Tomi Tuominen/juontajaspekulointia

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Observer

Well-known member
Liittynyt
23.10.2000
Viestit
14546
Tulipa luettua valitettavasti taas Tuomisen ennakko tulevasta kisasta ja nyt on pakko kommentoida. yuck

Ei voida puhua huonosta tuurista, jos on järjestelmällisesti tallikaveriaan nopeampi ja on ajanut kauden tässä vaiheessa peräti yhdeksän kertaa palkintokorokkeelle. Ja tosiaan vain yksi keskeytys muusta kuin omasta syystä. Huonon tuurin piikkiin ei voida laittaa Hockenheimin lähtökolaria. Se oli kilpailutilanne, jossa "uhrina" olisi voinut olla kuka muu tahansa. Huonon tuurin piikkiin ei voi varsinkaan laittaa Barcelonan kolaria. Kimi aiheutti takarivin starttipaikkansa itse ajamalla aika-ajoissa ulos.
Tomilla on mielenkiintoinen käsitys tuurista. Mitä tekemistä sillä on yleensäkään tuurin kanssa jos on tallikaveriaan nopeampi? Ja miten kilpailutilanteessa tapahtuneet kolarit voivat olla Kimin syytä jos ne ovat kilpailutilannekolareita? Eikö ne ole vain lähinnä onnettomia sattumuksia? Hockenheimin kolarin syypääksi FIA kuitenkin katsoi Ralf Schumacherin mutta Tuomisen mielestä tämä oli ilmeisesti Kimin syytä.

Sitten mielenkiintoisesti on Tomin mielipide muuttunut viime vuodesta:

On aivan sama tuleeko sarjasta toinen vai kolmas tila, sillä näitä mitaleja ei edes jaeta.
TT! Olisit edes rehellinen. :rolleyes: Muistatko miten viime vuonna hehkutit kamppailua MM-sarjan mitalisijoista sen jälkeen kun Schumacher oli varmistanut mestaruutensa. Nyt näillä mitaleilla ei "yllättäen" olekaan mitään merkitystä toisinkuin viimevuonna. Vaikka Maikkarin formulatuotetta koitetaankin puffata kaikinkeinoin niin ihan rapakossa ei tarvitsisi uiskennella. :mad:

<small>[ 18-01-2004, 22:34: Message edited by: Observer ]</small>
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
Itse asiassa kyllä ne mitalit jaetaan, FIA:n palkintogaalassa joulukuussa palkinnon saa kolme parasta kuljettajaa sekä MM-rallissa ja F1:ssä...
(muistan ku DC aina hihhuloitti Häkän MM vuosina siel kans lavalla pokkaamassa himmeempiä "mitaleit" :D )
Muista lajeista en tiedä 100% varmaks, mut muistelisin et muissakin...
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Mun mielestä ei tosiaankaan ole sama tuleeko MM(!)-sarjassa toiseksi vai kolmanneksi. Tuskin missään muussa lajissa MM-kullan, hopean ja pronssin välillä on arvostuksessa niin iso ero kuin f1:ssä. Se ei ole tosiaankaan hyvä asia. Jotenkin tuntuu pöljältä, että rata-autoilussa ainoan merkittävän teon tehnyt kuski koko kauden aikana on vain ja ainoastaan maailmanmestaruuden voittanut kuski. Muille on sitten ihan sama miten käy? Vai?

Todellisuudessa MM-hopean ja pronssin saavuttamiseksi joutuu ykkösissä tekemään aivan uskomattomia suorituksia, kuten kärkikolmikon tekemisistä konkreettisesti havaitaan. Voiko kukaan todellisuudessa tässä vaiheessa moittia juurikaan kärkikolmikon tekemisiä, oli järjesteys Suzukan jälkeen mikä tahansa?

Kyllä Tuomisen kaltaisen median edustajan olisi syytä esittää pikkuisen enemmän arvostusta MM-sarjassa pärjääviä kohtaan.
 

Karpow

Korpikylän korskea orhi
Liittynyt
26.3.2001
Viestit
3316
Sijainti
Kauhajoki
Eikö se pirulauta ole huonoa tuuria, jos auto hajoaa silloin, kun johdetaan kisaa ja 10 pistettä haihtuu savuna ilmaan. Miksi auton piti hajota juuri tuossa kisassa, kun johdetaan kisaa? Ja muutenkin Kimi oli ollut omassa luokassaan tuona viikonloppuna - kaikissa ajojaksoissa nopein ja sitten koko viikonloppu päättyi täydelliseen pannukakkuun.

Miksei se keskeytys voinut tulla vaikka Ranskassa tai Kanadassa, jolloin pisteiden menetys ei olisi ollut niin suuri? Ranskassahan Kimin auto oli jo muutenkin rikki (jarrulevy lähti omille teilleen.).

Montoya on myöskin keskeyttänyt moottoririkkoon tällä kaudella kärjestä. Se tapahtui Itävallan GP:ssä. Nuo menetetyt, potenttiaaliset 10 pistettä olisivat Kimille tai/ja Montoyalle nyt enemmän kuin tarpeen, koska Schumin auto se vaan kestää kisasta ja kaudesta toiseen...

Tuomisen mielestä Häkkisen keskeytys ylivoimaisesta johdosta Espanjan GP:ssä kaudella 2001 viimeisellä kierroksella ei myöskään varmasti ollut huonoa tuuria. yuck

Voisi Tomi joskus hieman miettiä mitä kirjoittelee... :mad:
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Olihan tuossa kolumnissa muutakin keskusteltavaa. Tuominen oli Bernien kanssa samaa mieltä siitä, että kuskit ovat tätä nykyä kuin samasta muotista. Lausunnot ovat kisasta toiseen samoja. Lisäksi Tomi oli Bernien kanssa ilmeisesti samaa mieltä siitä, että kuskit eivät todellisuudessa ole kiitollisia kellekkään, vaan voittojen jälkeen kiitoksien esittäminen on vain teatteria. Itse en yleistäisi noin. Mielestäni aika moni kuljettaja ymmärtää olla ihan oikeasti kiitollinen tiimille ja varsinkin voiton hetkillä on vähintään asiallista esittää kiitokset niille, jotka sen ansaitsevat. Ei tämä tarkoita sitä, etteikö kritiikkiä saisi esittää, mutta voiton hetkillä se ei liene tarpeen?

Mitä tuohon Saloon tulee, niin ainakaan minusta miehen luonne ja esiintyminen ei ole todellakaan verrattavissa USA:ssa perinteisesti suosittujen kilpa-ajajien kanssa. Mitä itse olen seurannut USA:n sarjoja, niin siellä on äänestetty "suosituimmaksi kuskiksi" mm. Roberto Morenon, Al Unser jr:n ja Michael Andretti:n kaltaisia tyyppejä jotka ovat avoimia ja rakentavia haastateltavia. Mutta ei Nigel Mansellia, Paul Tracya tai Tony Stewartia jotka ovat median suuntaa yli-itsevarmoja, paikoin töykeitä ja itseään korostavia. Kumpaankohaan ryhmään Salo nyt kuuluikaan esiintymisten perusteella?

JJ Lehdon ja Salon ero haastatteluissa on mielestäni iso. Kun JJ:tä haastatellaan niin siitä jotenkin aistii, että kaveri on täysillä mukana kilpa-autoilussa ja tykkää kertoa asioista faneille. Salon meininkin on enemmänkin tympääntynyttä. Toisaalta USA:n mittakaavass Jykä on aika paljon isompi tähti kuin Salo.
 

Mustaerkki

Well-known member
Liittynyt
18.9.2003
Viestit
325
Sijainti
Jumalan selän takaa
Hieman minuakin ihmetytti kun tuota luin. Mikäs sitten on epäonnea, jos eivät Barcelonan ja Hockenheimin starttikolarit?

Okei, Kimi itse aiheutti viimeisen lähtöpaikkansa Barcelonassa, mutta oliko hänen vikansa että Pizzonian LC sattui bugittamaan juuri tuossa kisassa? Ja vielä inhottavasti kaksi riviä Kimin starttipaikan edessä, siten että välissä oli Minardi peittämässä näkyvyyden, ja sitten kun näkyvyys tuli niin aikaa törmäyshetkeen oli noin 0,3 sekuntia.

Ja entäs Hockessa sitten? Ottihan Kimi riskin kun yritti ajaa ulointa linjaa ensimmäiseen mutkaan, mutta tuskin se hänen syytään oli että joutui Barrichellon tönimäksi. No, mielipiteensä kullakin. :rolleyes:

Räikkönen lähtee ajamaan vain voitosta. "Tehdään parhaamme ja katotaan mihin se riittää".
Putosin! :D
 

öö ruz

Speed for ever
Liittynyt
28.12.2002
Viestit
4296
Mikä se on kun ei osaa kirjoittaa,ei näe, eikä osaa selostaa?
 

PKurki

Well-known member
Liittynyt
19.2.2001
Viestit
211
No joo, Tuominen on Tuominen.

Mutta jos nyt totuutta katsotaan silmiin, niin ei Kimi nyt ainakaan hirveästi ole enemmän epäonnea kohdannut kuin sarjaa johtava Schumacher. Vaihtuihan esim. Schumilla Hockenhemilla 2. sija muistaakseni 6. sijaan, kun Bridgestone päätti pettää.

Ja moottorin saa kyllä hajoamaan, kun siitä yritetään tehoja ottaa ylimäärin irti, jotta vauhti riittäisi. Siis epäonnesta Kimin kohdalla on tällä kaudella turha puhua, kun ei sitä ole ollut yhtään sen enempää kuin muillakaan...
 

JariF1

Well-known member
Liittynyt
11.12.2002
Viestit
183
Sijainti
Tukholma
Pyöveli rules!
Hyvähän täällä on istua näyttöjen takan viisastelemassa muitten työsuorituksia. On vaikea nähdä yhtään teistä tekevän tuon saman paremmin, eli...
Että kehtaattekin. Mokomat valittelijat ajoivat jo yhden hyvän kommentaattorin kapeammalle tielle ja on ehkä ajan kysymys ennenkuin seuraava hyvä kommentaattori menee samaa tietä. Ei niitä niin mahdottomasti ole että niitä vain voi vaihtaa heti kuin ne on jonku kanssa eri mieltä asioitten laidoista.
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Jos JariF1 viittaa taannoiseen Kyllösen lähtöön selostuskopista, niin kyllä syyt löytyy enemmänkin Matista itsestään kuin katsojien valituksesta. Matti tiettävästi hinnoitteli oman suomalaisen äänen sen verran kalliiksi, että MTV3 totesi pärjäävän ihan hyvin jollain toisella selostajalla.

Enemmänkin kritiikin kärki taitaa kohdistua siihen, että Tuomisen ja Pulkkisen pariksi ei tahdo löytyä kunnon kommentaattoria. Tai siis JJ:hän on kunnon kommentaattori, mutta kun se on vielä aika nopea ja sillä on niitä omia ajoja ja se siksi jouda selostuskoppiin joka välissä.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Tuli taas mieleen noita juttujanne lukiessa, että ottaako sitä itsekin kaikki kommentit ja kolumnit niin vitun tosissaan? Jumalauta jos sitä pitäisi kaikkea sanomisiaan koko ajan vahtia ja yrittää pitää linja kohdallaa, pysyä asiassa ja olla obektiivinen. Eihän sitä jaksaisi lukea kukaan. Kyllä formuloiden suola on juuri siinä, että kaikki on aivan saatanan epäselvää, juonittelua ja spekulointia. Se on kuulkaas teatteria parhaimmillaan!
 

-ha-

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
1319
Sijainti
tornio -> jyväskylä
Taattua tekstiä JariF1:ltä. Mitä te niitä mielipiteitänne esitätte, olisitte hiljaa kaikki ja nielisitte sen, mitä tv:stä teille tarjotaan. Ei siellä olevia tai edes siellä vilahtaneista saa keskustella kuin ylistävään sävyyn. Herranen aika.

Ei vaan. Luulen, että Tuominen ei yksinkertaisesti jaksa keskittyä ns. kolumneihinsa vähääkään. Siksi teksti on lähes vanhaa kunnon Mustakari-tasoa. Eli hirvittävän paljon sanoja nopeasti kirjoitettuna, mutta todella vähän sisältöä, joka sekin on ristiriidassa aiempien näkemysten kanssa. Ehkä Mtv3:n F1-kolumneja pidetään kanavan pomomiesten silmissä niin huikeana kulttuuriperinteen jatkumona, että niitä on pakko jatkaa vaikka F1-tiimin sylttytehdas tytäryhtiöineen pari-kolme vuotta sitten vaihtuikin.

Kaiken kaikkiaan, kun otsikkona on pelkästään Tomi Tuominen, voitaisiinkin käydä keskustelua Motor Forum -porukasta laajemminkin, eikä keskittyä vain F1-kolumneihin. Varsinkin kun tässä otsikossa on pääasiassa keskusteltu mukavan asiallisesti ja perustellen.

Itseäni jaksaa toisinaan vieläkin ihmetyttää Tuominen-Pulkkinen-Koivula -akselin hengettömyys ja ympäripyöreys koko nykyisessä toiminnassaan. Kultaako aika muistoni, vai olivatko samat miehet ennen kaikille tuttua Mtv3-invaasiota Nelosen ohjelmassaan aivan eri tasolla?

Voiko kaikkea selittää AKK:n politiikalla, jossa ei voida enää puhua edes sinivalkoisista silmälaseista, vaan siitä, että mitään mihin ei liity sinivalkoista, ei suostuta edes vilkuilemaan? Ei kai tämä pelkästään selitä laajempien asiayhteyksien yhtäkkistä tajuamatta jättämistä ja yksisilmäistä pelkkään moottoriurheilun kansalliseen nykytilanteeseen keskittymistä?

edit: knowhow:lle vielä sen verran, että jossittelun taustallakin soisi olevan johdonmukaisuutta. Sen puutteestahan tässä ainakin osittain on ollut kyse. Siis keskustelussa Tuomisen kolumneista ja hänen näkemyksistään yleensä.

<small>[ 08-10-2003, 17:20: Message edited by: -ha- ]</small>
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Enpä tiedä, kyllä palloilulajeille tuntuu löytyvän huomattavasti pätevämpiä selostajia ja lehtimiehiä kuin ykkösile. Sen toisin ymmärtää kun moottoriurheilu on varsin mariginaaliurheilua.

Jos jostain pystymetsästä revitään harrastelija kartanlukija (vai ammattilainen, olin näkevinäni hänet Bastin nuotittajana?) selostamaan kisoja niin ei siitä välttämättä hyvä tule. Ei TT:ssä mielestäni muuta valitettavaa ole kuin amismainen luonne. Kävis kasvamassa jollain toimittajakurssilla tai jotain.
 

Observer

Well-known member
Liittynyt
23.10.2000
Viestit
14546
pmv:
Jos JariF1 viittaa taannoiseen Kyllösen lähtöön selostuskopista, niin kyllä syyt löytyy enemmänkin Matista itsestään kuin katsojien valituksesta. Matti tiettävästi hinnoitteli oman suomalaisen äänen sen verran kalliiksi, että MTV3 totesi pärjäävän ihan hyvin jollain toisella selostajalla.
Minä taas olen kuullut että Maikkarin johtoportaassa ei tykätty Matin tyylistä ja annettiin monoa. Ilmeisesti siellä on sumifanit päättämässä asioista..
 

Observer

Well-known member
Liittynyt
23.10.2000
Viestit
14546
PKurki:
Mutta jos nyt totuutta katsotaan silmiin, niin ei Kimi nyt ainakaan hirveästi ole enemmän epäonnea kohdannut kuin sarjaa johtava Schumacher. Vaihtuihan esim. Schumilla Hockenhemilla 2. sija muistaakseni 6. sijaan, kun Bridgestone päätti pettää.
Se oli tietoinen riski Ferrarilta joka ei onnistunut. Schumilta pamahti jo harjoituksissa rengas ja kisatilanteessa yritettiin ajaa taktiikkamuutoksen jälkeen renkaiden kestokyvyn yli mutta huonolla menestyksellä.
 

Hurmurisija

Well-known member
Liittynyt
3.3.2002
Viestit
3307
Tuominen lienee asialleen omistautunut autourheiluihminen, mutta ei se hänestä hyvää toimittajaa tai selostajaa tee. Ammattilainen on aina ammattilainne - Tuominen ei ole.
 

Mity

Registered: Patologinen
Liittynyt
25.9.2003
Viestit
1051
Sijainti
Jyväskylä
-ha-:
Ei vaan. Luulen, että Tuominen ei yksinkertaisesti jaksa keskittyä ns. kolumneihinsa vähääkään. Siksi teksti on lähes vanhaa kunnon Mustakari-tasoa. Eli hirvittävän paljon sanoja nopeasti kirjoitettuna, mutta todella vähän sisältöä, joka sekin on ristiriidassa aiempien näkemysten kanssa. Ehkä Mtv3:n F1-kolumneja pidetään kanavan pomomiesten silmissä niin huikeana kulttuuriperinteen jatkumona, että niitä on pakko jatkaa vaikka F1-tiimin sylttytehdas tytäryhtiöineen pari-kolme vuotta sitten vaihtuikin.
Kyllä Maikkari selvästi yli-arvostaa Tuomisen mielipiteitä ja tekstejä. Otsikkonakin on tyyliin: "Tuomisen Japanin GP ennakko" eli kirjoittaja käy heti selväksi. Lisäksi joskus ihmetettää miten se saa GP-raporttinsa niin nopeasti valmiiksi. Vastaus on varmaan juuri keskittymisen puute kun pitää saada äkkiä valmiiksi maikkarin pyynnöstä. Ei sillä kolumnilla ole niin kiire, hyvää kolumnia jaksaisi varmasti odottaa.

Lisäksi ihmettelen Tuomisen selittelyjä kolumneissaan. USAn GP-raportissa hän puolusteli itseään kun ei huomannut missä kohdalla Schumin ohitus tapahtui.

Ja taisivatpa suomalaiset iltapäivälehdetkin ihmetellä schumin lippuohitusta ja siitä rankaisematta jättämistä seuraavan päivän lööpeissään, koska uskoivat niin kiven kovaan mitä Tuominen selitti. Tuomisen sana kun ei ole se totuus yleensä. Asiasta olisi varmaan kannattanut itse ottaa selvää, sillä tietääkseni ulkomaiset lehdet eivät kirjoittaneet schumin lippuohituksesta mitään, koska sellaista ei koskaan tapahtunut . Suomen lehdistössä oli siis väärää tietoa, kiitos Tuomisen suuren suun.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Johan se tälläkin foorumilla nähtiin, miten iso auktoriteetti Tomi Tuominen valitettavasti on. Ja MTV3 tekee kaikkensa tukeakseen tätä sählääjää. Oltaisiin vältytty valtavalta myrskyltä, kun Tuominen apupoikineen olisi miettinyt lippuasiaa edes sekunnin ennenkuin aloittivat oksettavan vouhottamisen asiasta.

Muutenkin Tuomisen teennäisyys on vastenmielistä ja mennyt vaan pahempaan suuntaan. Tuominen yrittää olla hauska vaikkei olekaan, ja Pulkkinen säestää "mainiosti". Siinä mielessä hyvä työpari, molemmat ovat todella rasittavia.

Nuo Tompan kolumnit ovat sitten mitä ovat. Hätäisesti tehtyjä, ilman sen kummempaa johdonmukaisuutta. Muutamia itsestäänselvyyksiä on myös heitelty sekaan. Ehkä tarkoitus onkin herättää huomiota omituisilla mielipiteillä ja johtopäätöksillä.
 

williams

Well-known member
Liittynyt
12.6.2003
Viestit
168
Tuominen vaihtoon ja piste.
Mielipiteeni:
Tuominen "nukkuu" varsin kisojen lähtövalojen aikana..On se vaan niin tärkee höpöttää lähtövalojen vaihtuessa jostain Kimi Hukatuista pisteistä (kukaan muu ei tietenkään ole menettänyt pisteistä tämän kauden aikan Paitsi Kimi...) :mad: . Niih.

Kyllösestä sen verran että, hinnoitteli itsensä pari vuotta sitten ulos mtv3 palkkalistoilta..Maikkarihan tunnetusti säästää kaikessa laadussa. Kyltsi kait tiesi arvonsa ja tarttui Monikava lähetysten tarjoukseen josta ei voinut kieltäytyä...Kannattiko se sitten pitkällä tähtäyksellä en tiedä?
 

Pete1

New member
Liittynyt
14.4.2002
Viestit
1
Sijainti
Pori
Joo en minäkään Tuomisen selostustavasta pidä, mutta jos tässä nyt liikaa valitetaan Maikkarille, niin nehän pistää kiusallaan ensi kauden selostuskaksikossa Jorma & Timo Pulkkisen!
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös