Hankinta-aputoikki!

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Täällä voi kysellä neuvoja hankalempien hankintojen hankintaan liittyen.

Itsellä on hukassa veriappelsiinit. Ei ole aikoihin näkynyt ruokakaupoissa. Mistä löytyy? Mielellään pääkaupunkiseudulta tai lähimaastosta.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Lähimaastosta en usko veriappelsiineja löytyvän.

Ois ne varmaan ihan parsoja.
 

PeePee

Team 107
Liittynyt
2.6.2001
Viestit
4237
Sijainti
Kiertoradalla
Voit tehdä veriappelsiineja myös itse.

Tarvitsen vain veitsen, kätesi ja tuiki tavallisen appelsiinin. Sitten yhdistät käden ja veitsen, ja lopulta otat appelsiinin käteen ja pyörittelet muodostaen mukavan verisen pinnan tuolle etelän hetelmälle.

Tarvittaessa voit myös pukeutua sukkahousuihin, niin pääset Niksi-Pirkkaan.
 

Örfil

Guest
Voit tehdä veriappelsiineja myös itse.

Tarvitsen vain veitsen, kätesi ja tuiki tavallisen appelsiinin. Sitten yhdistät käden ja veitsen, ja lopulta otat appelsiinin käteen ja pyörittelet muodostaen mukavan verisen pinnan tuolle etelän hetelmälle.

Tarvittaessa voit myös pukeutua sukkahousuihin, niin pääset Niksi-Pirkkaan.
Hieman kehitelty versio: laita appelsiineja sukkahousuihin, dippaa ne ämpärilliseen sianverta. Näin saa kapallisen aplareita kerrallaan valmiiksi!
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Sesonki tais mennä jo:

http://users.kymp.net/citruspages/appelsiinit.html#veri


Veriappelsiinit ovat kotoisin Sisiliasta, Etnan ylemmiltä rinteiltä ja menestyvät hyvin myös Espanjan viileillä alueilla. Kypsyäkseen veriappelsiinit, niin kuin muutkin appelsiinit, vaativat auringon paistetta ja lämpimiä päiviä. Mutta veriappelsiinit vaativat viileän talven ja sen kylmät yöt kehittääkseen tyypillisen tumman värinsä sekä kuoreen, hedelmälihaan että mehuun.
.
.
Värin kehittymisen salaisuutta tai täsmälleen oikeita olosuhteita ei vielä ole kyetty ratkaisemaan. Appelsiinien "veren" määrään vaikuttaa monta tekijää. Sen verran tiedetään että suuri ero päivä- ja yölämpötilojen välillä kypsymisen loppuvaiheessa keskitalvella edistää tumman väripigmentin syntymistä. Tyypillistä kuitenkin on että samallakin alueella värin kehittyminen vaihtelee suuresti vuodesta toiseen. Toinen erityispiirre on että värin kehittyminen noudattaa aivan omaa aikataulua muuhun kypsymiseen nähden. Joskus hyvin tumma väri tulee hedelmiin aikaisin kypsymisen vielä ollessa kesken. Toisinaan täysin kypsissäkin hedelmissä saattaa olla vain häivähdys pigmenttiä. Veriappelsiinien sesonki on melko lyhyt. Poiminta-aika pohjoisella pallonpuoliskolla on tammikuulta maaliskuun alkuun.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös