Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mikä näitä Suomen rosvoja vaivaa. Vittu eivät saa aikaa muuta ku myötähäpeää, eikä tämä oo ees surkeimmasta päästä. Ruotsissa on paljon paremmat roistotki, joista kyllä osa on suomalaistaustaisia, mutta kuitenki!

Pankkiryöstö päättyi nolosti

Torstai 17.6.2010 klo 19.44

Poliisi sai pankkiryöstöä yrittäneen miehen kiinni rysän päältä Helsingissä torstaina. Museokadun Nordean kassaa havitteli 60-vuotias mies.

Tilanne alkoi ennen kello kahta iltapäivällä, kun konttoriin astunut mies vaati rahaa henkilökunnalle ojentamassaan paperissa. Paperiin hän oli kirjoittanut myös uhkauksia siitä mitä tapahtuu, jos hän ei saa haluamaansa. Miehellä oli ilmeisesti mukanaan jonkinlainen teräase.

Pian tapahtumien alkamisen jälkeen poliisi vastaanotti pankista hälytyksen. Poliisi saapui paikalle muutaman minuutin päästä ja otti kiinni miehen pankin sisätiloista.

Tapausta tutkiva komisario kiitteli pankin henkilökuntaa, joka oli onnistuneesti viivyttänyt ryöstäjää puhumalla hänelle. Pankissa oli tapahtumahetkellä muita asiakkaita, mutta he eivät olleet vaarassa.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista kuulustelemalla ryöstäjää, kuulemalla pankin henkilökuntaa ja sen asiakkaita.

STT
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Iltalehti sanoi:
Mekkokuva suututti - simmarikuva ei
Torstai 17.6.2010 klo 08.30
Tasa-arvoministeri Stefan Wallin (r) suuttui Mari Kiviniemen persoonaa esiin tuovan jutun kuvavalinnasta.

TÄHÄN EI REAGOITU Tämän aukeaman pääkuvan valinnasta tasa-arvoministeri ei älähtänyt. Juttu on julkaistu Iltalehdessä 30.4.2008.

SUUTUTTI Pääministeri vuosimallia 2010. Tämän aukeaman pääkuvan valinnasta tasa-arvoministeri Stefan Wallin suuttui Iltalehdelle.


Iltalehti julkaisi tiistaina juttukokonaisuuden, joka käsitteli tulevan pääministerin Mari Kiviniemen persoonaa. Sen kuvavalinnat saivat tasa-arvoministeri Stefan Wallinin suuttumaan.

Eri ministereistä on julkisuudessa esitetty monipuolinen valikoima kuvia. Esimerkiksi huhtikuussa 2008 pääministeri Matti Vanhanen kuvattiin lehtien sivuille pelkissä uimahousuissa. Tähän ei kuitenkaan puututtu.

Sen sijaan eilen Wallin lähestyi Iltalehteä avoimella kirjeellä, jossa ministeri otti voimakkain sanankääntein kantaa tapaan, jolla naispoliitikon eri puolia käsitellään.

- Keskustan uudesta puheenjohtajasta ja tulevasta pääministeristä tehty juttu kuvineen tiistain Iltalehdessä oli asenteellisen journalismin pohjanoteeraus, Wallin kirjoitti.

Toinen puoli

Ministeri Wallin tuohtui erityisesti jälkimmäisen aukeaman pääkuvasta, jossa omasta kunnostaan huolta pitävä, ministeriksi nouseva Mari Kiviniemi nousee vertauskuvaannollisesti portaita ylös. Kokovartalokuva on otettu takaa päin.

- Tasa-arvoministerinä ja miehenä en voi mitenkään hyväksyä sitä, että naispoliitikkoa ja hänen "toista puoltaan" käsitellään näin alentavalla tavalla, Wallin kritisoi.

Tiistain juttukokonaisuudessa Kiviniemen persoonaa käsiteltiin kertomalla muun muassa hänen huumorintajustaan, rakkauselämästään ja ystävyydestään Marja Tiuraan.

Ei sukupuoliasia

Iltalehden päätoimittajan Petri Hakalan mukaan Wallinin huoli seksuaalisesta tasa-arvosta on tässä tapauksessa turha. Hakalan mielestä ministerin olisi kannattanut lukea närkästystä aiheuttanut aukeama tarkemmin läpi.

- Aukeamalla annettiin hyvin laaja ja oikeudenmukainen kuvaus siitä, millainen ihminen Suomen tuleva pääministeri on. Kokonaisuus ei millään tavalla liity hänen sukupuoleensa. Juttu on normaalia länsimaista journalismia.

Hakala on Wallinin tavoin huolissaan eri sukupuolten epätasa-arvoisesta kohtelusta.

- Olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että asenteellisuus on tasa-arvotyön suurimpia esteitä. On äärimmäisen tärkeätä huomata, että urheilu- ja kulttuuriministeri kantaa suurta huolta tasa-arvoasioista. Mekin olemme huolissamme.

Hakala muistuttaa kuitenkin, että tasa-arvokysymyksiin liittyviä ongelmia löytynee ministerille ratkottavaksi mediaa lähempääkin.

- Tuoreen tutkimuksen mukaan eduskunnassakin on tekemistä tasa-arvokysymysten kanssa.

Wallin ei vastannut keskiviikkona Iltalehden soittopyyntöön. Iltalehti tavoitti Mari Kiviniemen avustajan, jonka mukaan tuleva pääministeri ei kokouskiireiltään ennätä kommentoida asiaa.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@iltalehti.fi
Tollasii noi kaikki hurrimiehet on, nostaa äläkän kun naisen perse näkyy lehdessä.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Ja tästäkö tällekin maksetaan palkkaa? :thumbfh: Anna mun kaikki kestää näiden sijaissuuttujien kanssa...

Savon Sanomat sanoi:
Suomi vilisee halventavia paikannimiä
A A
15.6.2010 16:37
(Päivitetty 15.6.2010 16:47)

Anniina Mustalahti
Me suomalaiset olemme nimenneet isänmaamme kalleuksia aika lailla kieli poskessa. Metsiä, soita ja saaria on ristitty nimillä, joita tuskin saisi enää lausua ääneen.

Esimerkiksi ryssällä alkavia paikannimiä löytyy Kansalaisen karttapalvelun hakutoiminnolla hurjat 129 ja mustalais-alkuisia paikkoja 86 kappaletta. Neekeri-sana on livahtanut vain yhteen saareen Pohjois-Karjalan Liperissä.

Tällaisia nimiä ei vain moni huomaa, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi kätkeytyneet epäviralliseen nimistöön maastokarttojen reunoille.

Jos kuitenkin Kielitoimisto on määritellyt sanat neekeri, mustalainen ja ryssä halventaviksi ilmaisuiksi, olisiko myös paikannimet syytä päivittää ajan tasalle?

- En osaa ikään kuin ottaa näitä rasistisina. Silloin kun nimet on annettu, ne olivat neutraalimpia. Sitä paitsi sanojen merkitys häviää nimissä, tutkija Tiina Manni Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksesta sanoo.

Vähemmistövaltuutetun toimiston ylitarkastaja Annika Parsons on toista mieltä. Hänen mielestään on hyvin kyseenalaista, että tällaisia nimiä on olemassa vielä vuonna 2010.

- Vaikka halventavan sanan käyttäjä ei tarkoittaisikaan sanalla mitään halventavaa, kyllä nämä syrjivät ilmaisut koetaan loukkaavina, Parsons sanoo.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Toivottavasti jutun kirjoittanut menee maistraattiin ja vaihtaa nimensä Anniina Afrikanamerikkalainenlahdeksi.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Hallituksen elvytystoimet eivät ainakaan ole ohjautuneet investointeihin yrityksissä.

Yritykset eivät vieläkään investoi


Teollisuuden investoinnit jäävät vielä
tänäkin vuonna vaimeiksi.

Talouskriisi rokotti viime vuonna
yritysten investointeja yli
kolmanneksella, ja EK:n tiedustelu
ennustaa edelleen kymmenen prosentin
vähennystä.

Vastaava ekonomisti Penna Urrila
ennustaa, että tutkimus- ja kehitys-
panostukset pysyvät kuitenkin lähes
samalla tasolla. Viime vuosi vähensi
tutkimus- ja kehitystehtävien
työntekijöitä kahdeksan prosenttia.

Matala investointitaso leimaa etenkin
tehdasteollisuutta.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Hallituksen elvytystoimet eivät ainakaan ole ohjautuneet investointeihin yrityksissä.
Tuotapa voi pitää varsinaisena ihmeenä. Tuotanto on syöksynyt laman aikana alas, tehtaita suljettu ja suuri osa toimii vajaa kapasiteetilla, lisäksi yritysten likviditeetti on ollut suhteellisen tiukoilla. On ne yritysjohtajat pässejä kun eivät hanki tässä suhdannetilanteessa lisää tuotantokapasiteettia.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Tuotapa voi pitää varsinaisena ihmeenä. Tuotanto on syöksynyt laman aikana alas, tehtaita suljettu ja suuri osa toimii vajaa kapasiteetilla, lisäksi yritysten likviditeetti on ollut suhteellisen tiukoilla. On ne yritysjohtajat pässejä kun eivät hanki tässä suhdannetilanteessa lisää tuotantokapasiteettia.
Oleellistahan tuossa Moen postauksessa oli, njotta Suomen Hallituksen olisi pitänyt (päätöksillään ja toimenpiteillään) taittaa niskat Lamalta. Vähän samaan tyyliin, kuin hauelta. Suomen Hallitus siis epäonnistui...pitäis vaihtaa esmes pääministeriksi Urpilainen. Sit onnais...:ahem:
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Oleellistahan tuossa Moen postauksessa oli, njotta Suomen Hallituksen olisi pitänyt (päätöksillään ja toimenpiteillään) taittaa niskat Lamalta. Vähän samaan tyyliin, kuin hauelta. Suomen Hallitus siis epäonnistui...pitäis vaihtaa esmes pääministeriksi Urpilainen. Sit onnais...:ahem:
Sitten kanssa kun kerran tuommonen lama tehtiin ihan palkansaajien ja työttömien kiusaksi, niin valtio ois voinut vaikka perustaa pari tuhatta uutta yritystä, niin oispa siinä ollut riistäjäkapitalisti ihmeissään.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Juna kulkee

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=2205824
Spotify-pila teki Kari Tapiosta listaykkösen18.06.2010 08:52



Kari Tapion kappale Juna kulkee on noussut Suomen kuunnelluimmaksi kappaleeksi Spotify-musiikkipalvelussa.

Biisin nousua ei siivitä kappaleen hieno sävellystyö saatikka sanoitukset. Internetissä on jo jonkin aikaa levinnyt pilaoperaatio, jonka tarkoituksena on nostaa kyseinen kappale maailman soitetuimmaksi Spotify-kappaleeksi.

Kappale on jo tällä hetkellä Suomen soitetuin. Koko maailman listalla Tapio on sadan soitetuimman joukossa sijalla 97.

Spotifyn käyttäjiä on kehotettu laittamaan kappale toistuvaan soittoon esimerkiksi yön ajaksi.

Kappale kestää 3 minuuttia ja 46 sekuntia. Jos sitä soittaa esimerkiksi 12 tuntia putkeen, kappale soi 191 kertaa yössä. Kun esimerkiksi 10 000 käyttäjää toistaa saman, luku alkaa olla jo aika suuri.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun netissä on levinnyt vastaavanlaisia tempauksia. Edellisen kerran nettiväki äänesti 70-vuotiaan Mauno Hakkilan Tangomarkkinoiden esikarsinnan yleisöäänestyksen parhaaksi.

Epäilyksiä pilasta herätti Hakkilan huikea äänimäärä, yli 30 000 ääntä. Kilpailun toiseksi sijoittunut keräsi ääniä noin 8000. Sana operaatiosta levisi tietotekniikkaan orientoituneiden Kuvalauta-sivustolla.
Jussi Hakonen
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Oleellistahan tuossa Moen postauksessa oli, njotta Suomen Hallituksen olisi pitänyt (päätöksillään ja toimenpiteillään) taittaa niskat Lamalta. Vähän samaan tyyliin, kuin hauelta. Suomen Hallitus siis epäonnistui...pitäis vaihtaa esmes pääministeriksi Urpilainen. Sit onnais...:ahem:
Turha sun on vittuilla, vaikka nolottaakin porvarihallituksen heikkouden takia.:eek:

Mun kritiikki kohdistuu siihen että elvytystoimet ovat pitkälti kohdistettu väärin. On lapioitu muutama miljardi yrityksille, jotta ne työllistäisi. Näin ei ole käynyt, koska yritysten tilauskannat ovat nollilla. Siksi elvytys olisikin pitänyt kohdistaa enemmän julkiseen rakentamiseen ja infran parantamiseen. Meillä on surkeat tiet, raiteet, koulut ja laitokset. Niitä parantamalla ja uusimalla olisi työllistetty tehokkaammin kuin näillä vero- ja kuluhelpotuksilla.

Ok, tiedän ettet ehkä ymmärrä tätä, mutta ainakin yritin selittää mustapaidalle.:eek:
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Turha sun on vittuilla, vaikka nolottaakin porvarihallituksen heikkouden takia.:eek:

Mun kritiikki kohdistuu siihen että elvytystoimet ovat pitkälti kohdistettu väärin. On lapioitu muutama miljardi yrityksille, jotta ne työllistäisi. Näin ei ole käynyt, koska yritysten tilauskannat ovat nollilla. Siksi elvytys olisikin pitänyt kohdistaa enemmän julkiseen rakentamiseen ja infran parantamiseen. Meillä on surkeat tiet, raiteet, koulut ja laitokset. Niitä parantamalla ja uusimalla olisi työllistetty tehokkaammin kuin näillä vero- ja kuluhelpotuksilla.

Ok, tiedän ettet ehkä ymmärrä tätä, mutta ainakin yritin selittää mustapaidalle.:eek:
Elvytystä on kohdistettu huomattavasti myös sun mainitsemillesi sektoreille. Esimerkiksi julkisen rakentamisen osalta on myös huomattu sellainen jännä piirre, että suomalaisten rakennusmiesten työttömyys on edelleen paha, mutta virolaisten, venäläisten jne määrä rakennuksilla on kasvanut huomttavasti.
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Tää kuulus ehkä ennemmin väärin luettua otsikkoon, mutta en minä varsinaisesti lukenut väärin, käsitin vaan. Otsikko oli ja on "Junat myöhästelevät viikon verran" ja siitä aloin miettiä, että sehän on jo aika pitkä myöhästyminen, jos viikon on myöhässä. Ihan siitä ei kuitenkaan ollut kyse. :D

Se oli siis tää uutinen
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010061811885941_uu.shtml

Itse aiheeseen sen verran, että minä en vaan voi käsittää mitä iloa kukaan tollasesta ilkivallasta saa..
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Hesari sanoi:
Alkon vieressä kaupalla menee hyvin

Alkon myymälöiden sijoittuminen vaikuttaa lähiseudun myymälöiden myyntiin. Päivittäistavarayhdistyksen teettämän tutkimuksen mukaan alkoholiliikkeen vieressä sijaitsevat kaupat ovat kasvattaneet myyntiään markkinoiden keskiarvoa enemmän.

Tutkimuslaitos Nielsenin selvityksen mukaan Alkon vieressä sijaitsevat kaupat ovat kasvattaneet myyntiään lähes kuusi prosenttia markkinoiden keskimääräistä kasvua enemmän.

Kaupat, jotka sijaitsevat samalla vaikutusalueella, mutta kauempana Alkosta, ovat sitä vastoin kärsineet. Tutkimuksen mukaan kauempana Alkosta sijaitsevien kauppojen myynti jäi vajaat seitsemän prosenttia pienemmäksi kuin markkinoiden kehitys yleensä.

Nielsen selvitti 58 uuden tai muuttaneen Alkon vaikutusta lähialueen kauppoihin vuosina 1995–2008.
Jotenkin olo, että ovatko nuo tarkoituksella niin usein S tai K-kauppojen yhteydessä.. Kerran olen nähnyt Valintatalon yhteydessä, mutta se oli jonkin sortin poikkeus.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Jotenkin olo, että ovatko nuo tarkoituksella niin usein S tai K-kauppojen yhteydessä.. Kerran olen nähnyt Valintatalon yhteydessä, mutta se oli jonkin sortin poikkeus.
Mä vähän arvelen Alkon vuokrakulujen olevan tuon takia muita kauppoja huomattavasti pienemmät.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Elvytystä on kohdistettu huomattavasti myös sun mainitsemillesi sektoreille. Esimerkiksi julkisen rakentamisen osalta on myös huomattu sellainen jännä piirre, että suomalaisten rakennusmiesten työttömyys on edelleen paha, mutta virolaisten, venäläisten jne määrä rakennuksilla on kasvanut huomttavasti.
Näin on. Valtiota ja hallitusta ei kyllä pääse syyttämään siitä, että joku ottaa puolpimeitä ulkolaisia hommiin. Ja pistää rahat siitäkin fikkaan. Taitaa juuri rakennus- ja ravintola-ala olla pahimmat veronkiertäjät tässä maassa.:thumbfh:
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Akaan taposta epäilty: Raa'an teon motiivina näytönhalu

18.6.2010 14:24

Helsingin Sanomat

Akaa. Akaan Toijalassa tehdystä taposta epäilty mies on kertonut poliisille tuoneensa uhrin pään näkyville, koska hänen tuttavansa eivät uskoneet kertomusta surmasta.

Pirkanmaan poliisin mukaan mies on myöntänyt aiheuttaneensa 61-vuotiaan miehen kuoleman. Surma tapahtui viime marraskuussa. Mies oli siirtänyt uhrin ruumiin Toijalan keskustan ulkopuolelle paikalle, mistä poliisi löysi jäännökset tiistai-iltana.

Surman jälkeen epäilty oli kertonut siitä tuttavilleen, jotka eivät olleet uskoneet hänen kertomustaan. Siksi hän kävi tiistain vastaisena yönä irrottamassa vainajan pään. Mies vei pään Toijalan keskustassa sijaitsevaan metsikköön, jota paikkakunnalla nimitetään "ratapubiksi". Pää löytyi tiistaina, ja poliisi otti miehen kiinni jo samana iltana.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi viisikymppisen miehen perjantaina taposta epäiltynä. Epäilty on tuomittu aikaisemmin henkirikoksesta. Teko tapahtui Toijalassa 1990-luvun lopulla.
Otsikosta kun vähentäisi yhden a-kirjaimen niin tämä ei olisi mikään uutinen...

Ei vaiskaan, hyvinvointi-Suomi osoittaa taas toimivuutensa. Tämän jälkeen tämän jantterin voisi puolestani kustantaa loppuiäkseen vaikka verovaroilla valtion kalterihoitolaan, kunhan ei ihmisten ilmoille enää päästetä koskaan.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tämän jälkeen tämän jantterin voisi puolestani kustantaa loppuiäkseen vaikka verovaroilla valtion kalterihoitolaan, kunhan ei ihmisten ilmoille enää päästetä koskaan.
Otsikko on hyvinkin harhaanjohtava, pään irrotuksen motiivi oli näyttää epäileville, jotta on tappanut uhrin. Se ei suinkaan ollut motiivi tappoon.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös