas maansa myynyt häviäjä ja Mustosestahan ei mainittu mitään. Mulle ihan sama kuka näistä kolmesta menestyy, toivottavasti kaikki, mutta olettaisin toimittajankin tajuavan, että kyse on enimmäkseen kalustosta. Tuskin kenenkään ajotaito on sen ihmeemmin mihinkään noussut tai kadonnut.
 

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1328
Ihme, kun tätä topikkia ei laitettu F1:n alle. Ihme, kun tätä koko foorumia ei ole jaoteltu siten, että moottoriurheilun alla olisi vain F1 ja lisäksi olisi "muu urheilu"...

Luin itsekin nuo VM:n jutut, ihan ok tavaraa. Alkaa todella jurppia tätä F1:n ylivalta,ainakin täällä Suomessa. Ilmeisesti mukaan on tullut jo sukupolvi(a), jotka eivät oikeasti tiedä koko moottoriurheilusta yhtään mitään. Heille on olemassa ainoastaan F1 ja ehkä ralli. Ja nimenomaan siten, että, jos ei pääse F1:een, on luuseri, voihan venäjä.
Katsokaapa DTM:n osallistujalutetteloa. Suomalaiset poimivat sieltä vain luuserit kuten Ralf Schumaherin ja pari eukkoa,mutta siellä ajaa myös monta F3-kärkikuskia (mestaria) ja esim Ekström ja Tom Kristensen jne jne. Erittäin kovassa maineessa olevia kuskeja. Paitsi Suomalaisten ja Ecclestonen mielestä :jaska:

Suomalaisilla kuskeilla ei olisi mitään hätäpäivää, jos unohtaisivat tuon naurettavan asenteen: "F1:en tai lopetan"!
 

Jonathan Royal

Well-known member
Liittynyt
28.5.2000
Viestit
397
Sijainti
pyhäranta
Ilmeisesti mukaan on tullut jo sukupolvi(a), jotka eivät oikeasti tiedä koko moottoriurheilusta yhtään mitään.

Pelikonsolisukupolven satoa. Kyllähän kaikista lajeista juuri F1 on eniten verrattavissa paskoihin arcade ajopeleihin. Junttiversiona sitten ralli.
 
Ylös