http://users.kymp.net/citruspages/appelsiinit.html#veri
Veriappelsiinit ovat kotoisin Sisiliasta, Etnan ylemmiltä rinteiltä ja menestyvät hyvin myös Espanjan viileillä alueilla. Kypsyäkseen veriappelsiinit, niin kuin muutkin appelsiinit, vaativat auringon paistetta ja lämpimiä päiviä. Mutta veriappelsiinit vaativat viileän talven ja sen kylmät yöt kehittääkseen tyypillisen tumman värinsä sekä kuoreen, hedelmälihaan että mehuun.
.
.
Värin kehittymisen salaisuutta tai täsmälleen oikeita olosuhteita ei vielä ole kyetty ratkaisemaan. Appelsiinien "veren" määrään vaikuttaa monta tekijää. Sen verran tiedetään että suuri ero päivä- ja yölämpötilojen välillä kypsymisen loppuvaiheessa keskitalvella edistää tumman väripigmentin syntymistä. Tyypillistä kuitenkin on että samallakin alueella värin kehittyminen vaihtelee suuresti vuodesta toiseen. Toinen erityispiirre on että värin kehittyminen noudattaa aivan omaa aikataulua muuhun kypsymiseen nähden. Joskus hyvin tumma väri tulee hedelmiin aikaisin kypsymisen vielä ollessa kesken. Toisinaan täysin kypsissäkin hedelmissä saattaa olla vain häivähdys pigmenttiä. Veriappelsiinien sesonki on melko lyhyt. Poiminta-aika pohjoisella pallonpuoliskolla on tammikuulta maaliskuun alkuun.