Toyota Gazoo Racing

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
4257
Japanilaisyhtiö kertoi myös, että tallin virallinen nimi on Toyota Gazoo Racing. Mäkisen ystävästä, Toyotan pääjohtajasta Akio Toyodasta tulee tallin hallituksen puheenjohtaja.

– Olen hyvin iloinen ja innoissani siitä, että saamme Tommi Mäkisen johtamaan WRC-talliamme, pääjohtaja Toyoda sanoi tiedotteessa.

– Tapasin Tommin ensimmäisen kerran 2013. Silloin hän opetti ja auttoi minua kehittämään ajotekniikkaani. Loppujen lopuksi hän opetti minulle paljon enemmän. Hän osoitti minulle rallin vetovoiman sekä auton kehittämisen ja rallin välisen yhteyden.

– Tommilla on runsaasti kokemusta ja tuoreita ideoita auton kehittämiseen. Ne ovat meille arvokkaita voimavaroja. Puhuttuani Tommin kanssa tunsin, että haluan työskennellä hänen kanssaan, ja haluan hänen auttavan meitä tekemään parempia autoja. Siksi pyysin hänen tukeaan tähän projektiin, Toyoda kertoi.
http://www.iltasanomat.fi/ralli/art-1436230225657.html


Onnea Tommille Puuppolaan! Olkoon tarina voitoikas ja menetyksellinen!
 

mariko

Well-known member
Liittynyt
13.4.2006
Viestit
985
Oikeesti todella kova uutinen! Hyvä Suomi,hyvä Tommi!
 

maksimaalinen atakki

Tulos tai ulos
Liittynyt
30.3.2012
Viestit
935
Tätähän tässä ollaan muutama vuosi uumoiltu. Hieno juttu. Aurinko paistaa taas suomalaiseen risukasaan. :rolleyes:

Mielenkiintoista nähdä ketä Tommi valkkaa kuljettajiksi. Vois olettaa, että yksi suomlainen on mukana.:cool:
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Kunnon rallienglanti pääsee jälleen kukoistamaan :thumbup:
 

maksimaalinen atakki

Tulos tai ulos
Liittynyt
30.3.2012
Viestit
935
Niinpä, ainakin Nikara on ajattanut asiakkaita Mäkisen Subarulla, olisiko siinä Nikaralla pieni mahdollisuus päästä ainakin testihommiin?
Ei voi tietää. Veikkaan Lasse Lampea.

Totta puhuakseen asioita sen paremmmin tietämättömänä, niin voisihan Nikaralla olla jo jonkinlainen Toiota sopimus, kun ei osunut silmää Neste rallin listalta. Voisiko? Eikö tälläiset sopimukset sulje nykyisin vankasti touhut muista merkeistä ?? korjaus on hän ajanut SM-sarjaa. :D Tuskin sentään.
 
Viimeksi muokattu:

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8242
Kainalosta tihkuneiden tietojen mukaan Lammen ensisijaisena tehtävänä on säätää kohdilleen Tommin toimistotuoli.


EDIT:
Toyota on nimittänyt Tommi Mäkisen tallipäälliköksi kun talli palaa takaisin rallin MM-sarjaan 2017. Mäkisen mukaan aikataulu on tiukka, jotta auto saadaan kuntoon ajoissa. Mäkinen on itse asettanut omat ja tiiminsä tavoitteet korkealle.

– Aika helppo on tavoitteita asettaa siinä mielessä kun katsoo kenen kanssa meillä se yhteistyö on alkanut. Toyota on maailman suurin valmistaja ja brändinäkin ykkösenä niin onhan meidän tietysti tehtävä parhaamme. Haaste on kova ja tarvitaan kovasti siihen ammattilaisia mukaan siihen kokonaisuuteen, että saadaan sellaiset tuotteet aikaiseksi, että niillä pystyy tulevaisuudessa voittamaan ralleja, Mäkinen kertoo Yle Urheilulle.

– Täytyy tehdä hyvä tuote jotta saadaan myös huippukuljettajat kiinnostuneeksi tulemaan mukaan.

Mäkinen on jo aloittanut rakentamaan organisaation ja suunnitelutiimin kokoamista. Talli panostaa voitosta kamppailemiseen täysillä.

– Kyllä me panostamme tähän projektiin tietysti täysillä ja tarkoitus on tosissaan kilpailla kärkisijoista. Voimia laitetaan niin paljon, että saataisiin mahdollisimman kilpailukykyinen paketti heti ensimmäiselle kaudelle, mutta aikatauluhan meillä on jo aika tiukka. Kiire tulee todella saada kaikki kuntoon.

Kun kisataan 2017 on auton luokittelu oltava tietysti paljon ennemmin valmiina, jotta niitä saadaan tehtyä siihen 2017 alkuun tarpeeksi monta, Mäkinen kertoo.

– Sitä ennen on kuitenkin saatava valtava määrä testikilometrejä ajettua ympäri maailmaa. Se ottaa paljon aikaa.

Mahdollisuudet kärkisijoille ovat Mäkisen mukaan vain tiimistä itsestään kiinni.

– Meistä se on kiinni miten hyvin osaamme tehdä läksymme ja riittääkö meidän ammattitaito, kokemus ja osaamine. Siitä siinä on kysymys. Mutta kyllä uskon, että näin mielenkiintoiseen projektiin saadaan hyvä tiimi kasaan.

YLE
 
Viimeksi muokattu:

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8242
Puuppola Mäkinen MotorsPort, ja ensimmäisen auton rekkari on tietysti PMMP-1.

"Lähdemme taistelemaan heti mestaruudesta", Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen lupaa

Tommi Mäkinen oli kunnianhimoinen rallikuljettaja. Siitä todisteena neljä maailmanmestaruutta.

Kunnianhimoinen Mäkinen, 51, on myös uudessa tehtävässään Toyotan rallitallin päällikkönä.

– Siitä lähden, että olemme kykeneviä taistelemaan jo ensimmäisellä kaudella merkkimestaruudesta, Mäkinen paaluttaa.

– Toyota on maailman suurin autonvalmistaja. Kun ralliprojektiin lähdetään, siihen pistetään kaikki voimat.

Toyota palaa MM-ralliin uuden Yariksen pohjalle rakennetun WRC-auton kanssa vuonna 2017.

Mäkisellä on edessään valtava projekti.

– Haasteet ovat kovat ja aikaa vähän, tallipäällikkö toteaa.

– Heinäkuussa on lyötävä paljon päätöksiä lukkoon. Elokuussa on päästävä jo kunnolla työn touhuun.

Ralliprojektissa on kokonaisvastuu annettu Tommi Mäkinen Racingille.

Suunnittelemme ja rakennamme WRC-autojen ohella myös kevyempiä malleja eli R2- ja R5 -autoja, Mäkinen kertoo.

Yksi punnittava asia on se, missä rakennustyö toteutetaan. Mäkisen mukaan vaihtoehtoja on niin Suomessa kuin maailmallakin.

– Tässäkin suhteessa asiat on harkittava tarkkaan.

Toyota Motorsport GmbH (TMG) pyörittää valmistajan koko moottoriurheilutoimintaa Saksan Kölnistä käsin.

– Kölnin kanssa teemme tietenkin yhteistyötä, mutta se ei ole vaihtoehto rallitoiminnan pesäpaikaksi, Mäkinen paljasti.

Keskikulmalainen
 

maksimaalinen atakki

Tulos tai ulos
Liittynyt
30.3.2012
Viestit
935
Toyota on tehnyt testiä toukokuussa variksella samalla alkuosalla, kuin WRC Corollassa oli. K-AM. ja numeroita. Sponsori voisivat vielä ottaa Gastrollista. Väritys oli erittäin hyvä aikoinaan.
 

mariko

Well-known member
Liittynyt
13.4.2006
Viestit
985
Basti taitaa ajaa testiä Suomessa parasta aikaa.
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8242
No mutta eikös toi nyt ole vielä sen leirin ajelua millä ei ole mitään tekemistä Puuppola Racingin kanssa. Toyota ja Toyota.
 

Rigel

Member
Liittynyt
16.3.2015
Viestit
10
No mutta eikös toi nyt ole vielä sen leirin ajelua millä ei ole mitään tekemistä Puuppola Racingin kanssa. Toyota ja Toyota.
Facebookin puolella "VIDEOS by nettirabbi" sivulla oli muutama kuvatus tapahtumasta ja ainakin yhdessä kuvassa oli rekan trailerissa TMG:n tarrat.
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8242
Vielä kerta hiehon päälle:

Tommi Mäkinen aloittaa Toyotan tehdastiimin rakentamisen välittömästi Puuppolassa Tommi Mäkinen Racingin tiloissa. TMR nykymuodossaan lakkaa ja sulautuu uuteen Toyota GAZOO Racingiin.

– Kyllä me aloitetaan heti valmistelut täällä Jyväskylän maisemissa, mutta että mihin se sitten tulee rakentumaan, niin siinä on monta seikkaa, jotka vaikuttavat. Mutta eihän se huono juttu olisi, jos operointi onnistuu Jyväskylästä. Keski-Suomi on yksi legendaarisimmista rallimaisemista, joten ei se missään tapauksessa huono olisi. Kuinka paljon siinä muut seikat painavat, niin ne meidän pitää vielä käydä läpi.

Toyotan paluu ralliin on Tommin mukaan mielenkiintoinen kokonaisuus, joka on vaatinut useita palavereja.

– On käyty läpi kokonaisuutta ja yritetty ymmärtää mitä kaikkea juttu vaatii 2017 vuoden alkuun mennessä. Ja mitä muutakin siinä on sisällä kuin pelkästään tuo WRC-kuvio. Tarkoituksena meillä on yrittää tehdä mahdollisimman hyvä ja positiivinen markkinointityökalu Toyotalle tulevaisuuteen, kiteyttää Mäkinen.


Rallitalli ei mahdu päiväkotiin

Tallipaikan sijainti on Mäkisen mukaan käytännössä hänen päätettävissä. Niinpä pohdinnassa on ollut ottaa takaisin käyttöön Tommi Mäkinen Racingin uudehko kiinteistö Nelostien varrella. Tällä hetkellä talossa toimii Mäkisen vuokralaisena Jyväskylän kaupungin päiväkoti.

– Saattaisivat olla lapset pettyneitä, jos ilmoittaisin, että teillä ei olekaan enää päiväkotia. Kyllähän se on tietysti mielessä käynyt useammankin kerran, mutta taitaa olla vaikea siihen mennä. Nythän se olisi ollut meille enemmän kuin tarpeellinen paikka, tunnustaa Mäkinen.

Päiväkoti on Toyotan tarpeisiin kuitenkin liian pieni. Tilaa pitäisi olla tuplasti lisää, sillä suunnitelmissa on aloittaa myös juniorikoulutus ja jollakin aikataululla myös WRC:tä pienempien ralliautojen kehittäminen R2- ja R5-luokissa.


Mikko Hirvonen jo pestattu

Tommi Mäkinen on ehtinyt työllistää uuteen talliinsa vastikään WRC-sarjasta ”eläkkeelle” jääneen kuljettajan Mikko Hirvosen. Hänen tehtävänään on ollut nuorten kuljettajien treeniohjelma.

– Jos nyt äkkiä ajattelee testaamista ja tulevan auton rakentamista, jos nyt kuka, niin Mikkohan siihen voisi kuvitella olevan paras, koska hän on vapaa kaveri joka on ajanut viimeisiä WRC-autoja. Asiasta on jo jopa keskusteltukin, paljastaa Mäkinen.

Tommi Mäkinen Racing ehti rakentaa japanilaisen Subarun ralliautoja tilaajille ympäri maailmaa liki kaksitoista vuotta. Tätä kokemusta Tommi Mäkinen pitää erittäin arvokkaana taustana uudelle Toyota-diilille.

Joo, meillä syntyi mukava tuttavuus.

–Jos Subaruja ei oltaisi tehty, niin tuskin olisin uskaltanut lähteäkään tähän. Jos sitä oppia on tullut sieltä tuulilasin sisäpuolelta, niin on sitä tullut toiseltakin puolelta, summaa Mäkinen.

– Määrätyt lainalaisuudet ovat kuitenkin aika samanlaisia ja selkeitä. Ja sitten kun niistä on kokemusta ja osaamista riittävästi, niin kyllä siitä on valtava apu, muistelee Mäkinen Subaru-vuosia.

.....

Tallipäällikkyyttä Mäkinen pitää isona haasteena, mutta tarttuu siihen mielellään. Entistä mielenkiintoisemmaksi sen tekee se, että taustalla on maailman suurin autonvalmistaja.

– Kyllä meillä on tarkoitus laittaa siihen niin paljon voimia kuin ikinä, tuotekehitysbudjetti on riittävä, laitetaan siihen niin paljon voimavaroja kuin ennätetään ja tarvitaan.

Tärkeä osa-alue tallin perustamisessa on kuljettajien valitseminen aika nopealla aikataululla. Mäkinen on valintojen suhteen luottavainen ja hänellä on mielessä jo ehdokkaita, mutta niistä ei vielä puhuta.

– Kuljettajia onkin nyt hyvä aika kartoittaa, kun ne kaikki tulee Jyväskylän MM-ralliin kohta. Siinähän niitä on hyvä käydä jututtamassa. Ja kyllä meidän pitää joku ralli 2017 jo voittaakin. Silloin me voitaisiin olla tyytyväisiä projektin onnistumiseen, summaa Mäkinen.

YLE

Ihmisten ohella kiinnostaa rahapuoli. Tuskin on jatkossakaan tulossa sellaisia sääntöjä että menestystä irtoaisi kahvipaketin hinnalla.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Ihmisten ohella kiinnostaa rahapuoli. Tuskin on jatkossakaan tulossa sellaisia sääntöjä että menestystä irtoaisi kahvipaketin hinnalla.
Toyotan tehdastallin tuskin tarvitsee millään kengännauhabudjetilla toimia.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18387
Timo Jouhki pitää hallitsevaa maailmanmestaria Sébastien Ogieria luonnollisimpana vaihtoehtona Toyotan ykköskuljettajaksi.

Jouhki pitää Tommi Mäkiselle langennutta Toyota-projektia erittäin merkittävänä ja haasteellisena tehtävänä.
 
Ylös