Trumppi, Puuttini ja meijän Sipilä

Örfil

Guest
Kylmähköä tekstiä, yleisluontoinen katsaus että missä mennään:


Sotilaallinen eskalaatio mahdollinen – Venäjä-tuntijan mukaan idän ja lännen suhde on hyytävä
Kun Vladimir Putinia kampanjapuheissaan ylistänyt Donald Trump nousi Yhdysvaltain presidentiksi, hänen otaksuttiin pyrkivän lämmittämään maansa suhteita Venäjään. Siihen ei kuitenkaan ole ollut edellytyksiä, vaan jännitteet ovat päinvastoin lisääntyneet, ranskalainen Venäjä-ekspertti Mathieu Boulègue arvioi.
https://www.verkkouutiset.fi/sotilaallinen-eskalaatio-mahdollinen-venaja-ekspertin-mukaan-kuluva-idan-ja-lannen-suhde-on-hyytava/

Ps. linkkaan tänne paljon Verkkoutisten linkkejä, mutta siinä nyt on sattumoisin paljon suomenkielisiä artikkeleja nimenomaan näistä ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Pipilän ja kepun viimeisin hallitusohjelmaan kuuluneen päätöksen kumoaminen.

Orpo kertoo Ylellä, miksi perhevapaauudistus lässähti - ”Olemme pettyneitä”

Suurin kiistakysymys Orpon mielestä oli kotihoidontuki.


STTK:n johtaja pitää Saarikon syytöksiä perhevapaauudistuksen kaatajista pötypuheena: ”Hieman hämmästelen sitä kommenttia”
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi Ylen uutisissa perhevapaauudistuksen kaatumista.

- Sopuun ei päästy, olemme pettyneitä. Tämä olisi ollut tärkeää naisten työmarkkina-aseman, työelämän ja lasten takia, listasi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Yle Uutisten haastattelussa puoli yhdeksän tv-uutislähetyksessä.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kokoontuivat illaksi pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan neuvottelemaan perhevapaauudistuksesta.

Suurimmaksi kiistakysymykseksi Orpo kuvailee Ylellä kotihoidontukea.

- Olisimme olleet valmiit muuttamaan kotihoidontuen sisältöä, mutta siinä ei pystytty menemään eteenpäin.

Hallituspuolueiden välillä oli kiistaa siitä, voiko perhevapaauudistus lisätä valtion kustannuksia tai voidaanko kotihoidontukea leikata.

Asiasta väänsivät tänään hallituspuolueiden puheenjohtajat eli trio, johon kuuluvat pääministeri Juha Sipilä (kesk) valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) sekä eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (sin).

Kolmikon yhtäaikainen tviittaus tuloksesta herätti Twitterissä myös jonkun verran huvitusta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) ilmoitti jo perjantaina, että hallituksen pitkään valmistelema perhevapaiden uudistus kaatuu. Syyksi hän ilmoitti rahapulan, koska uudistus piti tehdä kustannusneutraalisti.

Asiasta on ollut päähallituspuolueiden välillä kiistaa.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) korjasi, että uudistuksen ei pitänyt alun alkaenkaan olla julkisen talouden kannalta kustannusneutraali, vaan ainoastaan etuusmuutoksien kannalta.
Kokoomus toki tuon tämä esille ensi vuoden eduskuntavaaliteemana.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Onneksi ministeriä vain melkein nolottaa vanhanaikaiset käsityksensä sukupuolirooleistaan.

Ministeri Saarikko tilittää tuntojaan perhevapaauudistuksen kaatumista: ”Melkein nolottaa - mutta sydämessä tuntuu oikealta”

Maanantaina lopullisesti ainakin tällä vaalikaudella kaatuneen perhevapaauudistuksen vastuuministeri, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) tilitti tuntojaan tapahtuneesta pitkässä Facebook-päivityksessään myöhään maanantai-iltana.

- Tässä on nyt käynnissä semmoinen mielikuvien taisto. Paljon vilisee tasa-arvoa, joustoja, arkea, lapsen etua, naisten asemaa ja parempaa työelämää. Toki hyvä, että perheistä ja tasa-arvosta puhutaan. Mutta sen pohjalta tarvitaan ratkaisu, joka toimii oikeasti perheille paremmin kuin nykyinen malli. Erilaisille perheille, kaikenlaisille perheille, Saarikko aloittaa kirjoituksensa.

Hän myöntää pitkän väännön ottaneen koville.

- Minulla on takki aika tyhjä. Vaikka tyhjäksi jäi uudistuskin kyllä. Tietysti se harmittaa. Melkein nolottaa. Suuresti toivoin, että tekisimme sen. Aamulla kuitenkin taas aurinko paistaa. Politiikka on tälläistä, vähän outoa hommaa joskus.

Saarikko myös syyttää hallituskumppani kokoomuksen käyneen tarmolla hänen kimppuunsa.

- Aika monesta asiasta on hallituskumppani moittinut. En silti oikein pidä tarpeellisena puolustautua taantumuksellisuuden syytöksiltä
. Paljon sitä oon miettinyt toki. Minustakin 2020-lukua kohti perhevapaiden tarina pitää lähteä isien hoivavastuun kasvattamisesta lisärahalla. Kannustamalla. Niin kuin Kataisen hallitus viime kaudella teki ja tulosta tuli. Isät käyttävät nyt osuuttaan enemmän.

- Mutta vain joka viides isä edelleen (käyttää) koko hänelle kiintiöidyn osuuden. Taustalla vaikuttaa aika paljon työelämän asennekulttuuri, joka ei muutu yhdessä yössä.

- Ja sen muuten sanon, että kotihoidontuki (ei) ole pyhä. Ensimmäisenä ehdotin kollegoille, että muutetaan sen nimi. Liian moni sanoo, että KODINoidontuki. Superärsyttävää. Vartiaisen Juhana sanoi kerran, että se on semmosta piparinpaistamisen ja koiranulkoiluttamisen tukea, kodin kunnossapitoon yhteiskunnan raha. Oon vähän eri mieltä. Kotihoidontuki on ollut olemassa aika pitkään. Jostain syystä se on olemassa yhä. Valtava enemmistö perheistä hyödyntää sitä lyhyemmän tai pidemmän pätkän.

Vartiainen on kokoomuksen kansanedustaja.

Kun perhevapaauudistus törmäsi viimeiseen seinään, muut puolueet kyselivät kenen asialla Saarikko oikein on - perheiden, Suomen, hallituksen vai keskustan. Saarikko kirjoittaa olleensa jälkimmäisen asialla.

- Sitten on kysytty, että olinko tässä uudistuksessa nyt niin kuin keskustan asialla sitten kumminkin. No olin. Se on puolueeni. Ja kyllä, vaakakupissa painoi esimerkiksi monilapsisten perheiden asema. Oon ylpeä siitä. Tänään kun virkatehtävissä vierailin tutustumassa neuvolan toimintaan ja nelilapsisen perheen äiti siinä pienen vauvan kanssa sanoi, että ei kyllä oo mistään kotosin jos leikkaatte, niin paha siinä oli ideologisoida hänelle, että tottahan leikataan kun varhaiskasvatusaste nousee ja äitien työmarkkina-asema kohenee.

Kirjoituksensa loppupuolella Saarikko ryhtyy filosofoimaan.

- Tasa-arvo on semmoista, että jokainen nainen voi kokea kelpaavansa valintoineen. Jokaisen vanhemman arki on jonkun lapsuus. Ohikiitävä hetki.

Lopuksi perhe- ja peruspalveluministeri toteaa olevansa sinut lopputuloksen kanssa, vaikka olisi muutosta halunnutkin.

- Myönnän, että oli hetkiä, jolloin olin ihan varma, että nyt kyllä rysäytetään ja tehdään tää. Että maailma muuttuu kun sitä muutetaan. Nyt kuitenkin tehtiin näin. Ja sydämessä se tuntuu oikealta
Myöntäähän sentään, että oli tässä asiassa Keskustan asialla eikä perheiden.:rolleyes:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
On se metka "äijä" :D:D

Vartiaisen Juhana sanoi kerran, että se on semmosta piparinpaistamisen ja koiranulkoiluttamisen tukea, kodin kunnossapitoon yhteiskunnan raha.
 

Örfil

Guest
Trump-Putin kytköksien alkulähteille pikkuhiljaa kaivautuen:

https://yle.fi/uutiset/3-10080384?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

Jos joku vielä kuvitteli, että Venäjä ei sekaantunut Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleihin, kannattaa lukea erikoissyyttäjä Robert Muellerin useaa venäläistä vastaan nostamat syytteet 37-sivuisesta syytekirjelmästä.
Pietarin trollitehtaalta paukutettiin yhdysvaltalaisiksi tekeytyen some- ja nettiviestintää, jonka tarkoitus oli ruokkia eripuraa yhdysvaltalaisten kesken.
Venäläiset loivat satoja tekaistuja yhdysvaltalaisilta vaikuttavia Facebook- ja Twitter-profiileja ja -ryhmiä. Twitterissä venäläiset ylläpitivät jopa Tennesseen republikaaneiksi itseään väittävää tiliä.

Lisäksi venäläiset hankkivat sosiaaliseen mediaan mainoksia, joita pystyttiin rahoittamaan yhdysvaltalaisella nettimaksupalvelulla yhdysvaltalaisilta varastettujen identiteettien turvin.
Trump on syyttänyt koko Venäjä-tutkintaa perusteettomaksi noitavainoksi, jonka demokraatit keksivät vaalitappiosta suivaantuneena.

Muellerin venäläisille antamien syytteiden jälkeen tältä väitteeltä putosi pohja niin että rysähti.
 
Viimeksi muokattu:

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Mitähän neuvonantajilla tekee, jos ovat eri mieltä kuin pöljike itse?

Trumpin talousneuvonantaja Cohn eroaa protestina

Presidentti Trumpin suunnitelma tuontitulleista on kohdannut laajaa vastustusta omien joukossa.

Omilta tyrmäys Trumpin tullimaksuille - edustajainhuoneen republikaanipuhemies kehotti unohtamaan aikeet

”Kauppapolitiikan Pandoran lipas”: Jos Trumpin käynnistämä kauppasota leviää, Suomi saattaa menettää pahimmillaan yli miljardi euroa

Kauppasota on tosiasia - Trump aikoo pitää päänsä teräs- ja alumiinitulleista

Presidentti Donald Trumpin tärkein talousneuvonantaja Gary Cohn on ilmoittanut eroavansa tehtävästään, kertoo uutistoimisto AFP.

Cohnin eroilmoitus tuli vastauksena Trumpin kaavailemiin tuontitulleihin. Neuvonantajan lyhyestä lausunnosta ei jäänyt epäselväksi, että näkemykset Trumpin kanssa poikkesivat rajusti.

- On ollut kunnia palvella maatani ja toteuttaa kasvua tukevaa talouspolitiikkaa amerikkalaisten hyväksi.

Washington Post -lehden mukaan Cohn toimii kuitenkin tehtävässään vielä pari viikkoa, ja yrittänee samalla suostutella Trumpin muuttamaan aikeitaan.


Erimielisyyksiä kauppapolitiikasta

Trump selvensi suunnitelmaansa sunnuntaina ehdottamalla tuontiteräkselle 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tullia.

Tuontitullit ovat vastatuulessa myös republikaanipuolueen taholta. Edustajanhuonein puhemies Paul Ryan vetosi maanantaina Trumpiin, ettei tämä veisi tullisuunnitelmaa eteenpäin.

Vastalauseita Trumpin suunnitelmille on tullut myös Yhdysvaltojen kauppakumppaneilta. EU on vastavetona luonnostellut omia tuontitullejaan amerikkalaistuotteille.

Cohnin ero on kova takaisku Trumpille, sillä tämä painotti vain vähän aikaa sitten, ettei Valkoisen talon sisällä ole ongelmia tai riitoja.

Cohnin eroaminen näkyi nopeasti myös maailmanmarkkinoilla. Epävarmuus sai pörssikurssit hienoiseen laskuun, sillä Cohnia on pidetty yhtenä vahvimmista vapaakaupan puolestapuhujista Trumpin hallinnossa, ja tämän eron myötä Trumpin tullisuunnitelmien toteutumista pidetään entistä todennäköisempänä.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Mitähän neuvonantajilla tekee, jos ovat eri mieltä kuin pöljike itse?
Mä arvelen tässä tapauksessa neuvonantajan päättäneen itse lähteä, kun tietää tuon päätöksen olevan täysin järjetön.

Bush nuorempi kommentoi kokemuksellaan tuon tullipäätökseen vahingollisuutta, vastaava tehtiin hänen presidenttiaikoina, vaikka se lisäsi työllisyyttä terästehtaissa, niin se teki tuhoisaa jälkeä konepaja- ja muussa paljon terästä käyttävässä teollisuudessa. Kokonaisuudessaan vahingot ylittivät hyödyt moninkertaisesti.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Voisihan EU'lta, Kanadalta, Australialta, Kiinalta jne olla myös epäortodoksinen vastaus noille 25 %'n teräs- ja 10%'n alumiinitulleille, että eivät tällä kertaa määräisikään USAn tuotteille kurmottavia vastatulleja, vaan määräisivät esimerkiksi 50 %'n vientitullit teräkselle ja alumiinille. USA kun ei millään voi tuottaa itse noita tarvitsemiaan määriä.
 

Örfil

Guest
Aikamoista talousrikosten, murhien ym. soppaa senjor Putinilla ympärillään. Artikkeli liittyy Salisburyn hermomyrkkymurhayritykseen ja venäläisrikollisten ja -poliitikkojen maa/kiinteistöhäsläilyihin Espanjassa.

Ota tuosta nyt sitten selvää.

Britanniassa myrkytetty vakooja voi liittyä Vladimir Putinin salaisuuksiin
https://www.verkkouutiset.fi/britanniassa-myrkytetty-vakooja-saattaa-kytkeytya-vladimir-putinin-vanhoihin-salaisuuksiin/

Tuossa on niin ähkylti tavaraa, etten pysty edes kommentoimaa muuta kuin että kleptokratia on hyvin osuva sana koko nykyjärjestelmästä.
 
Viimeksi muokattu:

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Näin se on. Ja koko toiminta osoittaa kuinka sairasta tuo oikeasti taitaa olla. Jos noista murhatuista (tai no aikakin epäillyistä siihen suuntaan) ihmisistä pitäisi päästä vain eroon, niin se voitaisiin tehdä varmasti hiljaa ja he vain katoaisivat. Sen sijaan halutaan tehdä se näyttävästi, ja hitaasti mutta varmasti. Pelon ilmapiirin luominen on varmastikin itse ison herran käsialaa, ja pitkitetyn kärsimyksen tuottaminen on jonkunlaista sadismia.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Hermomyrkyn kehittäneen tiedemiehen arvio: "Skripalit eivät tule koskaan selviämään"

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/hermomyrkyn-kehittaneen-tiedemiehen-arvio-skripalit-eivat-tule-koskaan-selviamaan/6807658

Mirzayanov epäilee Putinin käyttäneen hermomyrkkyä pelotellakseen muita toisinajattelijoita vaikenemaan.
Novichok hyökkää hermostoa vastaan saaden aikaan hengitysvaikeuksia ja käsittämätöntä kipua.

– Se on kidutusta ja täysin parantumatonta, lukuisia koe-eläimiä laboratoriossa katsellut Mirzayanov luonnehtii.
Mirzayanov kertoi Independentille haastattelussa, että hän pelkää satojen Salisburyn asukkaiden olevan vaarassa iskun jälkeen. Hänen mukaansa myrkky on niin voimakasta, että se saattaa vielä vuosienkin jälkeen aiheuttaa vaaraa alueen asukkaille. Mahdollinen vaikutus voi näkyä esimerkiksi rintakipuina tai koordinaatiovaikeuksina.
Siinä hieman sitä sairautta, ja sadismia.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Menee härskiydessään överiksi nuo Putinin temput. Isku kemiallisella aseella Nato-maassa... no joo, kohde oli kaksoisagentti, mutta jos sivulliset alkaa oirehtimaan, niin...
Jokun pitäis tehdä jotain. Itse osallistun talkoisiin tällä viestillä ja pään pyörityksellä.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Rupee olemaan listat valmiina hermomyrkkyiskusta.

Pääministeri Sipilä: Karkotus on ”huolellisesti mitoitettu” - Iso-Britannia esitti lisätodisteita Venäjän roolista

Salisburyn myrkkyiskusta keskusteltiin viime viikon EU-huippukokouksessa perusteellisesti, pääministeri Juha Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Juha Sipilä avaa blogitekstissään venäläisdiplomaatin karkotuspäätöksen taustoja.

Sipilän mukaan erityisen tiivistä yhteydenpito on ollut Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kanssa.

- Suomi ja Ruotsi tekivät loppuun asti töitä yhdessä, jotta unioni voisi soveltaa laajempaa keinovalikoimaa ja löytäisi yhtenäisen linjan.

Sipilän mukaan viime viikon Eurooppa-neuvoston kokouksen yhteydessä käsiteltiin Salisburyn myrkkyiskua perusteellisesti.

Kokouksessa Iso-Britannia esitti lisätodisteita siitä, että iskussa käytetty novitsok-myrkky on peräisin Venäjältä.
Samalla keskusteltiin EU:n yhteisestä toimintalinjasta ja diplomaattien karkotuksista.

Presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokouksessa Suomi päätyi karkottamaan yhden venäläisdiplomaatin.

- Toimi on huolellisesti harkittu ja mitoitettu. Huolimatta erimielisyyksistä Suomi pitää tärkeänä, että yhteistyö ja kahdenvälinen vuoropuhelu Venäjän kanssa jatkuu.


Venäläisten diplomaattien ja virkamiesten karkotukset maittain Kpl

Yhdysvallat 60
Iso-Britannia 23
Ukraina 13
Kanada 4
Saksa 4
Ranska 4
Puola 4
Liettua 3
Tšekki 3
Tanska 2
Italia 2
Alankomaat 2
Suomi 1
Viro 1
Latvia 1
Romania 1
 

ikuinen kakkonen

Foorumin konkari
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
1957
Sijainti
Vyborg
2021 helmikuun 19 päivä ja Trumppi ja Sipilä, ovat lähteneet ja samalla menneet historian kirjoihin tuleville sukupolville luettavaksi, ja enää on tuosta porukasta Niinistö,Putin.
Joten huhuh mitä muutoksia on tapahtunut näinä kolmenvuoden aikana, ja kuka ois uskonnut että vielä tulee korona pandemia sekoittamaan maailmaa ja ihmisten arkielämää samalla, ja se vielä kun kaiken lisäksi minkälaisen spektaakkelin Trumppi loi kun äänestettiin pihalle marraskuun vaaleissa ja sitä seuraavaa sekasortoa.
 

ikuinen kakkonen

Foorumin konkari
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
1957
Sijainti
Vyborg
Ja vielä 2018 helmikuussa olisi luultavasti valtaosa uskonnut että Trump voittaisi 2020 vaalit mennen tullen, kun talous oli kovassa vireessä ennen koronapandemiaa mutta sitten kaikki muuttuivat ja samalla tuli se Trumpin todellinen luonne ja käytös esille pahimmalla mahdollisella tavalla joka maksoi monen amerikkalaisen hengen😠
 
Ylös