Uuden-Seelannin kuskilupausten matka kohti Ykkösiä: Hulmen ja McLarenin jalanjäljissä

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4443
Tämän threadin alla seuraamme nuorten uusiseelantilaiskuljettajien matkaa kohti Formula Ykkösiä. Kaikki muistavat maailmanmestari Denis Clive Hulmen ja legendaarisen McLaren-tallin kantaisän Bruce McLarenin, mutta entäpä entisen suurmaan uudet lupaukset? Käydään kuitenkin ensin läpi tämän pienen saarivaltion saavutukset ja virstanpylväät formula ykkösissä:

1967 Monacon GP:ssa peräti kolme uusiseelantilaista kuljettajaa sijoittui neljän parhaan joukkoon: Hulme voitti, Chris Amon kolmas ja McLaren neljäs.

1967 Saksan GP:ssa Hulme voitti ja Amon oli kolmas.

1968 Kanadan GP:ssa Hulme voitti ja McLaren oli toinen.

Viimeisin Uutta-Seelantia edustanut kuljettaja on Mike Thackwell, jonka viimeisimmästä kisasta on ehtinyt vierähtää kohta jo 25 vuotta.

------


Uusista tulokkaista kaksi ajaa tällä hetkellä GP2 Asia-sarjaa. He ovat:

Earl Bamber (s. 1990)

Ollut kertaalleen palkintopallilla sarjassa.

Chris van der Drift (s. 1986)

International Formula Master -sarjan hallitseva mestari. Omaa hollantilaiset sukujuuret.

Brendon Hartley (s. 1989)

Hartleya pidetään lupaavimpana U-Seelantilaisena kuljettajana tällä hetkellä. Mies ajoi viime vuonna Brittien F3-sarjassa kolmanneksi voittaen viisi kisaa. Hän ajoi loppukauden ajan F3 Eurosarjaa ja oli Toro Rosso-Ferrarin testikuljettaja. Nyt alkavalla kaudella 2009 Hartley jatkaa Eurosarjassa Carlin Motorsportin kuljettajana.

---

Tuloksia ja kuulumisia päivitellään tähän threadiin aika-ajoin silloin kun asiaa on. Ja toki muitakin lupaavia uusiseelantilaisia saa tähän listata :thumbup:
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Hyvä thread :thumbup:

Aotearoan asukit ovat menestyneet myös moottoripyöräilyn puolella eli moottoriurheilukansaa.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11142
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Viimeisin Uutta-Seelantia edustanut kuljettaja on Mike Thackwell, jonka viimeisimmästä kisasta on ehtinyt vierähtää kohta jo 25 vuotta.
Juolahtaapa mieleen kun 80-luvun alkupuolella pohdittiin luokkakaverin kanssa ATK-tunnilla (siks tää tietotekniikka onkin mulle niin helv vaikeaa:rolleyes:) että onko F1:sten tuleva kuningas Ayrton Senna vai Mike Thackwell...
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Bamber ja van der Drift ovat ajaneet Uuden-Seelannin autoa A1GP:ssä alkukauden. Erityisesti Bamberin suoritukset ovat pistäneet silmään, sillä hän esitti varsin ennakkoluulottomia otteita sateisella Zanvoortin radalla.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16760
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/05/870048

F1-sarjassa kilpaileva Red Bull -talli ilmoitti perjantaina allekirjoittaneensa sopimuksen varakuljettajan pestistä uusseelantilaisen Brendon Hartleyn kanssa.

Kansainvälinen autoliitto FIA myönsi Hartleylle F1-kuskeilta vaadittavan superlisenssin aiemmin tällä viikolla. Hartley korvaa tehtävässä viime kaudella aktiiviuransa formula ykkösissä päättäneen David Coulthardin.

- Olen todella iloinen saamastani superlisenssistä. Minun täytyy kiittää Red Bullia kaikesta vuodesta 2005 lähtien saamastani tuesta. Tämä uusi rooli on yksi askel kohti tavoitteenani olevaa F1-kisakuskin paikkaa, kertoi Hartley.

Tulokas tietää roolinsa tallissa olevan nykysääntöjen puitteissa varsin rajoitettu.

- Testaaminen on kielletty kauden aikana, joten en todennäköisesti saa paljoakaan ajoaikaa. Olen kuitenkin osa tallia ja opin varmasti paljon, vakuutti Hartley.

Ahh nähdäänkö me tämä lähes muijan näköinen äijä vielä formuloissa!? ;)
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16760
No ei pelkästään hiukset vielä tee mutta noi kasvopiirteet kaverissa on aika naiselliset. :wink: Noh kyllä tolla naamalla kelpaa saada naisia.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4443
Miksi? Millä tapaa uusiseelantilaiset formulakuskit ovat erityisen kiinnostavia?
Uusi-Seelanti on monessakin mielessä samanlainen maa kuin Suomikin: Pinta-ala on melko alavaa, asukasluku on alle viisi miljoonaa ja väentiheys suunnilleen sama kuin Suomessakin. Lisäksi molemmat maat ovat suhteellisen syrjässä ns. "suuresta maailmasta". Kummankin maan vahva moottoriurheiluperinne kiinnostaa. Maasta se pienikin ponnistaa jne...

Pientä tilannekatsausta seelaintilaisten nykytilanteeseen: van der Drift on World Series by Renault -sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä yhden kolmossijan siivittämänä. Brendon Hartleyn kausi on sitävastoin alkanut hieman yskähdellen, saavutuksina tähän mennessä kolme pistettä ja nopein kierros Monacon katuradalla.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4443
Red Bullilla kuljettajavaihdos
01.07.2009 13:49


Espanjalainen Jaime Alguersuari astuu uusiseelantilaisen Brendon Hartleyn tilalle F1-talli Red Bullin varakuljettajaksi ensi viikolla ajettavaan Saksan GP:hen.

Red Bullin kisakuljettajina jatkavat normaalisti kahdesti tällä kaudella GP-voittoa juhlinut Sebastian Vettel ja Mark Webber.

19-vuotias Alguersuari toimii samalla myös Red Bullin sisartallin Toro Rosson varamiehenä.

Espanjalainen ajoi viime vuonna voittoon Britannian F3-sarjassa kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana.

(MTV3-Reuters)
:thumbdown
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4443
Brendon Hartley ajoi voittoon F3 Eurosarjan Brands Hatchin toisessa osakilpailussa. Voitto oli nuorukaiselle uran ensimmäinen F3-luokassa. Pistetaulukossa mies majailee 11. sijalla 15 pisteellä.

International Super Masters -sarjassa ajava Bamber on sarjansa pistetaulukossa 18. sijalla kahdella pisteellä.

Renaultin World Seriesia ajava van der Drift on luokkansa pistetaulukon 11. saldonaan 33 pistettä ja yksi podium.

Voidaan siis kai sanoa, että kaikkien lupausten osalta ollaan aikataulussa.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4443
Nostetaanpa toikkia ylös miltei vuoden (!) hiljaiselon jälkeen.

Hartleyn päähänpotkiminen energiajuomajätin organisaatiossa jatkuu.

Red Bull vahvisti varakuskin potkut
22.07.2010 12:34

Brendon Hartley, kuva: Vladimir Rys/Getty Images

Red Bull on vahvistanut antaneensa potkut uusiseelantilaiselle Brendon Hartleylle, joka toimi F1-tallin varakuljettajana tällä kaudella.

20-vuotias Hartley kuului neljän vuoden ajan Red Bullin nuorten kuljettajien kehitysohjelman, mutta yhteistyö katkesi tällä viikolla.

Hartley menetti samalla Red Bullin maksaman ajopaikkansa Formula Renault 3.5 –sarjassa, jossa hän on kuudentena. Hänen tilalleen Tech 1 –talliin nousee Red Bullin ranskalainen suojatti Jean-Eric Vergne, joka on loistanut tällä kaudella Britannian F3-sarjassa.

Red Bullin F1-tallin toinen varakuljettaja Daniel Ricciardo jatkaa tehtävässään.

MTV3 – Jani Merimaa
Todella valitettava päätös. Hartley on tällä kaudella ajanut Renault'n World Seriesiä, samaista luokkaa jonka mestariksi Heikki Kovalainen ajoi kilpailukaudella 2004. Uusiseelantilainen on mestaruuspisteissä tällä hetkellä kuudentena. Red Bullilla tallikaverina ollut Daniel Ricciardo (AUS) on World Seriesissä kakkosena. Ricciardoa pidetään vahvana ehdokkaana Scuderia Toro Rosson kilpakuljettajaksi ensi kaudelle.

Muista uusiseelantilaisista Chris van der Drift on ajanut kuluvalla kaudella Superleague Formulaa Olympiakos FC:n lukuun. CvdD on sarjassa neljäntenä ja on voittanut neljä osakilpailua. Earl Bamber on ajanut vain jotain piirikunnallisia kotimaassaan, eli eipä ole kukaan kolmikostamme ottanut askelia lähemmäksi F1kkösiä, pikemminkin päinvastoin.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4443
Brendon Hartley on noussut jaloilleen Red Bullin suorittaman epäreilun munillepotkinnan jälkeen. Nykyään herra ajaa Mercedestä testimielessä, kisoja tältä kaudelta kertyi muutamia GP2-luokassa.

Mutta on niitä muitakin lupauksia noussut pinnalle. 1994 syntynyt Mitchell "Mitch" Evans voitti GP3-mestaruuden viime viikonloppuna Monzassa historian nuorimpana. Vasta 18-vuotias Evans näyttääkin nyt olevan Uuden-Seelannin potentiaalisin F1-toivo.

Avauksessa mainituista van der Drift alkaa olla liian vanha, eikä viimeaikainen CV varsinaisesti anna riemunkiljahduksiin aihetta: Superleague formulaa, A1 GP:tä ja tällä kaudella Auto GP World Seriesiä. Sijoitus tällä hetkellä ihan hyvä neljäs, mutta kun sarjassa menestyviä muita kuskeja ovat GP2:n vanhat heittopussit Pål Varhaug ja Giancarlo Serenelli, niin ei hirveän lupaavalta näytä. Ex-F1-kuski Antônio Pizzonia muuten kävi harjaamassa Curitiban viikonlopusta kaksi voittoa.

Earl Bamber on höntsännyt kotimaansa ratasarjoissa viime vuodet. Kaudella 2010 hän hävisi Toyota Racing Seriesissä tulevalle supertähdelle Mitch Evansille. Viime vuonna edusti kuopatussa A1GP:ssä Driftin kanssa.

---

Kaiken kaikkiaan U-S:n ykköstoivo on siis Evans, Hartleylla parhaiten jalka oven välissä näistä 3v sitten esitellyistä.
 

Alzon

Well-known member
Liittynyt
15.9.2009
Viestit
340
Mikähän tuossa Hartleyssä talleja viehättää, kun mitään kummallista ei ole kisoissa esittänyt pitkään aikaan. Taustalla ei käsittääkseni ole pohjatonta kassaakaan. Uskomaton simulaattorikuski?
 

nese

Well-known member
Liittynyt
3.9.2011
Viestit
851
Mikähän tuossa Hartleyssä talleja viehättää, kun mitään kummallista ei ole kisoissa esittänyt pitkään aikaan. Taustalla ei käsittääkseni ole pohjatonta kassaakaan. Uskomaton simulaattorikuski?
Hän on vielä kohtuu nuori, mutta on silti ajanut todella paljon erilaisilla formuloilla ja myös ykkkösistä löytyy kokemusta. Hän on ajanut 3 kertaa gp2:lla muutaman kilpailun keikkat ja on jokaisella kerralla ajanut vähintään kerran pisteille, joten ei ihan turha kaveri ole, jos tuosta nuin vaan hyppää gp2:een ja ajaa pisteille. Lisäksi hän sijoittui 2011 renault 3.5:ssa seitsemänneksi, ajoi kolmesti podiumille ja 2 nopeinta kierrosta ja kaikki tämä tulokas tallin autolla ja keräsi 85 pistettä enemmän kuin tallikaveri Jan Charouz.

Eihän hän välttämättä ikinä pääse ykkösiin, mutta ei kyseessä mikään ihan turha kaveri ole. Lisäksi Hartley olisi saattanut korvata Bourdaisin, mutta ilmeisesti hän itse sanoi ettei halua jatkaa testikuskina, josta Red Bullin johto suuttui ja antoi paikan Alguersuarille, joka oli valmis alkamaan tesikuskiksi.
 
Ylös