Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26882
Hesarin keskustelussa joku hahmo väittää näin:

Ei keskeytetty
Andy | 7.8.2010 22:43
Kilpailunjohtajan mukaan kilpailu keskeytettiin , mutta netistä kyllä näki, että Kaukonen nousi poistuakseen, mutta ei päässyt itse ulos. Venäläinen jäi vielä istumaan ja tuomarit pakottivat hänet ulos. Kilpailu vietiin siis ihan loppuun asti ja tulos oli surullinen
Niin siis tuosta tapahtumasta oli live-stream netissä
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Ennen finaalia toinen loppuottelijoista kuvasi olosuhteita äärimmäisen kuumiksi.

- Nämä ovat olleet pirun kuumia saunoja, ja nyt on kuumin sauna tulossa. Kun tässä kaksi kertaa on saunassa jo käynyt, niin rupeaa olemaan luomet punaisina ja sormiin ruvennut tulemaan vesirakkuloita. Mutta mennään vielä kerran ja purraan hammasta, kokenut löylykisailija Timo Kaukonen sanoo.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/08/mies_kuoli_loylyn_mm-kilpailuissa_1887798.html
Huh. Luulis jo jonkun tajuavan tuossa vaiheessa, kun alkaa vesirakkuloita ilmaantumaan, että nyt rupee olemaan "pikkasen" liian kuuma. Jos ei saunojat itte tuota tajua, niin ainakin lääkärin pitäis.
 

Sinäputki

Troll
Liittynyt
13.7.2010
Viestit
4216
Sijainti
Trollhättan
Tuskinpa enää kisaillaan.
Löylyn MM-kilpailuja ei tämän jälkeen enää järjestetä

Kilpailun järjestäjien mukaan turvajärjestelyt olivat kunnossa. Vaikka onnettomuuden syistä ei ole vielä tarkkaa tietoa, ovat kisan järjestäjät päättäneet lopettaa löylyn MM-kisat.


Traaginen tapahtuma on huomioitu laajasti eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi brittiläinen tv-yhtiö BBC on nostanut tapauksen verkkosivuillaan kolmen tärkeimmän uutisen joukkoon. Myös muun muassa Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua uutisoi onnettomuudesta.

Löylyn MM-kilpailuihin saapuu vuosittain useita ulkomaisia toimittajia.
Toisaalta sääli, kun puhutaan noinkin tunnetusta suomalaisesta perinteestä, mutta se on selvää, ettei ihmisiä saa kuolla kilpailuissa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26882
Jos joku luulee, että pieni löylynheittokisa pienessä kännissä mökillä ei voi olla vaarallista, niin tuo (ilmeisesti) Kalevassa ollut kuva on aika hyvä opetus.

Eli tuossa kuvassa on kyseisen venäläisen palovammat, että ei kannata katsoa, jos on aamupala syömättä.
http://wwwmedia.kaleva.fi/plus/img/mega/20100807/mega_100807j072105i.jpg
Ei kyllä uskois, että 6 minuuttia saunassa voi aiheuttaa tuollaista!
 

Sinäputki

Troll
Liittynyt
13.7.2010
Viestit
4216
Sijainti
Trollhättan
Ihme, että tuo saunomisuutinen sai huomiota Kiinassa, jossa tapahtuu tälläisiä asioita:
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/08/kiinan_maanvyoryissa_jo_lahes_sata_kuolonuhria_1887904.html
Ainakin 96 ihmistä on saanut surmansa Kiinan luoteisosassa sattuneissa maanvyörymissä. Maanvyörymät ovat seurausta rankkasateista.

Maanvyörymät tapahtuivat tiibetiläisalueella, Gansun provinssissa, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua.

Kuolonuhrien määrä voi nousta rajustikin, sillä kateissa on arviolta 2 000 ihmistä. Kateissa olevien määrän arvioimista vaikeuttaa se, että sähköt ovat onnettomuusalueella monin paikoin poikki ja yhteyden saaminen ihmisiin on vaikeaa.

Pelastustöihin on hälytetty 2 400 sotilasta ja noin sadan hengen vahvuinen lääkintäosasto, valtiollinen televisioyhtiö kertoo. Niitä hankaloittaa mutakerros, joka on paikoin metrin paksuinen.

Kiinan pääministeri Wen Jiabao on matkustanut tuhoalueelle.

AP, AFP, Reuters
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Ennen tälle amerikkalaiselle "asiantuntijalle" naurettiin. No, nyt tiedetään ettei se ihan puutaheinää puhu kuitenkaan. :eek:
Ei mua ole naurattanut ja onhan tollainen kisaaminen tiedetty vaaralliseksi vähänkään ajattelevien suomalaisten keskuudessa.

Eri asia jos tää kaveri väittäis päivittäistä saunomista normaalilämpöisessä saunassa vaaralliseksi. Sitä ei ole ainakaan todistettu ja jos oikein muistan niin tutkimukset puoltaisi jopa saunan terveydellisiä vaikutuksia. Toki ihan eri skenaarioissa kuin 120 asteisessa saunassa.
 
Viimeksi muokattu:

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Ennen tälle amerikkalaiselle "asiantuntijalle" naurettiin. No, nyt tiedetään ettei se ihan puutaheinää puhu kuitenkaan. :eek:
Puhuiko se nyt saunan vaarallisuudesta, vai kilpailun vaarallisuudesta saunassa? Jos puhui saunan vaarallisuudesta, niin aihettakin nauraa. Jälkimmäisen nyt tajuaa sokeakin otsallaan, että se on tietysti vaarallista.

EDIT: Hidas :jaska:
EDIT2: Enpä oo nähnyt aiemmin, että paistinpannulla paistetaan kananmunaa saunassa lauteilla. Eipä tuo nyt mikään ihme tietysti ole, mutta ehkä mä jatkossakin tyydyn kiuasmakkaroihin, jos on saunassa pakko jotain valmistaa. Toi lämpömittarin lcd-näytön hajoaminen oli tietysti aika hauska yksityiskohta.
 
Viimeksi muokattu:

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Tommonen pirun kuumassa saunassa kärvistely ei kyllä vastaa noinniinkun muutenkaan meikäläisen kuvaa suomalaisesta saunomisesta. Itsehän tykkään, että saunassa rentoudutaan ja puhdistaudutaan semmosissa mukavan tuntuisissa löylyissä. Tarkoitus ei ole niin paljon "rentoutua", että taju ja pahimmassa tapauksessa henki lähtee. Että sikälikin toi on hölmöläisten hommoo tuo kilpaileminen.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Siinä mitattiin sisua suomalaisen ja venäläisen välillä.

Kuntoilukin on hyväksi ihmisruumille, mutta kilpaurheilu huipulla ja alempanakin on taas kaikkea muuta. Monet varmaan tuntevat entisiä urheilijoita, joilla ei tervettä niveltä löydy.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Onhan meillä onneksi vielä eukonkanto, saappaanheitto ja suopotkupallo.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Vantaanjoki täynnä kaljakellujien törkyjä

8.8.2010 13:38

Helsingin Sanomat
Olli Rinne



Ohikulkijat ovat kauhistelleet tänään sunnuntaina kaljakellujien jättämiä törkyjä Vantaanjoella. Tapahtuma järjestettiin lauantaina Keravanjoen ja Vantaanjoen risteyskohdan ja Pikkukosken uimarannan välisellä alueella Helsingissä.

Joessa lipui noin 2 000 venettä tai kelluvaa venekyhäelmää, joista monet näyttävät jääneen alueelle.

"Kaljakellunta on älyttömän hauska idea, mutta ihmetyttää, miten jengi voi olla niin junttia, että jättää kaikki roskat tänne. Siellä lojuu kymmeniä ellei satoja veneitä, uimarenkaita ja muuta roskaa. Tosi karsean näköistä", kertoo Reetta Ristimäki, jolla on mökki Pakilan siirtolapuutarhassa.

"Kaikki mökkiläiset ovat ihan kauhuissaan tästä."

Kaljakellunta järjestettiin lauantaina 14. kerran. Vuosittaisessa tapahtumassa kellutaan erilaisilla kyhäelmillä ja juodaan olutta.

Kaljakellunnalla ei ole virallista järjestäjää. Osallistujat sopivat reitistä muun muassa Facebookissa ja Irc-galleriassa.
Hienoja ihmisiä.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Eiköhän tuonki jouda lopettamaan. Keskitytään tommosten teennäisten kesätapahtumien sijaan vaikkapa naapurille vittuiluun ja pakkasten odotteluun.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Ensi vuonna nuolet ja pienikalipeeriset aseet esille. Huvitellaan ampumalla ilmat pois kaljakellujien paateista.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Perussuomalaista uutisointia taas. Uutisoidaan siitä, että uutistamme on uutisoitu ulkomailla. Mitähän ne meistä nyt ajattelee?

Saunomisen MM-kisatragedia nousi BBC:n luetuimmaksi uutiseksi

8.8.2010 12:07

STT

Ulkomaiset tiedotusvälineet tarttuivat hanakasti Heinolan saunomisen MM-kisoissa lauantaina sattuneeseen kuolemantapaukseen.

Pohjoismaiden median lisäksi useat suuret uutistoimistot ja tv-kanavat, muun muassa BBC ja AP, kertoivat tragediasta.

BBC:n sivuilla saunakisafinalistin kuolema nousi luetuimmaksi uutiseksi.

Tapaus herätti myös vilkasta nettikeskustelua, esimerkiksi yhdysvaltalaisen Huffington Post -uutissivuston juttuun jätettiin satoja kommentteja. Suurimmassa osassa ihmeteltiin koko kilpailun ideaa.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Saunomisen+MM-kisatragedia+nousi+BBCn+luetuimmaksi+uutiseksi+/1135259174067
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös