Joni on vemputuksen Ironman!Laittoiko Joni vemputuskuvia?
Joni on vemputuksen Ironman!Laittoiko Joni vemputuskuvia?
ITG taitaa olla parempi asiantuntija, mutta pari vinkkiä irtoaa multakin. Siis ja kai tiedät, että herneitä liotetaan yön yli ja keitellään parisen tuntia? Sen jälkeen lisätään porkkanat, sipulit, liha ja muut maun mukaan. Ja mun vankka vinkki on, että hernekeitosta tekee kurmeeta vasta savupotka ja erityisesti SAVULUU. Savuluu tuo siihen liemeen sen lopullisen, aivan taivaallisen hyvän potkun. Eli herneet likoon yöksi, jonka jälkeen ne keitetään isoon veteen. Kun ovat valmistumaisillaan lisätään sipulit, porkkanat ja muut kasvikset maun mukaan, samoin savupotka ja savuluu. Tuon lihan saa tuosta luusta riivittyä helpommin kun hetken keittää. Keitetään ja annetaan muhia, mitä kauemmin sitä parempi. Vähintään 2-3 tuntia. Mauseena rouhittu mustapippuri, suola ja meirami oman maun mukaan. Mutta tärkeintä on savuluu!
Eipä tähän ole paljon lisättävää, mutta yritän kuitenkin.
Jotkut keittävät hernekeiton luisesta ja raa'asta porsaanlihasta. Keittäminen aloitetaan kylmästä vedestä, johon sutkautetaan possunliha luineen. Kuoritaan syntyvä vaahto ja lisätään kirkkaaseen liemeen mausteet, porkkana & muut mahdolliset vihannekset sekä sipuli. Tovi keitetään, siivilöidään liemi ja lisätään yön yli lionneet herneet. Keitetään kunnes possunliha irtoaa luista. Erotellaan liha luista ja pilkotaan sopiviksi paloiksi ja takaisin keittoon. Vihannekset olivatkin valmiiksi ohuina siivuina ja pienen pieninä kuutioina? Tarkistetaan maku ja annetaan muhia kypsäksi. Herneiden pitäisi pysyä jotakuinkin kokonaisina ja liemen mahdollisimman kirkkaana. Siinä sitä onkin haastetta itse kullekin.
Itsehän käytän Knoukan tapaan mielummin savupossua luineen, kun tuoretta lihaa.
Keski-Pohjanmaalla on koulukunta, jonka mukaan hernekeitto pitää keittää ehdottomasti keltaisista herneistä. Sen verran olen tässä projektissa edennyt, että olen ostanut keltaisia herneitä, mutta keitto on vielä keittämättä.
Lautasella olevan hernekeiton päälle voi lisätä tilkan hyvää sinappia, sekä raakaa sipulisilppua. Jos haluaa.
Siinä kai tärkeimmät.
Olin tismalleen samaa mieltä asiasta, mutta piti tulla varmistamaan koska vaimo sekoitti pääni jutuillaan. "Joulukinkkua sinne laitetaan, kypsää lihaa" "Ei kai sinne voi raakaa lihaa laittaa!!!"Tottakai se possu sinne raakana laitetaan, kyllä se siellä kiehuu kypsäksi. Mogasit siinä kun ostit niitä suikaleita, jotka ovat varsin rasvatonta possua. Possussa kuuluu olla sitä rasvaa mukana jo ihan lopputuotoksen maun vuoksi.
Ei närästystä, vaan silkkaa kauhistusta.Italianpataa ja italiansalaattia. Pata valmispussista ja salaatti täysin valmista settiä.
Forumin kulinaristit saa närästystä pelkästä ajatuksesta.
Ja tällainen siitä sitten tuliitse tehtyä pizzaa uunissa:
chilitomaattimurska pohjalla, sinihomejuustoa sen päällä, naudan paistijauhelihaa sen päälle, peperonia, punasipulia sekä tomaatin siivuja + juustoa....
saas nähdä millanen lätty uunista tulee ulos
Tuo italianpata on muuten ihan kelpo kamaa. :ahem:Italianpataa ja italiansalaattia. Pata valmispussista ja salaatti täysin valmista settiä.
Forumin kulinaristit saa närästystä pelkästä ajatuksesta.
Ei ole.Tuo italianpata on muuten ihan kelpo kamaa. :ahem:
Ainoa hyvä puoli noissa pussijutuissa on se, että pierua tulee helposti ja runsaasti.Tuo italianpata on muuten ihan kelpo kamaa. :ahem:
Kerro lisää nimittäin itse en ole moista huomannutAinoa hyvä puoli noissa pussijutuissa on se, että pierua tulee helposti ja runsaasti.
Salaattikin, jos ei osta halvinta mahdollistaTuo italianpata on muuten ihan kelpo kamaa. :ahem:
Varmaan lähemmäs 20 vuotta kun viimeksi olen noita kokeillut, silloin niissä ainakin oli riittävästi pierunsiemeniä.Kerro lisää nimittäin itse en ole moista huomannut