Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Rogue

Jää(telö)mies
Liittynyt
30.7.2009
Viestit
1203
Sijainti
Banned
Voi kauhistus. :frown:
En ole muilutuksen kannalla koskaan, mutta nyt on sellainen hetki, että toivon kaverin kokevan kovia fyysisesti mahdollisimman pian.

Mistä helvetistä näitä lasten- ja naistenhakkaajia sikiää?
Menisivät nakkikopille ottamaan mittaa samanmoisista idiooteista :mad_old:
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Onkohan tämä plagioinut Vileniä?

STT–AFP

Berliini. Saksassa on noussut kohu puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenbergin väitöskirjasta, jota epäillään plagiaatiksi. Useiden oikeustieteen professorien mukaan ministeri on varastanut muilta suuria osia väitöskirjastaan.

Professori Barbara Zehnpfennig vaatii, että zu Guttenbergiltä viedään tohtorin arvonimi.

"En ymmärrä miten kukaan voi olla noin röyhkeä", professori sanoi Die Welt -lehdelle.

Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jakob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg on kyselyiden mukaan Saksan suosituimpia poliitikkoja. Kristillisdemokraattisen CDU:n baijerilaisen sisarpuolueen jäsentä on jopa veikkailtu liittokansleri Angela Merkelin seuraajaksi.

Saksalaiset lehdet ovat aina mielellään riepottaneet puolustusministeriin liittyviä pieniäkin skandaaleja.

Bayreuthin yliopisto tutkii parhaillaan plagiointisyytöksiä, jotka ministeri itse kiistää.

HS
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Täysi paniikki!
Perjantai 18.2.2011 klo 03.10
Vanhas-tapauksen esitutkintamateriaali paljastaa keskustan hädän vaalirahaskandaalin paisuttua.

Näin kuvaili keskustan konkaripoliitikko Paavo Väyrynen puolueen tilannetta 24. syyskuuta 2009 työvaliokunnan kokouksessa.

Nuorisosäätiövyyhti - joka piti sisällään myös ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk) jääviysepäilyn - oli alkanut purkautua alle viikkoa aikaisemmin, ja puolue oli täydessä paniikissa.

- Virheitä tehneiden on erottava, emme pelastu muuten! maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) parkui.

Mari Kiviniemi (kesk) vaikeroi, että median käyttäytymistä kohtaan on "voimaton olo".

Raskaimmilla panoksilla ampui keskustan silloinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen.

- Nythän keskustellaan presidentinvaalien rahoituksesta - jos joku eroaa, niin sen on oltava presidentti Halonen.
:eek:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Poliisi äimistyi - miten tämä tuli julki?

Keskusrikospoliisi (KRP) on yllättynyt ex-pääministeri Matti Vanhaseen liittyvän esitutkinta-aineiston julkistamisesta.


Julki tuli myös Nuorisosäätiön aineistoa, joka on yhä syyteharkinnassa ja salassa pidettävää.

- Yllätyin ratkaisusta, että Nuorisosäätiöön liittyvää aineistoa on julkaistu internetissä varsinkin ennen asian käsittelyä eduskunnassa.

Asian on päättänyt perustuslakivaliokunta, enkä tiedä päätöksen perusteita, sanoi Nuorisosäätiö-tutkinnan johtaja Veli-Matti Räsänen KRP:stä torstaina.

Räsäsestä olisi voinut olla aiheellista kysyä syyttäjän mielipidettä ennen julkaisupäätöstä.

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan Nuorisosäätiön ja Vanhasen esitutkinnoissa on osittain samaa materiaalia.

Hänestä esitutkinta-aineistojen vuotaminen julkisuuteen ennen aikojaan on ylipäätään ongelma, joka voi haitata todistelun luotettavuutta.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) mukaan aineistot julkaistiin samanaikaisesti, sillä Nuorisosääätiö-aineistossa olleiden tietojen epäiltiin joka tapauksessa vuotavan eduskunnan ulkopuolelle.

Sasi sanoi torstaina STT:lle perustuslakivaliokunnan kysyneen myös erikseen valtakunnansyyttäjältä, voidaanko koko Nuorisosäätiö-aineisto julkaista. Syyttäjä ei ollut Sasin mukaan nähnyt julkistamiselle estettä.

Vanhas-tutkinnassa kuultiin viittä Nuorisosäätiön epäiltyä, muun muassa kansanedustaja Antti Kaikkosta (kesk.) ja keskustan entistä hallintopäällikköä, nykyistä Nuorisosäätiön asiamiestä Aki Haaroa.


Säätiö puolueen sätkynukke?


Kuulusteluissa poliisi yritti selvittää, ketkä tiesivät Nuorisosäätiön vaalituista keskustalle. Vastuukysymyksiä pallotellaan, mutta koppia ei ota kukaan.

Poliisin käsityksen mukaan säätiö tuki puoluetta tai sen lähellä olevia tahoja kaikkiaan 148000 eurolla vuosina 1998–2009. Nuorisosäätiön epäillään rahoittaneen esimerkiksi Vanhasen presidentinvaalikampanjaa seminaarimaksuilla ja tauluhankinnoilla noin 23000 euron edestä.


Poliisi yritti selvittää myös sitä, kuinka vahvasti Nuorisosäätiö oli puolueen ohjauksessa. Tähän näytti poliisin mukaan viittaavan ainakin säätiön hallituksen jäsenen sähköpostiviesti, joka oli lähetetty Haarolle, puoluesihteeri Jarmo Korhoselle ja Vanhaselle 11. tammikuuta.2010.

Siinä tiedustellaan mahdollisuutta löytää Nuorisosäätiöön keskustalaistaustaisia jäseniä ja sanotaan, että "vaatimustasoa tulee kyllä perusjeesmiestasosta nostaa".


Viestin kirjoittaja selittää lähettäneensä viestin, koska hallituspaikat olivat jo pitkään olleet täyttämättä. Julkisuusmylläkän vuoksi osaavien ihmisten kiinnostus paikkoihin oli vähissä.

STT/ Piia Leino, Saila Kiuttu
Selleinen säätiö se.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Korhonen:D Eihän noitten jutuissa taas mitään järkeä.
On siinä sentään sen verran järkeä, että jokin urheilusäätiö, joka on Pajulahden urheiluopiston takana, rahoitti Halosen kampanjaa samalla analogialla kuin Nuorisosäätiö Vanhasen presidenttikampanjaa. Ikäänkuin yhtä kyseenalaisesti siis meni rahoitus. Kummassakaan tapauksessa ei ole kyse kauhean suurista summista. Mutta on muodikkaampaa lyödä Vanhaista kuin Haloista.

Keskustan toimintaa ihmettelen siinä suhteessa, että eivät heittäneet suurinta rosvoaan Korhosta susille jo hyvissä ajoin. Tn. olisi pelastanut aika paljon mediamylläkässä.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Jäpy dissaa Soinii!!!:frank:
Minähän dissaan liki kaikkia, mutta en tietenkään tasapuolisesti.

Niin se kauppa vapautuu, vai mikähän tässä on taustalla.


Suomalaista yrittäjää ei haluta Amerikkaan

Yhdysvaltain suurlähetystö on yllättäen lakannut myöntämästä viisumeita ja työlupia suomalaisille yrityksille, viestivät maailman suurimmille markkinoille pyrkivien pienyritysten edustajat.


- Viime kuukausina ongelmat ovat kärjistyneet. USA:n lähetystö Helsingissä on täysin yllättäen lakannut viisumien ja tai työlupien myöntämisen kokonaan, nimettömyyden ehdolla esiintyvä helsinkiläisyrittäjä kertoo.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110261283
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
AL sanoi:
Porsaanreikä: Pikavipin saa lähes ilmaiseksi!

Pikavippibisnekseen tuli useita rajoituksia vuonna 2010. Yksi niistä tekee pikalainoja tarjoavan yrityksen toiminnan tukalaksi. Yllättävää kyllä, se syntyi vahingossa.

Viime joulukuussa lainvoimaiseksi tullut, etämyyntiä koskeva erityissäännös saattaa kuolettaa nykymuotoisen pikavippibisneksen.

Erityissäännöksestä syntyneen porsaanreiän ansiosta pikavipin voi saada enimmillään 44 päiväksi lähes ilman ylimääräisiä kuluja – tai jopa täysin ilman kuluja. Porsaanreikä ei kuitenkaan päde alle 200 euron tai yli 75 000 euron lainoihin.

Porsaanreikä

Asia menee käytännössä näin: Kuluttaja ottaa vähintään 200 euron pikalainan esimerkiksi kahden viikon maksuajalla.

Kun laina on tilillä, kuluttajan täytyy peruuttaa laina sopimuksen tekemisestä laskien viimeistään 14 päivän kuluessa sähköpostilla tai seitsemän päivän kuluessa kirjeitse.

Lainanottajalla on velvollisuus maksaa lainattu summa takaisin viimeistään 30 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta.

Lain antaman peruuttamisoikeuden ansiosta lainanottajan tarvitsee maksaa lainasumman lisäksi takaisin vain lainan juoksukorko – ja tämäkin vain, mikäli asiasta mainitaan lainasopimuksessa erikseen. Jos mainintaa ei ole, asiakkaan ei tarvitse maksaa peruutetun lainan korkoja ollenkaan.

Säästö on merkittävä, sillä tähän asti pikavippaaja on maksanut lainastaan huomattavasti suuremmat kulut. Esimerkiksi Risicum Oy tarjoaa 200 euron pikalainaa kahdeksi viikoksi hintaan 238 euroa. Näistä kustannuksista 35,78 euroa tulee lainan muista kustannuksista ja vain 2,22 euroa lainan juoksevista koroista. Sopimus Risicumin kanssa edellyttää korkojen maksamista, mutta perutun lainan kustannus jää silti vaivaiseen 2,22 euroon.
Uujeah! Nyt kaikki ottamaan 74.000 € lainaa pikavippinä, perumaan laina kirjeitse ja maksamaan 30 päivän kuluessa pois, niin päästään eroon näistä pikavippifirmoista :)
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Uujeah! Nyt kaikki ottamaan 74.000 € lainaa pikavippinä, perumaan laina kirjeitse ja maksamaan 30 päivän kuluessa pois, niin päästään eroon näistä pikavippifirmoista :)
Ei ihan noin. Peruutusilmoitus pitää tehdä 14 päivän kuluessa ja laina maksaa pois 30 päivän päästä, joten ilmaista rahaa olisi 44 päivän ajaksi.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Jos nuo korkosummat saman suuruisina 74000e lainassa, niin pitäisi semmoset 800e kuitenkin saada kyhättyä kasaan.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Ovela heppu tämä Elop.

http://www.hs.fi
/talous/artikkeli/Elop+osti+miljoonalla+Nokian+osakkeita/1135263915096
Elop osti miljoonalla Nokian osakkeita

18.2.2011 9:07 | Päivitetty: 18.2.2011 9:46 | Kommentit
A A

HS–STT
Miikka Pirinen

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi Nokia-kaupoistaan perjantaina Helsingissä.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi Nokia-kaupoistaan perjantaina Helsingissä.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi taloustoimittajille järjestetyssä tilaisuudessa perjantaiaamuna myyneensä kaikki Microsoftin osakkeensa ja ostaneensa 150 000 Nokian osaketta noin miljoonalla eurolla.

Elop kertoi, ettei voinut käydä kauppaa osakkeilla ennen keskiviikkoa, koska oli sisäpiiriläinen.

STT:n mukaan Elop ennakoi taloustoimittajien tapaamisessa Helsingissä myös, että Nokian uudella strategialla on merkittäviä vaikutuksia yhtiön työntekijöihin Suomessa ja muualla. Toimitusjohtajan mukaan lopullisten työpaikkavähennysten määrän selviämiseen voi mennä vielä kuukausia.

Yhtiöllä ei Elopin mukaan ole valmiita suunnitelmia toimipaikkojen sulkemisista. Hänen mukaansa Suomi on edelleen alan keskuspaikkoja teknologian kehittämisessä.

Elop sanoi, että Nokian yhteistyösopimus Microsoftin kanssa on tarkoitus viimeistellä nopeasti.
Jätkä sai Nokian osakkeet syöksykierteeseen pyytämättä ja yllättäen ja saa nyt osakkeita - mahdolllisen nousun varalta - paljon halvemmalla, kuin maltillisempien kommenttien jälkeen.
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8259
On se veijari.

Italian hallitus on antanut alustavan hyväksyntänsä lakiesitykselle, joka muuttaisi perusteellisesti maan oikeusjärjestelmää. Maan oppositio katsoo, että esitys on tehty vain estämään pääministeri Silvio Berlusconia uhkaava oikeudenkäynti. Opposition mielestä lakimuutos vain heikentäisi oikeuslaitosta

Ehdotuksen mukaan puhelinkuuntelun käyttö rikostutkinnassa olisi hyvin rajattua. Puhelinkuuntelun avulla saadut todisteet olivat tärkeässä osassa, kun milanolaiset syyttäjät muutama päivä sitten nostivat syytteen pääministeri Berlusconia vastaan seksin ostamisesta alaikäiseltä.

Ehdotuksessa myös syyttäjien ja tuomareiden toiminta eriytettäisiin siten, että syyttäjät olisivat jatkossa oikeusministeriön alaisia.

Berlusconin mukaan uudistukset tekisivät Italian oikeuslaitoksesta nopeamman ja tasapuolisemman. Maan poliittinen oppositio katsoo, että uudistuksesta hyötyisivät vain rikolliset.

Perjantaina hallitus antoi uudistukselle alustavan hyväksyntänsä perjantaina. Sen läpimeno vaatii vielä hallituksen muodollisen hyväksynnän sekä parlamentin hyväksynnän kahden kolmasosan enemmistöllä.

Jos lakimuutos hyväksytään, voi se jälleen ehkäistä pääministeriä vastaan nostettujen rikossyytteiden käsittelyn oikeudessa.

Opposition mielestä oikeusministeriö on räätälöinyt lakiuudistuksen vain Berlusconin pelastamiseksi. Berlusconi itse sanoo pyrkineensä uudistamaan maan oikeuslaitosta jo vuosikausia.

-YLE Uutiset, AFP-
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/02/berlusconi_yrittaa_valttaa_oikeusjutun_lakimuutoksella_2376205.html
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Kansalla on niin hyvät hallitsijat, kuin se ansaitsee. Ja sitten voidaankin käydä kurkkaamassa vessan peiliin. Samalla voi miettiä, vaalirahoitusta, valtionvelkaa, hyvinvointipalveluja, Tuksua ja sen semmosia.
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Kansalla on niin hyvät hallitsijat, kuin se ansaitsee. Ja sitten voidaankin käydä kurkkaamassa vessan peiliin. Samalla voi miettiä, vaalirahoitusta, valtionvelkaa, hyvinvointipalveluja, Tuksua ja sen semmosia.
Toi paikka on sikäli oikea, että jos kurskimisesta tulee paha olo, niin voi halata posliinia ja puhua norjaa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös