Jäsenen rallifakiiri uusimmat tuotokset

 1. Kotimaisten rallien historia

  Vasuri kyllä. Taipaleentien vasuri heti Suontaantien risteyksen jälkeen.
 2. Kotimaisten rallien historia

  Oi oi oi....legendaarinen kilpailu, jonka järjestelyt menivät täysin vihkoon. Pätkällä tuli ralliautoja vastaan ainakin traktori, ja taisi pari henkilöautoakin tulla. Muutakin säätöä oli sen verran, että järjestävälle seuralle napsahti kaksi-kolme vuotta rallin järjestelykieltoa. Pätkiltä...
 3. MM-rallikausi 2023

  Muutama fakta on pöydällä. Ott Tänak oli tyytymätön oloonsa Hyundailla, jonne hän sopi siirron Sardinian MM-rallissa 2019. Toinen fakta on, että Tänakin vaimo on vakavasti sairas. Tiedossa on myös, että Akio Toyoda ei ilahtunut Tänakin siirrosta Toyotalta Hyundaille. Vuonna 2019 Tänakin...
 4. Ralliaiheista kuunneltavaa/katseltavaa/luettavaa

  Rallin lisäksi tätä tapahtui aikoinaan rata-autoilun SM-sarjassa Sport 2000 -luokassa.
 5. Ralliaiheista kuunneltavaa/katseltavaa/luettavaa

  No, toisaalta Timo Hantunen antoi Risto Burille raippaa ihan aiheestakin. Burin kilpa-autojen vuokraus- ja huoltotoiminnan kommervenkkejä on jouduttu oikeudessakin asti käsittelemään. Enkä nyt tarkoita Juha Kankkusen ja hänen poikansa tapausta.
 6. Ralliuutisia, vol 2

  Mika Biasionin kartturi Tiziano Siviero joutui eilen moottoripyörällä liikenneonnettomuuteen Elban saarella. Italiasta kantautuvien tietojen mukaan Siviero loukkaantui vakavasti.
 7. Ralliaiheista kuunneltavaa/katseltavaa/luettavaa

  Uusimmassa Hanaa-lehdessä tarinaa Opelin rallitallista. Markku Alen kertoo värikkäästi vuoden 1970 Suurajoistaan, jututettu myös Tapio Rainio ja Hannu Palin.
 8. Ralliaiheista kuunneltavaa/katseltavaa/luettavaa

  Hyvä jakso! Ekillä oli mielenkiintoisia tarinoita. Tuo Datsun/Nissan -kuvio on ollut hänelle todella mieluinen, samaa Eki kertoi myös keväällä Hanaa-lehden jutussa.
 9. Carlos Sainzin ura

  Henkka oli Coltin eli Rettigin "tallissa". Rothmansin neuvotteli David Suttonin tallille David Richards, hän myös neuvotteli tupakkamerkin Opel-diilit. David teki vastasi jonkin aikaa Rothmansin autourheiludiileistä. Kun Richards aloitti Prodriven Porsche -rallitoiminnot, hän sai Rothmansin...
 10. 80-90 luvun suurajot

  MM-pisteissä tuo näkyy, mutta lähinnä itse vertailin kisoja joissa kumpikin oli mukana. Jäin miettimään RAC:ta 1983. Walterin muistakseeni piti ajaa siellä, mutta Audi-sopimus tuli tietoon ja osallistuminen peruuntui, näin muistelisin. Täytyy tsekata.
 11. 80-90 luvun suurajot

  Oliko Röhrl vahvempi? Montessa Walter voitti, Markku oli toinen. Portugalissa Walter kolmas ja Markku neljäs. Korsikan Markku voitti, Walter toinen. Kreikassa Walter voitti ja Markku toinen. San Remossa Markku voitti ja Walter oli toinen. Toki kauden aikana Walter voitti kolme kilpailua ja...
 12. Ralliaiheista kuunneltavaa/katseltavaa/luettavaa

  Yleisesti: Vanhojen haavojen repiminen voi olla hyvinkin traumaattista. Kaikkia asioita ei tarvitse kertoa julkisuuteen.
 13. Suomen MM-rallin 2023 reittispekulaatiot

  Five Stars Rallyssa vuonna 1990 esimerkiksi ajettiin Vesijärven ja Längelmäveden välissä Suomasema ja Köyrä-Mutikko. Kumpikaan tie ei oikein tahdo istua MM-rallikäyttöön. Köyrä-Mutikko -pätkällä ajettiin Uitamontietä, joka oli täysin rakentamatonta seutua vuonna 1990. Nyt se on täynnä mökkejä...
 14. Suomen MM-rallin 2023 reittispekulaatiot

  Vuonna 1999 olin yötä peltoparkissa lähellä Lempään maalia. Pitääkin tarkastaa vanhat muistiinpanot, missä se pelto oli. Lyhyt matka siitä oli maalipään mutkiin, sen muistan.
 15. Suomen MM-rallin 2023 reittispekulaatiot

  Miten Lempää pitkässä muodossa? En ole käynyt ajelemassa vuosiin alueen teitä, ei siis ole minkäänlaista mielikuvaa tien kunnosta. Pitkänä versiona sinne saisi hyviä katselupaikkoja.
Ylös