Örfil
Guest
Jotkut reagoi asioihin herkemmin kuin toiset.
Ei se kai sen kummempi asia ole.
Ei se kai sen kummempi asia ole.
Ja mikä pahinta, siellä saattaa olla vierasmaalaisia ihmisiä.Vähän minuakin ihmetyttää ihmisten huono adaptiokyky. Suomesta ei kannata lähteä sitten mihinkään missä on eri aika tai ilmasto.
Kyllä aika moni naukuu ettei sopeudu ja on aivot normaalia enemmänkin sekaisin kun tunti käännetään tiukuja.Eipä se sopeutumisesta ole kiinni vaan kellojen siirtäminen vaan on täysin turhaa josta luopuminen ei luulisi ketään haittaavan. Mutta Suomi ei kesäajasta voi luopua ilman direktiivimuutosta ja epäilen onko meillä senkään vertaa itsenäisyyttä että voitais aikavyöhykkeen vaihtamisesta päättää.
Eipä siitä kovin kummoista laskelmaa ollut.Iso maa - isot kustannukset.
Onko artikkelia tuosta siirtokulusta jossain? Ihan mielenkiinnosta kyselen.
Uskomatonta.Kyllä aika moni naukuu ettei sopeudu ja on aivot normaalia enemmänkin sekaisin kun tunti käännetään tiukuja.
Jos EU joskus päättäisi luopua kellojen siirtelystä, niin toivottavasti urheiluvälinevalmistajat onnistuisivat lobbaamaan pysyvän kesäajan, kuten USA:ssa lobbasivat kesäajan pidennyksen parilla viikolla molemmista päistä.Tuo on täysin turha kansalaisaloite ainakin siinä suhteessa, että eduskunta ei voi päättää kesäajasta luopumisesta.
Siksi toisekseen Keski-Euroopan aikaan siirtyminen aiheuttaisi ainoastaan sen, että joulun aikaan aurinko laskisi jo puoli kahden aikoihin ja aurinko olisi etelässä reilusti ennen puoltapäivää.
Viime sunnuntain yksi ylimääräinen tunti nukkua meni tavallaan hukkaan, kun aamulla oli herätys V8 Supercarsia katsomaan, ja ilta venyi sitten NASCARin takia. Ja keväällä kun kesäaikaan siirryttiin, niin unirytmi oli joka tapauksessa vähän retuperällä ekan IndyCar-viikonlopun takia.Jos totta puhun, ja miksi en puhuisi, tämä aikapuljaus ei ole tuntunut muutamaan vuoteen juuri missään.
Lähinnä se ärsyttää, kun pitää sen sata kelloa, kinkkumittaria, lämpömittaria, sääasemaa ja vielä auton kellokin säätää sitten kohdilleen.
Miksi se ei tunnu enää "pahalta", en osaa sanoa.
Paljonkos säästyy sähkössä, kun valoja tarvitsee polttaa tunnin vähemmän iltaisin?Ovat viisaat laskeneet että Yhdysvalloissa kellojen siirtäminen maksaa 1,7miljardia dollaria menetettynä työaikana.
Ei pennin jeniä.Paljonkos säästyy sähkössä, kun valoja tarvitsee polttaa tunnin vähemmän iltaisin?
Tuostahan ei olisi kellekään haittaa, jos ihminen jaksaa paremmin niin töissä kun vapaa-ajalla.Sisäinen salaliittoteoreetikkoni sanoo, että ehdotus Keski-Euroopan normaaliajasta on elinkeinoelämän juoni tuottavuuden nostamiseksi. Työntekijät menevät nukkumaan aiemmin ja nousevat virkeämpänä.
Ei vuorokauden tunnit yhtään vähene, vaikka kelloa eteenpäin siirtäisitkin.Paljonkos säästyy sähkössä, kun valoja tarvitsee polttaa tunnin vähemmän iltaisin?
Komp.Tuostahan ei olisi kellekään haittaa, jos ihminen jaksaa paremmin niin töissä kun vapaa-ajalla.
Väärä aikavyöhyke väsyttää espanjalaisia – "meillä ei ole energiaa tehdä lapsia"ennemmin saisivat siirtää kelloja vielä tuntia nykyistä kesäaikaa eteenpäin. Niinhän se tavallaan on Espanjassa kesällä, kun luonnollinen aikavyöhyke olisi GMT eikä CET. Ja tuottavuutta saisivat Suomessa nostaa jatkamalla kahdella tunnilla työpäivää, mutta pitämällä kahden tunnin siesta. Päiväunien hyödyistä on kyllä paljon tutkimustuloksia.
Koita seuraavaks natsikorttia.Espanjan hallitus selvittää parhaillaan parlamentin pyynnöstä, kannattaisiko Espanjan siirtää kelloja tunnilla taaksepäin ja palata samalle aikavyöhykkeelle Britannian kanssa.
Espanja joutui "väärälle" aikavyöhykkeelle vuonna 1942, kun fasistidiktaattori Francisco Franco halusi Espanjan elävän samaa aikaa aatekumppaninsa Adolf Hitlerin natsi-Saksan kanssa.
Parlamentin erityiskomitean mukaan espanjalaisten sisäinen kello on nyt jatkuvasti sekaisin. Virallinen aika ei noudata päivänvalon rytmiä, joten espanjalaiset kärsivät arjessaan jatkuvasta aikaeroväsymyksestä matkustamatta yhtään minnekään.
"Parantaisimme terveyttämme, tuottavuuttamme, stressiämme ja lastemme koulumenestystä, koska lepäisimme enemmän", uskoo hankkeen valmistelussa mukana oleva professori Nuria Chinchilla IESE:n kauppakorkeakoulusta Barcelonasta.
Espanjalaisten työpäivät ovat kulttuurisista syistä ja hitaan lounaan vuoksi erittäin pitkiä. Samaan aikaan työn tuottavuus on kuitenkin kansainvälisten vertailujen mukaan matala.
Rasitusta lisää se, että työpäivät valkenevat myöhässä. Vapaa-aikaa jää töiden jälkeen vähän, mikä on tehnyt espanjalaisista yökukkumisen mestareita.
Illallista syödään perheen tai ystävien kanssa vasta, kun kaikki ovat päässeet töistä. Ravintoloista on turha haikailla ruokaa ennen iltayhdeksää. Television paras katseluaika alkaa iltakymmeneltä. Suomessa vastaava aika on noin iltakuudesta yhteentoista. Kaiken lisäksi espanjalaiset nukkuvat 53 minuuttia vähemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin.
Chinchillan mielestä ajanpuute vaikuttaa jopa espanjalaisten syntyvyyteen, joka Euroopan alhaisinta luokkaa.
"Meillä ei ole aikaa eikä energiaa tehdä lapsia ja kasvattaa heitä", sanoo Chinchilla.
Arvostelijoiden mielestä pelkkä aikavyöhykkeen vaihto tuskin riittää elintapojen muutokseen. Chinchilla uskoo, että uudistamalla samalla työaikoja, esimerkiksi lyhentämällä lounastaukoa, saataisiin lisää vapaa-aikaa ja tehokkuutta työpaikoille.
"Meiltä menee paljon aikaa hukkaan työpäivän aikana. Tietenkään koko 10–12:a tuntia ei ole mahdollista keskittyä", Chinchilla tuumaa. "Tutkimustemme mukaan lyhyempään ja joustavampaan työpäivään siirtyneissä yrityksissä työntekijät ovat sitoutuneempia, innostuneempia ja luovempia."
Keväästä syksyyn ei kylläkään aamuisin tarvitse paljon valoja, oli sitten kesäaika tai normaaliaika.Ei vuorokauden tunnit yhtään vähene, vaikka kelloa eteenpäin siirtäisitkin.
Komp.Tuostahan ei olisi kellekään haittaa, jos ihminen jaksaa paremmin niin töissä kun vapaa-ajalla.
:idea: Valtion pitäisi kustantaa Perivitiinit, vauhdit ja hotapulverit kansalle.Tuostahan ei olisi kellekään haittaa, jos ihminen jaksaa paremmin niin töissä kun vapaa-ajalla.