Kokkausotsikko

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Syotiin tanaan juusto fondueta uintikisan jalkeen.

Kenka tuota tekee, lisatkoon 100-200g Tete de Moine juustoa sinne sekaan, tuo omanlaisen vivahteen ja on hiton hyvaa.
Juustona tuo yllamainittu on yksi parhaista, suomessa kylla valitettavasti se on yleensa leikattu ohueksi ja happi on tehnyt tyonsa ja juuston teravyydesta on kadonnut suuri osa. Kandee ostaa koko iso kontsa ja katsoa etta paivamaarat on ok.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään tuli ostetua 1kg norjanlohta ja savustettua se leivinuunissa sellasessa savustuslaatikossa, hyvin onnistui. Siitä sitten tehtiin savulohisalaattia ja siihen päälle jugurttikastiketta.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Tänään tuli ostetua 1kg norjanlohta ja savustettua se leivinuunissa sellasessa savustuslaatikossa, hyvin onnistui. Siitä sitten tehtiin savulohisalaattia ja siihen päälle jugurttikastiketta.
Jotain samanlaista suunnitelmissa huomenna:thumbup: ...ilman leivinuunia.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Aika vähiin on kokkailut jääny viime aikoina, niin paljon sinkkuelämää tullu vietettyä. Viime viikolla laitoin kuitenkin tom yam -keittioa. Sienet korvasin tofulla, koska en syö sieniä (ainakaan paljoa :rolleyes:). Tuli hyvää. Kiitokset vaan kaverille, joka lahjoittaa mulle silloin tällöin Thaimaasta trokattuja mausteita ja maustesekoituksia ym. Tuo keittoaines oli aivan loistava kyllä. Siinä oli kuivattuna ainakin galangaa, sitruunaruohoa, chiliä ja mitä lie... Keittelin siis ensin noista liemen, siivilöin ja lisäsin tuoreet aineet.

Vois kyllä taas laitella lähiaikoina muutakin kuin tomaattipastaa...

Onkos kellään mitään hyviä vinkkejä dippikastikkeiksi? Lähinnä joku kermaviilipohjainen olis hakusessa, mutta muitakin vinkkejä otetaan vastaan. Tympii ne kaupan dippimaustepussit.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Eipä oo ehtinyt kokkaileen aikoihin. Eikä ehdi oikein huomennakaan, siksi laitoinkin äsken herneitä likoamaan veteen ja kattilan yöksi leivinuuniin.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Eipä oo ehtinyt kokkaileen aikoihin. Eikä ehdi oikein huomennakaan, siksi laitoinkin äsken herneitä likoamaan veteen ja kattilan yöksi leivinuuniin.
Vähä niinku Aromipesä! :eek!:

Mä laitoin eilen uunilohta kasvispedillä ja lohkoperunoita. Muksu teki pottujen mausteöljyn, ja hyviä tuli :thumbup:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Laitoin tänään taas chicken parmesania (juustokuorrutettua kanaa ja tomaattikastiketta pastan kera). Se on niin takuuvarma, maistuu aina. Muksukin kehui kovasti :) Otin ruoan kanssa lasillisen rieslingia. Vähä epäilytti yhdistelmä, mutta ajattelin, että kun se on niin kuivaa niin vois sopiakin. Ja sopi mainiosti :thumbup:
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Syötiin äsken lohta, ihan vaan uunissa paistettuna kera vihannesten. Tomaatti ja sipulilohkoja sekä paprikaa. Hyvää oli.
 

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Väänsin perinteisen ruskean nakkikastikkeen. Maistuu koko perheelle
 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Gin Tonic XL

Äsken tuli nautittua vähän normaalia suurempi Gin Tonic, toki itse miksattuna. Pidän juomasta kovasti, joten sitä tulee mielellään nautittua normaalia suurempi annos kerrallaan. Tässä olisi nämä yksinkertaiset ohjeet, jos muilla löytyy kiinnostusta tän juoman tekemiseen:

6 cl Gordon's London Dry Gin
22 cl Schweppes Indian Tonic Water
Jääpaloja
Sitruunalohko

Gordon's ja Schweppes kaadetaan pitkään lasiin jääpalojen kanssa ja juoma koristellaan sitruunanpalalla. Yksinkertaista, mutta loistavan makuista.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Huomenna luvassa ahvenfileitä ja jotain, tarvii kattella netistä et mitä niiden kans sopis.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Äsken tuli nautittua vähän normaalia suurempi Gin Tonic, toki itse miksattuna. Pidän juomasta kovasti, joten sitä tulee mielellään nautittua normaalia suurempi annos kerrallaan. Tässä olisi nämä yksinkertaiset ohjeet, jos muilla löytyy kiinnostusta tän juoman tekemiseen:

6 cl Gordon's London Dry Gin
22 cl Schweppes Indian Tonic Water
Jääpaloja
Sitruunalohko

Gordon's ja Schweppes kaadetaan pitkään lasiin jääpalojen kanssa ja juoma koristellaan sitruunanpalalla. Yksinkertaista, mutta loistavan makuista.
*wink*
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Noniin eli Ahvenfileitä paneroituna, perunamuusia, suppilovahverokastiketta ja vihanneksia. Sitten vielä savusiikaa on vähän jäljellä jos sitä kans maistelis.
 
Liittynyt
5.3.2009
Viestit
7
Keitän makaroonia. Kattilassa on juuri eilisestä makaroninkeittokerrasta. Aromia pitää olla!
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Sunnuntai-iltana tein sellasen satsin pastaa, että ei tarvinnu kokkailla ennen ku tänään. Eikä harmittanu syödä kolmea päivää samaa. Sellaista muunneltua bolognesea tein. Mukaan makua antamaan normisettien lisäksi punkkua ja aurajuustoa. Pilkoin sekaan myös jääkapista löytyneen kesäkurpitsan jämän, toi kivasti mehevyyttä.

Tänään laitoin katkarapupastaa. Kuullotin sipulit ja valkosipulin oliiviöljyssä, lisäsin lorauksen kermaa ja toisen valkkaria. Lisäksi kylmäsavulohen makuista tuorejuustoa, lohkottuja miniluumutomaatteja ja tietty katkarapuja. Tilliä ja mustapippuria. Tekis mieli nuolla toi lautanen :ahem: Piti sit tietty maistaa sitä valkkariakin ruoan kanssa. Tavallista hieman hapokkaampi sauvignon blanc kyllä nappas kivasti noihin tomaatteihin :thumbup:
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Olen tässä viime aikoina väsäillyt kanakeittoja. Tykkään erityisesti heittää nuudeleita niihin sekaan. :)
 
Ylös