Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Tuolta noin lainattua:

Eikö Tanskassa ole ollenkaan ilmaisia "terrestriaalikanavia", ovatko myös etelätanskalaiset ilman TV-kanavia vai onko jomman kumman maan viranomaiset keksineet tavan estää signaalin kantautuminen valtakunnan rajan yli?
Hyvä huomio ja mietin samaa. Tornionjokilaaksossa Ruotsin T-signaali näkyy noileesti.
Ainakaan tuon mukaan ei Tanskassa pitäisi mistään salaamisesta olla kyse. Jos ne on vaan säätäneet lähetystehot niin tarkasti ettei signaali kanna rajan yli..

Vai olisko tutkinut taho tehostanut pointtiaan puolikkaalla totuudella.. eihän ne nyt semmoista..
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Vihjeitä kehiin!

Sisarukset karkasivat Kajaanissa
Keskiviikko 23.6.2010 klo 15.03

Polisi toivoo vihjeitä ja havaintoja äitinsä luota karanneista 13-vuotiaasta Ida Linda Maria Karppisesta ja 12-vuotiaasta Arttu Matti Miikkaelista.

Lapset karkasivat tiistaina puolenpäivän aikoihin äitinsä luota Kajaanin Otanmäen Myllärintieltä. Lapset ovat polkupyörillä liikkellä, ja he ovat saattaneet lähteä pois Otanmäen kylästä.

Iida Karppinen on 160 senttiä pitkä ja painaa noin 70 kiloa. Hän on pukeutunut tummiin farkkuihin ja mahdollisesti college-takkiin. Iidan hiukset ovat tumma ja puolipitkät.

Arttu Karppinen on vaaleahiuksinen, noin 140 senttiä pitkä ja hän painaa 40 kiloa. Jalassaan hänellä on farkut.

Mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa Kajaanin pääpoliisiasemalle numeroon 071 876 5691 tai hätäkeskukseen numeroon 112.

IL
Tuostapa tuli mieleen alle kouluikäinen kummipoikani ja hänen veljensä, jotka karkasivat ollessaan käymässä mummolassa maallamaalla. Tavoitteena pojilla oli tulla minun luokseni kaupunkiin pelaamaan. Välimatkaa oli yli 20 km ja alla polkupyörän 'raadot'. Katoamisesta pelästynyt isä löysi pojat kuitenkin ennen kaupunkia ja pojille oli tiedossa kunnollinen saarna.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Patrian tykkikaupoista nostetaan syyte
julkaistu tänään klo 13:45, päivitetty tänään klo 16:22

Patrian tykistökaupoista Egyptiin nostetaan syytteitä. Valtionsyyttäjä nostaa syytteen törkeästä lahjuksen antamisesta sekä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta tai niihin osallisuudesta Patria Vammaksen toimitusjohtajaa, talousjohtajaa, tykkiprojektin johtajaa ja projektipäällikköä sekä erästä Egyptin kansalaista vastaan.

Syyte liittyy teknologian siirtosopimukseen, joka allekirjoitettiin Patria Vammaksen ja Egyptin sotatarvikeministeriön organisaatioon kuuluvan yhtiön välillä 14. kesäkuuta 1999.

Sopimuksen tavoitteena oli aloittaa Suomessa kehitellyn kenttätykin valmistaminen Egyptissä. Siihen liittyi myös muita kokonaisuuksia.

Syyttäjän tiedotteen mukaan asiassa on todennäköisiä syitä epäillä, että ennen sopimuksen syntyä, sopimusta laadittaessa ja varsinaisen tykkiprojektin aikana suomalaisen yhtiön edustajat lupasivat ja antoivat huomattavia lahjuksia egyptiläisille virkamiehille.

Lahjusten antamisessa epäillään käytetyn egyptiläistä agenttitoimistoa. Syyttäjän mukaan on syytä epäillä, että lahjukset häivytettiin yhtiön kirjanpitoon näennäisellä agentin laskutuksella.

Epäillyt ovat esitutkinnan aikana kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Patria konsernin tytäryhtiö Patria Vammas on toiminut vuodesta 2005 lähtien nimellä Patria Weapon Systems, joka taas on maaliskuun lopusta 2008 sulautunut Patria Land & Armament -nimiseen yhtiöön.

Syytteet koskevat vuosina 1999 - 2007 tapahtuneita tekoja.

Patrian entistä toimitusjohtajaa Jorma Wiitakorpea ei epäillä lahjusrikoksesta Egyptin asekaupoissa.

Haastehakemus on toimitettu Pirkanmaan käräjäoikeuteen.

YLE Uutiset
Tääkin oli vissiin vaan "maan tapa" ja "hyvä, että asiat selvitetään".
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Talous-Sanomat sanoi:
Komissio: Sanitec mukana kylpyhuonekartellissa

Rangaistuksen saaneiden joukossa ovat suomalainen Sanitec sekä eurooppalaiset Villeroy & Boch ja Grohe. Yhdysvaltalaisen Ideal Standardin tuomio oli ankarin ja yhtiölle määrättiin 326 miljoonan euron seuraamusmaksu.

Masco, jonka tuotemerkkejä ovat muun muassa Hansgrohe ja Hüppe, välttyi seuraamuksilta, koska se komission mukaan "oli kartellin osanottajista ensimmäinen tiedonantaja".
Hyvä Suomi!\o/
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Hyvä Eemeli!

HS sanoi:
Paavo Väyrysen satavuotiaasta isästä patenttikeksijä
23.6.2010 16:16 A A
HELSINGIN SANOMAT
VILLE HONKONEN



Eemeli Väyrynen kuvattuna kotonaan Keminmaalla 2007.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen isälle on myönnetty patentti perunanistutuskoneen kehittämisestä. Satavuotias Eemeli Väyrynen saa patentin vanhimpana suomalaisena keksijänä.

Keksintö on rakenteeltaan yksinkertainen perunanistutuskone, jota voi muuttaa erilaisiin viljelytarpeisiin. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan keksintö soveltuu hyvin esimerkiksi varhaisperunan viljelyyn.

Patenttikirja luovutetaan Väyryselle torstaina tämän kotipaikkakunnalla Keminmaalla Pohjanrannan tilalla. Ministeri Väyrynen aikoo osallistua patenttiseremonioihin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Taas ne on hoitanu asiansa paremmin. Oisko väärin sanoa, että jos demokratiaa kunnioitettas täällä hieman enemmän niin voisimme olla samassa junassa ruottalaasten kans.

Hyvältä näyttää, Ruotsi!

Ruotsin talouskasvu on vahvistumassa. Taustalla on kasvua tukeva talouspolitiikka ja nopea käänne ruotsalaisten vientitavaroiden kysynnässä. Näin summaa länsinaapurin tilanteen valtiollinen taloustutkimuslaitos Konjunkturinstitutet (KI).

Laitos on uudessa ennusteessaan nostanut Ruotsin tämän vuoden kasvuennustetta selvästi eli 3,7 prosenttiin maaliskuun 2,4 prosentista. Ensi vuoden ennustetta KI on vastaavasti laskenut 3,0 prosenttiin 3,8 prosentista. Vuodelle 2012 ennuste on 2,8 prosenttia.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2010/06/23/hyvalta-nayttaa-ruotsi/20108902/12
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Mutta eihän sitä nyt kannata tehdä mitään äkkinäistä, kun vaaleihinkin enää 10 kuukautta:)
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Katsastuksesta tullut kuljettaja kolaroi jarruvikaisella autolla
Torstai 24.6.2010 klo 16.38

Sotkamolaisen 26-vuotiaan miehen auto oli juuri määrätty ajokieltoon.

Katsastuksesta palaava mies aiheutti jarruvikaisella autollaan kolarin Sotkamossa keskiviikkona iltapäivällä.

Onnettomuus tapahtui, kun mies ajoi kolmion takaa naisen kuljettaman auton vasempaan kylkeen. Naisen auto pyörähti törmäyksessä kaksi kertaa ympäri. Kyydissä olleet kaksi matkustajaa loukkaantuivat lievästi. Molemmat autot romuttuivat.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, ajoneuvorikkomuksena ja kahtena vammantuottamuksena.


STT
Tällaista täällä meillä. Katsastusmiehen onni, että ei ollut päästänyt autoa läpi katsastuksesta. Jos lähtis mukaan liikenteeseen omalla katsastamattomalla. :eek:
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Mites tuo on liikennevakuutuksen kannalta? Kun eikös kuitenkin ajokieltoon päätyneen auton saa ajaa kotia/korjaamolle, vai onko vastuu itsellä sen matkan?
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
"Viides erä kesti 8 tuntia 11 minuuttia"
EI HELV... Tämä on menny täysin ohi! :D :D :D

Wimbledonin käsittämätön maratonpeli päättyi kuin päättyikin

USA:n John Isner voitti Wimbledonin 1. kierroksen käsittämättömässä maratonottelussa Ranskan Nicolas Mahut'n numeroin 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68. Ottelussa murskattiin kaikki tennisottelujen pituusennätykset. Tiistai-iltana alkanut ottelu kesti kaikkiaan 11 tuntia 5 minuuttia.

Kamppailu jouduttiin keskeyttämään tiistai-iltana pimeyden vuoksi neljännen erän jälkeen. Keskiviikkona pelattiin viidettä erää numeroihin 59-59 asti, jolloin ottelu jouduttiin jälleen keskeyttämään.

Torstaina ottelua jatkettiin ja saatiin vihdoin loppuun. Kaikkiaan ottelu kesti siis yli 11 tuntia. Viides erä kesti 8 tuntia 11 minuuttia.

Isner syötti kaikkiaan 112 läpisyöttöä, Mahut 103. Molemmat rikkoivat selvästi edellisen ennätyksen.

- Hän on uskomaton taistelija. Oli kunnia jakaa tämä hänen kanssaan. Toivon hänelle parasta. Toivottavasti kohtaamme joskus ja ottelu ei mene tilanteeseen 70-68.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös