Hmm. yrityksen perustaminen on helppoa, hieman hitaammallakin siihen saa kulumaan jopa kokonaisen päivän, olettaen että on luku- ja kirjoitustaitoinen.Kyllä valtion mielestäni tulisi käyttää juuri koulutukseen, ja yrityksen perustamisen helppouteen varoja.
Enkä nyt tarkoita sitä, että jokainen parturi-kampaajalinjan läpikäynyt saisi starttirahaa vaan että korkeastikoulutetuistakin lähtisi näitä oman onnensa seppiä, ilman että haluaa sinne 'nokialle' tms. monikansalliseen rakentamaan uraa.
Hyvät on mahdollisuudet tänäkin päivänä. Kunhan vanhemmat eivät vaan halua jälkikasvustaan väkipakolla uusia teemuselänteitä ja kyllästyvät aikanaan maksamaan ko. lajin korkeita kustannuksia. On muitakin lajeja kuin jääkiekko.Perusliikuntaan ja kuntoiluun myös satsauksia. Kohtalaisia mahdollisuuksia on nytkin, mutta esim. matalankynnyksen kuntosalikäynti ei monessakaan paikassa ole mahdollista. On vain yksityisiä, ja kalliita kuntosaleja.
Kun ikääntyvälle ja miksei myös työikäisille saadaan fasiliteetit ja jonkun sorttinen liikuntaohjaaminen ja -neuvonta kuntoon, jokunen lantti säästyy siinäkin loppupeleissä.
Esim. Hangossa ei ole kunnallista kuntosalia. Yksityinen maksaa kertakäyntinä yli kympin dikä siihen sisälly mitään ohjausta. Jos esimerkkinä 77 vuotias isäni tekopolvineen, hankalaa on liikuntakyvyn ylläpito.Hyvät on mahdollisuudet tänäkin päivänä. Kunhan vanhemmat eivät vaan halua jälkikasvustaan väkipakolla uusia teemuselänteitä ja kyllästyvät aikanaan maksamaan ko. lajin korkeita kustannuksia. On muitakin lajeja kuin jääkiekko.
Satsaamalla enemmän koululiikuntaan saadaan välittömiä hyötyjä. Esim. omana yläasteaikana ollut 1h/viikko oli aivan naurettava määrä. 4h per viikko olisi sopivampi määrä, mielekkäitä lajeja sopivasti vaihdellen (ei aina pelkkää pesäpalloa tai sählyä kuten kotikunnassani oli tapana).
Kuinka moni 77 vuotias käy/kävisi kuntosalilla jos mahdollisuus olisi? Määrä ratkaisee, onko tarve riittävän suuri investointeihin.Esim. Hangossa ei ole kunnallista kuntosalia. Yksityinen maksaa kertakäyntinä yli kympin dikä siihen sisälly mitään ohjausta. Jos esimerkkinä 77 vuotias isäni tekopolvineen, hankalaa on liikuntakyvyn ylläpito.
Näistä olen ihan samaa mieltä, verotuksessa tai muutenkaan ei kompensoida lainkaan alempaa sosiaaliturvaa ja riskinottoa, jolla helposti voi päästä eroon asunostaan ja muusta omaisuudestaan.Yrittäjyyttä ei pidä kannustaa tukiaisilla, jotka lähinnä työllistävät vain ELY-keskuksia ja virkamiehiä.
Paljon parempia ja kilpailua vääristämättömiä kannustimia on yritysverotuksen alentaminen ja yrittäjien sosiaaliturvan parannus taikka henkilökohtaisen konkurssin salliminen. Jos sallitaan epäonnistumiset, niin yrittämistäkin löytyy enemmän.
Jos tavoitteena on puhtaasti peruskunnon ylläpitäminen, olisi tehokasta keskittyä esimerkiksi kuntosaliohjelmiin, venyttelyyn ja hölkkäämiseen. Suurin osa ei tulevaisuudessa harrasta liikunnassa esiteltyä lajeja ja monet näistä lajeista menevät kuitenkin kentällä seisoskeluksi tai muuten epäoptimaaliseksi lihasten harjoittelun kannalta.Satsaamalla enemmän koululiikuntaan saadaan välittömiä hyötyjä. Esim. omana yläasteaikana ollut 1h/viikko oli aivan naurettava määrä. 4h per viikko olisi sopivampi määrä, mielekkäitä lajeja sopivasti vaihdellen (ei aina pelkkää pesäpalloa tai sählyä kuten kotikunnassani oli tapana).
Eipä ole jää- eikä uimahallia Hangossa. Yleensä vain kepu-kunnat ovat saaneet valtionrahoitusta niiihin.Kuinka moni 77 vuotias käy/kävisi kuntosalilla jos mahdollisuus olisi? Määrä ratkaisee, onko tarve riittävän suuri investointeihin.
Pappa on 79 v ja aloitti liikuntaharrastuksen uudelleen käymällä säännöllisesti uimahallilla tässä talven aikana. Uinti on ainakin yksi suosituimmista ikäihmisten harrastamista lajeista, mutta talvisin lajin harrastusmahdollisuudet on paikoin lähes olemattomat. Harva kun viitsi ajaa esim. 100km suuntaansa pelkän liikunnan takia.
Oma suositukseni on lisää uimahalleja kera kuntosalin. Toimii ainakin Jämsänkoskella kannattavasti, koska kävijöinä on paikkakuntalaisten lisäksi lähikuntien asukkaita ja turisteja.
Tästä olen täysin samaa mieltä. Muistissa on, että omana kouluaikananikin osa liikuntatunneista meni täysin urheilulajin opetteluun. Viluhan siellä lentopallokentällä tuli. Kilpailu pois koululiikunnasta ja annetaan jokaisen suorittaa tasollaan.Jos tavoitteena on puhtaasti peruskunnon ylläpitäminen, olisi tehokasta keskittyä esimerkiksi kuntosaliohjelmiin, venyttelyyn ja hölkkäämiseen. Suurin osa ei tulevaisuudessa harrasta liikunnassa esiteltyä lajeja ja monet näistä lajeista menevät kuitenkin kentällä seisoskeluksi tai muuten epäoptimaaliseksi lihasten harjoittelun kannalta.
Kannattaa myös ottaa huomioon, että liiallinen liikunnan pakkosyöttäminen voi saada ihmiset suhtautumaan negatiivisemmin liikuntaan, mikä vähentää heidän vapaaehtoista liikuntaansa. Vertaa esim. pakkoruotsiin.
Ongelma tässä on se, ettei liikuntatunneilla anneta tekniikkaopetusta, vaan nakataan pallo kentälle ja sanotaan että "pelatkaa". Perustaidot on melko helppo oppia missä tahansa lajissa, kun liikunnanopettaja vain osaa hommansa, eli opettamisen. Sen jälkeen on pelaaminenkin mielekkäämpää kun vähän on käryä että mitä tapahtuu.Tästä olen täysin samaa mieltä. Muistissa on, että omana kouluaikananikin osa liikuntatunneista meni täysin urheilulajin opetteluun. Viluhan siellä lentopallokentällä tuli. Kilpailu pois koululiikunnasta ja annetaan jokaisen suorittaa tasollaan.
No liikuntatunnin sisällöstä olen sitä mieltä, että joukkuelajien pelaamisen samoin kuin yleisurheilulajien tekniikan opettelun voisi poistaa liikuntatunneilta lähes kokonaan ja keskittyä siihen kunnon kohottamiseen, kuten Hawke kirjoitti kuntosaliohjelmiin, venyttelyyn, hölkkäämiseen tms. En jaksa uskoa, että koulun pesisotteluissa sen kummemmin hiki tulisi, vaikka säännöt osattaisiinkin.Ongelma tässä on se, ettei liikuntatunneilla anneta tekniikkaopetusta, vaan nakataan pallo kentälle ja sanotaan että "pelatkaa". Perustaidot on melko helppo oppia missä tahansa lajissa, kun liikunnanopettaja vain osaa hommansa, eli opettamisen. Sen jälkeen on pelaaminenkin mielekkäämpää kun vähän on käryä että mitä tapahtuu.
Mutta eipä se miunkaan kouluaikoina hääviä ollut. Lajiharrastajat teki temppujaan ja muut haahuili perässä, mitään tekniikkareeniä koskaan ollut.
Olen eri mieltä. Tuskahiki väkipakolla ei motivoi, oli se kuinka kuntoa kohottavaa hyvänsä. Liikunnan tulee olla kivaa, jotta se liikkuminen jatkuu liikuntatuntien ulkopuolellakin. Juju on siinä ettei hölkkä ja salireeni ole kaikkien mielestä kivaa, mutta se futis saattaisi ollakin.. tai vastoinpäin.No liikuntatunnin sisällöstä olen sitä mieltä, että joukkuelajien pelaamisen samoin kuin yleisurheilulajien tekniikan opettelun voisi poistaa liikuntatunneilta lähes kokonaan ja keskittyä siihen kunnon kohottamiseen, kuten Hawke kirjoitti kuntosaliohjelmiin, venyttelyyn, hölkkäämiseen tms. En jaksa uskoa, että koulun pesisotteluissa sen kummemmin hiki tulisi, vaikka säännöt osattaisiinkin.
Ei mun mielestä urheilulajien sääntöjen ja tekniikan opetteleminen ole niin tärkeää, että siihen montaa tuntia kannattaisi peruskoulussa uhrata. Kyllä lajeista kiinnostuneet niiden pariin löytää muutenkin. Ei meidänkään liikuntatunneilla lasketeltu, keilattu tai golfattu, mutta silti ikäisiäni kyseisiä lajeja harrastaa.
Italian malli on aika mielenkiintoinen. Ns. koululiikuntaa ei ole, mutta koulun jälkeisissä kerhoissa sitten harrastellaan kaikenlaista. Ihan liikunnallisista leikeistä tietenkin alkaen pienillä. Ja esim. palloilupuolellahan Italia on aika vahva ollut aina.Olen eri mieltä. Tuskahiki väkipakolla ei motivoi, oli se kuinka kuntoa kohottavaa hyvänsä. Liikunnan tulee olla kivaa, jotta se liikkuminen jatkuu liikuntatuntien ulkopuolellakin. Juju on siinä ettei hölkkä ja salireeni ole kaikkien mielestä kivaa, mutta se futis saattaisi ollakin.. tai vastoinpäin.
Sepä siinä on, että se kilpailuhenkinen pelaaminenkaan ei ole läheskään kaikkien mielestä kivaa. Se yhtä lailla voi viedä motivaation liikunnan harrastamiseen. Eli ei ole lajia, joka kaikkien mielestä olisi kivaa, joten syytä keskittyä kunnon kohottamiseen tai poistaa liikuntatunnit kokonaan. Kivaa pelailua voi harrastaa vaikka välituntisin.Olen eri mieltä. Tuskahiki väkipakolla ei motivoi, oli se kuinka kuntoa kohottavaa hyvänsä. Liikunnan tulee olla kivaa, jotta se liikkuminen jatkuu liikuntatuntien ulkopuolellakin. Juju on siinä ettei hölkkä ja salireeni ole kaikkien mielestä kivaa, mutta se futis saattaisi ollakin.. tai vastoinpäin.