Jos kilpakävelyssä noudatettaisiin tiukasti sitä sääntöä että kosketuksen maahan täytyy koko ajan säilyä, diskattaisiin kaikki. Mielestäni kyseessä on pikemminkin juoksutyyli kuin kävely.
Näinhän se taitaa olla, mutta... Sääntö on kirjattu wikipediaan näin" Kilpakävely on etenemistä askelia ottaen niin, että kävelijä säilyttää kosketuksen maahan siten, ettei ihmissilmällä havaittavaa kosketuksen irtaantumista esiinny. Etummaisen jalan täytyy olla suorana (ei taivutettuna polvesta) maakosketuksen alkamishetkestä lähtien siihen asti, kun se on pystysuorassa asennossa.”
Kävelytuomarit valvovat kilpailun aikana, että kilpailijoiden tekniikka pysyy kävelysääntöjen mukaisena. Kävelyn sääntöihin nojautuen tuomarit seuraavat, että kilpailijoiden polvi ojentuu täydellisesti kantapään tullessa maahan ja pysyy ojennettuna jalan pystysuoraan vaiheeseen saakka. Samoin tuomarit seuraavat, että silmin nähtävä maakosketus säilyy."
En katsonut kisaa, mutta arvelen, että tuosta jalan ojentumisesta tulee niitä huomautuksia enemmän kuin maakosketuksen puutteesta.
Hidastus- ja valokuvista varmaan nähdään, että molemmat jalat ovat irti, mutta jos tuomari ei näe "suoraan", niin ei näe. Valvotaanko vielä jotain nilkan ojentumsita tms?
ON varmaan tuo 50 km kävely kovempi rääkki kuin maraton, sinällään tosi raaja laji. Lähes tajuttomia ukkoja tiputukseen monta kertaa viety. Mutta tuon hieman epäselvän säännön / tuomaroinnin takia en ihan pysty arvostamaan korkeammalle kuin vaikka tuota maratonia.