Fernando Alonso kaudella 2017: Vieläkö kärsivällisyys riittää?

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8490
Sijainti
Vantaa
McLarenin kaltainen talli ei laadi sopimuksia siten, että jos Ferrari soittaisi ja ilmoittaisi haluavansa Alonson, niin mies voisi vain ottaa takkinsa ja lähteä. Sakkomaksuista spekuloiminen on ajan haaskausta, koska mitään sellaista ei ole sopimukseen kirjattu. Niistä neuvotellaan aina tapauskohtaisesti eli ne ovat poikeuksia, jotka käsitellään vasta sitten, jos sellainen tilanne syntyy. Totta vitussa Alonso olisi vapaa lähtemään, jos joku maksaisi vaikka miljardin, mutta ei kellään ole sellaisia rahoja. Se oli muuten sattumoisin Alonso, joka ei sopimustilanteiden vuoksi päässyt Ferrarille kaudeksi 2009 vaan joutui odottelemaan ylimääräisen vuoden.
Mistä näitä sopimuksista kukaan tietää. Ja sakkosumma voi olla hyvinkin kirjattu Alonson uuteen sopimukseen, koska rooli ei ole kuljettaja ja on erittäin potentiaalinen ehdokas korvaamaan kenen tahansa tallin kuljettajan esim. loukkaantumistilanteissa.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
5225
Minusta tuossa kuviossa ainoa yllättävä asia on se, että Hondan Amerikan-konttori kysyi asiaa Tokiosta vasta nyt, vaikka Alonson ja Andrettin neuvotteluista on puhuttu mediassakin jo ainakin kuukauden ajan. McLarenkin ilmeisesti halusi hankkkiutua Alonsosta eroon, joten miehen lienee turha havitella ajopaikkaa sitä kautta. Monella muulla tallilla lienee jo kolmas tai neljäskin auto kiinnitettynä Indyyn eli Alonsolle ei ole tilaa ihan joka paikassa. Hänellä lienee nyt sen verran pr-arvoa Jenkkilässä, että joku häntä voisi ajattaakin, mutta Alonso tuskin lähtisi ajamaan sellaiseen talliin, joka ei voi ns. luvata menestystä.
 
Ylös