Syön parhaillaan 4 (vatsa repee jos saa santsata)

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Kanan koipireisi 1kpl. Huh on kyllä täyttävän tuhtia jo yksikin.
Kanaa tai kananlihaa on nykypäivänä varsin vaikea löytää mistään? Broileri on nykyään lähes täysin vienyt markkinat sitkeähköltä ja pitkän kypsennnnysajan vaativalta kananlihalta.

Tulee mieleen koulun kanaviilloki ja armeijan kanarisotto. Mää tykkäsin nuista molemmista. Valtaosalle koulu-, ja armeijakavereista kanaruoat olivat kauhistus.
Ei kai siinä?
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jaa?

Kaalikääryleet ovat kuitennii suomalaisen ruokakulttuurin perusasioita ja oiken hyviä ja maukkaita syötäväksi, jos ei valmistuksen aikana liikaa siirapilla lotrata. Niin.
Ruotsista tullut meille aikoinaan. Ja on suomalaista ruokakulttuuria, kun koulussakin tarjolla ollut 'aina'.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaalikääryleet on 1700-luvulla kehitetty pohjoismainen muunnos perinteisestä turkkilaisesta ruokalajista dolmasta, joka on viiniköynnöksen lehdestä tehty kääryle.[1] Ruokalaji mainittiin ruotsalaisessa keittokirjassa ensimmäisen kerran vuonna 1755. Vuonna 1709 käydyn Pultavan taistelun hävinnyt Ruotsin kuningas Kaarle XII pakeni Osmanien valtakuntaan. Kuninkaalla oli mukanaan noin 1500-miehinen joukko sotilaita. He asettuivat osmanihallinnon alaiseen Benderin kaupunkiin (nyk. Tighina). Erilaisten vaiheiden, kuten vuosina 1710–11 käydyn Venäjän–Turkin sodan jälkeen kuningas siirtyi joukkoineen takaisin Ruotsiin. Vierailun pysyväksi perinnöksi Pohjoismaihin jäi kaalikääryleiden valmistustaito. Ruotsinkielisen nimen kåldolmar osa dolma on tullut suoraan turkin kielestä.[2] Toisen teorian mukaan resepti saapui osmanisuurlähettiläiden tai kauppiaiden mukana.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Pikku-Albertille oli ihmetyksen aihe, kun äidin tekemä kanaruoka oli, ja on sivumennen sanottuna yhäkin, kerrassaan taivaallista herkkua ja samanniminen syötävä koulussa oli sitkeää ja mautonta.
Pikku-Ilpo aikoinansa taasen totesi alakoulun, kodin ja armeijan kanarisotot varsin samanarvoiseksi.

Munuaisrisotosta en osaa sanua, koska koulussa ei koskaan ollut tarjolla munuaisrisottoa. Kotona oli. Söin kuitennii kotona munuaisrisottoa hyvällä ruokahalulla. Silloin.

On käynyt mielessä, että josko sitä vielä itse osasi valmistaa munuaisrisottoa?

Kotona asiasta mainitsin... Sanoivat, että syö sitä kusta ihan yksinäsi.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18418
Kaalikääryleet ovat kuitennii suomalaisen ruokakulttuurin perusasioita ja oiken hyviä ja maukkaita syötäväksi, jos ei valmistuksen aikana liikaa siirapilla lotrata. Niin.
Ei ne kovin hyviltä vaikuta jos silmäkulmat killuvat märkkänä, kyl niitä jotenkuten pystyy syömään, mut lähellä on etteikö yökkö tulis.

Ootteko koskaan vetäneet ruotsalaista hapansilakka Surströmmingiä suoraan purkista, kovvoo tavaroo
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Kanaa tai kananlihaa on nykypäivänä varsin vaikea löytää mistään? Broileri on nykyään lähes täysin vienyt markkinat sitkeähköltä ja pitkän kypsennnnysajan vaativalta kananlihalta.

Tulee mieleen koulun kanaviilloki ja armeijan kanarisotto. Mää tykkäsin nuista molemmista. Valtaosalle koulu-, ja armeijakavereista kanaruoat olivat kauhistus.
Ei kai siinä?
Kai sinä olet kuullut, että kana se broilerikin on ja tarkkaan ottaen se on lihatuotantoon kasvatettu kanarotu.
 

Örfil

Guest
Pikku-Ilpo aikoinansa taasen totesi alakoulun, kodin ja armeijan kanarisotot varsin samanarvoiseksi.
Jälkimmäisen tarjoamaa kanarisottoa tuli syötyä lauantaina ja jälleen tuli todettua, että mikä tahansa maistuu mättäällä istuessa aivan ihqulta. Lihaneitsyyteni meni tilapäisesti pe-su, joten söin myös kinkkuperunasoossia, kalakeittoa sekä pelkkää muusia (mustassamakkarassa menee minunkin rajani "asioiden" kanssa) ja kermaperunaa.

Testasin myös "kanarisottoa marjamehussa" -nimistä ruokalajia, kun tuuli heitti puoliksi syötyn ruuan lautasineen kanervikkoon ja osa ruuasta päätyi juomamukiini. Pelastin mitä oli pelastettavissa eli mehun ja mukissa olleet ruuantähteet.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Siipiveikkojen vai keiden ja missä kaupungis? Miten tulisen kastikkeen otit ja entäs mitkä dipit otit varsisellereille/porakkatangoille? Paljo makso? Ja tärkein. Monta kappaletta otit!? ;)

En mitään. Kukaan ei pahoita ainakaan mieltään.
En mäkään koska en mäkään. Tervetulloo keveempi olo. ;) Söin kyllä tossa 3h sit nakkeja ja salaattia.
 

Örfil

Guest
Lie jotain alitajuntaista, mutta verilättyjen, verimakkaran ym. vereen muussatun biomassan syönti ei iske. Ja vaikka olis veriporkkanoita tai verisalmiakkia, niin ei luonnistu :nope:
Ja olkoonkin että poikkeusoloissa, joihin viikonlopun tapahtuman lasken, olen antanut itselleni luvan syödä mitä tahansa, niin raja menee tuossa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös