Hiljattain hiljaisemmille maille siirtyneet

Bukko

Voorumisti
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
2677
Radiojuontaja Olga K. En ole Yleä kuunnellut vuosiin, mutta onkohan se yksi tunnistettava ääni jota epäilen?
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4651
Oli todella ammattitaitoinen ja empaattinen toimittaja Ketosen Tuula.
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4651
Aleksei Navalny. Kalsareiden myrkyttäjä sai päänahkansa. Vitun runkku koko Putin.
 

ikuinen kakkonen

Foorumin konkari
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
1931
Sijainti
Vyborg
Aleksei Navalny. Kalsareiden myrkyttäjä sai päänahkansa. Vitun runkku koko Putin.
Navalnyn kuolema on synkkä uutinen tässä vaikeassa maailmantilanteessa jossa on nyt synkkiä pilviä ympärillä.
Rohkea kaveri oli uhmatessaan Putinin hirmuvaltaa vuosien ajan!
 

Bukko

Voorumisti
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
2677
Juu Navalnyi kuoli, Putinin vainot surullista seurattavaa. Tuollakin perinteisten perhearvojen lähettiläällä lapsia useamman eukon kanssa.
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4651
Andreas Brehme. Taas jalkapalloilija. Rupee epäilyttämään että urheilu-uran aikana on ollut joku farmakologinen ohjelma käytössä tuohon aikaan.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14191
Murheellisesti eilen keskuudestamme poistui Wilson Fittipaldi Junior eli myös Wilsinho Fittipaldina tunnettu hyvin kuuluisa kaveri.

Ja mikäli ei olisi tunnettu niin velipoika Emerson 'Emmo' Fittipaldi on sitäkin enemmän ollut tunnettu kiitos parinkin eri maailmanmestaruuden.

Wilson oli myös nykyinen 'Barao' heti veljeskaksikon isän eli edeltävän 'Baraon' Wilson Fittipaldi Seniorin poistuttua silloin tuonpuoleiseen kun poistui.

Wilsonin poika Christian Fittipaldi oli myös tunnettu kaveri joskin ei niin F1-puolella kun se jäi sinänsä kovin lyhyeksi Indycarin viedessä voiton silloin kun vei mitä uraan tai sen jatkoon tuli.

Wilsonin merkitystä omalla tavallaan muun brasilialaisen moottoriurheilun pioneerina ei voi väheksyä kun mies oli ensimmäinen vähän isommin säännöllisesti osallistunut brasilialainen omalla tallillaan sellaisenaan jo alemmissakin moottoriurheilusarjoissa.

Välillä myös melkoisen moottoriurheilukeksijän virassa ollessaan hänellä oli erikoisuuksinaan esimerkiksi kaksoisrunkomoottorijärjestelmällä toiminut Volkswagen Beetle niin rallikisoihin kuin urheiluautojen kisoihinkin ja jopa oma Formula Vee-luokan moottoriurheilukilpuri eli brasilialaisversio Fitti Vê.

Tallipäällikkyys ei myös ollut sidottu vain omaan ennen pitkää epäonnistuneeseen tai ainakin lopulta odotettua vähäisempään menestykseen päättyneeseen nimikkotalliin F1:ssä vaan ensimmäinen oma talli oli ollut jo F3-ajoilta eli Wilys-Gavea Racingin yhteydessä toiminut pienyksityistalli.

Sittemmin maine lähti nousuun niin kansallisen eli Brasilian F3-sarjan kuin myös Argentiinan Formula Temporada-sarjan yhteydessä.

Kuten myös Argentiinan F3-sarjan yhteydessä ennen maineen nousua laajempiin F3-kuvioihin ja F2-kuvioihin Euroopassa.

Ikävä kyllä F3:n ja F2:n kisojen ollessa vielä hyviä sitten F1-ajan oman uran kisat jäivät vähäisiksi.

Välillä oli lupaaviakin pistesijoja ellei palkintojakin tulossa kuten suotuisammin voittoajojakin ennen keskeytystä toisensa perään hieman riippuen kisasta.

Tai teknistä vauriota.

Ikävä kyllä huipputallista tai tulevasta sellaisesta suvantovaiheen jälkeen eli Brabhamilta Wilson Fittipaldi joutui pois kun riitoja oli Bernien kanssa juurikin mahdollisesta jatkuvasta maksukuskin asemasta kuten myös Carlos Reutemannia koskevasta haastamattomuudesta eli ykköskuskin ja kakkoskuskin virastakin.

Lisäksi kun vielä erikseen Bernie olisi halunnut saada sen hetken mahdottoman eli velimies-Emmon ajamaan talliinsa Wilsonin tilalta niin se oli viimeinen pisara ja siten Wilson sitten lähti pois ja se oli viittä vaille uran loppu se.

Toki Wilson oli valmistellut lähtöä muutenkin välivuoden viettäen vuonna 1974 siksikin kun tuolloin juuri pisti pystyyn Fittipaldin F1-puolta.

Mitä tulee siis viimeisiin hetkiin niin myös F1-puolen vanhempien päivien Brasilien kisojen Course Car-kuskina tunnetun Wilsonin terveydentila oli ollut huono viime vuosina tai huonontumaan päin.

Kun olihan jo tietysti alkavaa Parkinsonia ollut ja siihen päälle vielä sydänkohtauksia kuten aivoverenvuotoakin kertaalleen.

80-vuotispäivänään sitten vielä sattui tuo melkein tukehtuminen kesken juhla-aterian ja niiden jälkiseurauksista kuten erillisesti sydäntä taas rasittaneista kuumekohtauksista ei voinut Wilson enää toipua kunnolla muutenkaan ennen tätä sydänkohtaustaan lopullisesti.

Onneksi muistot jäävät vahvasti elämään ja onhan jälkeläisiäkin reilusti Fittipaldin moottoriurheilusuvussa!

Levätköön rauhassa!
 
Viimeksi muokattu:
Ylös