Kauden alun jälkeen taitaa muuttua aika radikaalisti mielipiteet puoleen tai toiseen. Luotettavuus lienee olennaisin asia eli toimiiko suorituskykyä parantaen koko kisan ajan. Itsellä ainaki koko ajan paremmat fiilikset tuosta systeemistä, vähän sellasta jännitystä kun turboajan alusta (vaikka en sitä livenä koskaan todistanutkaan ja aasinsilta on todella heikko). :ahem:Viidesosa jo ilmoitti ettei ole hajuakaan mikä se on, mutta tohon olisin halunnut jatkoksi ei-vastanneille, että "oletko aivan varma, että ymmärrät konseptin?".![]()
KERS layout and functionality - charging phase
![]()
Kinetic Energy Recovery Systems, or KERS, become optional for 2009. Such systems take waste energy from the car's braking process, store it and then reuse it to temporarily boost engine power. This and the following diagram show the typical placement of the main components at the base of the fuel tank, and illustrate the system's basic functionality - a charging phase and a boost phase. In the charging phase, kinetic energy from the rear brakes (1) is captured by an electric alternator/motor (2), controlled by a central processing unit (CPU) (3), which then charges the batteries (4).
KERS layout and functionality - boost phase
![]()
In the boost phase, the electric alternator/motor gives the stored energy back to the engine in a continuous stream when the driver presses a boost button on the steering wheel. This energy equates to around 80 horsepower and may be used for up to 6.6 seconds per lap. The location of the main KERS components at the base of the fuel tank reduces fuel capacity (typically 90-100kg in 2008) by around 15kg, enough to influence race strategy, particularly at circuits where it was previously possible to run just one stop. The system also requires additional radiators to cool the batteries. Mechanical KERS, as opposed to the electrical KERS illustrated here, work on the same principle, but use a flywheel to store and re-use the waste energy.
KERS safety
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/090223092151.shtml
Steering clear of potential dangers
Drivers have been given advice about how to dismount their cars as the controversial new Kinetic Energy Recovery System is set to be introduced this season.
It is unclear how many teams will actually deploy their systems in Melbourne late next month, but it is nonetheless obvious that meticulous preparations for the potentially dangerous technology has been used in the development and testing phase.
At the winter test tracks, mechanics wear big rubber gloves to touch the cars, which bear 'high voltage' or other warning stickers and signs alongside the usual sponsor decals.
The German newspaper Bild am Sonntag, meanwhile, claims that clothing manufacturers associated with F1, such as Puma, are developing special racing boots that would prevent the drivers from being shocked as one of their feet touches the ground and the other the KERS-equipped car.
The newspaper also asked Sebastian Vettel if fear of electrocution was the reason for his springboard-style leap from his new Red Bull after a breakdown at the recent Jerez test.
Observers saw the German driver climb from his driving position onto the RB5's bulkhead before performing a huge two-footed jump onto the track.
"I would rather jump too highly than not highly enough," the 21-year-old said.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/090306111346.shtmlF1-Live sanoi:And how are you getting on with the Kinetic Energy Recovery System (KERS)?
"This is good fun as well. It’s great when you press the Boost button on the steering wheel and feel the extra shove of 80 horsepower. In testing I also got my first experience of how it feels when another driver presses the button and you don’t – you’re just left standing. You have to plan really well how you use this additional power, and that’s the job of the driver during the race. We are allowed to press the button for 6.5 seconds per lap. The system’s main advantage is for overtaking when you’re up close behind someone, for example in the opening stages of a race. As soon as we have reached 100 km/h – and that takes less than three seconds – the electronics release the Boost button. You just need to have charged up the energy storage unit first, of course."
Monestikohan Melbournessa vauhti on alle 100kmh? Toiseksi viimeisessä mutkassa, mutta entä muuten?Nick Heidfeld kertoilee jälleen uusien sääntöjen vaikutuksista. Tällä kertaa haastattelussa. Myös KERS otettiin puheeksi.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/090306111346.shtml
Onkohan tuota aiemmin mainittu, että nappia voi käyttää vain 100 km/h asti? No, hitaammissa nopeuksissa se suurin hyöty onkin. Käytännössä tuo tarkoittaa myös sitä, että nappia voi käyttää 2-3 kertaa kierroksessa.
Vai tarkoittaako tuo että nappia voi käyttää tuon 100km/h:n ylittämisen jälkeen?http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/090306111346.shtml
Onkohan tuota aiemmin mainittu, että nappia voi käyttää vain 100 km/h asti? No, hitaammissa nopeuksissa se suurin hyöty onkin. Käytännössä tuo tarkoittaa myös sitä, että nappia voi käyttää 2-3 kertaa kierroksessa.
Nick sanoo, että elektroniikka vapauttaa nappulan, ja talleillahan ei omaa elektroniikkaa moottorinohjaukseen enää ole. Rattikin on standardoitu. Tuosta 6,5 sekunnista (tai sen suuruisesta ajasta) on puhuttu ihan yleisesti, joten se lienee suora seuraus siitä millä volyymillä sitä voimaa voidaan KERSistä purkaa. Ei ehkä sääntö, mutta realiteetti.Taitaa tarkoittaa BMW:n omaa järjestelmää, kuten myös tuo "We are allowed to press the button for 6.5 seconds per lap". Teknisissä säännöissä ei ainakaan ole nopeusrajoista mitään.
Release-sanan yksi suomennoksista (sanakirja.org) on kyllä "laukaisu", mutta jos näppäimestä puhutaan kyllä silloin vapauttaminen sopii tarkoitukseksi paremmin...
Jos se olisi "release power", asia vielä olisi ymmärrettävissä kahdella tavalla, mutta "release button" tarkoittaa vain nappulan vapauttamista. Release ei voi mitenkään tarkoittaa nappulan painamista/aktivoimista.Vice sanoi:Vai tarkoittaako tuo että nappia voi käyttää tuon 100km/h:n ylittämisen jälkeen?
Tuo nyt kuulostaa huomattavasti realistisemmalta. Hän esimerkiksi puhuu KERSsin hyödystä kisan alkutilanteissa, mutta jos auto kiihtyy kolmessa sekunnissa yli 100km:n niin siinä ajassako "push to passin" pitäisi aina tapahtua, kaikkien osalta? Vai aina vain mutkissako? :doubtful: mitä taktiikkaa siinä olisi?-Edit- Tosin, Heidfeld ei puhu äidinkielenään englantia, joten ehkä tuossa sitten tarkoitetaan, että nappi vapautuu käyttöön vasta 100 km/h nopeudessa.
Jos silti katsotaan ainakin ensimmäinen kilpailu tai kolme ensimmäistä. Ei tuomita ennen kuin näyttö riittääTäytyy vain taas kerran todeta, että tuo KERS on aivan typerä keksintö fykkösiin.
Sitä (realiteettia) tarkoitin. 6,67 sek on myös siteerattu usein. Standardi-ECU:n osuutta en muuten tajunnutkaan ajatella...Nick sanoo, että elektroniikka vapauttaa nappulan, ja talleillahan ei omaa elektroniikkaa moottorinohjaukseen enää ole. Rattikin on standardoitu. Tuosta 6,5 sekunnista (tai sen suuruisesta ajasta) on puhuttu ihan yleisesti, joten se lienee suora seuraus siitä millä volyymillä sitä voimaa voidaan KERSistä purkaa. Ei ehkä sääntö, mutta realiteetti.
Sama tuli mieleen.-Edit- Tosin, Heidfeld ei puhu äidinkielenään englantia, joten ehkä tuossa sitten tarkoitetaan, että nappi vapautuu käyttöön vasta 100 km/h nopeudessa.