Kimi Räikkönen - Mies joka tietää mitä tekee - kaudella 2012

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Jos Kimin palkka tosiaan on "vaan" 5 milliä, niin kuinkahan surkean tarjouksen Williams oli Kimille tehny....
Varmaan jotain samansuuntaista kuin aikoinaan Mclaren tarjosi Hillille. surkea peruspalkka, mutta voitoista ja maailmanmestaruudesta isot bonukset.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Ettei olisi kielimuuri? Ehkä Kimin pitäisi opetella Ranskaa jotta sanomiset otettaisiin vakavasti(?) Kuten Ferrarista aina sanotaan että ne kuskit jotka viitsivät opetella Italian, otetaan tallissa vakavemmin kuin vain englannilla yrittävät.
Noin sanotaan lähinnä siksi, kun ei haluta/kehdata sanoa sitä totuutta, että Italiassa englannin osaaminen on sen verran heikoissa kantimissa, että parempi on sen ulkopuolisen ottaa tuo askel ja opetella italiaa kuin toisinpäin.
 

Automenu

Well-known member
Liittynyt
2.11.2008
Viestit
2335
Niinhän siinä kävi. Grosjean ns. pyyhkii Kimillä lattiaa tällä hetkellä. Vauhti ei riitä aika-ajossa, ja nyt kisavauhtikin on jopa kamalaa.
 

-Sentteri-

Well-known member
Liittynyt
27.8.2009
Viestit
466
Joo näin näkyy tilanne olevan tällä hetkellä. Jos ei ollut Kimillä autossa mitään ongelmaa, niin oli kyllä häpeällisen huono suoritus. Perezin edellä oli vielä ennen stoppia, joten ajamalla olis kolmossija ollut mahdollinen.
 

turssi

Well-known member
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
885
Joo, mestaruus ei oo tulossa tallasilla suorituksilla, eika autokaan siihen riita.

Kimin pitais nyt nollata tilanne ja panostaa kaikki aika-ajon parantamiseen. Muuten kay kuin Schumille, enka puhu nyt vuoden 2012 Monacosta.
 

Hakkis

Hitain hämäläinen
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
2450
Odottaa viestejä
"Lotus alkaa viimeistään nyt panostamaan ranskalaistähteensä"
"Kimi tulee loppukauden olemaan täysin hukassa Grosjeanin kanssa"
"D'Ambrosio korvaa Kimin viimeistään Unkarissa"

Onneksi kuski on yhtä hyvä kuin viimeinen kisansa. Valenciassa Kimille onnistuminen ja Monacon ja Kanadan tulokset on nollattu.
 

ohjeah

Well-known member
Liittynyt
8.3.2009
Viestit
1203
Pienestä oli kiinni sinänsä. Jos olisi varikolta Perezin edelle ehtinyt, niin Grosjeanin perässä olisi varmaan ajellut kolmanneksi. Toki siinäkin tapauksessa tallikaverilta olisi tullut takkiin, mutta ei noin pahasti sentään.
 

Tume9000

Well-known member
Liittynyt
15.7.2007
Viestit
282
Sijainti
Location, Location
Grosjean on kahden pisteen päässä Räikkösestä. Mielenkiintoinen taisto tulee. Räikköselle sopivia ratoja on kyllä Valencian jälkeen luvassa, mutta kovalta näyttää Grosjeanin kunto.
 

Kotikatsomo

Well-known member
Liittynyt
24.2.2012
Viestit
277
Oikeesti alkaa pänniä. Taas nopein oma kierros vikalla kierroksella. Miksi helvetissä?
Kimihän yritti ottaa Webberiä kiinni viimeiseen asti? Eikö olisi saanut, vai mitä tarkoitat?

Osaako joku nopeasti kertoa, millä renkailla ajetaan seuraavat kilpailut?
 

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
Oikeesti alkaa pänniä. Taas nopein oma kierros vikalla kierroksella. Miksi helvetissä?
Vähän vaikuttaa, että Kimi ei oikein uskalla käyttää rengasta. Liekkö painaa takaraivossa Kiinan katastrofi ja säästelee nyt liikaa. Kisan alussa ainakin, kun oli Koban/Perezin autosta kuvaa Kimin takaa, niin Kimi kierteli kanttikivet ja ajoi todella siistiä linjaa. Sauber-kuski leikkaili varmaan metrin enempi. Ekaan stoppiin asti vauhtia riitti, mutta lopussa olisi pitänyt puristaa enempi. Jostain syystä sitä vauhtia ei löydy, vaan samaa säästömoodia ajetaan maaliin asti.

Attack-vaihdetta ei ole paljon Bahrainia lukuunottamatta näkynyt. Eihän tuo vauhti umpisurkeaa ollut, kun huomioi millainen kausi noin muuten on menossa (muilla). Pikku hiljaa vauhtia pitäisi löytyä lisää myös niihin paikkoihin, kun pitää se 110 % ajaa... Menee muuten Grosjean edelle.

Edit: Perez muuten lipesi Kimiltä Rosbergin kanssa käytyyn vääntöön. Ihme jos siinä ei tullut takkiin 2 sekkaa, kun peippalivat ihme linjoja. Joskus kannattaisi kamppailutilanteissa laskeskella mitä se tekee muulle kisalle... Taisi pari muutakin autoa päästä stopilta niukasti Kimin eteen.
 
Viimeksi muokattu:

Banaani

In stereo where available
Liittynyt
29.3.2006
Viestit
5232
Sijainti
Manse
En nyt alkaisi tekemään tästä mitään katastrofia, Romainin taktiikka sattui osumaan nappiin ja lähtöruutukin oli huomattavasti parempi kuin Räksällä. Aika-ajot täytyy saada kuntoon, niissä Romain on ollut hyvä koko kauden.
 

Jan1

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
570
Sijainti
Nurmijärvi
Kimin eka stintti oli oikein hyvä, mutta toisella jäi Perezin kyydistä liikaa, mutta olisi kyllä ollut Webberiä ja Rosbergiä nopeampi loppupuolella. Tosiaan Kimi jäi vain 15 sekunttia kärjestä ja kaksi sekunttia Alonsosta eli 5. sijasta. Tiukkaa oli, mutta nyt ei natsannut ihan ajoitukset ja toisen stintin alku. Grosjean ajoi upean kisan ja hänen taktiikkansa toimi loistavasti. Toisaalta sitä edesauttoi Red Bullin ja Ferrarin typeryys, jos Alonso ja Vettel olisivat pysähtyneet samaan aikaan Hamiltonin kanssa niin Hamilton ei olisi voittanut ja Grosjean olisi ollut neljäs. Silti hyvä kisa häneltä ja maksimaalinen suoritus. Kaikki kunnia Romainille ja olen kyllä vilpittömän iloinen hänen puolestaan, Grosjean tulee vielä taistelemaan maailmanmestaruuksista, vauhtia löytyy.

Kimiltä huonompi kisa, mutta ei Kimikään mitenkään erityisen hidas ollut, koska erot olivat pieniä. Aika naurettavaa, että ihmiset sanovat tätä kisaa yhdeksi Kimin huonoimmista, ei selvästi nähdä tulosten taakse. Sitä en kiistä etteikö tallikaveri olisi ollut tänä viikonloppuna parempi, mutta jos katsoo vaikka McLarenia niin siellä ajaa yksi maailmanmestari sijoista 12-16 autolla jolla hänen tallikaveri voittaa kisan. Buttonkin ajoi kuitenkin viime vuonna upean kauden ja oli omissa papereissani vielä mestarisuosikki kolmen ensimmäisen kisan jälkeen. Tuskin Button ja Kimi ovat kuukaudessa tulleet yhtään huonommiksi tai hitaammiksi. Joskus asiat eivät vain natsaa, Kimin tilanne kuitenkaan ei ole niin toivoton koska ero kärkeen ja esimerkiksi siihen viidenteen sijaan olivat pieniä. Nyt kävi näin, mutta paremmalla tuurilla ja Ferrarin ja Red Bullin paremmalla taktiikalla Grosjean olisi ollut neljäs ja Kimi kuudes.

Monesti haukutaan mediaa siitä, että heidän silmissään kuski on juuri niin hyvä kun viimeinen kisa, mutta itse heitetään kirves kaivoon kahden huonon kisan jälkeen. Käykääpä huviksenne tutkimassa miten Räikkösellä meni 2007 Monaco, Kanada ja USA tallikaveriin verrattuna ja ottakaa sen jälkeen selvää miten se vuosi kuitenkin loppua kohden alkoi menemään. 2008 Kimi oli myös aika suossa puolivälissä kautta, mutta ajoi lopussa kolme podiumia putkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Nurtsi

Registered Loser
Liittynyt
9.8.2011
Viestit
5615
Kimin eka stintti oli oikein hyvä, mutta toisella jäi Perezin kyydistä liikaa, mutta olisi kyllä ollut Webberiä ja Rosbergiä nopeampi loppupuolella. Tosiaan Kimi jäi vain 15 sekunttia kärjestä ja kaksi sekunttia Alonsosta eli 5. sijasta. Tiukkaa oli, mutta nyt ei natsannut ihan ajoitukset ja toisen stintin alku. Grosjean ajoi upean kisan ja hänen taktiikkansa toimi loistavasti. Toisaalta sitä edesauttoi Red Bullin ja Ferrarin typeryys, jos Alonso ja Vettel olisivat pysähtyneet samaan aikaan Hamiltonin kanssa niin Hamilton ei olisi voittanut ja Grosjean olisi ollut neljäs. Silti hyvä kisa häneltä ja maksimaalinen suoritus. Kaikki kunnio Romainille ja olen kyllä vilpittömän iloinen hänen puolestaan, Grosjean tulee vielä taistelemaan maailmanmestaruuksista, vauhtia löytyy.

Kimiltä huonompi kisa, mutta ei Kimikään mitenkään erityisen hidas ollut koska erot olivat pieniä. Aika naurettavaa, että ihmiset sanovat tätä kisaa yhdeksi Kimin huonoimmista, ei selvästi nähdä tulosten taakse. Sitä en kiistä etteikö tallikaveri olisi ollut tänä viikonloppuna parempi, mutta jos katsoo vaikka McLarenia niin siellä ajaa yksi maailmanmestari sijoista 12-16 autolla jolla hänen tallikaveri voittaa kisan. Buttonkin ajoi kuitenkin viime vuonna upean kauden ja oli omissa papereissani vielä mestarisuosikki kolmen ensimmäisen kisan jälkeen. Tuskin Button ja Kimi ovat kuukaudessa tulleet yhtään huonommiksi tai hitaammiksi. Joskus asia eivät vain natsaa, Kimin tilanne kuitenkaan ei ole niin toivoton koska ero kärkeen ja esimerkiksi siihen viidenteen sijaan olivat pieniä.

Monesti haukutaan mediaa siitä että kuski on juuri niin hyvä kun viimeinen kisa, mutta itse heitetään kirves kaivoon kahden huonon kisan jälkeen. Käykääpä huviksenne tutkimassa miten Räikkösellä meni 2007 Monaco, Kanada ja USA tallikaveriin verrattuna ja ottakaa sen jälkeen selvää miten se vuosi kuitenkin loppua kohden alkoi menemään.
Siinäpä yksi asiallinen kommentti jonka voi allekirjoittaa.:thumbup:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Tänään ei käynyt onni taktiikoiden kanssa, mutta vauhdilla sinne kärkeen olisi noustava eikä tuurilla. Ei siellä liiemmin hitaampia auto/kuski yhdistelmiä edellä ollut. Perez ja Webberikin sai osansa trafiikista kisan aikana. Ja Massan olis pitänyt ajaa edelle. Viikonlopun tason mukainen tulos.
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3781
Pienet erot tekivät isot erot loppuun, paremmalla säkällä oltaisiin oltu Grosjeanin kanssa samoilla sijoilla.

Toivotaan ehjää viikonloppua nyt, ei saa autossa olla mitään ongelmaa enään (mm-taisto on jo todella vaikea nyt)
 
Ylös