Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2014

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Nöyristely on noloa. Hevosetkin nauraa kun Venäjän propaganda Suomea hyväksi.
Uhittelu taas on typerää etenkin jos aletaan uhitella itseään reilusti isommalle, kuten tilanne olisi jos Suomi alkaisi uhitella Venäjälle.

Johan siinä Putin nauraisi itsensä kuoliaaksi jos Suomi alkaisi uhitella Venäjälle.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Mukakielisyyttä ei kaipaa kukaan

Karjalainen sanoi:
Mukakielisyyttä ei kaipaa kukaan


Ensin sen teki Tradeka, joka muutama vuosi sitten muutti nimensä Suomen Lähikauppa Oy:ksi. Ensi vuoden alusta entisen Tradekan esimerkkiä seuraa Itella, joka palauttaa kunniakkaan ja Lähikauppa Oy:n tapaan yrityksen toimintaa hyvin kuvaavan Posti-nimen jälleen käyttöön. Postin noin seitsemän vuotta kestänyt harharetki nimikummajaisensa kanssa saa kunniakkaan päätöksen.

Kansainvälistymisellä ja muista erottautumisella perustellut, mitään merkitsemättömät, mukakieliset yritysten nimet ovat yleistyneet Suomessa voimakkaasti 1990-luvun lopulta lähtien.

Leonia ja Merita on jo kuopattu, pian myös Itella. Kuitenkin edelleen eri yhteyksissä silmään osuvat esimerkiksi Destia, Realia, Elenia, Altia ja Trafi. Iskevyyttä ja kansainvälisyyttä tavoittelevat nimet ovat kuitenkin jääneet vieraiksi näidenkin yritysten suomalaisille asiakkaille.

Nimillä leikkiminen ei ole halpaa lystiä. Postinkin palauttaminen Itellan paikalle maksanee nyt satojatuhansia euroja. Mitä lie aikanaan maksanut epäonnistuneeksi todettu Itellan lanseeraaminen. Turhaa kulunkia, voi todeta näin jälkikäteen.

Joka tapauksessa, tervetuloa Posti. Sinua on kaivattu, vaikka et sinä ihmisten mielissä kuollut ole koskaan ollutkaan.
http://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/54296-mukakielisyytta-ei-kaipaa-kukaan

Mitä lienevät nämä Realia ja Elenia? No Idea. Altia ja Trafi nyt on uudelleen opeteltu ja jotenkin merkitsevät paikkaansa, eli tajuaa mitä mitä edustavat, mutta miksi piti ylipäätään?

Hävetäänkö tässä maassa ainutkertaista kieltämme valtionyrityksissäkin niin paljon, että pitää vääntää väkisin siitä eroon.

Hyvä ettei pakkosuomea lopetettu koululaitoksessa. Jos konsulteilta oltaisiin kysytty, niin ilman muuta olisi pitänyt.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
En näköjään ymmärrä sanojasikaan. Puuttuuko tuosta jotain?
Puuttuu käyttää -sana.

Niinistö varoittaa Niinistöä Venäjän taktiikasta
Ville Niinistö varoittaa setäänsä Venäjän taktiikasta. (INKA SOVERI)


Ympäristöministeri ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö varoittaa setäänsä, tasavallan presidentti Sauli Niinistöä Sotshin-vierailun alla Venäjän salakavalasta taktiikasta.

Ville Niinistön mukaan Venäjä pyrkii hajottamaan Euroopan unionia sisäisesti käymällä kahdenvälisiä keskusteluja EU-maiden kanssa
.

- Venäjä haluaa varmistaa, että EU:lla ei ole yhteistä linjaa, jolloin EU on heikompi suhteessa Venäjään. Tämä on syytä tiedostaa, Ville Niinistö sanoo.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Ben Zyskowicz (kok) toteaa, että Venäjän hajota ja hallitse -politiikka suhteessa EU:hun on hyvin tiedossa.

- Siitä huolimatta presidentti Niinistön Putin-tapaaminen on positiivinen uutinen. En hetkeäkään epäile, että presidentti Niinistöä tai Suomea voitaisiin käyttää EU:n yhteisten kantojen hajottamiseen.

Niinistö tapaa Putinin kahden kesken Sotshissa perjantaina.


Piikki Soinille

Ville Niinistö sanoi torstaina Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että puheet Suomen ja Venäjän välisestä kahdenvälisestä neuvottelusta ovat humpuukia.

Haastattelu tehtiin vain muutamaa tuntia ennen kuin uutinen presidentti Niinistön Putin-vierailusta levisi viestimiin.

Oletteko edelleen samaa mieltä, Ville Niinistö?

- Hän ei neuvottele kahdenvälisesti pakotteiden purkamisesta, vaan käy keskusteluja Suomen presidenttinä Venäjän presidentin kanssa. Se on tärkeää ja hyödyllistä, Ville Niinistö tähdentää.

- Timo Soini (perussuomalaisten puheenjohtaja) on antanut ymmärtää, että Suomen pitäisi neuvotella oma asemansa EU:sta riippumatta. Se ei ole mahdollista eikä järkevää, Niinistö jatkaa.

OLLI WARIS
olli.waris@ilmedia.fi
Boldatussa kohtia, jotka minuakin vähän närästää.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Uhittelu taas on typerää etenkin jos aletaan uhitella itseään reilusti isommalle, kuten tilanne olisi jos Suomi alkaisi uhitella Venäjälle.

Johan siinä Putin nauraisi itsensä kuoliaaksi jos Suomi alkaisi uhitella Venäjälle.
Missä kohdin Suomi on uhitellut? Ei missään. Pitäis nöyristellä ja hyväksyä se, että Venäjä on loukannut itsenäisen valtion suvereniteettiä törkeästi.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ristiriitaista kuvaa Suomi lähettää EU- ja pakotekumppaneilleen Salen vierailulla:

Iltalehti pyysi ulkopolitiikkaan ja Venäjään erikoistuneita asiantuntijoita arvioimaan Niinistön ja Putinin tulevaa tapaamista.

- Niinistö haluaa näyttää tekevänsä kaiken mahdollisen minimoidakseen vahingot Suomen ja Venäjän kahdenvälisissä poliittisissa ja taloudellisissa suhteissa, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes.

- Täytyy myös miettiä, millaisen signaalin Niinistö lähettää kansainvälisesti. Se on hyvin ristiriitainen signaali. Tällä hetkellä yhdenkään länsimaan johtaja ei matkusta Venäjälle, vaan he puhuvat hänen kanssaan puhelimitse. Kontaktia pidetään siis yllä, mutta kukaan ei käy nauttimassa Putinin vieraanvaraisuudesta. Ainoastaan Suomen presidentti tekee sen. Se vaikuttaa Niinistön ja Suomen ulkopolitiikan imagoon ulkomailla. Euroopassa on ihmisiä, jotka näkevät vierailun yrityksenä parantaa kahdenvälisiä suhteita Euroopan unionin solidaarisuuden kustannuksella, Moshes jatkaa.

Hän ei kuitenkaan halua liittää vierailua suomettuneisuuden aikaan.

- Tuskin menemme takaisin niihin päiviin.

Myös ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolan mukaan tapaamiseen liittyy riskejä.

- On aina riskejä joutua pelinappulaksi konfliktin yhteydessä. Venäjä on harjoittanut politiikkaa, jossa pyritään hajottamaan EU:n yhtenäisyyttä ja tuottamaan päättämättömyyttä maiden kesken, Aaltola sanoi STT:lle.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Keskuskauppakamarin kyselyyn vastasi 2 676 yritysjohtajaa kaiken kokoisista suomalaisista yrityksistä. Kysely lähetettiin yhteensä 17 000 toimitusjohtajalle, joten vastausprosentti oli 16.

Vastaajista 47 prosenttia arvioi, että pakotteet vaikuttavat heidän yrityksiinsä negatiivisesti, joko suoraan tai välillisesti. Suurimpaan osaan vastaajista pakotteet vaikuttavat epäsuorasti, mutta Venäjän markkinoilta ilmoitti vetäytyvänsä pakotteiden takia 12 yritystä.

Kauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä korosti torstaina, että puolet yritysjohtajista pitää Venäjän vastaisia pakotteita oikein mitoitettuina ja 16 prosenttia toivoi vieläkin kovempia pakotteita Venäjää kohtaan.
Mielenkiintoista ja arvostettavaa suoraselkäisyyttä, eikä pelkkää rahanahneutta.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Möötteäminen ei sinällään vielä ole sen koommin uhittelua kuin nöyristelyäkään, että sikäli komppailen Olgaa. Tarkastellaan asiaa uudelleen kun kerrotaan mööten sisällöstä/tuloksista.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Möötteäminen ei sinällään vielä ole sen koommin uhittelua kuin nöyristelyäkään, että sikäli komppailen Olgaa. Tarkastellaan asiaa uudelleen kun kerrotaan mööten sisällöstä/tuloksista.
Lähinnä möötteämisen aiheuttamat reaktiot 'samalla puolella' oleviin arveluttaa.
Ja se että Venäjän propagandakoneisto käyttää härskisti nyt hyväksi tätä tapaamista.

Mulle jäi epäselväksi mikä oli Olgan kanta? Paitsi että mainitsi Salen olevan täpäkkäänä.

Siitä olen samaa mieltä. Täpäkkyydestä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Mitä Sauli edellä, sitä muut perässä.

Venäjän, Ukrainan ja EU:n johtajat neuvotteluihin

Venäjän, Ukrainan ja EU:n johto ovat päättäneet pitää neuvottelut Ukrainan kriisin rauhoittamiseksi, kertoo EU:n komissio.

Euroopan komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso on keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Johtajat puhuivat muun muassa kaasuntoimituksista ja siitä, miten Ukrainan tilanne saataisiin vakautettua.

Se, miten neuvottelut järjestetään, päätetään EU-komission mukaan myöhemmin.
Tästä se alkaa. Ensin puheita, sitten tekoja ja sitten ikuinen rauha kaikille maapallon ihmisille. Toivotaan ainaskin näin, eiks vaan joo!??!?
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tässä näistä Venäjän propagandakoneiston tekemistä vääristelyistä.

Presidentti Sauli Niinistön Sotshin-vierailun alla Venäjän viestimissä on tehty johtopäätös, jonka mukaan Suomi on kieltäytynyt asettamasta Venäjälle uusia pakotteita ja ilmoittanut tämän kannan myös Euroopan unionille.
Venäläinen tulkinta on lähtenyt liikkeelle pääministeri Alexander Stubbin (kok) Ylelle antamasta haastattelusta keskiviikon A-studiossa. Siinä hän kertoi, etteivät EU-johtajat suunnittele vastinetta Venäjän EU:lle asettamille pakotteille.

Stubb kertoi tuolloin myös keskustelleensa pakotteista tiistaina puhelimitse Saksan liittokansleri Angela Merkelin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman van Rompuyn ja EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson kanssa.

– Minun viestini heille kaikille oli kaksikohtainen. Ensimmäinen oli se, että emmehän me näihin pakotteisiin tule vastaamaan millään vastapakotteilla. Vastaus oli, että ei missään nimessä, koska meidän perusteemme on poliittinen. Toinen sitten se, että kerroin meidän maataloussektorimme tilanteesta ja vetosin tiettyyn apuun, Stubb sanoi A-studiossa.


"Suomi kieltäytyi
pakotteista"

Esimerkiksi Venäjän hallituksen lehti Rossiiskaja gazeta otsikoi kuitenkin asian seuraavasti.

- Suomi kieltäytyi pakotteista Venäjää vastaan
.

Rossiiskaja gazetan mukaan "Suomen johto ei tule asettamaan mitään pakotteita Venäjää vastaan" vastineeksi Venäjän asettamalle tuontikiellolle.

Rossiiskaja gazetan mukaan Suomen kannan on Euroopan unionille ja Merkelille kertonut Stubb.

- Minun viestini heille koostui kahdesta kohdasta. Ensiksikin, me emme tule asettamaan mitään vastapakotteita. Ja toiseksi, meidän maataloutemme tarvitsee tiettyä apua, Rossiiskaja gazeta siteerasi Stubbin Ylelle antamaa lausuntoa.

Tämä siteeraus Stubbilta on otettu alkujaan uutistoimisto Itar-Tassin tekemästä uutisesta, joka on levinnyt Venäjällä moniin tiedotusvälineisiin. Useat uutissivustot ovat otsikoineet sen myös niin, että juuri Suomi on päättänyt olla asettamatta lisäpakotteita. Esimerkiksi suosittu Eho Moskvy -radiokanava otsikoi: "Suomi ei tule vastaamaan Venäjän sanktioihin".

Lausunnoista annettu
väärä mielikuva

Venäläisissä uutisissa on siis kadotettu Stubbin alkuperäisestä lausumasta se, kuinka hän kertoi EU-johtajien kanssa käymästään keskustelusta ja heiltä saamastaan vastauksesta, että uusia pakotteita ei myöskään heidän mielestään pidä asettaa Venäjälle.

Sen sijaan venäläisille on välitetty mielikuva, että Suomi itse päätti olla asettamasta lisäpakotteita tai osallistumasta mahdollisiin EU:n suunnittelemiin uusiin pakotteisiin ja että Stubb kertoi juuri tämän kannan EU-johtajille.

Venäläisistä uutisista syntyy myös se mielikuva ikään kuin Suomi voisi itse joko asettaa lisäpakotteita tai irrottautua EU:n rintamasta, vaikka Suomen ja Stubbin viesti on koko ajan ollut se, että Suomi on osa EU:ta ja päätökset tehdään yhdessä EU:ssa.

Ilta-Sanomat on Sotshissa paikan päällä seuraamassa Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamista. Tapaaminen alkaa tänään puolilta päivin Suomen aikaa ja presidentit kertovat neuvottelujensa tuloksista lehdistölle iltapäivällä.
Arja Paananen, Sotshi
Eli tais Sale nyt syöttää pallon väärälle kaverille. Näin se iso koneisto pyörähtää ja myyrää tungetaan EU:n sisään. Suomen muodossa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
Putin on vieraillut kesällä Wienissä ja sillä vierailulla on kauppasopimuksiakin tehty. Itävalta on ollut EU:n asettamia pakotteita vastaan. Itävalta vaati ja sai pakotteisiin poikkeuksen, kaksi Wienissä olevaa venäläistä pankkia jätettiin pakotteiden ulkopuolelle.

Että älkää meitä haukkuko, kattokaa mitä OoPee tekee tuolla noin hei, kaveri pelaa sikaa!
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Avaruustutkija ja mormoni uskoo ihmeisiin, mutta ei evoluutioon

Aavistuksen verran erikoinen yhdistelmä tiedettä ja uskontoa.
Kertomukseen Aatamista ja Eevasta hän sen sijaan uskoo kirjaimellisesti. Se tarkoittaa myös, että Sillanpää ei usko evoluutioon – ainakaan vielä. Tieteellisen tiedon luonteeseen kuuluu muuttuvuus. Ehkä evoluutioteoriakin tarkentuu joskus sellaiseksi, että se käy yhteen Sillanpään uskon kanssa. Jos näin ei käy, uskonto voittaa tieteen.

Luonnontieteilijänä Sillanpää uskoo todistettuun, mitattavissa olevaan tietoon. Miksei hän epäile asioita, joita ei voi todistaa tai mitata?

"Fysiikassa voin lähteä peruslaeista. Mutta on olemassa asioita, joita en yksinkertaisesti pysty selittämään tieteellisellä tiedolla, niin kuin vaikka ihmeet."

Sillanpää uskoo, että Raamatun ihmeet ovat totta ja ihmeitä tapahtuu yhä. Tiede on vain pilannut ihmisten kyvyn havaita niitä.

...


Sillanpää esimerkiksi uskoo, että pieni joukko juutalaisia seilasi 2 000 vuotta sitten meren yli Pohjois-Amerikkaan. Se oli tyhjä, ja juutalaisista tuli Amerikan intiaanien esi-isiä. Ylivoimaisesti suurin osa arkeologeista sanoo, että kertomus ei ole totta.

Mitä Sillanpää siis arvelee: valehtelevatko arkeologit? Ovatko he erehtyneet? Vai ovatko he niin huonoja, etteivät löydä todisteita? Miltä tuntuu olla osa tiedeyhteisöä, joka on Sillanpään mielestä näin kauhistuttavalla tavalla väärässä?

Sillanpää miettii. Hän sanoo, ettei ahdistu asiasta.

"Tieteellinen tieto ei ole aukotonta, ja näissä asioissa luotan enemmän pyhiin kirjoituksiin."
Aikamoinen epäluottamuksen osoitus luonnontieteilijäkollegoita kohtaan sanoa ettei heidän tutkimuksensa Amerikan intiaanien alkuperästä ole todistettua, mitattavissa olevaa tietoa.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Aamulehti sanoi:
Oltermanni-juuston kilohinta on normaalisti kymmenen euron luokkaa. Esimerkiksi K-Supermarketissa Oltermannin kesätarjoushinta on pakkauskoosta riippuen 10–11 euroa.
Jopa on Oltermanni hinnoissaan Pirkanmaalla, jos tuo 10 - 11 euroa tarkoittaa kilohintaa. CM Rauma myy kilon Oltermannipötköä tarjouksessa hintaan 5,99€ tai 6,99€.
 
Ylös