Matkakuume!

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288754174038.html?pos=ok-nln



Helsinki-Vantaa pärjännyt hyvin ja varmaan ihan ansiosta. Vaikka siellä useamman kerran vuodessa käy niin aina näyttää sisätilat erilaiselta, paljon on kaikkea uutta vuoden aikanakin tullut. Alkaa vaan tuntua, että ahnehtivat liikaa niitä liikkeitä, kahviloita sun muita sinne vanhemmalle puolelle. Ahtaus alkaa vaivata ja mun mielestä niin lentoasemilla kuin isoilla rautatieasemillakin pitäis olla vähän sellasta torimaisuuden tuntua kuitenkin. Ei tossa listalla montaa paikkaa ole jossa olen käynyt, mutta oma inhokkini Frankfurtin kansainvälinen kenttä listalta puuttuu.

En mä tota Hahnin kenttää niin pahana pidä. Siellä kuten Tegelissäkin kannattaa toki mennä turvatarkastukseen mahdollisimman myöhään, koska sen jälkeen ei juuri muuta ole kuin kovia penkkejä.

Barcelonan kentältä saisivat kyllä monet muut ottaa oppia yleisestä ulkoalueesta transit-alueella.
Helsinki-Vantaa on ihan jees kenttä ja varsin viihtyisä sellainen, tosin kerran oli kyllä hiinä ja hiinä, ettei hermot menny (tai no kyllä ne itseasiassa menikin). Tulin Suomeen ja virallisesti laskeuduin terminaali 1:een, mutta se meidän porttimme oli juuri siinä niiden kahden terminaalin välissä, itseasiassa fyysiesti selkeästi terminaali 2:ssa, jonka aulaan astuit, kun ulostauduit koneesta. Ulostulon kohdalla osui välittömästi silmään suoraan nenän edessä oleva kyltti, joka ohjasi meidät hihnalle noutamaan laukkuja. Kylttejä seuraten sitten hihnalle ja pitkää odottelua, kunnes alkoi sitten epätieotisuus kalvaa. Noniih, totta perkeleessä oltiin väärän terminaalin hihnalla, ei tosin vain me, vaan aika pirun iso lauma muitakin epätoivoisia samalla koneella tulleita. Ei muuta kuin ulos ja juoksujalkaa terminaali 1:een, jossa tietenkin piti selittää turvamiehille, että tarttis päästä takaisin sisään noutamaan laukkuja. Ilmeisesti oli niille niin jokapäiväistä kauraa, että sen enempää mitään tarkistamatta päästivät ja sieltähän ne laukut sitten löytyivät. Bussiin ei kyllä enää keritty, joten piti odotella seuraavaa tunnin päästä lähtevää.

Varmastikin joku lentokentän täti olisi ollut kovasti sitä mieltä, että on matkustajan omalla vastuulla ottaa asioista selvää, mutta perkele jos tuut ulos koneesta ja näät suoraan silmien edessäs kyltin, joka ohjaa sut hihnalle, niin jo on ihme, jos ei sitä kylttiä usko, paitti tietysti ne, jotka jo kertaalleen ovat sen virheen tehneet, että uskoivat :doubtful:

On tosta jo niin monta vuotta (olisko ollu 2010), että veikkaan tuon mogan tulleen jo aikoja sitten korjatuksi.

Mutta sattuuhan noita, silloin ei naurattanut, jälkeenpäin kyllä. Pidän kyllä edelleenkin Helsinki-Vantaata huomattavasti paremmin suunniteltuna laitoksena kuin esim. Wien-Schwechatia. Münchenin lentokenttä on myös varsin onnistunut, mutta sepä onkin tuolla listalla heti Helsinki-Vantaan jälkeen.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26884
Nykyään on Vantaan kentällä näyttöruutu näkyvällä paikalla jossa lukee mistä minkäkin lennon kapsäkit löytää.

CDG on myös niitä kenttiä joissa joutuu turvatarkastuksen läpi menemään terminaalia vaihtaessa. Ja käveltävää pirusti. Ei noista isoista kentistä hirveesti muistiin jää. Aika samasta muotista kuitenkin kaikki eikä ny voi sanoa että niissä missään viihtyisi.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Nykyään on Vantaan kentällä näyttöruutu näkyvällä paikalla jossa lukee mistä minkäkin lennon kapsäkit löytää.
Kyllä siellä jossain varmaan oli silloinkin sellainen, vaan kuten sanoittua, oli äärettömän loogista lähteä seuraamaan sitä kylttiä. Yleensähän lentokentillä toimitaan juurikin niin, että seuraataan kylttejä ja kun sinne hihnojen luokse on päästy, katsotaan monitorista, milt hihnalta ne omat laukut löytyvät. Ehkäpä tässä ainoa todellien ongelma oli se, että se meidän käyttämämme portti kuului pikemminkin terminaali kakkoseen eikä ykköseen, en tiedä miksi meidän koneemme kuitenkin ohjattiin sinne tai miksi joku oli päättänyt, että tuo T2:ssa sijaitseva portti kuuluukin oikeesti T1:een.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Lennot Sweitsiin ostettu.

Piti ihan oikealla lentoyhtiöllä (KLM) lentää kun leikkiyhtiöillä ei päässyt lähellekään.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Viimeksihän Renkku yritti salakuljettaa 3 Tobleronea peräsuolessaan, kun ei rassukka tiennyt, että saa niidä tuoda ihan laillisestikin Suomeen. Paskoi kolmionmuotoista jöötiä monta kuukautta.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Onkohan Wien kuinka mesta paikka joulun kynnyksellä? Kelit lie aika kuraa, mutta muuten?
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
En tiä, mutta miä meen Pietariin tässä reilun viikon piästä. Kattomaan iPhone-patsasta ja uimaan lämpimille hiekkarannoille.
 
Ylös