Formula 1 - 2015 - USA:n GP - Kisaennakot, liveseuranta ja jälkihöyryt

tieri

Banned
Liittynyt
12.3.2009
Viestit
571
Saisko tähän jotain selvennystä?
No vaikka hamiltonin kiilailut ykkösmutkassa. Eikä se Kimikään kai lämpimikseen tuosta kiilaamisesta radioon huudellut. Kuusi kierrosta kesti saada tuma-auto radalle, kun oli romua radalla jne. Ei se nyt mikään tuomariston ja oikeudenmukaisuuden riemuvoitto olut tuo kilpailu. Mutta säännöthän ovatkin vain rehellisiä ja selkärankaisia varten. :rolleyes:

Jos ei vieläkään avaudu, niin suosittelen että tutustut FIA julkaisemiin sääntöihin ja mitä siellä sanotaan, jos toinen auto on senttiäkään toisen rinnalla...

edit: Hidastuksesta näki ihan selvästi, että hamilton ei edes yrittänyt kääntää kaikkia mutkaan, vaan ajatti Nicon tietoisesti radalta. Tämän pitäisi olla sääntöjen (ja terveen järjen!) mukaan tuomittavaa, mutta jostain syystä siihen ei puututa. Näin törkeitä kiilauksia ei mielestäni sentään aiemmin ole sallittu. Näköjään linja lipsuu, kunnes jotain sattuu pahasti.
Mielestäni ihan järjetöntä ja turhaa sallia toisten kiilaaminen sillä se vaarantaa turhaan kuljettajien turvallisuutta, vaikeuttaa ohittamista ja huonontaa näin kilpailua.
 
Viimeksi muokattu:

IsoAhven

Well-known member
Liittynyt
16.3.2012
Viestit
2700
Ei se ole. Jos koitat tehdä esimerkkejä, nii tee ne edes kunnolla, kendojanari. Edit: niin joo ja kato jalkapalloa enemmän, että opit ymmärtään sitä. Ei sit vituta niin paljon, jos suomi sattuuki häviämään.
 
Viimeksi muokattu:

Krtecek

Pirkanmaan tietäjä
Liittynyt
25.5.2015
Viestit
837
Ei se ole. Jos koitat tehdä esimerkkejä, nii tee ne edes kunnolla, kendojanari. Edit: niin joo ja kato jalkapalloa enemmän, että opit ymmärtään sitä. Ei sit vituta niin paljon, jos suomi sattuuki häviämään.
En mä pahoita mieltäni urheilun takia, koska se on naurettavaa. Minä en pelaa joukkueessa, joten he eivät ole me. Enkä pahoita mieleeni formuloiden takia, kävi mitä kävi. Miks mua niin paljoa pitäisi kiinnostaa tai ottaa henkilökohtaisesti, mitä miljonääreille käy keskinäisissä ympyrän ajelussa. Hauskaa ajanvietettä sen katseleminen on, mutta ei se sen vakavempaa ole.

Tulee jalitsua pelattuakin ja katseltua useampikin peli viikossa eri maiden liigoista. :)
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14198
Aikamoinen kilpailu sitten nähtiin Yhdysvalloissa totta vieköön!

Paha sanoa, että mistä aloittaisikin kun tapahtumia riitti enemmänkin kuin mitä hetkeen on ollutkaan joskin jo Venäjälläkin tapahtumia oli varsin paljon. Sitä taaksepäin mentäessä onkin hetken aikaa mietittävä yhtä tapahtumarikasta kilpailua joskin onhan noita ollut tällä kaudella. Ja onnittelut toki monen Onnettaren arpapyöräytyksen jälkeen myös Lewis Hamiltonille uran kolmannesta maailmanmestaruudesta.

Ja liittymisestä Sir Jackie Stewartin rinnalle ainoaksi Yhdistyneiden Kuningaskuntien kolminkertaiseksi maailmanmestariksi.:alppu: Joskin peukkua menee välittömästi itseltäni alaspäin myös väkisin menemisestä Rosbergin lähelle silloin kun ei pidä mennä.:thumbdown

Hamiltonin osalta kilpailu olisi voinut mennä hyvinkin toisin. Tontun kanssa olen ollut tässä kisassa samaa mieltä vain tasan kahdesta asiasta. Siitä, että Hamilton on ansainnut mestaruuden ja tapahtumien riittävyydestä. Muussa tapauksessa tämän kisan selostus meni siihen malliin, että varmaan eläkkeellä oleva Jokisen Juhakin olisi vetänyt paremmin...:wall:

Salon Mikallakin oli pitkästä aikaa niin syvältä kommentointitaso, että välillä päätä särki kuunnella moisia valituksia ja täysin pihalla olleita arvioita. Ja kyllä se Oikarisen puolestakin meni pieleen, mutta kolmikon paras oli tällä kertaa. Jäämies Timppa oli sitten oma lukunsa haastattelussa... Ja pienenä ilona niin Salo kuin Oikarinenkin yrittivät muuten kisan aikana Saarta korjata siitä Pirellin arvioiden jatkuvasta kohkaamisesta ja ei muuta kuin Tonttu pitää päänsä siinäkin.:mad:

Rangaistuspuoli tuomaritoiminnan kanssa erittäin epäjohdonmukaista. Hamilton meni lähdössä taas rajoille. Jo Venäjällä mentiin ja toiste ei olisi saanut mennä enää. Kerta vielä niin ei muuta kun kaiteisiin... Sitten vain sanotaan sitäkin ns. Ensimmäisen Kierroksen Vahingoksi. Oppisi ainakin tavoille.

No Ayrtonin jalanjäljillä ollaan, mutta jopa Ayrtonillakin oli pelisilmää tietyissä tilanteissa. Ja sekin on paljon sanottu Sennasta joka oli pahimmillaan myös pahuudessaan uskomaton tyyppi. Nimenomaan niin kuljettajia kuin myös ulkopuolisiakin heppuja kohtaan siinä missä Hamilton näyttäisi olevan yhtä paha vain kuljettajia kohtaan sillä muuten kyllä kehuja riittää muille vaikka kisa menisi kuinka huonostikin siinä missä Sennalla ei riittänyt.


Toisin kuin tällä herralla mikä tarvitsi viime kauden Belgian jälkeen jumalattoman näytöksen laittaa pystyyn normaalista kilpailutilanteesta ja jonka jälkeen Hamilton on itse koetellut liikaakin hyvän maun ohittelun rajoja ja ei niinkään Rosbergia kohtaan vaan myös muitakin kohtaan muun muassa tässäkin kilpailussa. Oliko nyt Kvyat vai Ricciardo tämän peippailun uhri.

Muista rangaistavista kuljettajista Nico Rosbergilla oli yksi tilanne kuten myös Daniil Kvyatilla oli kilpailun aikana. Erittäin lähellä mentiin näissä tapauksissa keltaisten lippujen alueella ja samalla Hamiltonilla näitäkin tilanteita oli kaksi siinä missä Rosbergilla ja Kvyatilla vain yksi. Kertaakaan näitä kuljettajia ei rangaistu ja sitten annettiin rangaistus kyllä Sainz Juniorille varikon ylinopeudesta. Tuomariston toiminta on muutenkin ollut jälleen kerran hyvin linjatonta eri kuljettajia kohtaan kilpailuissa ja kilpailuistakin toiseen se on ollut muutenkin hyvin vaihtelevaa.

Mikä ei ole kyllä hyvä juttu vaikka kai siinä sitten yritetään vain hakea taas jotakin selkeyttä siinä kuitenkaan onnistumatta. Päivän muihin onnistujiin nähden tv-ohjaus FOM:ltä oli muutamaan kilpailuun... Olisikohan ollut paras sitten 5 viime kilpailun jälkeen? Parempi oli omasta mielestänikin kuin mitä on ollut vähään aikaan sillä tällä kaudella ja yleensäkin vuodesta 2012 lähtien FOM:n tv-ohjaus on ollut nykypäivän ja vaikka vanhemmankin ajan mittakaavalla puhuttuna luokattoman huono. Toki vielä 1980-luvun ja 1990-luvun alun Ranskan kisoihin on kyllä matkaa, mutta niitä tv-ohjauksen painajaisia ei pitäisi ikinä tulla tänä päivänä.

Sinänsä sitten Rosbergin tilanteeseen voin sanoa, että nyt ei riittänyt edes viime kauden onnettoman luovutuskisaan nähden parempi kisa tänä vuonna kun sitten keskittyminen herpaantui.

Tosin kilpailu ja Rosbergin tilanne ei olisi edes voitollakaan enää muuksi muuttunut kun voittoja olisi tarvittu vielä ainakin kolme ja sitten vielä Abu Dhabikin olisi pitänyt ajaa läpi kunnialla. Hamiltonille olisi pitänyt tulla tämän kisan keskeytys ja vielä ehkä parikin keskeytystä lisää paineettomaan suoritukseen.

Ja kun laskee Patrick Tambay-tyylin epäonnen keskeyttämällä kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä ja parissa-kolmessa muussa kilpailussa pahoissa teknisissä vaikeuksissa olemalla niin ei mestaruutta olisi voinut tällä kaudella tulla. Tai viime kauteen verrattuna se tällä kaudella vasta olisikin ollut ns. Tuurimestaruus. Viime kaudella mestaruuden Rosberg olisikin ansainnut.

Suomalaisittain rankka kilpailu.:frown:

Kimi on monesta valituksesta poiketen ajanut viime kauden karmeaan kauteen verrattuna kokonaisuutena tämän kauden ajan yhtä kilpailua lukuun ottamatta edes kohtuullisen hyvänä pidettävän kauden joskin tietysti kun on vuoden 2002 jälkeen tottunut siihen Unelmien Jäämiehen Huippukausien ajamiseen niin ei ole ihmekään, että välillä Räikkösen suorituksia kritisoidaan. Ja itsekin olen niitä kritisoinut ja pitänyt huolestuttavana katsoa. Ensi kauden on yksinkertaisesti pakko onnistua ja mielellään loppukaudenkin tällä kaudella. Muutoin en näe kyllä syytä enää vuoteen 2017 asti jatkamiseen.

Muuten kyllä voi hyvinkin jatkaa vielä vuoteen 2017 asti mikä on toki hyvä uutinen miehelle itselleen, mutta ei Bottaksen Valtterille jonka suorituksista voisi alkaa ivallisestikin puhumaan, mutta en viitsi. Ja koska sekin olisi hieman tarkoituksetonta lietsontaa minkä asiantuntemuksen jätän toisille. Ja pois lukien yhtä kisaa tällä kaudella Räikkönen on toiminut mukavasti myös muutenkin hieman toisenlaisena kuljettajana kuin on ollut ja sitä selvääkin epäonneakin on riittänyt.

Mikä ettei vaikka vuoden 2017 jälkeenkin mies jatkaisi, mutta se vaatisi jo todella menestyksekästä ensi kautta ja samalla myös melkein mestaruustaistoa vuosina 2016-2017 miehen jatkamiseksi sen jälkeen. Mene ja tiedä.

Kvyatin osalta unohdetaan taas usein, että mies on parhaimmillaan ollut tällä kaudella toinen ja on ajanut erittäin hyvän kauden muutamaa kilpailua kuten tämän kertaista huomioimatta. Tietenkin mikäli herra Lasisilmä toisin päättäisi niin ongelmia tulisi, mutta aika perusteetonta olisi alkaa riehua. Toisaalta hänen näkökulmansa tietäen asian ratkaisu on melkoinen Peiliviidakko selitettäväksi. Samanlainen ongelma on nyt ollut Nico Hülkenbergillä muutamassa viime kilpailussa suhteessa Sergio Pereziin.

Perez on ollut kovassa nosteessa kaikkiaankin pitkästä aikaa ja saa nähdä, että miten käy kuin Meksikoon mennään. Ja viimeinen päivän peukku pitää antaa McLarenin Jenson Buttonin ja Fernando Alonson ohella myös itse Alexander Alex Rossille joka oli hyvin lähellä siirtää Italian Grand Prixin 1993 ja Michael Andrettin kolmostilan historiaan ottamalla ensimmäisenä yhdysvaltalaisena kuljettajana pisteitä sitten heti Andrettin jälkeen.

Ja ennen Andrettiahan edellinen yhdysvaltalainen pistemies oli myöskin kolmospaikalle Aurinkokaupungin Ratojen Lännen Lokari Eddie Cheever Phoenixissa 1989.:cool: Ei kuitenkaan harmittavasti siirtänyt ja osin koko tilanne oli tänään keskeytyksistäkin kiinni.

Ja seuraava kisa huolimatta maailmanmestaruuden ratkeamisesta onkin sitten paluun tekevällä Meksikon radalla.

Ja etukäteen tuleekin sitten tällainen riemukas onnittelu paluun johdosta ensi viikon kilpailua varten:

Viva la Autodromo Hermanos Rodriguez y Gran Premio de Mexico!:alppu:
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Aivan karmeaa tajunnanvirtablogioksennusta jälleen kerran, ilman minkäänlaista editointia. Toki vielä 1980-luvun Charles Mansonin TV-haastatteluihin on matkaa, mutta niitä tv-ohjauksen painajaisia ei pitäisi ikinä tulla tänä päivänä. Kai siinä sitten yritetään vain hakea taas jotakin selkeyttä siinä kuitenkaan onnistumatta, joskin nimenomaan siinä missä muuten kyllä poislukien. Mene ja tiedä.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14198
Aivan karmeaa tajunnanvirtablogioksennusta jälleen kerran, ilman minkäänlaista editointia. Toki vielä 1980-luvun Charles Mansonin TV-haastatteluihin on matkaa, mutta niitä tv-ohjauksen painajaisia ei pitäisi ikinä tulla tänä päivänä. Kai siinä sitten yritetään vain hakea taas jotakin selkeyttä siinä kuitenkaan onnistumatta, joskin nimenomaan siinä missä muuten kyllä poislukien. Mene ja tiedä.
Jos tarkoitat viestiäni niin mikä siinä on pielessä?

Kysyn vaan?

Muussa tapauksessa en kyllä nyt ymmärrä, että mitä hait?
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Jos tarkoitat viestiäni niin mikä siinä on pielessä?

Kysyn vaan?

Muussa tapauksessa en kyllä nyt ymmärrä, että mitä hait?
Kyllä sulle on aika useasti sanottu samasta asiasta. Uskoisin että tiedät mistä kyse. Tekstiä on aivan liikaa, samoja asioita toistellaan eri sanoilla, ajatus poukkoilee sinne tänne, tekstistä suuri osa on täysin turhia täytesanoja. Lukijan silmät lasittuvat jo vilkaisusta tuohon sanaseinään, puhumattakaan että jos yrittäisi sitä lukea ja pysyä kärryillä että mikä tässä nyt on ajatuksen punainen lanka. Oksennat tuollaisen blogin suoraan tänne, vaikka voisit kuluttaa 10 min ensin siihen että käyt tekstisi läpi ja tiivistät sen kolmasosaan tuosta, poistat turhan toiston ja täytesanat ja jätät vain tarpeellisen asian tekstiin. Mutta turhapa tästä on taas jankata, kun et tule tuosta sen kummemmaksi muuttumaan.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14198
Mainitaan toki vielä hienona saavutuksena myös Max Verstappenin nelostila tämän päivän kilpailusta.

Paljon on vielä edessä nuorella miehenalulla, mutta kaikki voi toki muuttua huonommaksikin.

Ehkäpä tämä ei ollut tajunnanvirtaoksennusta?
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14198
Kyllä sulle on aika useasti sanottu samasta asiasta. Uskoisin että tiedät mistä kyse. Tekstiä on aivan liikaa, samoja asioita toistellaan eri sanoilla, ajatus poukkoilee sinne tänne, tekstistä suuri osa on täysin turhia täytesanoja. Lukijan silmät lasittuvat jo vilkaisusta tuohon sanaseinään, puhumattakaan että jos yrittäisi sitä lukea ja pysyä kärryillä että mikä tässä nyt on ajatuksen punainen lanka. Oksennat tuollaisen blogin suoraan tänne, vaikka voisit kuluttaa 10 min ensin siihen että käyt tekstisi läpi ja tiivistät sen kolmasosaan tuosta, poistat turhan toiston ja täytesanat ja jätät vain tarpeellisen asian tekstiin. Mutta turhapa tästä on taas jankata, kun et tule tuosta sen kummemmaksi muuttumaan.
Vai niin.

Ainoa mitä tuosta myönnän vääräksi on vain se, että oli ehkä korkeintaan liian pitkä viesti ja mahdollisesti jotain selvennystä aiheeseen olisi pitänyt tehdä.

Ja valituksia minulle on tullut toisinaan myös liian lyhyestäkin tekstistä tällä foorumilla. Ihan rauhallisesti kannattaa lukea myös se teksti läpi ilman mitään muuta ylimääräistä valitusta.

Punainen lanka oli siinä, että Hamilton voitti mestaruuden ja ansaitsi sen tempuistaan huolimatta ja yritin myös kertoa muidenkin kuljettajien asioita kilpailun saralta vähän muistellen myös vanhojakin siinä sivussa. Ja toki mainita myös Maikkarin selostuksen virheitäkin joita ei kyllä olisi voinut olla huomaamatta. Ja mitä tulee muuttumattomuuteen niin olen kyllä vuosien saatossa ehtinyt myös muuttuakin. Ainakin alkuaikoihin verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14198
Ja kun nyt laskin huvin vuoksi päässäni tuon julkaisemani pitkän tekstin pituuden niin noin kolmasosalla viesti olisi kertonut vain Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin tilanteen vertailua ja silloinhan siitä olisikin varmaan metakka noussut.:confused:
 
Viimeksi muokattu:

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Nico saa kyllä itsensä näyttämään typerältä. Itse mokailee ja ajelee pehmosti ja sitten vielä kiukuttelee :D Huh huh, eikös Mersun olisi jo aika vaihtaa kuskia? Saattaa olla synkkä tulevaisuus Nicolla edessä. Mersun jälkeen tuskin yhtäkään huipputallia kiinnostaa herran ajattaminen.
Noihan se pitääkin reagoida. Vähän perkelettä kehiin ja pientä raivoa ajoon ensi kaudeksi. Ei pidä päästää kaikenlaisia tatuloituja pöljäkkeitä hillumaan ihan miten ne tahtoo.:mad:
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Noihan se pitääkin reagoida. Vähän perkelettä kehiin ja pientä raivoa ajoon ensi kaudeksi. Ei pidä päästää kaikenlaisia tatuloituja pöljäkkeitä hillumaan ihan miten ne tahtoo.:mad:
Nicon pitäisi kyllä nyt kasvattaa takaisin ne munat mitkä Hamilton ja talli(?) viime kauden Belgian jälkeen häneltä pois leikkasi. Voisi aloittaa siitä että kun seuraavan kerran ovat Hamiltonin kanssa rinnakkain mutkassa niin ei anna piiruakaan periksi vaan antaa hänen maistaa omaa lääkettään. Nyt Hamilton ilmeisesti luottaa siihen että Nico antaa periksi, ja ajaa sen takia nuo tilanteet todella härskillä tavalla (eilenkin näki että ei edes yrittänyt kääntää tosissaan vaan tarkoitus oli vaan ajattaa Nico leveäksi). Hamiltoninkin otteisiin voisi tulla pientä varovaisuutta kun Nico hajottaisi häneltä pari kertaa ripustukset tai etusiiven.
 

jleinonen

Well-known member
Liittynyt
6.3.2003
Viestit
684
Sijainti
Grandriver
Nicon pitäisi kyllä nyt kasvattaa takaisin ne munat mitkä Hamilton ja talli(?) viime kauden Belgian jälkeen häneltä pois leikkasi. Voisi aloittaa siitä että kun seuraavan kerran ovat Hamiltonin kanssa rinnakkain mutkassa niin ei anna piiruakaan periksi vaan antaa hänen maistaa omaa lääkettään. Nyt Hamilton ilmeisesti luottaa siihen että Nico antaa periksi, ja ajaa sen takia nuo tilanteet todella härskillä tavalla (eilenkin näki että ei edes yrittänyt kääntää tosissaan vaan tarkoitus oli vaan ajattaa Nico leveäksi). Hamiltoninkin otteisiin voisi tulla pientä varovaisuutta kun Nico hajottaisi häneltä pari kertaa ripustukset tai etusiiven.
Tässä kisassa Hamiltonilla oli pelkkää hävittävää. Luulisi että silloin vastustajat ottaisivat ilon irti, siis pistäisivät Lewiksen tiukille ja ajaisivat uhkarohkeasti häntä vastaan. Mielellään olisi nähnyt kunnolla taistelua Kvyatin välillä.
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7515
Olipahan mahtava kisa. Ei tarvinnut turhaan suomalaistenkaan sijoituksia jännittää, niin pystyi keskityymään olennaiseen.

Hauska tilanne kun Bottas purjehtii ekaan mutkaan ja rikkoo etusiiven. Kun luulee että tästä voi vielä nousta, niin talli pistää vielä paremmaksi ja lyö slicksit alle. Ei voi kuin nauraa.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Olipahan mahtava kisa. Ei tarvinnut turhaan suomalaistenkaan sijoituksia jännittää, niin pystyi keskityymään olennaiseen.

Hauska tilanne kun Bottas purjehtii ekaan mutkaan ja rikkoo etusiiven. Kun luulee että tästä voi vielä nousta, niin talli pistää vielä paremmaksi ja lyö slicksit alle. Ei voi kuin nauraa.
Bottas oli samaa mieltä rengasvalinnasta tallin kanssa.
 

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3883
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Pakko muuten huomauttaa tuohon Kimin ulosajoon että kyllähän muutkin liukasteli samassa paikkaa, mutta Kimillä oli (muistaakseni) uunituoreet renkaat ja vauhtia tarpeeksi paljon niin että ensimmäinen korausliike ei oikaissut.
Toinen korjausliike onnistui mutta oltiin jo niin pitkällä että hiekalle valumista ei voinut enää estää ja etusiiven pilkkomista.
Yllättävä vesivaluma tollasessa pahassa paikaa niin siinä kuka tahansa kuski on aikalailla voimaton.
 
Ylös